بخشی از مقاله

مقدمه

صنایع استخراج روغن از زیتون و فرآوری آن از جمله بخشهای تعیین کننده در مفاهیم کشت و صنعت است که از نظر اقلیمی و جغرافیایی در بخشهایی از کشورهای مدیترانه و شمال آفریقا و خاورمیانه تمرکز بیشتری دارد. در ایران نیز میزان تولید میوه زیتون ۸۳ هزار تن و میزان تولید روغن ۰۰۰۳ الی ۰۰۰۴ تن میباشد. فرآیند استخراج روغن از زیتون به دو روش فرآیند استخراج فشاری و فرآیند پیوسته سه فازی انجام میشود.

از روشهایی چند جهت کاهش بار آلایندگی این پساب استفاده شده است از جمله به تبخیر آن در حوضچههای مصنوعی میتوان اشاره داشت ضمن آنکه روشهایی از این قبیل بعلت انتشار بوی نامناسب حاصل از فرایندهای میکروبی بیهوازی ، روشهایی انتخابی در این زمینه شناخته نمیشود و همچنین منجر به آلودگی منابع آب میشود. تیمارهای هوازی زیستی بدلیل زمان طولانی و تیمار مقدماتی که میبایست بروی پساب انجام گیرد مانند رقیق سازی زیاد، تظیم دژ و خو دادن میکروارگانیسمها با وجود سادگی و اقتصادی بودن، مناسب نیستند.

اندازه گیری مواد فنلی

برای اندازه گیری مواد فنلی پساب ابتدا نمونه پساب با اسید کلریدریک اسیدی میشود سپس سه بار با اتیل استات در نسبت حجمی برابر استخراج میگردد و توسط سولفات سدیم آبگیری میشود. در یک تبخیر کننده اتیل استات خارج میگردد و مخلوط باقیمانده در مخلوط متانول آب حل شده سپس با افزودن محلول کربنات سدیم و معرف فولین و جذب آن در طول موج ۵۲۷ نانومتر بدست آمده و با مقایسه با منحنی استاندارد مقدار غلظت مواد فنلی بدست میآید]۶.[ برای اندازه گیری ترکیبات ارتودی فنلی ابتدا محلول مولیبدات سدیم در اتانول به نمونه افزوده شده سپس جذب آن در طول موج ۰۷۳ نانومتر بدست آمده و با مقایسه با منحنی استاندارد مقدار غلظت مواد ارتودی فنلی بدست میآید]۶.[

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید