بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

نوکلاسیک

اسلاید 2 :

نو کلاسیک را باید نهضتی هنری مبتنی بر پسندی هوشیارانه دانست که درنیمه دوم سده هجده ام از یک سو چون واکنشی انزجار آمیر علیه افراطی گریها و هنرنماییهای باروک متاخر ، همچنان سبکسریها و ظرافتکاریهای بیش از حد روکوکو ، و از سوی دیگر چون گرایشی اشتیاق انگیز نسبت به والا منشی و اعتدال آرامبخش (( هنر باستانی یونان و روم )) رویش و رواج یافت .

کاوشهای به عمل آمده در هرکولانیوم و پمپئی و میدان عمومی رم و پرستشگاههای یونانی مکشوف در پستوم اذهان را در نیمه دوم سده هجده متوجه ضوابط و تناسبات و زیباییهای هنر باستانی ساخت .
به خصوص که گزارش مشروح آن کاوشها در مجلداتی نفیس با تصاویر عالی به چاپ رسید و مورد استقبال شایان قرار گرفته بود .

بزرگترین مبلغ هنرهای باستانی یونان و مشوق نهضت نوکلاسیک ، وینکلمن مورخ و هنر شناس المانی بود ، و همتای او در تدوین اصول هنری و تثبیت ارکان آن مکتب منگس آلمانی بود .
اهمیت منگس در بنیانگذاری مکتب نوکلاسیک این بود که دستورات جامعی بر پایه اصول طراحی و ضوابط و تناسبات ترکیب هنری و ویژگیهای هنر فاخر

اسلاید 3 :

رافائل و کورجو و تیسین ، وهمچنین نمونه های برگزیده پیکره سازی یونان تدوین کرد و اصالت هنری را در پیروی محض از اصول و آرمانها و خاصیت کمال آفرینی هنر کلاسیک برای متجلی ساختن سادگی آرامبخش و وقار والامنشانه دانست .
در انگلستان معماری و تزیین داخلی نخست به پیروی از اصول پالادیو معمار بزرگ قرن 16 سپس با الهامگیری از هنر پمپئی و نظام دوریسی آثاری بر پا میسازد .
نفوذ در هم آمیخته معماری نو کلاسیک فرانسه و ایتالیا شکوه ساختمانی سن پطرزبورگ را به وجود می اورد .
نو کلاسیک در فرانسه نشانگر واکنشی علیه روکوکو بود و بارزترین تجلی خو را در آثار بزرگ داوید برجسته ترین نقاش فرانسه در اوایل قرن 19 می یابد .

اسلاید 4 :

امروزه نو کلاسیک پوسته ای کلاسیک بر روی امکانات مدرن است و معماری نوکلاسیک در بناهای معاصر به عنوان معماری کلاسیک جدید شناخته میشود .

اسلاید 5 :

تاجگذاری ناپلئون ، ژاک لویی داوید

اسلاید 6 :

سوگند هوراثی ها ، داوید

اسلاید 7 :

مرگ مارا ، داوید

اسلاید 8 :

ویژگی های معماری نئوکلاسیک
نوشتههای معماران رنسانس از جمله آندرا پالادیو (Andrea Palladio) در قرن ۱۸ میلادی بهطور گسترده خوانده و ترجمه میشد. این نوشتهها باعث استقبال دوباره از شیوههای معماری کلاسیک و ابعاد متناسب ساختمانهای یونان و روم باستان شد. نئوکلاسیک با ویژگیهایی همچون ابعاد بزرگ ساختمانها، سادگی شکلهای هندسی و دیوارها، استفاده از ستون و جزئیات شیوههای یونانی (به خصوص ستونبندی دوریک) شناخته میشود. برجستهکاریهای معماری نئوکلاسیک، مسطحتر بوده و اغلب در داخل قاب و فریز یا همان حاشیههای زینتی ساختمان قرار میگیرند. همچنین به جای اینکه این المانها با سایر ویژگیهای ساختمان ادغام شوند، هر کدام مستقل و به خودی خود تکمیل بودند. بهطور کلی گنبد و برج، جایی در معماری نئوکلاسیک ندارد؛ هر چند که ممکن است بعضی بناها را به سبکهای تلفیقی ساخته باشند و این موضوع درمورد آنها صدق نکند.

اسلاید 9 :

شکل ایدهآلی که معماری نئوکلاسیک به دنبال آن میگشت، معبد بود که سبک کلاسیک را در سادهترین حالت خود به نمایش میگذاشت. سقف در معماری نئوکلاسیک معمولاً مسطح و افقی است و اغلب میتوان آن را از سمت پایین مشاهده کرد. همچنین نمای ساختمانها طویل و مسطح هستند و اغلب چند ردیف ستون مستقل را در برمیگیرند. دکور بیرونی ساختمان را تا جاییکه میشود ساده طراحی میکنند و پنجرهها و درب را به گونهای میسازند تا با یکدیگر تناسب داشته و کمال سبک کلاسیک را نشان دهند. معمولاً باغهایی در اطراف ساختمانهای نئوکلاسیک در نظر گرفته میشود که از الگوهای هندسی پیروی میکنند.
هر چند که ممکن است همهی ساختمانهای نئوکلاسیک شکلی یکسان نداشته باشند، بهطور کلی ویژگیهای زیر در بسیاری از نمونههای آن دیده میشود:
بزرگی ابعاد ساختمانها
خطوط مرتب و پیراسته
ظاهر منظم و ساده
سنتوری سه گوش (آذین بالای درب)

اسلاید 10 :

پانتئون پاریس ، ژاک ژرمن سوفلو

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید