بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

حواله ها، رشد و فقر: شواهد جدید ازکشورهای آسیایی
درس : ماليه پيشرفته

اسلاید 5 :

فهرست
*- چکیده
*- مقدمه
*- اهداف و بيان مسئله
*- الف) ارزیابی  رابطه وجوه ارسالی و رشد تولید ناخالص داخلی؛
(ب) آیا نوسانات وجوه ارسالی بر رشد مضر است؟
(ج) آیا وجوه ارسالی باعث کاهش فقر میگردند و چه نوع سیاست های دولتی می تواند  باعث رشد گردیده و به کاهش فقر کمک کنند؟
*- پيشينه
*- وجوه ارسالی، رشد و فقر
*- داده ها و استراتژی های تجربی و مدل
*- نتايج تجربي ،جداول و مشاهدات

اسلاید 6 :

تعاریف
حواله ارزي چيست؟
جهت ارسال ارز از طریق یک بانک به حساب فرد یا شرکت در بانک مقصد از حواله ارزی(Remittance) استفاده می گردد. در همه این روشها، ارسال کننده پول ابتدا ازاینکه بانک مقصد دارای کد رهگیری یا سوییفت معتبر می باشد اطمینان حاصل کرده و سپس واحد پول ارسالی را تعیین می کند و معادل آن را بر مبنای واحد پول بانک مبدا جهت ارسال حواله تحت عنوان حواله Remmit تحویل بانک می دهد.
حواله های فوق از طریق بانک ثالثی ( که بر مبنای واحد پول ارسالی متغیر می باشد) به بانک مقصد میرسد و بسته به نوع حساب شخص یا شرکت در بانک مقصد به واحد پول رایج تبدیل شده و یا در حساب ارزی وی/شرکت ثبت می شود.

حواله ارزی به دو نوع T/T و D/D از لحاظ نحوه و زمان انتقال ارز تقسیم می شود:
1- T/T مخفف(Telegraphic Transfer) در این روش انتقال ارز به صورت سریع در وجه ذینفع از طریق شبکه سویفت انجام می شود.
2-- D/D مخفف(Demand Draf) این روش در واقع به مفهوم پرداخت یک حواله/برات ارزی به تاریخ آینده است و متعهد تحویل مقدار مشخصی ارز به ذینفع در آینده را می پذیرد.
نکته 1: حواله T/T در سیستم صرافی پیوست به نام حواله مستقیم و حواله D/D به نام حواله غیر مستفیم شناخته می شود.
نکته 2: به هر یک از این عملیات کارمزدی تعلق می گیرد که در مورد T/T معمولا کارمزد بیشتری دریافت می شود.

اسلاید 7 :

سوئیفت SWIFT-
سوئیفت : (SWIFT) : جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی
: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication
یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که در ماه مه ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راهاندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی و یا از طریق Telex در سطح بینالمللی با یک روش استاندارد شده جهانی بود.
درحال حاضر بیش از ۹۷۰۰ (عنوان) بانک و مؤسسه مالی در ۲۰۹ کشور جهان عضو آن انجمن میباشند.
لازم است ذکر شود که در سال ۲۰۰۱ بیش از ۵/۱ بیلیون پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله گردیدهاست.
مرکز اصلی شبکه سوئیفت در کشور بلژیک بوده و طبق قوانین آن کشور عمل مینماید و کشورهای آمریکا، هلند، انگلیس و هنگ کنگ به عنوان مراکز پشتیبان اعضا فعالیت دارند.
سوئیفت در هر کشوری دارای یک (SAP ) یعنی نقطه دسترسی به سوئیفت میباشد که توسط مؤسسه سوئیفت کنترل میشود.
*- در ایران SAP در بانک مرکزی واقع گردیدهاست.

اسلاید 8 :

چکیده
مقاله حاضربه بررسی اثرات وجوه ارسالی بر رشد تولید ناخالص داخلی سرانه با استفاده از داده های پانل سالانه برای 24 کشور آسیا و اقیانوسیه می پردازد.
به طور کلی نتایج تایید می کنند که جریان انتقال پول به رشد اقتصادی کمک می کنند. با این حال، تحلیل های ما همچنین نشان می دهد که نوسانات جریان های سرمایه مانند وجوه ارسالی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی مضر است. بدین معنی که، در حالی که وجوه ارسالی منجر به بهبود عملکرد اقتصادی می گردند، آنها همچنین می توانند به عنوان یک منبع شوک خروجی در نظر گرفته شوند.
وجوه ارسالی با نتایج مثبتی که ایجاد می کنند به کاهش فقر کمک می کنند.

اسلاید 9 :

مقدمه
در سال 2010، مهاجران از کشورهای در حال توسعه بیش از 325 میلیارد دلار به کشورهای مبداء خود را فرستادند.
. افزایش وجوه ارسالی به کشورهای در حال توسعه در نتیجه ی تعداد بیشتر افراد سکنی گزیده در خارج از کشور و همچنین روش های آسان تر، سریع تر و ارزان تر انتقال پول به یک کشور دیگر می باشد.
نتایج تجربی حاصله از اثرات مهاجرت بر رشد و سطح فقر یک کشور مرکب می باشد. در حالی که وجوه ارسالی حاصله باعث افزایش درآمد کشور دریافت کننده و در نتیجه کاهش فقر می گردند، هزینه های اجتماعی ای نیز وجود دارند که در این درآمدهای بالاتر از آن صرف نظر می گردد. از یک طرف، وجوه ارسالی باعث کاهش تلاش های کار و تعدیل رشد بلند مدت، و از سوی دیگر، بهبود توسعه بخش مالی و در نتیجه تحریک رشد می گردند.
حواله ها دارای یک تاثیر مثبت بر رتبه بندی اعتباریک کشور بوده و همچنین به ارائه یک منبع بزرگ و پایدار از ارز خارجی پرداخته، وحشت سرمایه گذاری را کاهش داده، کمک به مقابله با بحران های تراز پرداختها نموده و همچنین می توانند برای پروژه های توسعه مورد استفاده قرار گیرند.

اسلاید 10 :

اهداف تحقیق
اهداف از این مقاله عبارتند از:
 (الف) ارزیابی  رابطه وجوه ارسالی و رشد تولید ناخالص داخلی؛
(ب) آیا نوسانات وجوه ارسالی بر رشد مضر است؟
(ج) آیا وجوه ارسالی باعث کاهش فقر میگردد و چه نوع سیاست های دولتی می تواند  باعث رشد گردیده و به کاهش فقر کمک کنند.؟

اسلاید 11 :

پیشینه تحقیق
(راتا، Mohapatra، و Scheja ، 2011)برای کشورهای آسیایی نپال و بنگلادش نتیجه گرفته اند:
حواله ها از طریق افزایش درآمد باعث کاهش فقر شده و اجازه سرمایه گذاری بیش تر در دارایی های فیزیکی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، و همچنین دسترسی به یک منبع دانشی بزرگتر را فراهم میآورد . جریان وجوه ارسالی کارگران باعث ایجاد انباشت درسرمایه فیزیکی از طریق افزایش دسترسی به منابع مالی می گردد. به عنوان مثال، در نپال، کاهش نسبت فقر از 42 درصد در 1995-1996به 31 درصد در 2003-2004 را به افزایش وجوه ارسالی نسبت داد.
(منصوری، وDocquier، Lohest، و Marfouk، adams) در بررسی های جداگانه:
در مناطق روستایی پاکستان، مهاجرت موقت(برای کسب درآمد) را می توان به ثبت نام بیشتر زنان و کلیه افراد در مدارس در ارتباط دانست.

اسلاید 12 :

ادامه پیشینه
مهاجرت کارگران ماهر می تواند به فرار مغزها منجر شود که میتواند در دراز مدت تاثیر منفی بر رشد کشور داشته باشد.
(ADB(2011 نشان می دهد که از زمان شروع بحران مالی، ورود حواله ها به کشورهای آسیایی کاهش یافته است، و دلیل آن عمدتا افزایش بیکاری بوده است. تجزیه و تحلیل بررسی های خانگی نشان می دهد که، در طول بحران، تعداد کارگران مهاجر در بنگلادش 7 درصد ، در اندونزی 2 درصد کاهش یافته و در فیلیپین بدون تغییر باقی مانده است. نتیجه دیگر این بحران کاهش در درآمد ها بوده است. برای97 درصد خانواده ها در بنگلادش، 82٪ در اندونزی، و 64٪ در فیلیپین درآمد پایین گزارش شده است. دلایل این امر علاوه بر کاهش وجوه ارسالی عبارتند از از دست دادن شغل، کاهش دستمزد و کاهش ارزش پزو در فیلیپین.
پس انداز و سرمایه گذاری در سرمایه فیزیکی و انسانی نیز در طول بحران کاهش یافته است. به عنوان یک مکانیسم مقابله، خانواده ها در بنگلادش و اندونزی به کار بیش تر پرداخته، و در فیلیپین نیز به قرض بیش تر روی آورده اند. مدارک و شواهد از فیلیپین نشان می دهد که در نتیجه این شوک کودکان بسیاری ترک تحصیل کرده اند.

اسلاید 13 :

وجوه ارسالی، رشد و فقر
وجوه ارسالی به سه طریق بر رشد تاثیر می گدارند:
1- با اثر گذاشتن بر نرخ انباشت سرمایه:
* - وجوه ارسالی نه تنها باعث افزایش نرخ انباشت هر دو سرمایه فیزیکی و انسانی می گردد، بلکه هزینه سرمایه در کشور دریافت کننده را نیز کاهش می دهد. بنابراین، ممکن است استقراض اضافی افزایش یافته و منجر به بدهی بیش تر گردد.
2- اثر دوم مربوط به تغییرحاصله در رشد نیروی کار می باشد.
*- رسیدهای حواله با جایگزینی درآمد حواله با درآمد کارو مصرف بیشتر اوقات فراغت و انجام کار کمتر، برمشارکت نیروی کار تاثیر منفی می گذارد.

اسلاید 14 :

ادامه:وجوه ارسالی، رشد و فقر
۳- وجوه ارسالی بر بهره وری سرمایه گذاری از طریق تغییررشد TFP.
*- بسته به این که چه شخصی برای سرمایه گذاری تصمیم می گیرد، تاثیر می گذارد اگر که گیرنده به تصمیم گیری به نمایندگی از پرداخت کننده بپردازد، حواله ها ممکن است به توسعه مالی بیشتر منتج گردند. وهمچنین می توانند باعث تغییرات نرخ مباله ای گردند- جریان وجوه می تواند باعث درک ارزش پول (یا بیماری هلندی) و صادرات کمتر گردد.

اسلاید 15 :

وجوه ارسالي
کارگران مهاجر در سراسر جهان سال 2011 را با ارسال مبالغ قابل توجه پول و بیشتر از آن چه در سال 2010 فرستاده بودند آغاز کردند.
در پی بهبود ارزش پول ملی کشورهای در حال توسعه این روند معکوس گردیده و باعث شد بسیاری از خانواده های دریافت کننده با فشارهای مالی تجربه شده توسط کارگران مهاجر در اقتصادهای بیش تر توسعه یافته مواجه شوند
روند رو به رشد جریان حواله ها به آسیا در سال های 2010-2011 ادامه داشته و انتظار می رود که در سال های 2012-2014 نیز وجود داشته باشد .
وجوه ارسالی به شرق آسیا و اقیانوس آرام و آسیای جنوبی از 316 میلیارد دلار در سال 2009 به 406 میلیارد دلار در سال 2012 و 434 میلیارد دلاردر سال 2015 تغییر یافته است.

اسلاید 16 :

ادامه وجوه ارسالي
محققان به بررسی تاثیر وجوه ارسالی بر رشد در 84 کشور دریافت کننده و بر اساس مشاهدات سالانه در طول سال های 1970-2004 پرداختند. آنها از ابزارهای زیر استفاده کردند:
نسبت وجوه ارسالی به تولید ناخالص داخلی از سایر كشورهای دریافت کننده که متاثر از اثرات کاهش جهانی هزینه های مبادلاتی و دیگر تغییرات سیستماتیک در عوامل اقتصاد خرد وجوه ارسالی می باشد. در اغلب موارد، وجوه ارسالی دارای علامت منفی بوده و در برخی دیگر، هیچ ارتباط مستحکمی بین وجوه ارسالی و رشد اقتصادی وجود ندارد.

اسلاید 17 :

داده ها و استراتژي هاي تجربي
نمونه انتخابی ما شامل داده های در دسترس متشکل از ۲۴ اقتصاد آسیا و اقیانوسیه در طی مدت 1980-2009 می باشد.

مدل: معادله شماره۱

اسلاید 18 :

مدل
که در آن برای کشور i در زمانt (نمايان گر سال)،yΔ نشان دهنده نرخ رشد واقعی تولید ناخالص داخلی، وLREM لگاریتم حواله هاي کارگران به صورت درصدي از تولید ناخالص داخلی مي باشد. ηi اثر مشاهده نشده مربوط به هر کشور مي باشد و εit ترم خطاي ویژه است. بردار X شامل یک مجموعه استاندارد از عوامل موثر بر رشد اقتصادی، از جمله تاخیر واقعی در تولید ناخالص داخلی، توسعه بخش مالی، تورم، جنگ داخلی، وفور منابع، باز بودن حساب سرمایه و سرمایه گذاری. مي باشد.

اسلاید 19 :

ادامه : مدل
به منظور بررسی اثرات حواله بر رشد، ما ابتدا از روش داده های پنلی ایستا استفاده نمودیم ( مثل مدل ثابت و یا مدل اثرات تصادفی). با این حال، از آن جایی که برخی از متغیرهای توضیحی، از جمله وجوه ارسالی، می توانند درون زا باشند، از پانل دو مرحله حداقل مربعات (2SLS) نیز استفاده نمودیم.در اینجا، تولید ناخالص داخلی سرانه تاخیریافته، توسعه مالی و سرمایه گذاری با استفاده از وقفه های خود تغییر یافته و علت آن متعامد بودن آن ها به ترم خطا می باشد. متغیر اصلی مورد علاقه ما - وجوه ارسالی - نیز توسط تاخیر خود اندازه گیری می شود.

اسلاید 20 :

ادامه: مدل
در اینجا، ما به آزمایش تجربی اینکه آیا نوسانات دو نوع جریان - یعنی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی و وجوه ارسالی برای رشد اقتصادی مفید است یا مضر. به منظور اندازه گیری نوسانات، ما از انحراف استاندارد هر متغیر اندازه گیری شده در طول یک دوره ۵ ساله استفاده نمودیم و علت آن علاقه ما به پیوند حالت پایدار بین نوسانات سرمایه و رشد می باشد.برای این منظور، در ادامه کار ما به برآورد اتورگرسیون برداری پانل (PVAR) به فرم معادله ۲ می پردازیم.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید