بخشی از مقاله
خلاصه
مرحله پایانی، آخرین مرحلهی هدایت پرنده کروز میباشد که در آن هدایت باید با بیشترین دقت و سرعت برای تضمین برخورد با هدف انجام پذیرد. در این مرحلهمعمولاً از یک جستجوگر برای تعقیب هدف استفاده میشود. زمانی که پرنده به مرحلهی دید هدف میرسد، جستجوگر پرنده روشن میشود و اطلاعات دقیقی از موقعیت هدف در اختیار سامانه هدایت قرار میدهد.
قدرت مانور مورد نیاز پرنده در مرحلهی نهایی هدایت معمولاً بیشتر است، زیرا در این مرحله پرنده باید علاوه بر خطای ناشی از مانور هدف، خطای هدایت در مرحله- ی میانی را در مدت زمان کوتاهی جبران کند. بنابراین هدایت در مرحلهی نهایی باید از کارایی و دقت بالایی برخوردار باشد، به همین خاطر در این پژوهش به طراحی قانون هدایت یک پرنده کروز در کانال سمت با استفاده از قانون هدایت تعقیب پیشانداز، می پردازیم.
.1 مقدمه[1]
شکل 1 کمیتهای مسأله و نمادهای بکار برده شده را تعریف میکند. دستگاه مختصات I، دستگاه مختصات اینرسی است و محورهای X و Y به عنوان محورهای مبنا در نظر گرفته میشود. پرنده با حرف M و هدف با حرف T مشخص شده است. و به ترتیب بردار سرعت پرنده و هدف در دستگاه I هستند. خطی که پرنده را به هدف وصل میکند، خط دید2میباشد. بردار طول خط دید و زاویه آن با محور X ، برابر - زاویه ی خط دید - میباشد.
جهت مثبت خط دید را از پرنده به سمت هدف در نظر میگیریم و همچنین جهت مثبت روی امتداد عمود بر خط دید با چرخاندن خط دید به اندازه ی 90 درجه در جهت مثلثاتی بدست میآید. توجه شود که در شکل فوق راستای محور طولی پرنده و زاویهای که راستای طولی پرنده با محور مبنا میسازد - - رسم نشده است. معمولاً زاویه ی بین راستای طولی پرنده و تصویر سرعت پرنده در صفحه ی XY - بردار در شکل فوق - بسیار کوچک است - زاویه ی لغزش جانبی - - کوچک - . به عبارت دیگر برای مسأله ی هدایت در صفحه ی XY فرض پذیرفتنی است.