بخشی از مقاله

چکیده

در فضای رقابتی که امروزه در کسب و کار وجود دارد، وجود کارکنان کارآزموده و متخصص در هر سازمانی به عنوان یک مزیت رقابتی محسوب میشود.

به دلیل اهمیت رشتهی حسابداری در تهیه صورتهای مالی، فارغالتحصیلان این رشته می بایست از دانش و تخصص کافی برخوردار باشند. از طرفی به دلیل الکترونیکی شدن جوامع و زندگی در عصر دیجیتال، آموزشها نیز همسو با این تغییرات به روز رسانی شوند؛ بدین معنی که دانشجویان این رشته را در دوران تحصیل با آمادگی الکترونیک و کاربردهای آن آشنا نمود و تواناییهای لازم را در آنان تقویت کرد.

در این مطالعه در ابتدا به مفهوم تجارت الکترونیک پرداخته شده است و پس از آن به ارائه توضیحاتی راجع به آمادگی الکترونیکی و اهمیت آن پرداخته شده است؛ محورهای اصلی آمادگی الکترونیکی و اهداف آمادگی الکترونیکی به عنوان دیگر مباحث مورد بررسی قرار گرفته است.

الگوهای سنجش آمادگی الکترونیکی موضوع دیگری بود که بدان پرداخته شد و پس از آن راجع به اهمیت رشته ی حسابداری توضیحاتی ارائه شده است. و در نهایت لزوم آمادگی الکترونیکی در افزایش توان علمی دانشجویان رشته حسابداری به بحث گذاشته شده است.

مقدمه

از سال 1937 میلادی که" نظریه عمومی سیستمها " توسط " لودویک فون برتالنفی" دانشمند برجسته اتریشی مطرح گردید، واژه سیستم در صدر همه مفاهیم جاری و تکیه کلامهای متداول قرار گرفت. این مفهوم در همه زمینه های علوم رواج یافته و رفته رفته در اصطلاحات فنی و حرفه ای و در رسانه های همگانی نیز نفوذ کرده است.

از اواخر دهه 1960 میلادی تغییرات و تحولات عمده ای در دانش حسابداری پدید آمده که مهمترین آنها نگرش به حسابداری به عنوان یک سیستم اطلاعاتی است. در پی این تحولات، یکی از رشته های تخصصی ایجاد شده در حسابداری، طرح و اجرای سیستمهای حسابداری میباشد. موسسات مختلف، دائما در حال رشد، گسترش و تغییر بوده و این تغییرات، نیازهای جدید به اطلاعات مختلف از جمله اطلاعات حسابداری را مطرح می کند. برای دستیابی به اطلاعات جدید، سیستمهای حسابداری به عنوان یکی از اجزا اصلی سیستم موسسات بایستی همراه و هماهنگ با رشد آنها توسعه یافته و سیستمهای حسابداری جدیدتر طراحی و یا سیستمهای حسابداری قبلی تکمیل گردد.

طراحی و تدوین سیستمهای حسابداری یکی از پیچیده ترین رشته های تخصصی حسابداری است که توسط حسابداران خبره و کارآزموده انجام می شود. در این گرایش حسابداری آموزشهای لازم جهت ارائه یک سیستم حسابداری مناسب برای هر موسسه با توجه به نوع فعالیت، کمیت و کیفیت کار و نیز میزان سرمایه آن موسسه داده می شود. هر سیستم ارائه شده چگونگی گردش کارها را معین می سازد.

جهانی شدن و تغییرات شتابان به خصوص در حوزه تکنولوژی دو خصیصه مهم عصر حاضر بوده که سازمانها و کشورها را به چالش طلبیده اند وبدون شک چشم پوشی از این تحولات، عقب ماندن سازمان ها یا کشورهای مورد نظر را در پی خواهد داشت. در این میان تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات که از آن بنام »انقلاب اطلاعات« نام برده میشود، سهم بسیار عظیمی در توسعه و عقب ماندن کشورها و سازمان ها دارد و میرود تا همه جنبه های زندگی فردی و اجتماعی انسانها را تحت پوشش قرار دهد. یکی از جنبه های متأثر از این تکنولوژی، حوزه اقتصاد و بازرگانی است که با ظهور »تجارت الکترونیک«متحول شده است

در این بخش در ابتدا به تعریف تجارت الکترونیک پرداخته میشود و پس از آن راجع به آمادگی الکترونیکی و اهمیت آن در افزایش توان علمی دانشجویان و رشد و پیشرفت آنان توضیحاتی ارائه خواهد شد.

تجارت الکترونیک

قدمت تجارت الکترونیکی1 به قبل از پیدایش شکل کنونی اینترنت برمیگردد، اما به علت هزینههای سنگین این شیوه از تجارت، امکان استفاده از آن تا چند سال گذشته فقط در اختیار شرکتهای بزرگ تجاری و مؤسسات اقتصادی مانند بانکها و دولتها بوده است. با همهگیر شدن اینترنت و امکان استفاده همه اقشار جامعه در کشورهای مختلف جهان این فرصت پیدا شد که ساختار تجارت الکترونیکی تغییر کند، از حالت اختصاصی بودن برای طبقه خاصی خارج شود و به پدیدهای برای همه تبدیل شود. در کشور ما نیز مدتی است که بحث تجارت الکترونیکی و راهکارهای عملی پیاده سازی آن به طور جدی مطرح شده است

هیچ تعریف پذیرفته شده ای برای تجارت الکترونیکی وجود ندارد. با این حال تجارت الکترونیکی به هر گونه معامله ای گفته میشود که در آن خرید و فروش کالا و یا خدمات از طریق اینترنت صورت پذیرد و به واردات و یا صادرات کالا و یا خدمات منتهی میشود

تجارت الکترونیک، نوعی، تجارت بدون کاغذ است. به وسیله تجارت الکترونیک تبادل اطلاعات خرید و فروش و اطلاعات لازم برای حمل و نقل کالاها، با زحمت کمتر و مبادلات بانکی با شتاب بیشتر انجام خواهد شد. شرکتها برای ارتباط با یکدیگر، محدودیتهای فعلی را نخواهند داشت و ارتباط آنها با یکدیگر ساده تر و سریعتر صورت میپذیرد. ارتباط فروشندگان با مشتریان نیز میتواند به صورت یک به یک با هر مشتری باشد.

به عبارت دیگر، تجارت الکترونیک نامی عمومی برای گسترهای از نرم افزارها و سیستمها است که خدماتی مانند جستجوی اطلاعات، مدیریت تبادلات، بررسی وضعیت اعتبار، اعطای اعتبار، پرداخت به صورت روی خط1، گزارش گیری و مدیریت حسابها را در اینترنت به عهده میگیرند. این سیستمها زیربنای اساسی فعالیتهای مبتنی بر اینترنت را فراهم میآورند. هدف از بهکارگیری تجارت الکترونیک، ارائه روشی جدید در انجام امور بازرگانی می باشد.

بسیاری از مردم، تجارت الکترونیک را منحصر به خرید و فروش از طریق شبکه اینترنت میدانند، در حالی که این امر فقط بخش کوچکی از تجارت الکترونیک را تشکیل میدهد و این مفهوم اکنون گستره وسیعی از جنبههای مختلف تجاری و اقتصادی را دربرگرفتهاست. به سادگی میتوان هرگونه فعالیت تجاری و مالی بین مؤسسات و افراد مختلف را در حیطه تجارت الکترونیک گنجاند

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید