بخشی از مقاله

چکیده:

نیل به اهداف و پیشرفت درکار و نیاز به آگاهی از موقعیت و چگونگی عملکرد و سنجش اثربخشی نظام TPM نقش و جایگاه شاخص های کلیدی نظام TPM را در جهت اهداف به نحو صحیح و مطلوب تعیین می نماید.کنترل میزان موفقیت برنامه های TPM در راستای اهداف تعیین شده یکی از نیازمندیهای مهم در مدیریت پروژه پیاده سازی و استقرار نظام TPM در سازمانها می باشد. تعریف شاخصها و معیارهای پایش عملکرد فرایند پیاده سازی و اجراء نظام TPM، ارائه مدلهای محاسبه آنها و چگونگی تحلیل عملکرد نظام TPM با استفاده از شاخصهای تعریف شده یکی از ضروریتهای مهم کارشناسان و طراحان نظامهای PM و TPM می باشد .همواره مدیران کیفیت و بهبود روشها در سازمانهای تولیدی و خدماتی با دغدغه چگونگی پایش و کنترل عملکرد فرایندهای نت و نت بهره ور فراگیر روبرو بوده اند. این کارگاه با ارائه راهکارها و ابزارهای مورد نیاز، این نیاز مدیران و طراحان سیستمهای نت را بر طرف خواهد نمود.

مقدمه :

به منظور پیوند دادن مؤثرتر برنامه های TPM به یکدیگر در سطح سازمان لازم است که مسائل جاری، امکانات بالقوه برای حل و فصل آنها و منافع حاصله از آنها روشن وآشکار شود. این امر مستلزم وجود تکنیکهای اندازه گیری برای متمایز کردن مسائل و مشکلات و امکانات بالقوه برای بهبود و تکامل در هر یک از بخشها و در هر زمان می باشد. اثربخشی TPM به دو دلیل اندازه گیری می شود: -1 برای کمک در تعیین اولویتها در بهبود و توسعه نظام -2 TPM برای منعکس ساختن نتایج حاصله به صورتی دقیق و منصفانه به مدیریت سازمان.اندازه گیری اثربخشی ثمرات حاصل از کوششهای روزمره را آشکار ساخته، نکاتی را که باید روی آن تمرکز کنیم مشخص نموده و در برنامه ریزی فعالیتها متقابل ما را یاری می نماید.

برای پیاده سازی و اجراء نظام TPM اثربخش لازم است که بدانیم در کدام یک از قسمتهای سازمان مسئله داریم و مشکلات چه هستند. برای این امر نیازمند به شاخصهایی هستیم که به صورت دقیق و مستمر نشان دهنده نیازهای توسعه و تکامل نظامTPM باشند. با استفاده از شاخصها، نتایج فعالیتهای TPM به صورتی دقیق و منصفانه اندازه گیری شده و اثربخشی فعالیتها و سطح تکامل و توسعه در کارگاهها و بخشهای مختلف سازمان ارزیابی می شود .بازبینی و نگرش دقیق در همگی سطوح به بهبود نتایج کمک نموده و در تدوین و برنامه ریزی اقدامات متقابل در مواردی که نتایج مثبتی به بار نیامده اند مفید و ثمربخش می باشد. این امر ما را در پیشگیری از افتهای ناگهانی سطح اثربخشی نیز کمک می نماید .

شاخصهای ارزیابی میزان اثربخش بودن اجرای TPM

در این بخش شاخصهای مهم جهت ارزیابی عملکرد سازمان پس از اجراء نظام TPM و تعیین میزان بهبود در عملکرد واحدها،کاهش هزینه ها، افزایش کیفیت، کاهش میزان ضایعات، تحویل به موقع محصول به مشتری، افزایش روحیه پرسنل و افزایش ایمنی محیط کار که در نتیجه پیاده سازی و استقرار نظام TPM در سازمان می باشد، بیان می شود.کلیه شاخصهای مهم مورد بحث در جدول شماره 1 آورده شده است .

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید