بخشی از مقاله

چکیده:

کسب و کار الکترونیکی در یک تعریف ساده واژهای به معنی انجام کسب و کار با استفاده از ارتباطات راه دور و ابزارهای مرتبط است. تجارت الکترونیک از این دست دارای مفهومی کوچکتر و محدودتر نسبت به کسب و کار الکترونیکی است. در تجارت الکترونیک حتماً باید بین دو طرف پول رد و بدل شود - تا به مفهوم تجارت برسیم - ولی در کسب و کار الکترونیک لازم نیست پولی مبادله گردد. به عنوان مثال دادگاهی که در آن محاکمه از طریق فضای اینترنتی انجام میگردد کسب و کار الکترونیک محسوب میشود.

کسب و کار الکترونیک تعاریف متعددی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود: کسب و کار الکترونیک وسیله ای که مسیر رسیدن بنگاهها و مشاغل خانگی زودبازده به بازار را هموار میسازد. مسیری که مشتریان در آنجا اقدام به خرید کالا و خدمات میکنند؛ کسب و کار الکترونیک وسیله ای است که به استفاده کنندگان آن امکان رسیدن به مشتریان مؤثر و کارآمد را فراهم میسازد؛ کسب و کار الکترونیک توانایی هدایت تجارت از طریق شبکههای الکترونیک نظیر اینترنت و شبکه جهانی است. امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می گردند.

قابلیت انجام این نوع کسب و کار در »منزل« سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلین آنها می شود، که از جمله می توان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده و... اشاره نمود.

امروزه پیشرفت روزافزون جهان شیشه ای ما به دلیل تحولات عظیم در بخش فناوری اطلاعات و ایجاد مشاغل جدید و استفاده از IT، مردمان کشورمان را نیز به استفاده بیشتر از این علم روز و بدون محدودیت زمانی و مکانی ترغیب نموده است تا ضمن تسهیل امور شخصی، با ایجاد مشاغل خانگی در محیط گرم و صمیمی خانواده های ایرانی با استفاده از حداقل یک دستگاه رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز، به انجام کسب و کارهای گوناگون الکترونیکی پرداخت. در دنیای امروز استفاده از فناوری اطلاعات به دلیل تاثیر شگرف آن بر بهره وری مشاغل گوناگون و افراد اجتناب ناپذیر است لذا در این مقاله، سعی شده است، فرصت ها و تهدیدهایی که اینترنت برای کسب و کار الکترونیکی ایجاد کرده بپردازیم.

مقدمه:

در چند دهه اخیر تکنولوژی مدرن اطلاعات IT بر موقعیت و عملکرد بسیاری از جوامع، سازمان ها و افراد اثرات قابل ملاحظه ای گذاشته و به موازات پیشرفت های شگرفی که در این زمینه بوجود آمده است، سرنوشت جوامع، سازمانها و افراد هر روز بیش از گذشته به این فناوری مدرن گره می خورد. بدیهی است که در چنین موقعیتی، شناخت فرصت ها و تهدیدهای کسب و کار الکترونیکی اهمیت فزاینده ای یافته است.

با توجه به این واقعیات باید گفت که فناوری اطلاعات یکی از عوامل مهم محیطی به شمار می آید که بر موقعیت، عملکرد و سرنوشت جوامع، سازمانها و افراد اثرات جدی می گذارد. بحث در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر کسب و کار افراد، سازمانها و جامعه موضوع تازه ای نیست و از ابتدای پیدایش و گسترش فناوری اطلاعات این موضوع مورد بحث قرار گرفته است.

هنوز هم افرادی وجود دارند که معتقدند بشر به وسیله تکامل تکنولوژی تهدید شده است، ما در یک ارتباط حیاتی با تکنولوژی قرار داریم، با وجود این، باید در مورد فرصت های که کسب و کار الکترونیکی برای ما فراهم کرده است و همچنین مواردی که میتواند در این مسیر مشاغل خانگی را مورد تهدیدهای قرار دهد آگاه باشیم. در این مقاله تاثیر منفی یا مثبت فناوری اطلاعات در کسب و کار بررسی شده است که امیدوارم بتواند گامی در راستای شناخت بیشتر ما و ایجاد نگرشی جدید در ایجاد کسب و کار الکترونیکی گردد.

تاریخچه کسب و کار الکترونیکی:

ارتباط بین تجارت و تکنولوژی دیر زمانی است که وجود داشته و ادامه دارد. در واقع، یک پیشرفت تکنیکی باعث رونق تجارت شد و آن هم ساخت کشتی بود. در حدود 2000 سال قبل از میلاد، فینیقیان »یکی از اقوام سامی تبار بودند که در حوزه دریای مدیترانه میزیستند. فنیقیان پیشه بازرگانی داشتند و مردمی آرام و با فرهنگ بودند .خط فنیقی که آنها با آن مینوشتند را مادر خطهای کنونی، البته به جز شرق آسیا میدانند« تکنیک ساخت کشتی را بکار بردند تا از دریا بگذرند و به سرزمینهای دور، دست یابند.

با این پیشرفت، برای اولین بار مرزهای جغرافیایی برای تجارت باز شد و تجارت با سرزمینهای دیگر آغاز گشته و روش های خلاقانهای بصورتهای گوناگون به آن اضافه شد تا امروز که یکی از محبوب ترین روش های تجارت خرید اینترنتی در دنیای وب است. شما میتوانید، در هر زمان و مکان حتی با لباس خواب کسب و کار الکترونیکی داشته باشید. به معنای واقعی هر کسی میتواند صفحه اینترنتی خود را ساخته و کالاهای مورد نیازش را در آن ارایه دهد.

البته تاریخچه تجارت الکترونیک با تاریخچه اختراعات قدیمی مثل کابل، مودم، الکترونیک، کامپیوتر و اینترنت پیوند خوردهاست. تجارت الکترونیک به شکل کنونی در سال 1991 محقق شد. از آن زمان هزاران هزار کسب و کار و تجار وارد این دنیا شدهاند. در ابتدا تجارت الکترونیک به معنای فرایند انجام اعمال تراکنش الکترونیکی مورد نظر را انجام دادن بود . درواقع تجارت الکترونیک برای آسان سازی معاملات اقتصادی به صورت الکترونیک تعریف شد.

استفاده از این فناوری مانند Electronic Data Interchange - EDI - تبادل الکترونیکی اطلاعات و Electronic Funds TRANSFER - EFT - انتقال الکترونیکی سرمایه، که هر دو در اواخر 1970 معرفی شدهاند و به شرکتها و سازمانها اجازه ارسال اسناد الکترونیکی را داد و اجازه تجارت کردن با ارسال اسناد تجاری مثل سفارشهای خرید یا فاکتورها را به صورت الکترونیکی، میدهد.

با رشد و پذیرش کارت اعتباری، - ATM - Automated teller machine در دهه 1980 باعث فرم گیری تجارت الکترونیک شد. نوع دیگر تجارت لازم است به این نکته اشاره کنم با توجه به گسترش و گستردگی کسب و کار الکترونیکی امروز تجارت الکترونیک که شروع دنیای معاملات مالی را در فضای IT راه اندازی نمود، یکی از زیر شاخه های کسب و کار الکترونیکی محسوب می شود.

شیوه معاملات کسب و کار الکترونیکی:

به طور کلی سه شیوه معاملات کسب و کار الکترونیکی وجود دارد

:OFF LINE در این شیوه بنگاهها برای انجام فعالیتهای تجاری از سیستم پست الکترونیکی استفاده میکنند.

:ON LINE در این شیوه، بنگاهها از طریق »تعیین کننده متحدالشکل منبع - UNIFORM RESOURCE « LOCATOR = URL - اقدام به معاملات تجاری میکنند URLها آدرس هایی هستند که ساختار آنها برای همه کامپیوترها یکسان است و به وسیله آن میتوان به منبع مورد نظر دست یافت - اسنل، . - 1379 دروازه شبکه : - PORTAL - یک صفحه شبکه است که در آن لینکهایی برای رفتن به سایتهای محتوی اخبار مربوط به موضوع های مختلف وجود دارد. این صفحات دارای تعداد زیادی آدرس با موضوع های مختلف هستند. - اسنل، . - 1379 خدمات دروازه شبکه اغلب شامل موتورهای جستجوگر، پست الکترونیکی، چت، نقشهها، فروش و گزینههای دیگری برای مشتریان است. در واقع دروازههای شبکه هدفی برای تبلیغات و بازاریابی هستند .

مزایای کسب و کار الکترونیک

نزدیک شدن ارتباطات، دستیابی به بازارهای جدید، افزایش میزان فروش و سود؛ حذف هزینههایی مانند تهیه کاغذ، چاپ، بروشور و کاتالوگ، کاهش هزینههای معاملاتی و تدارکاتی، بهبود مدیریت بر روابط مصرفکننده، عرضهکننده و کارکنان، کاهش آلودگی محیط زیست، ترافیک و ازدحام.

اهمیت کسب و کارهای خانگی

در این مقاله به ارائه مطالبی در رابطه با شغل های خانگی در سال 2017 می پردازیم که درباره اهمیت کسب و کارهای خانگی، بحث های فراوانی وجود دارد. امروزه کسب و کار خانگی از بخش های حیاتی و ضروری فعالیت های اقتصادی کشورهای پیشرفته محسوب می شود.کسب و کارهای خانگی از نظر ایجاد شغل، نوآوری در عرضه محصول یا خدمات موجب تنوع زیادی در اجتماع و اقتصاد هر کشور هستند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید