بخشی از مقاله
چکیده:
پژوهشگران و صاحب نظران حوزه های مختلف، بر نقش مهم جوامع محلی به عنوان جامعه میزبان، در موفقیت فعالیت های گردشگری تاکید می ورزند و از آن به عنوان مهم ترین مولفه توسعه این گونه فعالیت ها یاد می کنند . گردشگری روستایی با توجه به ظرفیت های طبیعی و فرهنگی موجود در روستاها می تواند در تجدید حیات روستا ها، ایجاد اشتغال و درامد برای روستاییان، حفاظت از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی و در نهایت توسعه یکپارچه و پایدار روستایی نقش مهمی داشته باشد.
شومپیتر در مقاله »تئوری رشد اقتصادی« کارآفرینی را به عنوان محرک رشد اقتصادی میداند بنابراین میتوان گفت که کارآفرینی گردشگری روستایی راهکاری جدید در نظریه های توسعه برای توانمندسازی و ظرفیت سازی در مناطق روستایی درجهت کاهش شکاف شهر روستا، ایجاد برابری اقتصادی، اجتماعی، محیطی و نهادی و ابزاری مهم برای رسیدن به توسعه ی پایدارباشد. اطلاعات این تحقیق با مطالعه اسناد و مدارک کتابخانه ای جمع آوری و به شیوه ی مروری نگاشته شده است. و در این مقاله به بررسی نقش کار افرینی در توسعه پایدار مناطق روستایی و رابطه کار افرینی و گردشگری روستایی پرداخته شده است.
مقدمه:
امروزه گردشگری به عنوان یکی از پیشروترین فعالیت در حال رشد دنیا و ابزاری برای افزایش درآمد ملی کشورها محسوب می-شود و در حال حاضر یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجارت جهانی است.
گردشگری نقش مهمی در ترغیب سرمایه گذاری در ایجاد زیرساختها، درآمدزایی برای دولت و اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم در سراسر دنیا داشته است و یکی از بزرگترین صنایع در جهان است و همچنین مهمترین منبع درآمد، اشتغال و ثروت در بسیاری از کشورهاست، اما برای اینکه بتواند به این رشد سریع و نقش مؤثر خود در زمینه تولید درآمد و اشتغال ادامه دهد و به نیازهای متنوع بازار پاسخ مناسب دهد، نیازمند تلفیق با نوآوری و کارآفرینی است
پژوهشگران و صاحب نظران حوزه های مختلف، بر نقش مهم جوامع محلی به عنوان جامعه میزبان، در موفقیت فعالیت های گردشگری در منطقه تاکید می ورزند و از ان به عنوان مهم ترین مولفه توسعه این گونه فعالیت ها یاد می کنند .ایشان معتقدند که در نواحی کمتر توسعه یافته و از جمله نواحی روستایی ،توسعه گردشگری باید در وهله نخست پاسخی برای براورده ساختن نیاز های اقتصادی ساکنان داشته باشد، چرا که فقر و بیکاری دو مشکل عمده این نواحی محسوب می شود که توسعه فعالیت های گردشگری باید بتواند در کاهش این مشکلات ثمربخش باشد .
مقدمه:
امروزه گردشگری به عنوان یکی از پیشروترین فعالیت در حال رشد دنیا و ابزاری برای افزایش درآمد ملی کشورها محسوب میشود و در حال حاضر یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجارت جهانی است.
گردشگری نقش مهمی در ترغیب سرمایه گذاری در ایجاد زیرساختها، درآمدزایی برای دولت و اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم در سراسر دنیا داشته است و یکی از بزرگترین صنایع در جهان است و همچنین مهمترین منبع درآمد، اشتغال و ثروت در بسیاری از کشورهاست، اما برای اینکه بتواند به این رشد سریع و نقش مؤثر خود در زمینه تولید درآمد و اشتغال ادامه دهد و به نیازهای متنوع بازار پاسخ مناسب دهد، نیازمند تلفیق با نوآوری و کارآفرینی است
پژوهشگران و صاحب نظران حوزه های مختلف،بر نقش مهم جوامع محلی به عنوان جامعه میزبان،در موفقیت فعالیت های گردشگری در منطقه تاکید می ورزند و از ان به عنوان مهم ترین مولفه توسعه این گونه فعالیت ها یاد می کنند .ایشان معتقدند که در نواحی کمتر توسعه یافته و از جمله نواحی روستایی، توسعه گردشگری باید در وهله نخست پاسخی برای براورده ساختن نیاز های اقتصادی ساکنان داشته باشد، چرا که فقر و بیکاری دو مشکل عمده این نواحی محسوب می شود که توسعه فعالیت های گردشگری باید بتواند در کاهش این مشکلات ثمربخش باشد .
امروزه کارآفرینی در نقش یک راهبرد در توسعه و شکوفایی جوامع انسانی عمل میکند که از طریق آن همه عوامل و منابع و امکانات یک جامعه به صورت خودجوش و از راه قرار گرفتن در یک روند تکاملی در جهت نیل به آرمان های بلند اجتماعی بسیج میشوند تا منشأ بسیاری از پیامدهای مثبت اجتماعی و اقتصادی گردند. اما نکته ای که میباید به آن توجه نمود، بحث فراگیر بودن کارآفرینی در بین گروههای مختلف است، به این معنا که کارآفرینی فقط مختص شهرها نمیباشد. بلکه اگر میخواهیم جامعه به توسعه مناسبی دست یابد، باید تک تک اجزا جامعه را باهم در نظر گرفت و همه ارکان جامعه به خصوص روستاها و روستاییان را نیز تحت پوشش خود درآورد
بنابراین میتوان گفت که کارآفرینی گردشگری روستایی راهکاری جدید در نظریه های توسعه برای توانمندسازی و ظرفیت سازی در مناطق روستایی درجهت کاهش شکاف شهر روستا، ایجاد برابری اقتصادی، اجتماعی، محیطی و نهادی و ابزاری مهم برای رسیدن به توسعه ی پایدار بوده و به عنوان یک راهبرد نوین در توسعه ی مناطق روستایی به علت ماهیت اشتغالزایی بالا،می تواند برای روستاییان، اشتغال مولد و برای بیکاران فصلی، اشتغال موقت ایجاد نماید و ماندگاری در روستا را تسهیل نماید