بخشی از مقاله

چکیده

مطابق استاندارد [1] IEEE1147صاحبان نیروگاه های آبی پس از ارزیابی عملکرد و بهره برداری نیروگاه چهار گزینه در پیش رو دارند که این گزینه ها عبارتند :
الف - بازنشستگی ب - ادامه عملیات ج - توسعه اساسی د - نوسازی نوسازی باید باعث طولانی شدن عمر ، بهبود عملکرد، افزایش قابلیت اطمینان، افزایش در دسترس بودن، کاهش تعمیر و نگهداری و بهبود عملیات بهره برداری شود . همه جنبه های نیروگاه از جمله ساختمانی ، سیستم های الکتریکی و مکانیکی باید برای بازسازی در نظر گرفته شود.

در این مقاله ضمن بررسی دستورالعمل نوسازی نیروگاه های برق آبی بر اساس استاندارد IEEE1147 و نیاز به تست تجهیزات و مقایسه داده های آزمون قبلی با آزمون جدید مطابق یکی از بندهای جدول 1 استاندارد جهت اجرای برنامه نوسازی و بهینه سازی ، به علت تغیرات مشاهده شده در آزمون هیل چارت قبلی با هیل چارت جدید واحد اول نیروگاه 150 مگاواتی مارون بهبهان لزوم نصب سیستم هوادهی جهت رفع مشکل کاویتاسیون و افزایش راندمان بررسی خواهد شد.

مقدمه

امروزه بازسازی و نوسازی نیروگاههای قدیمی از اهمیت زیادی برخوردار است. این بازسازی ها و نوسازی ها می تواند به افزایش راندمان، دبی طراحی، ظرفیت نصب و در نتیجه تولید انرژی بینجامد. در موارد متعددی اثبات شده است که هزینه های بازسازی و نوسازی واحدهای قدیمی در مدت زمان محدودی قابل بازگشت می باشد. به منظور بالا نگه داشتن راندمان یک سیستم در درازمدت ، سازماندهی اولیه صحیح و بجای افراد و ابزار بسیار اهمیت داشته و لازم است بهترین روش کنترل عملکرد سیستمها را انتخاب و با گذشت زمان و با توجه به بازدید های متوالی و اطلاعات جمع آوری شده ، تغییرات مناسب را اعمال نمود.

صاحبان نیروگاههای برق آبی پس از ارزیابی کارایی و بهره وری نیروگاه و تجهیزات منحصر بفرد نیروگاه 4 گزینه را برای بررسی پیش رو دارند . این گزینه ها شامل:
الف - بازنشستگی ب - ادامه عملیات ج - توسعه اساسی - توسعه مجدد - د - نوسازی دو گزینه اول خود تشریحی می باشند . گزینه ج ، توسعه اساسی شامل احداث نیروگاه جدید با جایگزین ساختن تمامی یا قسمت های اصلی تجهیزات و ساختارهای نیروگاه به منظور استفاده بهینه از منابع آبی می باشد .

این مقاله ، گزینه د ، نوسازی ، را بررسی میکند . نوسازی باید منجر به افزایش عمر ، بهبهود عملکرد ، افزایش قابلیت اعتماد ، افزایش قابلیت دسترسی ، کاهش تعمیرات و بهبود عملیات بهره برداری شود .این دستورالعمل تمامی تجهیزات تولیدی مربوط را در بر دارد و شامل ترانسفورماتورهای اصلی و تجهیزات کمکی می باشد . تمامی جوانب نیروگاه برق که شامل نمونه های سازه ای و سیستمهای الکتریکی و مکانیکی نشان داده در شکل 1-1 میباشد باید برای نوسازی مدنظر قرار داده شود. برای مثال بهبود عملکرد را می توان با جایگزینی رانر توربین با طراحی مدرن یا ارتقاء ژنراتور یا بهبود سیستم های پشتبیان کمکی بدست آورد.

افزایش قابلیت اعتماد ،کاهش تعمیرات و بهبود عملیات بهره برداری با نوسازی تجهیزات الکتریکی وابسته مثل اکسایترها ، رگولاتورها - تنظیم کننده ها - ، گاورنرها ، ترانسفورماتورها و سیستم های کنترل حاصل می شود. در این مقاله دستورالعمل نوسازی نیروگاه های برق آبی بر اساس استاندارد IEEE1147 و نحوه بکارگیری آن در نیروگاههای برق بررسی شده و در خصوص لزوم اجرای سیستم هوادهی زیر رانر واحد اول نیروگاه مارون بررسی های لازم صورت میپذیرد . این مقاله دارای فصول زیر می باشد :

    فصل اول ، بررسی دستورالعمل نوسازی نیروگاه های برق آبی

    فصل دوم ، نیروگاه مارون و مشکل عملکرد توربین نیروگاه مارون

    فصل سوم ، دلیل و چگونگی رفع کاویتاسیون در توربین نیروگاه مارون.

    فصل چهار ، نتیجه گیری پایانی و پیشنهادات

    فهرست منابع : در پایان فهرست منابع استفاده شده در نگارش این مقاله ارائه می گردد .

-1 بررسی دستورالعمل نوسازی نیروگاه های برق آبی

این دستورالعمل حاوی بخشهای برای تعاریف ومراجعات است .این بخش ها شامل ارزیابی شرایط ، نوسازی آبراه و تجهیزات میباشد .فهرست کتاب به عنوان یک ضمیمه آموزنده به زیر گروه تجهیزات پیوست شده است. این دستورالعمل پیشنهاداتی را توصیف می کند که صاحبان نیروگاههای برق آبی بهتر است در زمان نوسازی تجهیزات مدنظر داشته باشند . این پیشنهادات برای اینکه صاحبان نیروگاه از پتانسیل های بهبود چشم پوشی نکنند مفید می باشند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید