بخشی از مقاله

چکیده

یافتهها نشان میدهد، ساختار بناي تمدن و زبان ایران زمین را بناهاي محکم تاریخ و ادبیات تمدن کهن، نگهبانند. تحقیق باهدف سیري بر یک جم از جام میراث نیاکان ایرانی، باشیوه توصیفی و با برگبرداري از دست نگاشته ها و رموز نهفته در نوشتار مکتوب به ارث رسیده تدوین شده است. نتایج بیان کننده است که جامی جهاننما درتاریخ این سرزمین کهن دریچههاي خرد را در سرزمین ادب پارسیان و اندیشه نیاکان باز مینماید. نتیجه و منابع ترسیمکننده بخشهاي پایانی این سیر اجمالی در شناساندن کهنترین دروازه گفتگوي جهانی - تخت جمشید - است.

مقدمه

حفظ ونگهداري میراث ارزشمندگذشتگان و انتقال اندیشه و راهکارعملی براي بهبود و توسعه همه جانبه کشورها ره آورد آشنایی با ادبیات و دانش آن روزگار است. درعصر تکنولوژي و اطلاعات بی وقفه ازیادنبردن دانسته هایی که دردل آثار و ابنیه تاریخی موجودند،راهگشاي بسیاري از معماهاي نهفته درپیکره دانسته هاست.» مجموعه دستاوردهاي مادي و معنوي بشردریک منطقه کشوریا عصرمعین یا حالت پیشرفته و سازمان یافته فکري و فرهنگی هرجامعه که نشان آن پیشرفت درعلم و هنر و ظهورنهادهاي اجتماعی وسیاسی - 12« صدیق، - 33 :1356 آن حیات می باشد.

ازدیدگاه استادشهید مطهري» بعضی نژادها استعدادتمدن آفرینی و فرهنگ آفرینی دارند. - 17« مطهري،1366 - 135: ایران با داشتن ابنیه تاریخی وتمدن و فرهنگ غنی در هرزمان، همواره تمدن سازبوده است وکاوش دردل بناها و داشته هاي این مرز و بوم همه نشان از قدمت و صلابت قوم ایرانی دارد. این تلاش تنها در رهنمودي براي آشنایی با گونه هایی از مباحث و دانش روز براي گفتمانی درخورتحسین تهیه شده است،تا قوم ایرانی باحفظ هویت خود به خویشتن ببالدکه حتی درعصر اطلاعات هم، فرهنگ آفرین است و داراي ادبیات گفتگوست و آماده هرگونه گفتگوي جهانی وتعامل سازنده با اندیشه اي جهان پسند وجهان شمول.

پیشینه

در سرزمین ایران و شمال خاوري خلیج فارس منطقهاي است که امروزه فارس و در قدیم پارسه خوانده می شده است. در این منطقه کوهستانی کوهی با نام مهر وجود دارد که در دامنه آن ویرانه کاخی به جا مانده که پیشینه آن به 2500 سال پیش میرسد. کاخ در زمان هخامنشیان ساخته شده است. سلسله هخامنشیاناز سال330 تا550 پیش از میلاد بر ایران فرمانروایی می کردند. بر اساس سنگ نوشته ها و سنگنگاره هاي این بنا نشان دادهمی شود که شاهان این سلسله بیتردید پیرو دین زردشت بودهاند که 6یا 7 سده پس از میلاد اولین مذهب رسمی جهان را ایجاد کرده و تمامی نمادهایی که در این کاخ بیهمتا به کار رفته ایرانی است.

در زمان ساسانیان به تخت جمشید ست ستون - صد ستون - میگفتند. در شاهنامه فردوسی آمدهاست: جمشید پادشاهی عادل و زیبارو بود که نوروز را بر پا داشت و هفتصد سال بر ایران پادشاهی کرداورنگ. یا تخت شاهی او چنان بزرگ بود که دیوان به دوش میکشیدند. صدها سال پس از حمله اسکندر و اعراب و در زمانی که یاد و خاطره پادشاهان هخامنشی فراموش شده بود، مردمی که از نزدیکی خرابههاي پارسه عبور می کردند، تصاویر حکاکی شده تخت شاهی را میدیدند که روي دست مردم بلند شدهاست و از آنجا که نمی توانستند خط میخی کتیبههاي حک شده روي سنگها را بخوانند، میپنداشتند که این همان اورنگ جمشید است که فردوسی در شاهنامه خود از آن یاد کردهاست.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید