بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
ارزیابی عوامل آمادگی جسمانی
اسلاید 2 :
ترویج فعالیت بدنی در مراکز درمانی
خود الگوی فعالیت بدنی باشید.
آموزش فعالیت بدنی در قالب، عکس، بروشور و کاتالوگ در محیط درمانی
اثرات درمانی ورزش
* ورزش داروی ارزان و بی خطری است
اجرای برنامه ها و چالشهای ارتقاء سلامتی در مرکز
پیشنهاد کلاس های فعالیت بدنی( مانند یوگا و.) و جلسات آموزشی برای کارکنان بخش
استفاده کارکنان بخش از پله برای جایجایی بین طبقات و جذاب کردن راهروها برای تشویق بیماران و مراجعین در استفاده از پله.
اجرای استراحت فعالی برای جلسات طولانیتر از یک ساعت.
ارایه تخفیف برای کسانی که در باشگاههای ورزشی عضو هستند.
اسلاید 3 :
ارزیابی سطح فعالیت بدنی
با توجه به استاندارد توصیه شده فعالیت بدنی (150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته یا 75 دقیقه فعالیت بدنی شدید در هفته) با پرسش 2 سوال زیر باید ابتدا رعایت دستورالعمل مذکور از سوی مراجعه کنند ارزیابی شود.
1. حداقل چند روز در هفته شما فعالیت متوسط تا شدید ( مانند دویدن یا پیاده روی خیلی تند) دارید؟
2. به طور متوسط چند دقیقه فعالیت بدنی در سطح متوسط تا شدید در هفته دارید؟
اسلاید 4 :
غربالگری پیش از شروع فعالیت ورزشی
روش های خود هدایتی مانند پرسشنامه آمادگی فعالیت بدنی(PAR-Q).
ارزیابی و طبقه بندی عوامل خطر بیماری قلبی-عروقی توسط متخصصان مراقبت سلامتی یا متخصصان فعالیت ورزشی بالینی واجد شرایط.
معاینه پزشکی از جمله معاینات بدنی و آزمون استرس توسط یک مراقب سلامت واجد شرایط.
اسلاید 5 :
پرسشنامه آمادگی فعالیت بدنی(PAR-Q) (افراد 15 تا 69 سال)
فعالیت جسمانی منظم مفرح و سالم بوده و به طور فزاینده هر روزه افراد بیشتری شروع به فعالیت میکنند. فعالتر بودن در بیشتر افراد بسیار ایمن است. با وجود این، برخی افراد باید پیش از شروع به فعالیت جسمانی بیشتر با پزشک خود مشورت کنند.
در صورتی که برای فعالتر بودن به میزان بسیار بیشتری از میزان فعلیاتان برنامهریزی می کنید با پاسخ دادن به 7 سوال کادر زیر شروع کنید. در صورتی که سن شما بین 15 تا 69 سال است این پرسشنامه به شما خواهد گفت که آیا باید قبل از شروع فعالیت با پزشک خود مشورت کنید یا خیر. اگر سناتان بیش از 69 سال است و قبلا خیلی فعال نبودهاید با پزشک خود مشورت کنید.
عقل سلیم بهترین راهنمای شما هنگام پاسخ دادن به سوالات است. لطفا سوالات را بخوانید و با دقت و صداقت به هر کدام از سوالات پاسخ دهید: بلی یا خیر را علامت بزنید.
آیا تا کنون پزشکتان به شما گفته است که مشکل قلبی دارید و باید تنها فعالیتهای جسمانی توصیه شده توسط پزشک را انجام دهید؟ بلی خیر
آیا هنگامی که فعالیت جسمانی انجام میدهید در ناحیه سینه احساس درد میکنید؟ بلی خیر
آیا در ماه گذشته هنگامی که فعالیت جسمانیای انجام نمیدادید در سینه خود درد داشتهاید؟ بلی خیر
آیا تعادل خود را به دلیل سرگیجه از دست میدهید یا آیا تاکنون هشیاری خود را از دست دادهاید؟ بلی خیر
آیا مشکل استخوانی یا مفصلیای دارید (برای مثال، کمر، زانو یا لگن) که میتواند با تغییر میزان فعالیت جسمانیاتان تشدید شود؟ بلی خیر
آیا در حال حاضر پزشکاتان برای مشکل قلبی یا فشار خون برایتان دارو (برای مثال، قرص Water) تجویز میکند؟ بلی خیر
آیا علت دیگری وجود دارد که نباید فعالیت جسمانی انجام دهید؟ بلی خیر
اسلاید 6 :
تحلیل PAR-Q
در صورتی که پاسخ شما به یک یا بیش از یکی از سوالات بلی است: پیش از شروع به انجام فعالیت جسمانی بیشتر یا پیش از ارزیابی میزان آمادگی از طریق تلفن یا به صورت حضوری با پزشکی خود مشورت کنید. با پزشکتان در مورد PAR-Q و سوالاتی که به آنها پاسخ بلی دادهاید صحبت کنید.
ممکن است بتوانید هر فعالیتی را که می خواهید انجام دهید- مشروط بر اینکه به آرامی شروع کنید و تدریجا میزان فعالیت را افزایش دهید. یا، ممکن است نیاز داشته باشید که فعالیتهایتان را تنها به فعالیتهایی که برایتان ایمن هستند محدود کنید.
آگاهی یابید که چه برنامههای اجتماعیای برایتان مفید و ایمن هستند
اسلاید 9 :
انعطاف پذیری:
به ظرفیت عملکردی مفاصل برای حرکت در دامنه حرکتی کامل انعطاف پذیری گفته میشود. از آنجاییکه انعطاف پذیری ناکافی همراه با کاهش عملکرد در انجام فعالیت های روزمره است، ارزیابی انعطاف پذیری ضرورت دارد، ضعف انعطاف پذیری عضلات کمر و مفصل ران ممکن است در پیشرفت کمر درد دخالت داشته باشد
اسلاید 10 :
آزمون نشستن و رساندن دست( خم کردن تنه)
در این آزمون فرد بدون کفش، کف پاها را به تخته انعطاف سنج میچسباند به طوری که نقطه 26 سانتیمتری مقیاس اندازه گیری هم سطح پاها قرار گیرد.
آزمون شوند باید به آرامی تا حد ممکن با دو دست به جلو حرکت کند و در پایان تقریباً 2 ثانیه مکث نماید، مطمئن شوید که آزمودنی دستهایش را به موازات هم نگه داشته و یک دست از دست دیگر جلوتر نباشد. میتوان انگشتان دو دست را روی هم قرار داد.
بیشترین مسافتی که نوک انگشتان روی جعبه را لمس کرده باشد، بر حسب سانتی متر به عنوان امتیاز انعطاف پذیری فرد ثبت می شود که بر اساس جدول زیر سطح انعطاف پذیری وی مشخص و بر اساس آن توصیه های لازم ارایه میشود. برای مثال یک فرد میانسال دارای امتیاز 22 از این تست، دارای انعطاف پذیری که نیازمند بهبود میباشد که باید حرکات کششی و انعطاف پذیری برای وی توصیه شود.
اسلاید 12 :
قدرت عضلانی: آزمون شنای سوئدی.
آزمون شنای شوئدی برای مردان با شروع در وضعیت استاندارد( دست ها رو به جلو و زیر شانه، پشت صاف، سر بالا، پنجه پا به عنوان تکیه گاه) و برای زنان به صورت تعدیل شده با زانو روی زمین( پاها در کنار هم، ساق های پا روی هم و مچ پا در حالت پلانتار فلکشن، پشت صاف دست ها به اندازه پهنای شانه باز ، سر بالا، استفاده از زانوها به عنوان تکیه گاه) انجام می شود. آزمون شونده
اسلاید 13 :
استقامت عضلانی: آزمون دراز و نشست
تست دراز و نشست (با زانوی خمیده و دست های تا شده روی سینه) : همانگونه که بیان شد هدف از اجرای این تست اندازه گیری استقامت عضلانی ناحیه شکم می باشد .
وسیله: این آزمون را می توان با استفاده از یک کرنومتر روی زمین صاف و مسطح یا روی تشک ژیمناستیک انجام داد
اسلاید 14 :
طبقه بندي شاخص استقامت عضلانی برای افراد میانسال