بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

آمار و روش تحقیق
رشتةهاي علوم پزشكي و شاخه هاي مرتبط
2 واحد درسي

اسلاید 3 :

مطالعات
پزشكي

اسلاید 4 :

مطالعات پزشکی
طرحهای مطالعاتی در پزشکی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
1- مطالعات مشاهدهای: آن دسته از مطالعاتی هستند که بدون مداخله پژوهشگر انجام میگیرند و معمولا مطالعه در یک دوره زمانی معین به انجام میرسد.
2- مطالعات تجربی: به مطالعاتی گفته میشود که پژوهشگر به طور مستقیم در طرح و اجرای آزمایش دخالت دارد. مطالعات تجربی که بر روی انسان صورت میگیرد را کارآزماییهای بالینی (Clinical Trials) میگویند.

اسلاید 6 :

مطالعه مجموعه مورد: هنگامی است که خصوصیات معین و نکات جالب و غیر معمول یک گروه از بیماران در یک مقاله به صورت توصیفی گزارش شود.
مطالعه شاهد موردی: هنگامی است که یک گروه از بیماران در یک دوره زمانی تحت مطالعه قرار میگیرند و جهت مطالعه رو به گذشته است. موردها بیماران و شاهدها افراد سالم در مطالعه هستند. صحت این مطالعه به صحت مدارک پزشکی جمع آوری شده وابسته است.

اسلاید 7 :

مطالعات مقطعی: در این نوع مطالعه برای تعیین وضعیت یک بیماری یا هر فرایند وابسته به زمان (مانند تصادفات) اطلاعات گروهی از افراد را در یک زمان مشخص و کوتاه جمعآوری کرده و تحلیل میکنند.
مطالعات همگروهی: این نوع مطالعه كه برای بررسی علل یک وضعیت، روند یک بیماری یا عوامل خطر آن بیماری میباشد، یک مطالعة طولی است. در اين مطالعه پژوهشگر در طول زمان مطالعه میتواند مدارکی قوی برای رابطة علت و معلولی به دست آورد.

اسلاید 8 :

کارآزمائیهای شاهد دار: مطالعاتی را میگویند که یک دارو یا روش درمان، با دارو یا روش درمان دیگری مقایسه میگردد. در این نوع مطالعات همواره دو گروه از افراد در مطالعه قرار دارند. نحوه اختصاص گروه شاهد و گروه درمان، این مطالعات را به انواع دیگری تقسیم بندی میکند.
کارآزمائیهای بدون شاهد: به مطالعاتی گفته ميشود که در آن پژوهشگران بر دارو یا روش آزمایش، بدون مقایسه با درمان دیگری، توجه میکنند. هدف هر آزمایش تعیین تفاوت مداخله پزشک (یا روش درمان) با روش قبل است.

اسلاید 9 :

مفاهيم

اسلاید 10 :

مقدمه
از واژه آمار ممكن است معني ليست و فهرستي از اشياء يا افراد به ذهن متبادر شود كه با علم آمار تفاوت دارد.
آمار علم جمع آوري، خلاصه كردن و طبقه بندي دادهها است و روشهاي تحليلي را براي پيش بيني ، برآورد و تصميم گيري درشرايط مختلف ارائه ميدهد .
آمار علم تصميم گيري در شرايط عدم اطمينان است.

اسلاید 11 :

ما هنگامی به استفاده از علم آمار روی میآوریم که:

بخواهیم دادهها را به صورت یک مجموعه خلاصه کرده و براي بهرهبرداري، توصیف نماییم.
يا بخواهیم ادعایی را که در مورد پارامترهای یک جامعه مطرح است، آزمون کنیم و اطمینان دهیم که در شرایطی که یک پروژه، دقیقاً به همان شکل تکرار شود، همان یافتهها بدست خواهد آمد.

كاربرد

اسلاید 13 :

آمار توصیفی: به مجموعه روشهایی که برای سازماندهی و خلاصه کردن و توصيف اطلاعات به کار میرود، گفته میشود.
(رسم نمودار- تهیه جدولهای توزیع فراوانی- شاخصهای مرکزی و پراکندگی)

آمار استنباطی: به مجموعة روشهایی که به وسیله آنها نتایج به دست آمده از نمونه را به جامعه تعمیم میدهند، گفته میشود.
(احتمال – توابعتوزیع – نمونهگیری - برآوردها – آزمونفرض)

اسلاید 14 :

مفاهیم مقدماتی
جامعة آماری: متشکل از اعضاء و اشیائي است که حداقل در یک ویژگی مشترک باشند و به خوبی تعریف و مشخص شده باشند. یک جامعة آماری ممکن است مجموعهای از انسانها، حیوانات، اشیاء و. باشد. تعداد اعضاءجامعه را N نشان ميدهند.

نمونه: به بخشي از جامعة آماری میگویند که همه ويژگيهاي جامعه را داشته باشد. در صورتی که جمع آوری اطلاعات از همه جمعیت امکان پذیر نباشد، به روشهاي علمي یک نمونه برای مطالعه انتخاب میکنند. تعداد اعضاءنمونه را n نشان ميدهند.

اسلاید 15 :

مفاهیم مقدماتی
صفت آماری: در یک جامعة آماری هر عضو تحت مطالعه، دارای ویژگیهایی است که از آنها برای توصیف یک عضو استفاده میکنیم. در آمار به هر ویژگی یک صفت میگویند. مثلاً سن، وزن، فشارخون و. صفتهایی برای یک بیمار هستند.

صفت مشخصه: صفتهایی هستند که در همهی اعضای جامعه مشترکاند و حیطهی مطالعه و تحقیق را معلوم میکنند. مانند بیماران زن مبتلا به سرع با سن بیشتر از سی سال بستری شده در بیمارستان A

اسلاید 16 :

متغیرها و دادهها: هر ویژگی مربوط به یک عضو جامعه را که عملاً مورد پرسش یا اندازهگیری قرار میگیرد، یک صفت متغیر یا به اختصار یک متغیر (Variable) میگویند. بنابراين دادهها (Data) مقادیر اندازهگیری شده متغیرها هستند.

متغیرهای کمّی: متغیرهایی هستند که قابل شمارش و اندازه گیریاند و حاصل سنجش آنها يك مقدار كمّي است مانند وزن، قد، فشار خون و مانند اينها.
متغیرهای کیفی: متغیرهایی هستند که غیر قابل شمارش و اندازه گیریاند و حاصل سنجش آنها يك حالت و وضعيت است. مثل رنگ چشم، گروه خون، مهارت و از اين دست.

اسلاید 18 :

متغيرهاي كمي:

دامنه وسیعی از تحلیلهای آماری به متغیرهای کمی اختصاص دارند. متغیرهای کمّی متغيرهايي هستند كه همیشه نتیجه اندازهگیری آنها، یک عدد است. مثل تعداد فرزندان یک خانواده، دماي بدن و مانند آن.
در این میان متغیرهایی که فقط قابل شمارش هستند متغیر کمّی گسسته و متغیرهایی را که اندازه پذیرند و مقادیر آنها در فاصلهای از اعداد حقیقی قرار دارد، متغیرکمّی پیوسته میگویيم.

اسلاید 19 :

مقیاسهای اندازه گیری
برای سنجش متغیرها از مقیاسهای مختلفی استفاده میشود.

اسلاید 20 :

مقیاس های اندازه گیری
مقیاس اسمی: در این مقیاس، هر عدد نشان دهندة وضعیت یا حالت متغیر است و هیچ کمّیتی را بیان نمیکند
مقیاس رتبهای: در این مقیاس، هر عدد نشان دهندة ترتیب و توالی سطوح متغیر است.
مقیاس فاصلهای: در این مقیاس، اعداد بيانگر يك كمّيتاند ولی مبداء معینی ندارند.
مقیاس نسبتی: در این مقیاس، اعداد دقیقاً بیانگر کمّیتي هستند که شامل یک مبداء معین است

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید