بخشی از مقاله

چکیده

هدف گسترش تعاملات بین المللی و پیشرفت گردشگری ورزشی نمونه موردی استان فارس با تاکید بر جاذبه های طبیعی بود. تحقیق حاضر توصیفی و به صورت میدانی انجام شد، جامعه ی آماری را 167 نفر تشکیل می دادند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ی محقق ساخته استفاده شد که پس از تایید روایی ، پایایی آن - 0/95 - به دست آمد.

برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از میانگین، فراوانی، نمودار، جدول...و در بخش آمار استنباطی از تحلیل عامل اکتشافی، آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون رتبه بندی فریدمن با استفاده از نرم افزار 20spss استفاده شد. یافته هانشان داد که عوامل مربوط به ورزش های زمستانی با میانگین رتبه ی - 6/62 - ، عوامل مربوط به ورزش های تابستانی با میانگین رتبه ی - 5/76 - ، عوامل مربوط به طبیعت گردی و دامنه نوردی با میانگین رتبه ی - 4/66 - ، عوامل مربوط به کوهنوردی و غارنوردی با میانگین رتبه ی - 4/55 - ، عوامل مربوط به طبیعت درمانی با میانگین رتبه ی - 2/54 - ، عوامل مربوط به بیابانگری با میانگین رتبه ی - 1/48 - ، به ترتیب بیشترین تا کمترین اهمیت را در توسعه ی گردشگری ورزشی استان فارس به خود اختصاص دادند و تمامی هفت فاکتور در توسعه ی گردشگری ورزشی برای گسترش تعاملات بین المللی تاثیر گذار است. همچنین گردشگری ورزشی، به دلیل اینکه به زبان یا فرهنگ خاص محدود نیست، همه فرهنگ ها را در بر می گیرد و این برای کشورهایی که به دلایل اعتقادی و دینی در جذب گردشگر ناموفق بوده اند، بستری مناسب را فراهم می سازد.

مقدمه

عوامل موثر در گسترش روابط بین الملل بین روابط سیاسی بین الملل و ثبات سیاسی و امنیتی هر کشور بنظر می رسد رابطه اصولی بر قرار باشد . یعنی هر اندازه روابط سیاسی یک حکومت با کشورهای دیگر صمیمی و دوستانه تر باشد

اقتدار سیاسی ان حکومت قویتر و اقتصاد و جایگاه ان نیز در بین جامعه جهانی بالاتر است و عکس ان نیز صادق است. از سوی دیگر عوامل مختلفی می تواند بر این روند موثر باشد از سوی دیگر عوامل مختلفی می تواند بر این روند موثر باشد.

الف : عوامل بازدارنده تقویت روابط بین الملل یک کشور با جامعه جهانی: سوابق ظالمانه و نابرابر گذشته در روابط بین الملل یک دولت با سایردول: رقابت های سیاسی داخلی که امکان بر نامه ریزی دراز مدت را از عوامل اصلی و اجرایی مسئول در روابط بین المللی یک حکومت را سلب می کند چرا که ممکن است بهبود رابطه با این یا ان کشور ممکن است منافع مالی یا سیاسی یک حزب یا یک جناح - یا یک مجموعه ای از انها - را بخطر بیاندازد . اعمال شدید ملاحظات امنیتی و عدم اعتماد به سایر دول در روابط بین الملل که در ایجاد در روابط سالم و طبیعی با کشورهای دیگر بعنوان یک عامل بازدارند ه عمل می کند . یعنی قبل ار آنکه منا فع ملی و کلی یک حکومت در نظر گرفته شود .

ملاحظات ایدولوژیکی و یا ا منیتی در نظر گرفته می شود که در حالت همه مشکو ک اند مگر خلا ف ان ثا بت شود که از منظر رشد و وتوسعه و کسب منابع سر مایه گزاری خارجی جهت ایجاد مشاغل جدید و نیز کسب حمایتهای لازم در موارد مورد نیاز در سازمانها و نهادهای مهم و اصلی جهانی دچار مشکل می شود . که از این منظر هم حکومت و هم مردم در نهایت ممکن است از این سیاست دچار مشکل جزیی یا اساسی گردند . مشکلاتی که سازمانها و دول خارجی جهت گسترش روابط سیاسی و اقتصادی یک کشور بدلیل بروز اختلاف با ان کشور ایجاد کرده یا خواهند کرد که در نهایت می تواند به تحریم و محاصره اقتصادی و در شکل حادتر ان جنگ یا تنش محدود نظامی با آن کشور منجر گردد که در هر حال چنین و ضعیتی می تواند بخودی خود مشکلاتی را در روابط خارجی ان کشور فرضی پدید اورد.

ب: عوامل موثر در گسترش روابط بین الملل یک کشور با دولت یا دولت های دیگر: درک اهمیت روابط بین الملل برای امنیت ملی و رشد و توسعه همه جانبه کشور و تحکیم هر چه بیشتر پا یه های حکومت توسط همه احزاب و جنا حهای ان حکومت پو یا سازی روابط بین الملل به این معنی که سیاستهای خارجی بر مبنای منافع ملی و حکومتی و بر اساس شرایط زمانی و مکانی جهان تغییر نماید . بول و یا حداقل کنار امدن با واقعیت های سیاسی موجود در جهان حتی با و جود نا عادلانه بودن ان انسجام و اتحاد و اشتی ملی که به حکومت می تواند قدرت مانور و چانه زنی بسیاری را در معادلات جهانی هدیه کند.

شرکت فعال در نهادها و سازمانها منطقه ای و جهانی و یا ترتیبات امنیتی منطقه ای و جهانی بمنظور افزایش ظریب امنیت ملی و کسب موقعیت بهینه در سطح منطقه و جهان.

بی طرف بودن در منازعات و در گیریهای کشورهای غیر همسایه که هیچ ارتباط مستقیم و منطقی با منافع حکومت و مردم و امنیت ملی ان ندارد . جلو گیری از هر نوع افراط و تند روی یا تفریط در موضعه گیریهای خارجی یک کشور که می تواند ان کشور را دچار مشکل یا انزوا سازد .استفاده از اتباع و منابع فراوان یک کشور در خارج از ان بدون توجه به مسایل اختلاف سلیقه سیاسی احتمالی ان اتباع با حکومت که می تواند قدرت مانور سیاسی و مالی ان دولت را در منطقه و جهان بشدت افزایش دهد. کاری که کشورهای نسبتا کوچکی مثل اسراییل یا یونان یا ایرلند ارمنستان و...با استفاده از ان سیاست های دو لت و کنکره امریکا در ارتباط باخود را بشدت تحت تاثیرقرار داده و میدهند .

گسترش صنعت جهانگردی و جذب جهانگردان از کشورهای صنعتی و پیشرفته در کنار جلب و جذب جهانگردان سایر کشورها بمنظور کسب هرچه بیشتر ارز خارجی و تبادل فرهنگ و صلح و در نتیجه افزایش امنیت و موقعیت برتر در منطقه و جهان. یکی از مهم ترین عواملی که بر گسترش تعاملات بین المللی تاثیر گذار است گردشگری به طور عام و گردشگری ورزشی به طور خاص - گردشگری ورزشی - می باشد که در این مقاله به آن پرداخته شده است

امروزه گردشگری با توجه به صنعتی و ماشینی شدن جوامع از یک طرف و افزایش اوقات فراغت ازطرف دیگر به عنوان یک نیاز عمومی مطرح می شود که افراد برای ادامه ی حیات سالم خود به آن نیازمند هستند و از آن به عنوان صنعت پرسود قرن اخیر یاد می شود، صنعتی که پیوسته با نرخ رشدفزاینده در حال گسترش است. گردشگری، را می توان به زیرمجموعه هایی مانند گردشگری تفریحی، گردشگری درمانی، گردشگری فرهنگی، گردشگری اجتماعی، گردشگری ورزشی، گردشگری مذهبی و گردشگری تجاری و سیاسی تقسیم کرد. در گذشته با گردشگری و ورزش به عنوان دو حوزه ی جداگانه برخورد می شد

اما امروزه ارتباطات این دو حوزه به خوبی درک شده است. ورزش و گردشگری اهداف مشترکی دارند، که شامل: ساختن پل های تفاهم میان فرهنگ های متفاوت، آشنایی با شیوه های مختلف زندگی و سنت ها، افزایش صلح و دوستی میان ملت ها، بر انگیختن و تشویق افراد به فعالیت های سرگرم کننده و شاداب برای رهایی از فشارهای روزمره ی زندگی. گردشگری و ورزش چه به صورت حرفه ای و چه به صورت آماتور وتفریحی، مسافرت های قابل توجهی را به نقاط مختلف جهان در بر می گیردو برای تداوم باید گردشگری و ورزش همراه با هم حرکت کند

امروزه ورزش بخش مهمی ازفرهنگ ملل و جهان است و به حدی در جوامع امروزی رسوخ کرده است که یکی از متداول ترین و مهم ترین عوامل ایجاد انگیزه برای سفر و گردشگری نیز محسوب می شود. بنابراین گردشگری به عنوان بزرگترین صنعت جهان و ورزش به عنوان یکی از صنایع بزرگ وبا اهمیت در دنیای کنونی هستند که از تلفیق آنها یکی از شگفت انگیزترین صنایع خدماتی مدرن به نام صنعت گردشگری ورزشی به وجود آمده است . مسافرت به دلایل - غیرتجاری - تعطیلات یا - تجاری - غیرتعطیلات - حرفه - برای شرکت یا مشاهده ی فعالیت، گردشگری ورزشی نامیده می شود

همچنین گردشگر ورزشی، بازدیدکننده ای موقتی است که حداقل 24 ساعت در محل رویداد اقامت می کند و هدف اصلی او شرکت در یک رویدادورزشی است و در عین حال، جذابیت های ثانویه ای نیز ممکن است برای او وجود داشته باشد

در حال حاضر یکی از دغدغه های بازاریابان و سازمان دهندگان رویدادهای ورزشی بالا بردن میزان استقبال بازدیدکنندگان و تماشاگران از رویدادهای ورزشی درحال برنامه ریزی شده و شناسایی علل وعواملی است که بر حضور آنها تأثیرگذار است و کشور ما به دلیل داشتن ظرفیت های فراوان طبیعی می توانداز رهگذر این امر بهره ببرد. آیا روزی فرا می رسد که حرکت در دل طبیعت آغاز شود؟

می توان استدلال کرد پاسخ مثبت است، زیرا این دو صنعت مسیرهای همسانی پیموده اند. به طور قطع طی سال های آینده شمار کسانی که در ایام تعطیلات به پیاده روی، کوه نوردی، کویر نوردی و اردوگاه های تفریحی می روند افزایش می یابد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید