بخشی از مقاله

چکیده:

به سبب خواص تشخیصی برجسته رادیونوکلید گالیوم-68، جهت رسانش هدفمند این رادیو نوکلید به سلولهای سرطانی، این رادیو نوکلید بر روی میزبان نانو سیلیکای MCM-41 عاملدار شده با پیریدین تثبیت شد. مراحل کنترل کیفی دقیق شامل آزمایش هایی نظیرAFM، XRD، BET و DSC/TGA جهت اندازه گیری دقیق میزان گروه های عاملی تثبیت شده بر روی نمونه حاصله انجام شد. اطلاعات توزیع بیولوژیکی نانو کامپوزیت از قبیل ضریب تقسیم، مطالعات پراکنش بافتی در انواع موش های Bulbc و نمودار های زمان / زوال برای ترکیب نشاندار در ارگان های زنده در مقایسه با کاتیون آزاد گالیم-68 مورد مطالعه قرار گرفت.

مقدمه :

تحقیقات مستمر در مراکز تحقیقاتی و پزشکی هسته ای بر روی کاهش مقدار دز تجویزی رادیو داروها در مصارف تشخیصی و درمانی باعث گردیده است تا رویکرد جایگزینی لیگاندهای سنتی همچون سدیم سیترات و استفاده از نانو مواد در دستور کار محققان قرار گیرد.[1] از آنجاییکه استفاده از نانوذرات دارای ارزش زیاد بیولوژیکی می باشند و دارای فعالیت بالای جذب در تومورها در بدن انسان می باشند، در تهیه رادیوداروهای جدید دارای جایگاه خاص می باشند. مشتقات این نانو مواد با داشتن خواص متفاوت در نفوذ به بافتهای بدن،قابلیت گزینش پذیری را در مورد هدف تاثیر رادیودارو در اختیار محقق قرار می دهد.

به سبب خواص تشخیصی برجسته رادیونوکلید گالیوم-68 - جدول - 1-1، یکی از مهم ترین کمپلکس های سنتزی غیر حلقوی با رادیونوکلید گالیوم-68 سنتز شده و اطلاعات بیولوژیکی آن از قبیل ضریب تقسیم، کنترل کیفی، مطالعات پراکنش بافتی در انواع موش های Bulbc و نمودار های زمان - زوال برای ترکیب نشاندار در ارگان های زنده در مقایسه با کاتیون گالیوم آزاد گالیم-68 مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. سپس جهت رسانش هدفمند این داروی ضد سرطانی، این دارو بر روی میزبان MCM-41 نانو سیلیکای عامل دار شده با گروه های پیریدین از طریق واکنش کمپکلس شدن تثبیت و اطلاعات بیولوژیکی آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

ارزیابی بیولوژیکی ترکیب پیشنهادی [68Ga]@Py-MCM-41در مدل های حیوانی صورت می گیرد. با توجه به تجمع کمپلکس تثبیت شده بر روی سیلیکای نانوپور MCM-41 در اندام های مختلف، نحوه دفع و بررسی دز های تابش تحمیلی برای بیماران، این رادیوداروی تثبیت شده می تواند به عنوان یک کاندیدای احتمالی برای کاربردهای تصویربرداری تومور و مطالعات آینده PET مطرح گردد.

با توجه به این قابلیت و لزوم انجام تحقیقات بیشتر روی نشاندارسازی رادیونوکلید های تولید شده در سیکلوترون کرج، بر آن شدیم تا به تهیه و کنترل کیفی و تثبیت رادیونوکلید تشخیصی گالیوم-68 تولید شده در سیکلوترون کرج بر روی نانوذرات سیلیکای مزوپور بپردازیم تا با استفاده از علم نانو مواد به کاهش چشمگیر دزهای تجویزی و عملکرد بهتر رادیو داروها دست یابیم

ترکیبات دارویی با ساختار نانو مواد سیلیکونی محدودی تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته - با توجه به کشف این خانواده از نانو مواد در سال - 1992 که تنها مورد بالینی آنها در کشور نانو ماده سیلیکونی عامل دار شده با طلا و رادیو نوکلید گالیم-67 عاملدار شده آمینی است که نتایج برجسته ضد سرطانی از خود نشان می دهد.

روش کار :

-1-1 تهیه ترکیبات

در این تحقیق همانند روش ارائه شده در تحقیقات پیشین این گروه تحقیقاتی[4] از محلول سدیم سیلیکات بعنوان منبع سیلیسی و سورفاکتانت تترا دسیل تری متیل آمونیوم برماید بعنوان قالب - عامل شکل دهنده ساختار - در ساخت ناتو سیلیکا MCM-41 عاملدار شده با پیریدین استفاده شد.

-2-1 تثبیت رادیو نوکلید گالیم-68 بر روی نانو سیلیکا MCM-41 عاملدار شده با پیریدین

30 mCiاز رادیو نوکلید گالیوم-68 که توسط 1/5 میلی لیتر اسید کلریدریک 0/5 مولار از ژنراتور دوشیده شده بود، به مقدار نیم میلی گرم از سیلیکای مزوپورو MCM-41 عامل دار شده با گروه های پیریدین و 110 میلی گرم سدیم استات در یک ظرف5 میلی لیتری بورو سیلیکاتی افزوده شد. این سوسپانسیون با 3/2 pH به مدت 20 دقیقه در حمام روغن رفلاکس گردید. خلوص رادیوشیمیایی محلول اکتیو با استفاده ازکروماتوگرافی لایه نازک رادیو اکتیو بررسی شد. سپس محلول نهایی از میان یک فیلتر 0/22 میکرومتری عبور داده شد و pH بین 5/5 تا 7 تنظیم شد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید