بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
نقش پوشش دهی در بهسازی کاغذهای تولیدی
اسلاید 2 :
مقدمه
در آینده نزدیک فنّاوریهای پوششدهی کاغذ و مقوا، با بهکارگیری مواد نانو الیاف سلولزی، پروتئین و نشاسته اصلاح شده، مشتقات خاص لیگنین و همیسلولزها و نیز روشهای لایهگذاری بخار شیمیایی و لایه نشانی اتمی و تیمارهای سطحی پلاسما و کرونا در صنعت استفاده خواهند شد.
طرح جدید استفاده از پوششهای زیستتخریب بر روی کاغذ و مقوای پایه جهت تکمیل خواص ممانعتی و چاپپذیری اهمیت زیادی یافته است و در آینده جایگزین بستهبندیها خواهد شد.
بررسی امکان پوششپذیری لایه دوم بر پوشش اولیه و شرایط چاپ قابل قبول روی لایه دوم با کمترین مقدار مصرف جوهر و تسهیل در بازیافت این کاغذهای بستهبندی، تغییراتی در صنایع بسته بندی و چاپ به وجود خواهد آورد.
بنابراین تحول عظیمی در صنایع بستهبندی و چاپ محصولات به وجود خواهد آمد.
اسلاید 3 :
پوشش دهی در کاغذ پایه
اسلاید 4 :
خواص ممانعتی کاغذ و مقوای پوشش دهی شده با مواد و روشهای مختلف
اسلاید 7 :
اثر پوششهای زیستتخریبپذیر بر خواص ممانعتی کاغذ
هدف این مطالعه، بررسی تأثیر پوششهای زیستتخریبپذیر در دو نوع کاغذ پایه بوده است. بدین منظور از دو نوع کاغذ پایه متفاوت (کرافت لاینر و چاپ و تحریر کارخانه چوب و کاغذ مازندران)، استفاده شد. مواد پوششدهی با مواد جامد 30 درصد، دارای خاک رس (100 قسمت) و نشاسته کاتیونی (12 قسمت) بود، و از دو نوع متصلکنندهPLA (10 قسمت) و PVA (10 قسمت) برای دو ترکیب پوششدهی استفاده شد.
پوششدهی با دو ترکیب پوششی زیستتخریبپذیر و به روش غوطهوری در دو زمان 1 و 2 دقیقه انجام شد. پس از غوطهوری، نمونهها در دمای 25 درجه سانتیگراد و رطوبت 54 درصد، در دمای اتاق خشک شدند. مشخصات فیزیکی کاغذهای شاهد و پوشش شده مانند مقاومت به عبور هوا یا تخلخل، ضخامت، جرم و جذب آب (Cobb60) تعیین گردید.
افزایش زمان تیمار، موجب کاهش تخلخل و افزایش وزن پوشش در نمونهها شد، ولی از نظر خواص ممانعتی، ترکیبPVA مؤثرتر ازPLA بود. کلیه نمونههای تیمار شده نسبت به نمونههای شاهد، دارای مقاومت به عبور هوای بیشتری بودند و به علت افزایش مویینگی در بافت کاغذ، جذب آب در کلیه نمونهها بیشتر شد. با بررسی تجزيه واریانس مشخص شد که، نوع ترکیب و زمان پوششدهی، اثر معناداری در تخلخل و وزن پوشش کاغذ دارند. سپس با انجام محاسبات، مقادیر ضخامت و چگالی پوشش به دست آمد، که وضعیت جذب آب آنها را تأیید کرد. ترشوندگی سطح کاغذ به وسیله این تیمارها افزایش یافت.
اسلاید 8 :
اثر پوشش بر زمان نفوذ هوا از بافت کاغذ (بر حسب ثانیه)
اسلاید 9 :
اثر پوششدهی بر وزن پوشش در کاغذ
اسلاید 10 :
افزایش ارزش کاغذهای فلوتینگ و کرافت لاینر با پوششهای PVA و اتصال دهنده GCC
بدین منظور از دو کاغذ پایه متفاوت (کرافت لاینر و فلوتینگ کارخانه چوب و کاغذ مازندران)، روشهای پوششدهی میلهای و غوطهوری و نیز از یک اتصال دهنده (PVA) در مواد پوششی در دو سطح مصرف استفاده گردید. مواد پوششدهی با مواد جامد 20 درصد، شامل GCC (100 قسمت)؛ پراکنده ساز (0/3 قسمت) و از PVA (6 و 12 قسمت) بود. ترکیب 1 با اتصال دهنده کم و ترکیب 2 با اتصال دهنده زیاد نام گذاری گردید. این دو ترکیب مختلف برای هر دو روش پوششدهی غوطهوری و میلهای به کار گرفته شد. پوششدهی غوطهوری در سوسپانسیون به مدت یک دقیقه و نیز پوششدهی میلهای از طریق دستگاه آزمایشگاهی انجام شد.
پس از پوششدهی، نمونهها در دمای 24 درجه سانتیگراد و رطوبت 63 درصد، در دمای اتاق خشک شدند. مشخصات فیزیکی کاغذهای شاهد و تیمار شده مانند مقاومت به عبور هوا یا تخلخل، ضخامت، جرم، درجه روشنی و جذب آب (Cobb60) تعیین گردید. سپس با انجام محاسبات، مقادیر گراماژ و وزن پوشش به دست آمد و جهت انجام تجزيه واریانس کلیه اطلاعات نمونهها در نرم افزارSPSS وارد شد. در نهایت با استفاده از آزمون دانکن و ضریب همبستگی، تحلیل این اطلاعات انجام گردید.
اسلاید 11 :
نتایج پوششهایGCC و اتصال دهندهPVA
با توجه به اطلاعات، تغییرات جذب آب در بین نمونهها اندک بود ولی در روشهای میلهای جذب آب کاهش یافت که تاثیر مثبتی بر خواص ممانعتی و بهسازی کاغذ داشت. در کلیه تیمارها مقاومت به عبور هوا یا تخلخل افزایش یافت و این افزایش در کاغذهای فلوتینگ و به خصوص به روش غوطهوری آشکار است. بهبود درجه روشنی عامل موثری در افزایش ارزش نمونههای صنعتی است، که در نمونههای کرافت لاینر رشد درجه روشنی مناسب بود و این کاغذ قهوهای به درجه روشنی 57 رسید. افزایش درجه روشنی در روش پوششدهی میلهای مناسب بود، ولی روش غوطهوری ارتقاء بهتری را در درجه روشنی نشان داد.
ترکیب 1 با اتصال دهنده کم به علت مصرف کمتر مواد از نظر اقتصادی مقرون به صرفهتر است. حتی در مواردی مانند جذب آب و درجه روشنی، ترکیب 1 مطلوبتر از ترکیب 2 بود. مقاومت به عبور هوا یا تخلخل در کلیه تیمارها بهبود یافت و افزایش این زمان عبور هوا در کاغذهای فلوتینگ و به روش غوطهوری بارزتر بود. نسبت به وزن پوشش ایجاد شده؛ روش غوطهوری در کاغذ کرافت لاینر با ترکیب 2 بهترین مقاومت به عبور هوا را داشت ولی در کاغذ فلوتینگ ترکیب 1 با اتصال دهنده کم تاثیر بیشتری داشت. با توجه به بهبود مشخصات فیزیکی؛ ممانعتی و درجه روشنی کاغذهای تیمار شده، ارزش افزودهای در این نمونهها نسبت به گروه شاهد ایجاد گردید.
همبستگی وزن پوشش با تخلخل؛ ضخامت؛ درجه روشنی و گراماژ کاغذهای مورد آزمایش به ترتیب 0/549؛ 0/734 ؛ 0/687 و 0/489 تعیین گردید.
اسلاید 12 :
اثر روش و ترکیب پوشش دهی بر تخلخل بافت کاغذ
اسلاید 13 :
مقادیر جذب آب نمونههای شاهد و تیمار شده
اسلاید 14 :
مقادیر درجه روشنی در نمونههای شاهد و تیمار شده
اسلاید 15 :
نتایج
تحقیقات متعددی جهت افزایش ارزش افزوده کاغذ صورت گرفته است و این تحقیقات در جهت امکان پوششدهی در فرایند تبدیلی کاغذ است. در آزمایشات گوناگون ترکیبات متفاوتی را برای پوشش یا اندودسازی کاغذ به کار بردهاند. بهبود خواص کاغذ میتواند کاربردهای مختلفی را برای این محصول به همراه داشته باشد.
بهسازی راز موفقیت در صنعت کاغذ است، که موجب توسعه و پیشرفت کسب و کار خواهد شد. در بسیاری از واحدهای تولیدی امکان تغییرات بزرگ فرایندی وجود ندارد ولی تغییرات اندک قابل اجرا میباشد. بنابراین برخی از واحدهای کاغذ و یا صنایع تبدیلی آن میتوانند با افزودن یک دستگاه یا تغییرات مختصری در فرایند، به محصول یا محصولات با ارزشتری دست پیدا کنند.