بخشی از مقاله

بخش اول:طراحی الگوی طراحی آموزشی اشور

مراحل الگوی اشور

گام اول: تحلیل ویژگی های یادگیرندگان،

گام دوم: بیان هدف های آموزش،

گام سوم: انتخاب روش ها، رسانه ها ومواد آموزشی

بخشهای جشنواره:

الف - انتخاب مواد آموزشی در دسترس

ب - اصلاح مواد آموزشی موجود

ج - طراحی مواد آموزشی جدید گام چهارم: به کارگیری رسانه ها ومواد آموزشی،

گام پنجم: مشارکت یاد گیرندگان،

گام ششم: ارزشیابی وباز نگری آموزشی

الف - ارزش یابی عملکرد یادگیرندگان،

ب - ارزش یابی رسانه ها وروش ها،

ج - ارزش یابی فرآیند آموزشی،

د - بازبینی واصلاح خلاصه طراحی آموزشی براساس الگوی اشور

بخش دوم:اجرا - عملیاتی کردن برنامه های طراحی شده - رویکرد برنامه درسی ضد معلم در شرایطی مناسب است که: رویکر برنامه ی درسی سازگارانه در شرایطی مناسب است که: با توجه به این سه متغیر وانشعابات آن سه نظام متمایز برنامه ریزی درسی را می توان تشخیص داد: عوامل موثر براجرای برنامه ی درسی: ساختار اجرایی جشنواره، ستاد استانی جشنواره، ستاد پردیس و مرکز آموزش عالی، شرح وظایف ستاد پردیس یا مرکز آموزش عالی، مراحل اجرا

بخش سوم: ارزشیابی، ارزشیابی از روند جشنواره در مراحل مختلف، ارزشیابی از نتایج جشنواره

چکیده:

دانشگاه فرهنگیان به منزله مهمترین نهاد تخصصی تربیت معلم در کشور مسئولیت تربیت معلمان طراز جمهوری اسلامی ایران بر اساس نظام معیار اسلامی را عهده دار است. لذا بایستی همه برنامه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه در راستای زمینه سازی برای کسب شایستگیهای عام و اختصاصی معلمی توسط دانشجو معلمان وارتقای سطح  این شایستگیها توسط معلمان در فرآیند بهسازی نیروی موجود در وزارت آموزش وپرورش، سامان یابد.

بدیهی است در این میان نقش فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به لحاظ ماهیت اختیاری و انتخابی و خودانگیخته و برگزاری انواع مسابقات فرهنگی، هنری، علمی و ادبی، جایگاه ویژه ای را داراست. برپایی شایسته اینگونه مسابقات میتواند باعث برانگیختن شور و شوق یادگیری ورشد همه جانبه در میان دانشجو معلمان شده و فضای بانشاطی را دردانشگاه رقم زند.

مقدمه:

الگوی اشور"یا الگوی اطمینان بخش یکی از الگوهای طراحی آموزشی است که در کشور ما کمتر شناخته شده است.معلمان با استفاده از این الگو می توانند با اطمینان کافی نسبت به مخاطبان، موضوع ومحیط آموزشی شناخت پیدا کنند وآموزشی اثر بخش را تدارک ببینند. این الگو شش مرحله یا گام دارد.از آن جا که الگوی اشور یک الگوی نظام مند است، هریک از مولفه های آن روی مولفه ی دیگر تاثیر می گذارد.معلمان می توانند از این الگو برای طراحی وایجاد محیط های یادگیری برای آموزش موضوعات درسی استفاده کنند. نخستین گام در طراحی آموزشی براساس الگوی اشور، شناسایی ویژگی های یادگیرندگان است.

خصوصیات کلی یا عمومی یادگیرندگان موضوع مورد بررسی :

دانشجو معلمان دختر، متولدین 1373-75، دوره کارشناسی، رشته های دبیری: علوم تربیتی- الهیات ومعارف اسلامی-زیست شناسی- علوم اجتماعی، با ویژگی های فرهنگی متفاوت از استان های مختلف - مازندران- گلستان- آذربایجان-گیلان- تهران - سمنان و... - ، وضعیت اقتصادی وطبقات اجتماعی ضعیف ومتوسط وخوب ودارای سنت وآداب ورسوم خاص منطقه بومی خودمی باشند.

اهداف جشنواره:

هدف کلی:

اعتلای فرهنگی و اجتماعی کشور، زمینه سازی برای تعالی و کسب شایستگیهای عمومی و حرفه ای دانشجو معلّمان و اعتلای علمی، معنوی، هنری و ادبی آنان با تأکید بر ساحتهای ششگانه تربیتی مبتنی بر دیدگاههای امام راحل - ره - ، مقام معظم رهبری - مدظله العالی - و آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی

اهداف جزیی:

.1 تحقق حاکمیت احکام و ارزشهای الهی.

.2 تقویت مبانی فکری، فرهنگی و اعتقادی دانشجو معلمان .

3    .ایجاد زمینهتحرّک، پویایی، شادابی و نشاط بیشتردانشجو معلّمان از طریق رقابتهای سازنده و تعالی بخش.

4    .ایجاد فضای همدلی، هم افزایی، تعامل فرهنگی و اجتماعی و تبادل دانش و مهارت بین دانشجو معلمان .

5    .شناسایی دانشجو معلمان علاقه مند به فعالیتهای فرهنگی واجتماعی و ایجاد بستر لازم برای ارتقاءدانش، بینش و مهارتهای آنان.

6. ارج گذاری و معروفی توانمندیها و مهارتهای علمی، ادبی و هنری دانشجو معلمان.

7 .توسعه و تعمیق فعالیتهای جمعی و گروهی در قالب کانونها و تشکلها و جذب حداکثری دانشجو معلمان در فعالیتهای فرهنگی.

8.غنی سازی اوقات فراغت و نهادینه سازی کاربرد فرهنگ و هنر در زندگی فردی و اجتماعی دانشجو معلمان.

.9 جریان سازی و بسترسازی برای تولید و توسعه محتوای منطبق بر فرهنگ اسلامی، بومی و ملی گام دوم: بیان هدف های آموزشی - - State Objectives
گام دوم در طراحی آموزشی، بیان هدف ها در قالب عباراتی خاص ومشخص است . هدف ها باید در قالب آن چه یادگیرنده قادر به انجام آن است - رفتار مخاطب - ، وبه عنوان بازده آموزش بیان شود.براساس الگوی اشور، هدف آموزشی خوب، مولفه یا ویژگی های اساسی زیر را داراست:

الف - مخاطب: هدف آموزشی بر یادگیرنده تاکید دارد. از دانشجو معلم انتظار می رود بتواند در یکی از رشته های مسابقات شرکت نموده ورتبه کسب نماید.

ب - رفتار: برای نوشتن هدف آموزشی، باید از فعل هایی استفاده شود که نشان دهنده ی توانایی فرد وبه راحتی قابل درک است. دانشجو معلم به سوالات آزمون مسابقات پاسخ صحیح دهد.

ج - شرایط: در هدف آموزشی، شرایطی که عملکرد یادگیرنده را شکل می دهد، بیان می شود. دانشجو معلم در جلسه آزمون مسابقات حاضر شده وبه سوالات پاسخ دهد.

د - معیار:در هدف آموزشی، ملاک قضاوت در باره ی عملکرد یادگیرنده ذکر شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید