بخشی از مقاله

چکیده

کنه های بالا خانواده رافیگناتوییده از مهمترین عوامل کنترل بیولوژیک کنههای تارتن، اریوفید و سپرداران جنگل ها و مزارع هستند که اکثرا شکارگرهای آزادزی هستند اما تعدادی گیاهخوارند و از خزهها تغدیه میکنند و تعدادی از گونهها پارازیت یا همزیست با حشرات میباشند.

برای شناسایی فون کنه های بالاخانوادهی رافیگناتوییده استان قم، نمونه برداری هایی در طی سالهای 1394-1393، انجام گرفت. . در این بررسی برگ درختان و بوتههایی که آلوده به این کنهها بودند جمع آوری شده و از آنها اسلاید تهیه شد. در مجموع سه خانواده، 6 جنس و 12 گونه شناسایی شد.

مقدمه

مطالعات تاکسونومیکی این بالا خانواده توسط Nusret Ayyildiz و شاگردانش، S.Dogan و K.Koc. شروع شد. این بالا خانواده متعلق به راسته prostigmata و شامل 769 گونه و 57 جنس در 11 خانواده شامل Barbutiidae,Caligonellidae, Camerobiidae, Cryptognathidae, Dasythyreidae, Raphignathidae, Stigmaeidae and Xenocaligonellididae میباشد.

آنها روی برگها، شاخه ها و تنه درختان، گلسنگ، مواد پوسیده، خاک، لانه جانوران، مواد انباری و حتی در گرد و غبار خانگی یافت میشوند .[11] آنها در سراسر جهان پراکندهاند، در بسیاری از مناطق جغرافیایی حتی در مناطق جنوب فراوانند.

در این مقاله ما 12 گونه کنه رافیگناتوئید متعلق به 6 جنس از سه خانواده مختلف که از استان قم جمعآوری شدهاند گزارش کردیم: .Caligonellidae , raphignathidae and stigmaeidae

مواد و روشها

برای انجام این پژوهش از خاک و برگ گیاهان در استان قم نمونهبرداری هایی در سال 1394-1393 به عمل آمد. واحد نمونه برداری، شامل سه بیلچه خاک - به وزن تقریبی 1,5 کیلوگرم - از عمق 10 تا 15 سانتیمتری سطح فوقانی خاک بود. به هنگام نمونه برداری،اطلاعات مربوط به نوع بستر نمونهبرداری، نوع پوشش گیاهی، محل نمونه برداری، تاریخ نمونه برداری، ارتفاع از سطح دریا، مختصات مکان نمونه برداری نیز ثبت شدند. مواد نمونه برداری شده در درون کیسههای پلاستیکی ریخته و پس از نصب برچسب، به آزمایشگاه منتقل شدند.

نمونه ها از زیستگاههای مختلف جمعآوری گردید. نمونههای جمعآوری شده پس از انتقال به آزمایشگاه، به مدت 48 ساعت در داخل قیف برلیز قرار داده شدند تا کنههای درون آنها ا ستخراج شوند. بدین منظور نمونهها روی توری درون قیف ریخته شدند و در بالای آنها یک عدد لامپ 100 وات جهت ایجاد نور و گرمای مناسب نصب گردید. نمونهها در اثر گرما و نور لامپ، درون یک ظرف حاوی الکل 75 درصد که در پایین قیف تعبیه شده بود، جمعآوری شدند و درون مواد شفاف کننده قرار گرفتند تا برای تهیه اسلایدهای میکروسکوپی آماده شوند. پس از جداسازی کنهها با استفاده از روش کرانتز - [12] - 1978 از آنها اسلاید میکروسکوپی تهیه گردید.

از محلول هویر به منظور تثبیت کنهها روی لام و تهیه اسلاید استفاده شد. اسلایدها به مدت 12 تا 14 روز در داخل آون با دمای 45 تا 50 درجه سلسیوس قرار داده شدند تا خشک شوند. به منظور جلوگیری از ورود رطوبت به داخل مایع و بلورین شدن نمونهها، با استفاده از رنگ روغنی، اطراف لاملها درزگیری شدند. پس از خشک شدن اسلایدها، برچسب مربوط به اطلاعات نمونه برداری شامل مکان و تاریخ جمعآوری، نوع زیستگاه و نام شخص جمع آوری کننده در سمت راست آن ها نصب گردید و اسلایدها جهت شناسایی داخل جعبههای مخصوص اسلاید قرار داده شدند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید