بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

نظام جامع رسانه

اسلاید 2 :

محوریت سخنرانی

اسلاید 3 :

اولویت ها

اسلاید 4 :

ضمانت اجرایی قوی تر نسبت به جایگاه دولتی کردن فقط در گرو تقویت انجمن های روزنامه نگاری و سندیکاهای این حوزه می باشد. دولت به تنهایی بویژه در شرایط حاضرموجود امکان ندارد بتواند بارسنگین مشکلات رسانه هارا بردوش کشد.
کمک دولت کوچک سازی و دست برداشتن از استقلال رسانه ها باشد؛ درکنار آنان امکاناتی را فراهم آورد تا بتوانند انطور که شایسته است تقویت وبی نیاز گردند ؛ ایکاش طرح جامع بی نیاز کردن و نحوه استقلال رسانه ها را دولت محترم پیشنهاد می دادند و در واقع نه فقط در برنامه پنجم بلکه در برنامه های بعدی نیز دیده شود که حرمت روزنامه نگار و خبرنگار احیا شود به خودباوری برسد.

شرح

اسلاید 5 :

فرصت مطالعاتی داشته باشد. نیاز به لابی و بازاریابی و مشکلات و دریافت هدیه نباشد. آنچه برای جامعه موجب آگاهی بخشی و اطلاع رسانی می باشد را وظیفه خود بداند به طریق اولی در راستای حمایت و کمک به اموزش و یاریگر دولت و برنامه های شکوفایی باشد
این طرح عملاً رسانه هارا قسمتی از دولت (وزارت ارشاد) می نماید که بی اختیارتر از گذشته جا پای قوه قضاییه هم بگذارد!
سازمانهای مردم نهاد اگر بتوانند قدرتمند در راستای تقویت خودباشند بار از روی دوش دولت بردارند. دولت متولی نباشدهمراه باشد.

اسلاید 6 :

سواد رسانه ای – اخلاق رسانه ای
ما درتربیت نسل خبری که در آینده مثل پیشکسوت ها به آنان افتخار کنیم تربیت و آموزش نداده ایم. دوره هایی که خبرنگار شدن نیاز به توانایی نوشتن و شجاعت داشت، اکنون تبدیل شده است به دورانی که با هر رشته ای در هر زمینه ای حتی با راه اندازی یک سایت و یا شبکه های مجازی مدعیان خبرنگاری راشاهد هستیم با انواع دروغ پردازیها و معاملات خبری؛ و..حتی غلط املایی!
این بخش ازاشکالات به اصطلاح فنی با چیدمانی که در طرح عنوان شده است چگونه توان یک نسل توانمند و رسانه پیشه واقعی در خدمت به اگاهی بخشی مردم در جامعه را امکان تربیت دارند؟
به نظر می رسد وقت آن رسیده است که بجای اینکه رد پای دولت را برای ایجاد یک سیستم جدید که نهایتاً باز دانشگاه علمی کاربردی بزند و بدون در نظر گرفتن عرضه و تقاضای ظرفیت رسانه ای کشور، فارغ التحصیلانی با حجمی از ادعا و تقاضا اضافه کند کار مهم دیگری ندارد، در تامین هزینه های سازمان آموزش دیده شده است.

اسلاید 7 :

سواد رسانه ای – اخلاق رسانه ای
لایحه نظام جامع رسانه ای به نوعی اصلاح قانون مطبوعات کنونی است که بخشی زیادی از مشکلات اصحاب رسانه که بعضا منجر به توقیف روزنامه ها و گاهی منجر به دستگیری و بازداشت خبرنگاران می شود را رفع می کند
اگر قراراست قوه قضاییه مداخله نکند باید نظر آن را هم خواست. درکناراین مهم امنیت خبرنگاران که بواسطه تشکیل کمیته هایی برای بررسی می باشد قطعا باید تخصصی باشد متشکل از اساتید و مشاوران این حوزه
در واقع اگر قرار است نظام جامع رسانه ای قادر باشد ارتباط میان روزنامه نگاران و خبرنگاران با هم، دولت و صاحبان رسانه را مشخص کند این فقط از عهده انجمن های قدرتمند بر میاد .

اسلاید 8 :

سواد رسانه ای – اخلاق رسانه ای
ماقرارنیست جای قوه قضاییه و نیروهای امنیتی رابگیریم.

پیش نویس لایحه نظام رسانه ای کشور دارای 7 فصل و 67 ماده است که موادی از آن پیش از این در هیات دولت به تصویب رسیده بود اما 13 آبان ماه و در جلسه هیات وزیران با چند ایراد روبرو شد و برای اصلاح به کمیسیون فرهنگی دولت بازگشت.

اسلاید 9 :

سواد رسانه ای – اخلاق رسانه ای
هیات وزیران چهار ایراد به این لایحه گرفت که به موجب آن، از سازمان اداری و استخدامی کشور خواست حوزه شمول این لایحه را از جهت تسری به روزنامه نگاران و فعالان رسانه مشخص کند، ارکان این سازمان را ترسیم کند، امکان شناسایی سازمان به عنوان موسسه عمومی غیردولتی با توجه به ماهیت حقوقی سازمان های حرفه ای را فراهم سازد و مرجع بررسی صلاحیت داوطلبان عضویت در هیات مدیره سازمان استانی در اولین دوره آن را به دقت تعیین کند.

اسلاید 10 :

طبق این لایحه فقط افرادی می توانند در حرفه روزنامهنگاری فعالیت کنند که پروانه خبرنگاری یا مجوز مدیریت رسانه از این سازمان دریافت کرده باشند. به عبارت ساده تر روزنامهنگاری که این پروانه را نداشته باشد، نمیتواند در سازمانها و مراجع رسمی و عرصه عمومی کار کند.

اسلاید 11 :

اما این تنها مورد نیست که می تواند شرایط را برای روزنامهنگاران تا حدود زیادی سخت کند. بلکه از سوی دیگر طبق این لایحه صلاحیت افراد باید به تایید هیاتی برسد که اکثریت آنها نمایندگان نهادهای دولتی هستند. این به وضوح در مواد ۱۹ و ۲۳ لایحه آمده است که صلاحیت نامزدهای عضویت در هیات مدیره سازمان نظام رسانه را باید هیاتی تشخیص دهد که افرادی مانند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، رئیس دادگستری استان، سازمان مدیرکل صداوسیمای استان، بازرس سازمان و نماینده مدیران مسئول استان، نمایندگان دادستان کل و یک قاضی بازنشسته، نماینده از هیات نظارت بر مطبوعات، تایید کنند.

اسلاید 12 :

طبق این لایحه صلاحیت افراد باید به تایید هیاتی برسد که اکثریت آنها نمایندگان نهادهای دولتی هستند. این به وضوح در مواد ۱۹ و ۲۳ لایحه آمده است که صلاحیت نامزدهای عضویت در هیات مدیره سازمان نظام رسانه را باید هیاتی تشخیص دهد که افرادی مانند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، رئیس دادگستری استان، سازمان مدیرکل صداوسیمای استان، بازرس سازمان و نماینده مدیران مسئول استان، نمایندگان دادستان کل و یک قاضی بازنشسته، نماینده از هیات نظارت بر مطبوعات، تایید کنند.

اسلاید 13 :

این لایحه در دو بخش با قانون اساسی در تضاد است. قانون اساسی رسیدگی به جرایم مطبوعاتی را در صلاحیت دادگاه عمومی و با حضور هیات منصفه میداند و حالا دولت قصد دارد یک نهادی را تاسیس کند تا به جرائم رسیدگی کنند که همه دولتی هستند. یکی از همین تناقضات مربوط به ماده 19 است.

ماده ٢٢ لایحه نظام رسانه، هیات مرکزی انتخابات که باز هم اکثریت آن حکومتی و خارج از صنف روزنامهنگاران هستند، میتواند نتیجه انتخابات هیات مدیره را باطل کند،در لایحه برای این امر یک هیات مرکزی در نظر گرفته است که همه دولتی هستند که حتی می توانند انتخابات را هم باطل کند. این هیات متشکل از نماینده دادستان کل، نماینده وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک قاضی بازنشسته و یک نماینده از هیات نظارت بر مطبوعات و یکی نماینده از شورای عالی سازمان هستند.

اسلاید 14 :

عصر دولتی کردن رسانه ها گذشته است. ما تا امروز تجربه های زیادی در این باره داشتیم و همه شکست خوردند. به همین دلیل هم به دنبال اجرای اصل 44 هستیم که همه مسائل را خصوصی کنیم. حالا در چنین شرایطی به دنبال این هستند که رسانه را دولتی کنند. من نمی دانم با وجود این همه گرفتاری در کشور آقای دولت چرا باید به چنین اقدامی دست بزند ؟
کمک و حمایت دولت، تقویت انجمن ها و سندیکاهای روزنانه نگاری با در نظر گرفتن فضای مجازی نویسان که اینک فضای واقعی شده اند، باشد.

اسلاید 15 :

فقط قصدشان بستن دهان روزنامه نگاران بوده است
پیش بینی صندوق خبرنگاران درسازمان چیزی شبیه صندوقهایی مثل فرهنگیان و باز تکرار مشکلات
 

اسلاید 16 :

فقط قصدشان بستن دهان روزنامه نگاران بوده است
حمیدرضا جلائی پور هم به آن اشاره کرده است.
"دولت پنهان" یا "دولت موازی" پیگیر لایحه "سازمان نظام رسانه" است. به نظر جلاییپور، کارکرد اصلی دولت موازی انجام اموری است که دولت رسمی در جمهوری اسلامی دوست ندارد مسئولیت مستقیم انجام آن را به عهده بگیرد، ولی "تندروها" انجام این امور را مفید تشخیص میدهند.
دولتی که رویکردها و برنامههای آن گسترش آزادی بیان و به طور خاص آزادی مطبوعات است و رسانه را در کنار غذا و سلاح، رکن سوم امنیت ملی میداند منطقاً نقض غرض نمیکند و متونی را مصوب نمیکند که به زیان این شتاب دهنده پیشرفت ملی باشد.
دولت در قالب تکلیفی که از برنامه چهارم توسعه متوجه اوست موظف به ارائه لایحه نظام جامع رسانههاست. اشکالات قوانین موجود، فضای جدید رسانهای و اقتضائات و الزامات آن و مطالبه بحق رسانهگران هم چنین تکلیفی را مضاعف میکند.

اسلاید 17 :

فقط قصدشان بستن دهان روزنامه نگاران بوده است
تأکیدات مکرر ریاست محترم جمهوری در تدوین و تقدیم قوانین و مقررات مناسب برای رسانهها به نحوی که نشانگر رویکرد و سیاست دولت باشد هم بر وظیفهمندی و تکلیف ساختارهای مرتبط افزوده است. این تکالیف در عمل به دو لایحه منجر شده است: قانون مطبوعات و قانون سازمان نظام رسانهای. اولی به رابطه سه ضلعی حاکمیت – مردم– رسانهها میپردازد و دومی به رابطه روزنامه نگاران (اعم از حقوق و تکالیف متقابل روزنامه نگاران با حاکمیت ملی، با مدیران رسانههای متبوع و با خودشان)

اسلاید 18 :

فقط قصدشان بستن دهان روزنامه نگاران بوده است
لایحه اول با رویکردی افتراقی، مانع از تسری سایر قوانین مجازات محور بر امر خطیر رسانه میشود و به جز پنج عنوان مجرمانه، سایر امور را تخلف میشمارد که توسط کمیسیون رسانهها (شکل مدنیتر و جامعتر هیأت نظارت بر مطبوعات) رسیدگی میشود تا مانع از رواج پدیده توقیف شود. هدف دومی آن است که با ایجاد نظام تجربه شده در سایر حوزههای حرفهای کشور، رسیدگی به تخلفات حرفهای آنها را به خودشان واسپارد؛ مدلی که در شورای مطبوعات درسایر کشورها به شکل دادگاههای وجدانی درون صنفی، پذیرفته شده است و در برخی کشورها حتی به قالب قانون در آمده است. در پیشنویس قانون مطبوعات و خبرگزاریها فصل حقوق بر حدود، به لحاظ حجمی فربهتر است و مانع از تفاسیر کشدار میشود که همیشه به ضرر رسانه و رسانه گر است.

اسلاید 19 :

فقط قصدشان بستن دهان روزنامه نگاران بوده است
چهارم
توسعه متوجه اوست موظف به ارائه لایحه نظام جامع رسانههاست.

اسلاید 20 :

سخن پایانی
ما انتظار داشتيم كه سازمان رسانهاي هم مانند نظام پزشكي و نظام مهندسي، صفر تا صدش با اهالي رسانه باشد در حالي كه با اين لايحه چنين آرزو و سازماني محال است؛ شكل بگيرد.
مفاد كلي اين لايحه به گونهاي است كه اركان دولت بيش از حد و انتظار ورود به اين عرصه كردهاند و عملا از اختيارات اهل رسانه كاسته شده است.

در مواد 19 و 22 اين لايحه از افرادي استفاده شده است كه هيچ ارتباطي با اين حرفه ندارند البته شايد اين افراد، اشخاصي فهيم و انديشمند باشند كه هستند، اما چون در اين عرصه نبودهاند قطعاً بازدهي اندكي در راستاي حمايت از خبرنگاران خواهند داشت.

اين افراد ماهيت كار رسانه راباید شناخت ودرک کرد. رسانه ها در شرایط کنونی بیش ازاینکه یک سازمان دولتی نیاز داشته باشند یک گاد فادر راهبرو حامی که امنیت مادی و معنوی ایجاد کنند نیاز دارند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید