بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

شرح مختصر برخی بیماری های مرتبط با روش های پیشگیری از بارداری

اسلاید 5 :

التهاب رگ یا واسکولیت
به گروه وسیعی از بیماریهای التهابی رگهای خونی (سرخرگها، سیاهرگها و مویرگها) اطلاق میشود. التهاب دیواره عروق ممکن است موجب تشکیل لختههای خونی در دیواره رگ که باعث باریک شدن یا انسداد آن میگردد، افزایش نفوذپذیری رگها که موجب افزایش آب میان بافتی و تورم عضو مجاور رگ میشود، و با شیوع کمتری پارگی عروق و خونریزی میتواند باعث تخریب نسج گردد.  گاه واسکولیت اولیه است که بیماری بر اساس درگیری رگهای خونی به وجود میآید و گاه التهاب رگ به عنوان یکی از تظاهرات بیماری دیگری است. برای مثال لوپوس نوعی واسکولیت ثانویهاست.
نامگذاری و طبقهبندی واسکولیتها بیشتر برحسب نوع و محل رگ درگیر انجام میشود. این بیماریها نه واگیردار هستند و نه میتوان مانع از ایجاد آنها شد.

پمفیگوس
 به معنی تاول و حباب مشتق شده و از بیماریهای نادر پوستی، با علت نقص در سیستم ایمنی بدن محسوب شده، پوست و غشاهای مخاطی را در بر میگیرد.

علت دقیق بیماری هنوز شناخته نشده، اما آنچه در این بیماری رخ میدهد را میتوان به از دست رفتن چسبندگی بین لایههای شاخی پوست (کراتینوسیت) تعریف نمود.

بسته به عمق پیوندهای گسسته شده و نوع نقص ایمنی، سه نوع پمفیگوس وجود دارد.لازم به یادآوری است در تمام موارد نقش ایمنوگلوبین جی IgG مشهود است.
پمفیگوس ولگاریس: که ۷۰ درصد موارد این بیماری را در بر میگیرد.
پمفیگوس فولیکوس: که نوع خوشخیم این بیماری است و در لایه سطحی پوست ایجاد میشود.
پمفیگوس نئوپلاست :کمترین آمار موجود ولی نوع بدخیم بیماری.
راهنمای بیماری ها در مراقبت مشاوره باروری سالم و فرزندآوری

اسلاید 6 :

پسوریازیس
بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن سیگنالهای اشتباهی میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش سرعت چرخهٔ رشد سلولهای پوست میشود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلولهای پوستی از میزان ریختن آنها. پسوریازیس مسری نیست

صرع یا اپیلپسی
مجموعهای از اختلالات عصبی مزمن پزشکی یا بلند مدت که با حمله صرعی مشخص میشود. این حملات ممکن است بسیار خفیف و تقریبا غیر قابل شناسایی بوده یا برعکس طولانی مدت و با لرزش شدید همراه باشد. در صرع حملات به طور مکرر روی میدهد و هیچ دلیل ثابت و مشخصی ندارد، در حالیکه حملاتی را که به دلایل خاص روی میدهد، نباید به عنوان حمله صرعی تلقی کرد. صرع در عمل به عنوان دو یا چند تشنج صرعی تعریف میشود که فاصله آنها ۲۴ ساعت است و دلیل خاصی ندارد
اپی لپسی را موقعی مقاوم به درمان می گویند که بیمارتمام داروهای موجود را مصرف کرده وکنترل کامل صورت نگیرد

اماِس یا مولتیپل اسکلروزیس 
یک بیماری التهابی است که در آن غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب میبینند. این آسیب دیدگی در توانایی بخشهایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند میتواند اختلال ایجاد میکند و باعث به وجود آمدنِ علائم و نشانههای جسمی شود. فرد دارای اماس همه علائم یا نشانههای عصب شناختی را دارد؛ رایجترین این نشانهها مشکلات دستگاه عصبی خودگردان، دیداری، حرکتی و حسی میباشند

اسلاید 7 :

میاستنی گراویس
  نوعی فلج ماهیچهای است که علت آن فعالیت ایمنی بر ضد پروتئینهای گیرنده استیل کولین در سیناپس عصبی-عضلانی است. نشانه میاستنی گراویس ضعف ماهیچهای است که هنگام فعالیت افزایش مییابد و در دوره استراحت کاهش پیدا میکند کنترل چشمها، حرکت پلکها، حالت چهره، جویدن، صحبت کردن و قورت دادن اغلب دچار اختلال میشوند؛ همچنین ماهیچههای تنفسی و ماهیچههای بخشهای زیرین بدن هم ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند اگرچه میاستنی گراویس میتواند بر هر ماهیچه ارادی تأثیر بگذارد اما بیشترین اختلال را بر ماهیچههایی که چشم را کنترل میکنند، عمل بلع، حرکت پلکها و حالت صورت وارد میکند. در بیشتر موارد اولین علامت بیماری ضعف ماهیچههای چشم است که موجب دوبینی هم میشود؛ در دیگر موارد امکان دارد اشکال در بلع یا اختلال در صحبت کردن اولین نشانههای ظهور این بیماری باشند.

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک ALS
یک بیماری نورونهای حرکتی  که موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی) مغز و نخاع) و دستگاه عصبی محیطی میشود. اسکلروز جانبی آمیوتروفیک شایعترین بیماری نورونهای حرکتی (MND) میباشد؛ بنابراین این بیماری هم علایم نورون محرکه فوقانی و هم نشانههای نورون محرکه تحتانی را ایجاد میکند. در حقیقت در ALSS نشانههای فلج مرکزی و محیطی تواماً ایجاد میشود.

این بیماری منجر به از دست رفتن تدریجی عملکرد عضلات (به ویژه عضلات مخطط) میگردد و با تضعیف ماهیچهها بتدریج فرد به فلج عمومی مبتلا میشود. به طوری که توانایی هرگونه حرکتی از شخص سلب خواهد شد. معمولاً مبتلایان به این بیماری مدت زمان زیادی زنده نمیمانند. بیماران مبتلا به این بیماری معمولاً دچار ناتوانیهای حرکتی می شوند. در این بیماری دستگاه عصبی مرکزی و ماهیچهها بویژه ماهیچههای دست، پا، ساعد، سر و گردن به شدت صدمه میبینند.

اسلاید 8 :

بیماریهای دریچهای قلب
بيماري دريچه اي قلب عبارتست از عارضه بيماري هايي كه دريچه هاي قلب را از شكل مي اندازند يا تخريب مي كنند. قلب 4 دريچه دارد. دريچه هاي دولتي ( ميترال) و سه لتي (تريكوسپيد) كه دريچه هاي اصلي قلب به شمار مي روند،كنترل جريان خون به درون بطن ها را به عهده دارند. دريچه هاي آئورت و ريوي نيز كنترل جريان خون به خارج از قلب را به عهده دارند. عملكرد درست دريچه ها براي كارآمدي قلب به عنوان يك پمپ اهميت حياتي دارد.

بیماری های حاد قلبی:
هرگونه درد یا فشار یا احساس سنگینی روی قفسه سینه
تنگی نفس
خستگی شدید
دردی که به بازوی چپ انتشار پیدا می کند
درد فک یا گردن
درد بخش فوقانی شکم یا احساس سوء هاضمه
تهوع یا استفراغ
احتمال سرگیجه یا سیاهی رفتن چشم ها و احتمال غش کردن
میوکاردیت  (Myocarditis)
به معنی التهاب عضلات قلب(میوکاردیوم) است.
پریکاردیت و یا التهاب پریکارد
یک نوع درد در قفسه سینه میباشد که یا به شکل پریکاردیت حاد و یا مزمن است. به خاطر التهاب پریکارد وقتی که بیمار خوابیده است و یا در زمان نفس عمیق، درد معمولأ با حرکت عوض شده و بیشتر خواهد بود.
نشانه ها: درد تیز در قفسه سینه و احساس درد به پشت و زیر شانه، عرق، خستگی

اسلاید 9 :

سندرم مارفان
یک اختلال ژنتیکی است. این ناهنجاری به علت جهش در کروموزوم ۱۵ انسان رخ میدهد وظیفه این ژن بیان دستورالعمل ساخت فیبریلین است.
این نقص ژنتیکی اعضایی همچون دستگاه اسکلتی بدن، قلب، چشمها و ریهها را تحت تأثیر قرار میدهد.
این افراد اغلب قد بلند، دارای انگشتان بلند و دراز، نزدیک بین، مفاصل سست و در معرض آسیب و مشکلات قلبی عروقی و اسکلتی دارند. سندرم مارفان یک اختلال مادام العمر است. پیش آگهی بیماری در سالهای اخیر بیشتر شده است.

علائم سندروم مارفان چیست
مفاصل آنها شل و بسیار قابل انعطاف هستند
دچار نزدیک بینی و دیگر اختلالات چشمی هستند
صورتی باریک و کشیده، چشمان گود، فک کوچک، سقف دهان با قوس زیاد و دندان های نامنظم دارند.
جلوی قفسه سینه آنها به داخل یا بیرون برآمده میشود
کف پای صاف دارند
دچار اسکولیوز یا انحراف جانبی ستون مهره هستند
مشکلاتی در یادگیری دارند

اسلاید 10 :

آیـــزنمنـــگر Eisenmenger Syndrome به دنبال هرنقص مادرزادی قلبی درمان نشده همراه با ارتباط داخل قلبی که منجر به درگیری عروق ریوی و افزایش فشار شریان ریوی شده و جریان خون برعکس شده و سیانوز ایجاد می گردد گفته میشود.

واریس مری
واریس عروق مری در قسمت انتهایی است که اغلب به دنبال سیروز پیشرفته کبدی و افزایش فشار ورید باب روی میدهد. با این کار بدن میکوشد با انتقال خون به سیستم عروقی اجوف تحتانی از فشار ورید باب بکاهد. خطر اصلی واریس مری، پارگی عروق متسع و خونریزی گوارشی است که چون اغلب بیماران به دلیل بیماری کبدی پیشرفته دارای مشکلات زمینهای (مانند اختلال در انعقاد خون) نیز هستند بسیار خطرناک و نیازمند درمان اورژانسی است.

اسلاید 11 :

زنان واجد شرایط دریافت خدمات رایگان فاصله گذاری

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید