بخشی از پاورپوینت

اسلاید 3 :

شنا کردن در خلاف جهت

برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه، قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.

اسلاید 4 :

مقدمه

امروزه محیطهای کاری تغییر، تحول و انطباق با آن را ارج مینهند.سازمانهادر تلاش خود برای بهره وری بیشتر ،کیفیت جامع،رضایت مشتری،وبهبود کیفیت زندگی کاری شکلهای متنوع و جدیدی انتخاب می کنند.آنها در جستجوی اندازه کوچکتر ،ساختار های تخت تر، عملیات منعطف تر و البته راههای جدید وخلاق استفاده از گروهها به عنوان شالوده بسیاری از بهبودهای عملکرد سازمان هستند. پس وجود گروهها جنبه اجتناب ناپذیر زندگی امروزی است. سازمانهای مولد با وجود گروههای کار می توانند به حیات خود تداوم بخشند، ولی از آنجائیکه تلاشهای گروهی می توانند ابعاد وجودی مثبت و منفی را در افراد بروز و ظهور دهد، مدیران امروزی نیاز دارند که شناخت خوبی از گروهها و فراگردهای گروهی داشته باشند تا هم از گرفتار شدن در دام آنها اجتناب ورزند وهم بتوانند استعداد وسیع آنها را به کار گیرند.

اسلاید 5 :

تعریف گروه

مجموعه ای از دو یا چند نفر که به طور مرتب با هم برای کسب یک یا چند هدف مشترک کار می کنند را گروه می نامند. در یک گروه واقعی اعضای آن خود را در کسب هدفهای مشترک وابسته به یکدیگر میدانند و به طور مرتب با یکدیگر برای پیگیری آن هدفها در طول مدت زمان معین تعامل برقرار می کنند.

اسلاید 6 :

تعریف گروه از دید جامعه شناختی:
دو یا چند نفر که به طورآزاد با هم در تعامل بوده، هنجارهای جمعی داشته، و در پی کسب هدفهای جمعی بوده و هویت مشترکی دارند.

اسلاید 7 :

شاخصهای چهار گانه جامعه شناختی گروه:

اسلاید 8 :

چرا افراد به گروهها می پیوندند؟
1- جذابیت روابط
2- فعالیت های گروه
3- هدفهای گروه
4- تعلق اجتماعی
5- جذابیت اشخاص
6- هدفهای خارج از گروه

اسلاید 9 :

چرا افراد به گروهها می پیوندند؟
امنیت
پایگاه یا مقام
احساس ارزش شخصی
وابستگی
قدرت
تأمین هدف

اسلاید 10 :

دلایل عضویت در گروه

اسلاید 11 :

عوامل موثر بر عملکرد گروه ها
ترکیب گروه
اندازه گروه
هنجارها
انسجام

اسلاید 12 :

عواملی که باعث انسجام گروه می شود
ترکیب متجانس
توسعه متقابل
اندازه نسبتا“ بزرگ گروه
مراودات مکرر
اهداف روشن
موفقیت

اسلاید 13 :

عواملی که باعث کاهش انسجام می شود
ترکیب نا متجانس
جدید التاسیس بودن
اندازه بزرگ گروه
پراکندگی فیزیکی
اهداف مبهم
عدم موفقیت

اسلاید 15 :

انواع گروه ها

اسلاید 16 :

تعریف گروههای رسمی و غیر رسمی
اگر گروهی به کمک مدیری برای کمک به سازمان برای تحقق اهدافش تشکیل شود در آن صورت گروه رسمی خوانده می شود. گروههای رسمی نوعاً عناوینی مانند گروه کار ، تیم، کمیته ، حلقه کیفیت یا گروه ضربت به خود می گیرند .

گروه غیر رسمی هنگامی به وجود می آید که هدف از دور هم جمع شدن افراد، دوستی باشد.

اسلاید 17 :

گروه های رسمی

1-گروه فرماندهی(گرداننده، کارکردی)
Functional group or command group
گروه گرداننده گروهی است مرکب از سرپرست و کارکنانی که به او گزارش می دهند. عضویت در این گروه به وسیله نمودار سازمانی (سازمان نما) مشخص می شود؛ برای مثال در یک دانشکده، مدیر گروه و نه عضو هیئت علمی آن گروه، یک گروه گرداننده را تشکیل می دهند. گروههای کارکردی سنگ بنای اساسی سازمانها هستند. این گروهها اغلب واحد،تیم یا بخش نامیده می شوند.

اسلاید 18 :

2-گروه کار
مرکب از افرادی است که با هم بر روی یک کار مشترک فعالیت می کنند. آنان به وسیله کاری که انجام می دهند شکل یافته اند. در صورتی که تمامی اعضای یک گروه کار از اعضای یک بخش و سرپرست آن تشکیل شده باشد می توان آن گروه کار را گروه گرداننده نیز نامید. اما برخی از گروههای کار شامل اعضایی هستند که به سرپرستان متفاوتی گزارش می دهند.

اسلاید 19 :

3-گروه پروژه
گروههای پروژه نیز برای انجام یک پروژه خاص ایجاد می شوند و چرخه حیات گروه پروژه به طور معمول بر چرخه حیات پروژه منطبق است.

اسلاید 20 :

4-انواع شوراها
شوراها یا کمیته ها به طور معمول خارج از ساختار گروه گرداننده برای حل مسائلی که به وقوع می پیوندد ایجاد می شوند و چرخه حیات یک شورا میتواند نسبتاً بلند مدت یا کوتاه مدت باشد. شوراهای پایدار نسبتاً دائمی هستند وبا چرخش اعضای به حیات خود تداوم می بخشند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید