بخشی از مقاله

چکیده:

در این مقاله یک استراتژی کنترل توان برای یک توربین بادی سرعت متغیر متصل به شبکه به همراه ژنراتور تغذیه دوگانه ارائه می دهد. اهداف کنترلی با تغییر نواحی عملکردی آن که وابسته به سرعت باد می باشد تغییر می کند. بیشینه کردن توان اکتیو در ناحیه بار جزئی و محدود کردن ان در ناحیه بار کامل در زمانی که توان راکتیو استاتور نیازهای شبکه را دنبال می نماید. طرح کنترلی که بر اساس کنترل کننده مود لغزشی مرتبه 2 و تئوری لیاپانوف می باشد و از الگوریتم پیچشی شدید بهبود یافته با ضریب متغیر استفاده می نماید بر روی سیستم چند ورودی چند خروجی غیر خطی به کار رفته است.

قوام روش های مود لغزشی، سادگی الگوریتم و مشخصه تطبیقی ضریب آن به همراه هم در این مقاله استفاده شده است تا یک کنترل کننده ای طراحی گردد که توانایی رفتار به صورت مقاوم با چالشهای ایجاد شده توسط این نوع از سیستم ها را داشته باشد. یک خصوصیت مناسب الگوریتم پیشنهادی در نرم بودن سیگنال کنترلی است که یک موضوع مهم دربکارگیری تجهیزات مکانیکی می باشد. نتایج بدست امده توسط شبیه سازی نمایش داده و راجع به ان بحث گردیده است.

توصیف مختصری از سیستم:

این مقاله بر روی یک ساختار معروف از WECSهای متصل به شبکه سرعت متغیر تمرکز می نماید که بر اساس ژنراتورهای DFIG می باشد. در حالت خاص ان شامل یک ژنراتور القایی روتور سیم پیچی شده که استاتور مستقیما به شبکه و روتور توسط یک سیستم الکتریکی قدرت دو طرفه متصل شده است در شکل 1 نمایش داده شده است.

همانطور که در شکل 3 نیز نمایش داده شده است. در ناحیه بار جزئی، بین    in    cut    v     - کمترین سرعتی که توربین شروع به تولید توان می کند - و سرعت مطلوب vr مطلوب است که بیشترین انرژی موجود در باد استخراج گردد. کنترل در این ناحیه به صورت الکترونیکی انجام می پذیرد و زاویه خمش در ان ثابت نگه داشته می شود. ناحیه مفید دیگر ناحیه بار کامل است که بین    r    v    و    cut  out    v     - سرعت بادی که توربین برای جلوگیری از اسیب دیدن باید خاموش گردد - در این ناحیه توان استخراج شده محدود به مقدار مطلوب می گردد که می تواند با کنترل زاویه خمش یا متغیرهای الکتریکی DFIG انجام می پذیرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید