بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

ارتباط مؤثر

اسلاید 3 :

تعريف ارتباط:
انتقال اطلاعات از فرستنده به گيرنده به طوري كه اطلاعات توسط دريافت كننده قابل درك باشد.

به عبارت ديگر: انتقال و تبادل اطلاعات،معاني و مفاهيم و احساس ها بين افراد، با واسطه يا بی واسطه.

اسلاید 4 :

ارتباط موثر چيست؟
ارتباطات موثر آن است كه فرستنده بتواند منظور خود را به گيرنده پيام برساند
عموما ارتباطات زماني موثر است كه محركي را به عنوان آغازگر و مورد نظر فرستنده با محرك مشهود گيرنده كه از خود بروز مي دهد در يك راستا قرار دهد و آن دو را به گونه اي نزديك به هم مورد توجه قرار دهد.
  به عبارت ديگر: ارتباط مؤثر ارتباطي است كه شخص درآن به گونه اي عمل مي كند كه علاوه بر اينكه عقاید، خواسته ها، نیازها و هیجانات خود را بیان نموده و خود به خواسته هايش مي رسد،افراد مقابل نيز احساس رضايت مي كنند.
 ارتباطات زماني كامل است كه معني و مفهومي كه از ذهن فرستنده است و قصد دارد آن را ارسال دارد ( معني مورد نظر يا منظور)، با آنچه گيرنده از ان دريافت مي كند و از خود نشان مي دهد ( معني مورد مشاهده يا شاهد) يكي باشد.بديهي است كه هر فراگرد ارتباطي همه آنچه در ذهن فرستنده است به گيرنده منتقل نمي شود يا اگر منتقل مي شود به مرحله جذب نمي رسد و به گونه مشهود مشاهده نمي شود.

اسلاید 5 :

توانایی ارتباط مؤثر
این توانایی به فرد کمک می کند تا بتواند به شیوه کلامی و غیر کلامی و متناسب با فرهنگ ، موقعیت وجامعه، خود را بیان کند بدین معنی که بتواند نظرها ، عقاید ، خواسته ها ، نیازها و هیجان های خود را ابراز و به هنگام نیاز بتواند از دیگران درخواست کمک و راهنمایی نماید.
مهارت تقاضای کمک و راهنمایی از دیگران ، در مواقع ضروری، از عوامل مهم رابطه سالم است.

اسلاید 6 :

مهارتهای بین فردی
همکاری و مشارکت
       اعتماد به گروه
       تشخیص مرزهای بین فردی مناسب
        دوستیابی
         شروع و خاتمه ارتباطات

اسلاید 7 :

توانایی روابط بین فردی
این توانایی به ایجاد روابط بین فردی مثبت و مؤثر فرد با انسانهای دیگر کمک می کند. یکی از این موارد ، توانایی ایجاد روابط دوستانه است که در سلامت روانی و اجتماعی و روابط گرم خانوادگی ، به عنوان یک منبع مهم روابط اجتماعی سالم نقش بسیار مهمی دارد.

اسلاید 8 :

همدلی
همدلی یعنی اینکه فرد بتواند زندگی دیگران را حتی زمانی که در آن شرایط قرار ندارد  درک کند. همدلی به فرد کمک می کند تا بتواند انسانهای دیگر را حتی وقتی با آنها متفاوت است بپذیرد و به آنها احترام گذارد. همدلی روابط اجتماعی را بهبود می بخشد و به ایجاد رفتارهای حمایت کننده و پذیرنده ، نسبت به انسان های دیگر منجر می شود.

اسلاید 9 :

ويژگي ارتباطات خوب
1- صريح و قاطعانه صحبت كنيد.
2- ساده صحبت كنيد.
3- در جستجوي يك كار برجسته باشيد.
4- شنونده خوبي باشيد.
5- پيام خود را به صورتي جذاب تهيه كنيد.
6- پيام خود را حتي المقدور خلاصه كنيد.
7- از به كار بردن اصطلاحات و عبارات ويژه حقوقي اجتناب كنيد.
8- بازخور بدست آوريد

اسلاید 10 :

▪ اثرات برقراری ارتباط مؤثر با دیگران :
۱) تقویت اعتماد به نفس
۲) درک متقابل
۳) رضایت خاطر
۴) احساس سودمندی
۵) تقویت رشد اجتماعی، روحی، روانی و عاطفی
۶) تأمین بخشی از نیازهای اساسی انسان
۷ انتقال صریح پیام به دیگران

اسلاید 11 :

پنج پيآمد مؤثر بودن ارتباط و انتقال پیام :
درک: عبارت است از “دريافت صحيح محتواى محرک مورد نظر”.
لذّت يا مسرّت: تمام فعاليتهاى ارتباطى هدف خود را انتقال مفهوم و يا اطلاعات نمىدانند. در حقيقت، هدف اساسى مکتب “تحليل مراودهاي” يا “تحليل تعاملي” در ارتباطات اين است که ارتباط براى ايجاد شرايط مناسبتر زيستن با هم و زندگى بهتر است.
نفوذ در نگرشها: در ارتباط بين دو نفر دگرگونى در نگرشها، عمدتاً در چارچوب “نفوذ اجتماعي” قرار مىگيرد که خود، مفهومى پويا و قابل ملاحظه مىباشد. دگرگونىدر نگرشها در گروهها و سازمانها و حتى در ارتباطات جمعى و “توده گير” نيز از اهميت ويژهاى برخوردار است. سياستمداران مىکوشند تا از طريق رسانههاى جمعى و نفوذ در افکار عمومي، براى خود يا حزب خود يا نظرات خود در جامعه جايگاهى بالا کسب کرده، مردم را به سوى خود جلب کنند.

اسلاید 12 :

گسترش روابط: اثربخشى عمومى ارتباطي، نيازمند فضاى روانى مثبت و قابل اتکا و اعتماد مىباشد. زمانى که فضاى ارتباطي، فضايى نامناسب بوده و بر آسمان روابط انسانها اَبر عدم اعتماد سايهگستر باشد، صدها فرصت مخرّب ارتباطى پديد مىآيند که هر کدام توانايى آن را دارند که رابطهِ موجود را به نابودى کشانند، هرچند که بهترين پيام، با ماهرانهترين شيوههاى ارسال پيام، انتخاب و ارسال شده باشند.
کنش يا عمل: برخى بر اين باورند که تمام ارتباطات و فراگرد حاکم بر آن بىمصرف خواهد بود، مگر آنکه به عمل يا کنش مطلوب بينجامد. بايد توجه داشت موارد و حالاتى وجود دارند که عمل، عامل مهمى براى موفقيت و اثربخشى ارتباطات است. انجام عمل، از طرف شخص مقابل، شايد يکى از دشوارترين وظايف ارتباطات باشد. بايد توجه داشته باشيم که برخى از رفتارهاى ما از طريق زور يا اجبار، فشار اجتماعي، يا دستورالعملهاى مربوط به نقش شکل مىگيرند و لزوماً به تغيير نگرش مقدماتى نياز ندارند. کنشهاى اختيارى معمولاً پيش از دگرگونى در نگرشها رخ مىدهند. بىشک يکى از اهداف ارتباطات جمعي، برانگيختن مخاطبان به عمل است.

اسلاید 13 :

مؤلفه هاي ارتباط مؤثرو عوامل افزايش وتقويت آن
مؤلفه ها:(صميميت ،مراقبت ،آزادي دادن )
عوامل افزايش وتقويت ارتباط مؤثر: (جاذبه پيام – تنظيم وسازماندهي پيام - نمادگزيني مناسب –جلب اعتماد مخاطب - انگيزش وترغيب مخاطب – سنخيت وتناسب پيام با شرايط مخاطب –انتخاب واژه هاي دلچسب و محرك احساسات –انتخاب زمان ومكان مناسب – سرعت مناسب در انتقال محتواي پيام - كشف نقاط وموارد تاثيرپذيري مخاطب – برانگيختن حس برتري مخاطب – هنر خوب گوش دادن- تقاضا به جاي دستور- مطرح كردن تقاضا هاي غيرمستقيم- تحسين بجا وبه تفصيل از رفتار هاي خوب - توجه به علائق و تفاوت هاي فردي مخاطبان- استفاده از فرصت هاي طلايي - تفاهم وصميميت -ارتباط چهره به چهره- تقويت عزت نفس واعتماد به خود- حفظ آرامش ومتانت )

اسلاید 14 :

مسيرهاي ارتباطي واستفاده بجا وصحيح از آنها
مسيرها(زبان هاي) ارتباطي بين شخصي
(1-آنچه ديده مي شوديا زبان بدن، زبان ديداري
2- آنچه گفته مي شوديا زبان گفتار
3-آنطور كه گفته مي شوديا زبان لحن )

مفهوم دقيق صداقت در ارتباط مؤثر(صداقت، طيفي است كه به ميزان هماهنگي سه زبان ديداري، زبان گفتارو زبان لحن اطلاق مي شود)

اسلاید 15 :

بفهميم كه ديگران چگونه مي فهمند
 افراد مختلف اطلاعات را به شيوه هاي مختلف پردازش مي كنند، طرز اين پردازش در برقراري ارتباط (برخوردهاي متفاوت با اشخاص متفاوت) نقش مهمي دارد.
الف- اشخاص ديداري(تصويري)
 اين افراد دنياي رواني خود را بر اساس تصاوير و فضاسازي تنظيم مي نمايند. فضا را دوست دارند و میل داراند كه با شما ارتباط نزديكتري داشته باشند و بيشتر تعامل شخصي را دوست دارند. اين افراد از واژه هايي مانند من تصور ميكنم، فضاي اجتماعي اينگونه به نظر مي رسد و. استفاده كرده و اغلب در انتهاي جلسات مي نشينند.
ب- اشخاص احساسي(همجواري)
 دنياي رواني خود را با احساسهاي دروني و بيروني ترسيم مي كنند و واژه هاي احساسي مانند دوست دارم، احساس مي كنم و. استفاده مي كنند. خيلي به شما نزديك مي شوند هرچند كه ممكن است فكر شود حالت تهاجمي دارند و صندلي خود را بيشترنزديك به شما مي گذارند و در جلوي جلسات مي نشينند.

اسلاید 16 :

ج- اشخاص شنيداري(صوتي)
اين افراد دنياي رواني خود را با صداها دارند.آنها به چشمان مخاطب خود نگاه
نمي كنند و گوش خود را ميزان كرده اند. ضمن مكالمه يا ارائه يك مطلب ممكن است به نقطه ديگري نگاه كنند، زيرا آنان با گوش فرا دادن سعي به گرفتن مطالب مينمايند. قصد بي ادبي و بي اعتنايي ندارند و سعي مي كنند آنچه گفته
مي شود را بفهمند. اين افراد بجاي“خوب فهميدي“ مي گويند“خوب شنيدي“ و از زير و بم صدا خوششان مي آيد.
د- اشخاص ارقامي(زباني)
اين گروه تركيبي از سه دسته پيشين هستند. آنان قبل از اينكه بتوانند دنياي رواني خود را ترسيم كنند، مجبورند دريافتهاي خام حسي را به يك زبان خاص، از طريق كلمات، اعداد يا علايم كامپيوتري منتقل نمايند. آنها دوست دارند اطلاعات مكتوب و به سبك منطقي به آنان ارائه شود، واژه ها بايد تعريف شده باشند و از نظر املائي، علايم نقطه گذاري، دستوري، حواشي و صفحه بندي درست باشد و همچنين عناوين، پاراگرافها و فواصل كوتاه را در نگارش دوست دارند. براي جلب توجه آنها كافيست بخشهايي از پيام بصورت 1- 2- 3 و يا الف- ب- ج تنظيم شود.

اسلاید 17 :

چگونه شرايطي فراهم آوريم كه ديگران ما را درك كنند
 
وقتي از شيوه مورد علاقه شخص مخاطب خود و اطرافيان استفاده
مي كنيد، آنها به اقدام و خواسته شما پاسخ مثبت ميدهند. ممكن است مجبور باشيد كه كمي بيشتر تلاش كنيد، اين تلاشي ارزشمند است كه به اجرا و انجام آن مي ارزد، زيرا در وقت و نيروي آينده شما صرفه جويي مي كند . شخص مخاطب شماو اطرافيانتان نيز از اقدامي كه كرده ايد استقبال خواهند كرد زيرا مي فهمند كه براي تماس با شما از چه شيوه اي بايد استفاده كنند تا آنها را به نتيجه دلخواهشان برساند. يكي از بهترين راههاي كسب اطلاع در اين زمينه كه مخاطب شما چه روشي را مي پسندد اين است كه از او مستقيما سوال كنيد و نظرش را جويا شويد در مواقعي كه اطلاع يافتن از روش برقراري ارتباط با اطرافيان و مخاطبان دشوار به نظر مي رسد، بهتر است از روش آزمايش و خطا استفاده كنيد. به عبارت ديگر اگر ندانيد كه آنها از ميان انواع شخصيتهاي ارتباطي ديداري ،شنيداري،احساسي، ارقامي كدام را بيشتر مي پسندند، مي توانيد در فواصل صحبتها با او گاهي لحظه اي مكث كنيد و از او بپرسيد : ( آيا اين نقطه نظر را قبول داريد؟)،(آيا مي توانيد خود را ببينيد كه به اين روش كار ميكنيد؟) يا ( اين مطلب به نظرتان چگونه است؟)،..

اسلاید 18 :

اگر نتوانيد پاسخ مورد نظرتان را دريافت كنيد به روش ديگري متوسل شويد. مثلا از روش ديداري به روش شنيداري روي آوريد و اگر روش شنيداري خواسته شما را برآورده نساخت ، از روش احساسي استفاده كنيد.
 
يكي از اشتباهات رايجي كه اشخاص مرتكب مي شوند اين است كه وقتي از مخاطب خود جواب مساعد نمي گيرند، فورا فرض را بر اين مي گذارند كه روش مورد استفاده آنان مناسب نبوده، حال آنكه در واقع ممكن است روش مورد استفاده آنان مناسب بوده باشد و خود آنان نتوانسته اند به شكل مناسب و حساب شده از روش مورد اشاره استفاده كنند. در واقع تقصير از خود شخص است كه نمي تواند با مخاطب خود ارتباط سازنده و مؤثر برقرار كند. با داشتن انعطاف در سبك رفتاري مي توانيم از يك شيوه ادراكي به شيوه ديگر روي آوريم، مي توانيم به اشخاص بيشتري دسترسي پيدا كنيم و آنان نيز به نحو بهتري از خواسته هاي ما آگاه مي شوند.
مردم را دوست داشته باشيد
 
موفقيت هر شخصي به حمايت ديگران بستگي دارد پس مردم را دوست داشته باشيد تا شما را دوست داشته باشند و از شما حمايت كنند. شما در انجام كارهايتان به حمايت و پشتيباني آنها نياز داريد، زيرا برخي از كارها فقط با همكاري ديگران امكانپذير خواهد بود.

اسلاید 19 :

ويژگىهاى اثربخشي ارتباطات ميانفردى
با توجه به هدفهاى عملگرايانه و خشنودى از کنش ارتباطى، ويژگىها به پنج نوع عمده قابل تفکيکاند.
هرچند اين پنج ويژگى در وهلهِ اول کيفى به نظر مىرسند امّا بايد گفت علاوه بر اين ويژگىهاى کيفى که باعث افزايش اثربخشى ارتباطات مىشوند، مىبايد ميزان کميّت آنها نيز ملحوظ نظر باشند. همواره وجود اين پنج ويژگى ممکن است به اثربخشى کنش ارتباطى نينجامد و نيز نبود آنها ممکن است به غير اثربخش بودن کنش ارتباطى ختم نشود، امّا شکى در آن نيست که بهطور معنىدارى بر اثربخشى تأثير دارند. اين پنج ويژگى عبارتند از:
1- گشودگي؛
2- همدلي؛
3- حمايتگري؛
4- مثبتگرايي؛
5- تساوي.

اسلاید 20 :

● راهکارها و نکات مهم روانشناختی در ارتباط مؤثر:

۱) افراد با هم تفاوت دارند: در ارتباط برقرار کردن مهمترین گام، مخاطب شناسی است؛
۲) روحیه هر فردی در رفتار او تأثیر گذار است.
بهتر است مخاطب ما در وضعیت روحی خوبی قرار گیرد تا ارتباط مؤثر برقرار شود.
۳) نگرش و دنیای هر فرد متفاوت است :
هر کس براساس منطق خود رفتار می کند، چون هر کس دنیا را از دید خود درک می کند؛ برای برقراری ارتباط مؤثر نخست دنیای آنها را بپذیریم و بعد او را به دنیای خود دعوت کنیم،
به تعبیرشهید باهنر «از آنجایی شروع کنیم که او دوست دارد و به آنجایی ختم کنیم که خود دوست داریم».
۴) آدم ها را دوست داشته باشیم :
محبت و دوست داشتن خود را به آنها نشان می دهیم.
۵) باور اینکه هم من خوبم هم شما خوبید.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید