بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بیونیک

اسلاید 3 :

بيونيك
علم سيستمهايي است كه شالوده انها موجودات زنده است يا سيستمهايي كه خصوصيات سيستمهاي زنده را دارند.يعني علم الهام گرفتن از طبيعت براي ساخت وسايل كاربردي البته در مطالعه طبيعت اصرار بر تقليد بي چون وچراي طبيعت نداريم تاكيد روي فهم سيستم است.

اسلاید 4 :

بيونيك اولين بار توسط سرگرد جك استيو(1959) سرگرد نيرو هوايي آمريكا براي استفاده از علوم مختلف در اهداف نظامي استفاده شد.موشك B2 آپولو 11موشكي كه در جنگ استفاده مي شد براي بردن انسان به فضا كمك كرد.كوسه هاي حامل سلاح يا حشراتي كه شنود مي كنند(مگس در پايگاه دشمن)البته الهام از طبيعت در گذشته نيز مورد توجه بوده است مثلاٌ داوينچي باالهام ازخفاش پيشنهادپرواز انسان را داد.او فهميد بال خفاش داراي پوسته ظريفي است وبا چوب مي توان انرا محكم كردكه ايده خوبي بود.كلمنت آدر فرانسوي بالي با فاصله 14متر ازهم ساخت كه داراي ويژگي خفاش بودچون مي دانست عضلات نمي توانند منبع توليد انرژي باشندبالراثابت طراحي كردوبراي ساخت ملخ از شاهپريك پرنده شكاري استفاده كرد ودر موزه هوانوردي پاريس در ارتفاع 15 متري پرواز موفقي داشت.

اسلاید 5 :

تصور ناسا از يک هواپيماهاي هوشمند که ميتواند با تغيير شکل در شرايط مختلف به صورت بهينه عمل کند

ناسا بر روي رهبري اولين تغييرات در زمينه پرواز ماوراء صوت توسط مواد هوشمند حساب ويژهاي باز کرده است. وزارت دفاع آمريکا مواد هوشمند را در سناريويي به نام "سربازهاي آينده" تاثير به سزايي داده است و از ابزارهاي هوشمند تا لباسهايي شبيه به مارمولک ياد کرده است. در سوي ديگر طيف کاربردهاي اين مواد نيز ميتوان به اسباببازيها، ابزارهاي روزمره و . نام برد. شايد برايتان جالب باشد که بدانيد سابقه مواد هوشمند به 300 سال قبل از ميلاد، و دوران کيمياگري باز ميگردد. در آن زمان اگر چه توانايي توليد طلا وجود نداشت اما فعاليتهايي براي تغيير رنگ و خصوصيات فلزهاي محتلف صورت گرفت که برخي از مواد مورد استفاده آنها را ميتوان از مواد هوشمند دانست.

اسلاید 6 :

در مورد زير دريايي از بدن دلفين الهام گرفتند دلفين با انرژي كم وسرعت زياد شنا ميكند.پوست دلفين 2لايه است.لايه بالايي كشسان ولايه داخلي داراي لوله اي كه از مايه اسفنجي پر شده واين لايه ها نيروي اب را در خود حل مي كنند.

لباسهاي ظريف ودقيق با الهام از كوسه ساخته شده.كوسه از فلس هايي استفاده ميكند كه داراي اعوجاج است وحركت سينوسي دارد به اين وسيله جريانهاي بسيار ريز ميكروسكوپي در اب پديد مي اوردتا كوسه سريع عمل كند

اسلاید 7 :

زیردریایی شخصی
اولین نمونه از زیردریایی های شخصی ساخته شد از این پس علاقمندان به سیر و سیاحت در زیر دریاها می توانند با پرداخت ۶۵ هزار پوند یك زیر دریایی شخصی ساخت شركت ماشین سازی پورشه آلمان را خریداری كنند و عازم سفر شوند. از این پس علاقمندان به سیر و سیاحت در زیر دریاها می توانند با پرداخت ۶۵ هزار پوند یك زیر دریایی شخصی ساخت شركت ماشین سازی پورشه آلمان را خریداری كنند و عازم سفر شوند. 

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه مترو انگلستان این زیر دریایی ها كه بهتازگی توسط این شركت ماشین سازی معروف المانی ساخته شده از جنس آلومینیوم است و می تواند تا ۵۰ متر زیر اب برود و تا ۳۶ ساعت در آنجا دوام بیاورد. 

وزن این زیردریایی های شخصی بالغ بر ۱.۵ نیم تن است و نمونه دیگری از آنها كه نوع ویژه دریانوردی است برای آنها كه علاقه زیادی به اعماق بیشتر اب دریاها دارند طراحی شده است. 

این زیردریایی ها مجهز به سیستم ها تصفیه هوا است كه نفس كشیدن و جریان اكسیژن خالص را در كابین سرنشین را تضمین می كند. 

طراحان المانی این زیردریایی ها می گویند هرچقدر كه این ماشین بهاعماق برود فشار داخل كابینتغییری نمی كند واحتمال غرق شدن انهابسیار پایین است.

اسلاید 8 :

Binomengment
:هنر برگرفته از دانش طبيعت براي حل مشكلات فني.در واقع بررسي موجودات زنده براي حل مشكلات فني.مثلاُحركت يك اتو مبيل در مسيرباد ميتواند با مطالعه روي جانوران تصحيح شود.و در حوزه معماري مكعبهاي چرخان كالاتراوا با الهام از ستون فقرات واستخوان هاي انسان سازه هاي پايداري طراحي كرده

اسلاید 10 :

مطالعه رفتار گياهان در مقابل نيروهاي افقي زلزله وباد مثلاُ ني در برابر شديد ترين نيروها كرنش مي كند ولي تخريب نميشود در ساختمان چگونه ميتوان اين رفتار را ايجاد كرد؟
دربورس رياضيدانان نتوانستند كار كنند اما زيست شناسان با توجه به سيستمهايي كه در طبيعت با احتمال كارمي كنند مشكل را حل كردند.

اسلاید 11 :

فولر با ديدن ساختار اميب ها گنبد هاي ژئودزي را طراحي كرد.گنبدهاي اسپيس فريم كروي بسيار پيچيده پوياسبكتر ومقاومت بيشتر
فولرين مولكولي توخالي است، كه از گروههاي ششگوشي يا پنجگوشي شكل گرفته است.
بيشترين كار فولرينها رويC60 (كربن 60) متمركز شده است.( يك شكل طبيعي از كربن) اين مولكولهاي توپيشكل پتانسيل خيلي زيادي براي توليد مواد مركب معدني جديد دارند. زيرا هر اتم مولكول 60 براي تشكيل پيوند با ديگر مولكولها قابل دسترسي است.اين مواد در سال 1985 بوسيله ريچارد اسمالي – كه بعدها با جايزه نوبل شيمي 1996 از آن تقدير شد-كشف شد.نام آنها به افتخار باكمينستر فولر، براي نوشتههايش درباره گنبدهاي ژئودزي، است. آنها همچنين به باكيبال(توپ باكي) نيز معروفند

اسلاید 12 :

متریال معماری

چند دهه قبل، معماران تنها می­توانستند تصوری از ایده­های خلاقانه و بناهای شگفت انگیز خود داشته باشند، درحالی که امکان ساختن چنین پروژه­های جاه طلبانه­ای وجود نداشت. اما امروزه ساخت پهنه­ای شناور از حبابهای شیشه­ای یا استادیوم ورزشی بافته شده از تیرهای فولادی و یا حتی پوشش شفاف چادر مانندی بر روی هزاران متر مربع زمین - که صرفا می­توانست در تصور آدمی شکل بگیرد - جنبه عملی به خود گرفته است. هرچند عموم مردم، ساخت چنین بناهایی را حاصل ابتکار و خلاقیت معماران و مهندسان می­دانند اما حقیقت اینست که برپایی چنین سازه­هایی بیش از هر چیز مدیون ویژگی­های منحصر به فرد متریالی است که بطور مخفف ETFE نامیده می­شود.

اسلاید 13 :

ETFE (Ethylene Tetrafluoroethylene) یک پلیمر پایه فلوئوروکربن بسیار بادوام و با قابلیت­های فوق العاده است که از آن به عنوان متریال ساختمانی آینده نام برده می­شود. این پلیمر شگفت انگیز یک پلاستیک شفاف تفلونی است که جایگزین شیشه و پلاستیک­های معمولی در بسیاری از ساختمانها شده است. هر چند این متریال با کارهای معماری شگفت انگیز به جهانیان معرفی شده است اما در حقیقت تاریخچه اختراع آن به دهه 70 میلادی برمی­گردد که نخستین بار در صنایع هوانوردی به کار برده شد. ETFE از حدود 15 سال پیش مورد توجه معماران قرار گرفت و هم اکنون بناهای بسیاری در سرتاسر جهان با استفاده از آن ساخته می­شوند.

ETFE در مقایسه با شیشه، امتیازات فوق­العاده­ای دارد که از آن جمله می­توان به وزن بسیار کم آن اشاره کرد، به گونه­ای که با دارا بودن یک درصد وزن، هم نور بیشتری را از خود عبور می­دهد و هم عایق بهتری محسوب می­شود. از لحاظ هزینه­های نصب، بین 24 تا 70 درصد صرفه اقتصادی دارد. از دیگر ویژگی­های آن می­توان به حالت ارتجاعی فوق­العاده آن اشاره کرد که می­تواند تا 400 برابر وزن خودش را تحمل کند. این متریال به خاطر سطوح کربنی لغزنده خود، بصورت خودکار، گرد و غبار و چرک و لکه را پاک می­کند، همچنین طول عمر زیاد داشته و از قابلیت بازیافت برخوردار است

اسلاید 14 :

نمونه­ای از کاربردهای ETFE در جهان معماری:
پروژه Eden در انگلستان (2001):
این پروژه عظیم ترین بنای ساخته شده با استفاده از ETFE می­باشد. این بنا گلخانه بزرگی با گنبدهای ژئودزیک است که قابلیت پرورش انواع گونه­های گیاهی بومی اقلیم­های مختلف سرتاسر جهان را داراست. از اقلیم مدیترانه­ای گرفته تا جنگلهای پرباران استوایی. اما نکته اینجاست که تمام این ویژگی­ها مدیون قابلیتهای فوق­العاده ETFE نظیر انعطاف پذیری، سبکی، دوام و . است که معمار پروژه نیکولاس گریمشاو را در طراحی و اجرای آن یاری نموده است.

اسلاید 15 :

استادیوم Basel در سوئیس (2001):
این پروژه توسط معماران هرزوگ و دمورن طراحی شده است. استادیوم شکل پف کرده خود را در نمای بیرونی از پانلهای بادکرده­ای به دست آورده است که از ورق­های ETFE ساخته شده­اند. برای ایجاد چنین پانلهایی، هوای خشک با فشار به داخل دو ورق­ ETFE که از تمام جهات به یکدیگر جوش داده شده­اند، دمیده می­شود. در نمای این استادیوم نام شهر باسل توسط ورق­های ETFE که دارای رنگ قرمز ثابتی هستند حک شده است و در سایر قسمت­ها، نما بصورت نیمه شفاف همانند پرده سینما است که با جلوه­هایی از طریق پرژکتورها روشن می­شوند.

اسلاید 16 :

استادیوم Alianz-Arena در آلمان (2005
این استادیوم فوتبال در مونیخ، ابتکار دیگری از هرزوگ و دمورن است. لقب (قایق بادی) این استادیوم، ریشه در شکل منحصر به فرد و نیز 2800 پانل پف کرده ETFE دارد که نمای خارجی آن را پوشانده­اند. همانند استادیوم باسل، پوسته استادیوم آلیانز هم، شب هنگام روشن می­شود و بسته به تیمی که در آن میزبان است به رنگهای قرمز، آبی یا سفید درمی­آید.

اسلاید 17 :

مرکز بازیهای آبی پکن (2007):
این ساختمان ملقب به مکعب آبی است و میزبان بازیهای آبی المپیک 2008 پکن خواهد بود. در طراحی و ساخت این بنا، بر اساس ایده خاص آن، از 4000 پانل ETFE در جداره­ها و سقف استفاده شده است تا جلوه­ای حباب مانند در داخل و خارج آن ایجاد شود. مکعب آبی دارای 5 استخر برای شنا، شیرجه و واترپلو و 17000 سکو برای تماشاگران است. همچنین این ساختمان جزء معدود بناهایی در جهان است که بیشترین بهره وری انرژی را داراست. لایه­های حبابی آبی رنگ در نما، این قابلیت را بوجود آورده تا ساختمان همانند یک گلخانه، تا 90 درصد انرژی تابشی خورشید را در خود حبس کرده و از آن برای گرمایش داخلی و گرمایش استخرها استفاده شود.

اسلاید 18 :

استادیوم ملی پکن (2007):
به فاصله نیم کیلومتر از مکعب آبی، محل استقرار آشیانه پرنده "Bird’s Nest" یعنی استادیوم ملی پکن است که کاری دیگر از معماران، هرزوگ و دمورن می­باشد. این پروژه تضادی است از یک اسکلت فولادی به هم تنیده صلب و لایه های نرمETFE که با یکدیگر ترکیب شده­اند و در واقع از لایه­های ETFE برای پوشش فضاهای میان استراکچر فولادی استفاده شده است.

اسلاید 20 :

مرکز تفریحی Khan Shatyry در قزاقستان (2008):
این پروژه که توسط دفتر معماری نورمن فاستر طراحی شده یک مرکز بزرگ تفریحی و فرهنگی است که در آستانه، پایتخت کشور قزاقستان واقع شده است. این مرکز که در حال ساخت می­باشد، شامل گستره­ای از فروشگاه­ها، کافه­ها، تئاترهای نمایش و . می­یاشد. سازه این بنا به یک چادر غول پیکر برفراز یک کوهستان شباهت دارد. در حقیقت ETFE نقش یک ستاره را در ساخت این بنا بازی می­کند و غشاء عظیم خارجی آن را تشکیل می­دهد. در نتیجه این امکان فراهم می­شود که در عین عبور نور به فضاهای داخلی، مردم در مقابل اثرات نامطلوب آب و هوای ناملایم، محافظت شوند و کل مجموعه در سرتاسر سال قابل استفاده گردد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید