بخشی از مقاله

چکیده :

با توجه به ارزش آب و کنترل آن برای دست یابی به آب آشامیدنی و کشاورزی و هم چنین کنترل سیلاب ها و تولید انرژی همواره از آب و صنایع مربوط به ان به عنوان یکی از شاخص های توسعه هر کشور یاد می شود .مواد و مصالح نوین در ساخت سازه های هیدرولیکی بتنی و خاکی جهت تعیین عملکرد و بهبود کیفیت می تواند بسیار کارآمد و مفید باشد .

از جمله این مسائل ژئوسنتتیک ها هستند ژئوسنتتیک ها موادی هستند که همگام با پیشرفت صنعت پتروشیمی با استفاده از انواع مختلف پلیمرها ساخته شده و استفاده از آن ها به عنوان مصالحی جدید در رابطه با طرح های آب و خاک مورد استقبال مهندسین و کارشناسان در بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است .

به طور کلی ژئوسنتتیک عنوانی فراگیر برای توصیف صفحات نازک و انعطاف پذیری است که در داخل توده خاک و یا در ارتباط با مصالح خاکی با اهداف مختلفی هم چون سطح سازی ،جداسازی ،عایق بندی رطوبتی ،مهار فرسایش ،ایفای نقش صافی - فیلتر - زهکشی و..... مورد استفاده قرار می گیرد .

مقدمه

کلمه ژئوسنتتیک از دو بخش ژئو و سنتتیک ساخته شده است.

از کلمه ژئو در مواردی استفاده می شود که مر بوط به زمین باشد و قسمت دوم سنتتیک در مواردی استفاده می شود که ساخته دست بشر باشند یا به عبارت دیگر موادی که مصنوعی اند و به صورت ازاد در طبیعت یافت نمی شوند یا ابداع مواد مصنوعی با دوام و قابل اطمینان در قرن اخیر ،موارد استفاده از این مصالح در کارهای مهندسی افزایش یافته است ،به گونه ای که امروزه با عنوانی نظیر پوشش غشایی قابل انعطاف یا ورقه های فیلتری آشنا می شویم . به تدریج با پذیرش نقش کاربرد این قبیل تولیدات مصنوعی بالاخص در طول سال های اخیر ،طرح ساخت مواد مصنوعی ژئوسنتتیک ها در عملیات مهندسی عمران با پیشرفت تکنولوژی مهمی روبه رو شده است که اساسی ترین استفاده آن ها در مناطقی با شیب زیاد و بسترهای نامناسب باتلاقی برای ساخت بناهای خاص و نیز اجرای محوطه سازی و مسطح کردن خاک است .

ژئوسنتتیک که در فارسی به نام های غشاهای زمینی و الیاف زمین سوخت و لایه مصنوعی ژئوتکنیکی توجه شده است از جنس پلی استر ،پلی پریلین ،نایلون و فیبر شیشه ای است .

استفاده از مصالح ژئوسنتتیک از دیدگاه اقتصادی و فنی به صرفه بوده و در مواردی که تا 30 درصد هزینه در پروژه ها را کاهش می دهد مهم ترین عضو این خانواده ،الیاف کششی ژئومیبرین و ژئوتکستایل می باشند که در زمینه های مختلف علوم مهندسی و مکانیک خاک و حتی در راهسازی با ارتقاء پوشش خاک روی سازه ی امن ،نقش موثری ایفا می کنند بطوریکه ضربه پذیری سازه ها را در مقابل بارهای شدید انفجاری بالا برده و هم چنین در مقابل جریان آب نفوذذ نا پذیر می گرداند

روش تحقیق

موضوع تحقیق از گستردگی قابل توجهی برخوردار است.از این رو برای آن لازم است از روش های تحقیق متداول در عمران به کار گرفته شود.استافاده از روش تحقیق توصیفی تحلیلی و مطالعه کتابخانه ای در تجزیه و تحلیل موردی به کار می رود.

سوال تحقیق

مسئله اصلی تحقیق حاضر پاسخ به ای سوال است که آیا از طریق بررسی الگو های استفاده از مصلح ژئوسنتتیک و شناخت راهکارهای همساز با محیط زیست و صرفه جویی در هزینه ها و مصرف منابع می توان به راهکارهای عمران و توسعه دست یافت؟

ژئوسنتتیک

ژئوسنتتیک که در فارسی به نام های غشاهای زمینی و الیاف زمین سوخت و لایه مصنوعی ژئوتکنیکی توجه شده است از جنس پلی استر ،پلی پریلین ،نایلون و فیبر شیشه ای است .

ژئوتکستایل

یکی از انواع گوناگون ترکیبات پلیمری که در بین ژئوسنتتیک ها بیشترین کاربری را دارد ژئوتکستایل می باشد ژئوتکستایل ها در واقع منسوجات مصنوعی از جنس مواد پلی اتیلن یا پروپلین هستند که براساس طرز تهیه آنها از الیاف پلیمری به گونه های مختلف نظیر بافته شده - woven - و نبافته nonwoven - - یا بدون تاروپود تقسیم می شوند

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید