بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

ساختار لازم جهت نگارش مقالات علمی- پژوهشی

اسلاید 3 :

چکيده
در حد نيم صفحه (100 تا 200 کلمه) با خط ريزتر و در فضای محدودتر از متن اصلی مقاله آورده می شود. چنانچه مقاله به زبان فارسی باشد لازم است چکيده انگليسی آن نيز تهيه شود. در پايان چکيده، واژگان کليدی بين 3 تا 5 واژه درج می شود. چکيده و واژگان کليدی برای درج در بانک های اطلاعاتی الکترونيکی کاربرد دارند. چکيده مقاله بايد شامل مطالبی درباره ضرورت تحقيق و پرداختن به موضوع، روش تحقيق و چند خط نتيجه گيری باشد.

اسلاید 4 :

مقدمه
در مقدمه به بيان موضوع پژوهش، مبانی نظری موضوع مقاله، قلمرو جغرافيايی يا موضوعی مقاله پرداخته می شود و بر اهميت مساله و موضوع و ابعاد آن تاکيد می شود. نويسنده يا نويسندگان مقاله می تواند اين قسمت را تقسيم نمايد.
قسمت اول تحت عنوان مقدمه و شامل طرح مسأله و ضرورت انجام پژوهش باشد.
قسمت دوم تحت عنوان مبانی و مباحث نظری باشد.

اسلاید 5 :

مبانی تئوريک و نظری
در مرحله مطالعات تئوريک و نظری محقق يافته های ديگران و به عبارتی سابقه و پيشينة مسأله و نتايج تحقيقات ديگران و نيز قضايای کلی و نظريه های مرتبط با مسأله تحقيق را گردآوری می کند و در صورتی که پاسخ مسأله خود را پيدا نکند، مرحله پژوهش را آغاز می کند. علاوه بر اين از تجارب پژوهشی ديگران در تدوين چهارچوب نظری پژوهش خود و طراحی روش شناسی آن استفاده می کند.

اسلاید 6 :

روش تحقيق
در بخش متدولوژی و روش تحقيق به بررسی جامعه آماری، نمونه گيری، روش های گردآوری اطلاعات، فرضيه ها و سوالات تحقيق و ساير مسائل مربوطه توضيح داده می شود. در تحقيقات تجربی و آزمايشگاهی به مواد مورد استفاده و نحوه به کارگيری آنها نيز اشاره می شود به همين دليل عنوان اين قسمت به «مواد و روشها» تغير می کند.

اسلاید 7 :

نمونه گيری
دليل استفاده از نمونه گيری توسط محققان کمبود بودجه و محدوديت زمانی پژوهشگر است. اين امر باعث می شود که فقط بخش کوچکی از يک جامعه وسيع پرسش شود. نمونه نماينده کل جمعيت مورد مطالعه است و پژوهشگر می تواند اين اطلاعات را به کل جامعه مورد بررسی تعميم دهد.
در اين فرمول تی اندازة متغير در توزيع طبيعی است که از جدول مربوط استخراج می شود. پی درصد توزيع صفت در جامعه و کيو درصد افرادی است که فاقد آن صفت در جامعه هستند. دی تفاضل نسبت واقعی صفت در جامعه با ميزان تخمين محقق برای وجود آن صفت در جامعه و ان حجم جامعه می باشد.

اسلاید 8 :

تدوين فرضيه
فرضيه سازی يکی از مراحل حساس تحقيق را تشکيل می دهد؛ چراکه فرضيه ها نقش راهنما را دارند و به فعاليت های تحقيقاتی جهت می دهند. فرضيه عبارت است از حدس يا گمان انديشمندانه درباره ماهيت، چگونگی روابط بين پديده ها، اشياء و متغيرها. بنابراين فرضيه گمانی است موقتی که درست بودن يا نبودنش بايد مورد آزمايش قرار گيرد.

اسلاید 9 :

نقش فرضيه در تحقيقات علمی
فرضيه ها باعث می گردند که:
نخست؛ مطالعة منابع و ادبيات نظری مربوط به موضوع تحقيق جهت دار شود و از مطالعه منابعی که ربطی به پژوهش ندارند، جلوگيری به عمل آيد.
دوم؛ پژوهشگر را نسبت به جنبه های موقعيتی و معنی دار مسأله پژوهش حساس تر می نمايد.
سوم؛ فرضيه تحقيق باعث می شود تا محقق مسأله تحقيق را بهتر درک کند و روش های جمع آوری اطلاعات را بهتر تعيين نمايد.
چهارم؛ فرضيه چهارچوبی برای تجزيه و تحليل و تفسير اطلاعات جمع آوری شده و نتيجه گيری از آن ارائه می دهد.

اسلاید 10 :

انواع فرضيه در تحقيقات همبستگی و تجربی
اين فرضيه ها را به دو نوع تقسيم می کنند:
فرضية تحقيق يا اچ يک؛ فرضية تحقيق از وجود رابطه يا اثر و يا تفاوت بين متغيرها خبر می دهد و وجود اين حالات را تأييد نموده و آن را واقعی و حقيقی می داند. اين فرضيه ها به دو نوع جهت دار و بدون جهت تقسيم می شوند.
فرضية صفر؛ فرضية صفر که به فرضية آماری يا فرض پوچ نيز موسوم است برخلاف فرضيه تحقيق وجود رابطه، اثر يا تفاوت بين متغيرها را رد می کند.

اسلاید 11 :

تجزيه و تحليل
در اين قسمت براساس داده هاي بدست آمده و با توجه به روشهاي آماري مناسب به تجزيه و تحليل داده ها و ازمون فرضيه هاي پژوهش پرداخته مي شود. معمولا براي افزايش دقت محاسبات نرم افزارهاي آماري مانند SPSS بکار گرفته مي شود. اين تحليل اساس يک پژوهش علمي است.

اسلاید 12 :

نتيجه گيری
در اين قسمت نتايج حاصل از ارزيابی و تست فرضيه يا فرضيه ها مورد بحث قرار می گيرد و شناخت حاصل از پژوهش و به عبارتی دستاورد تحقيق در جهت کشف جديد بيان می گردد و در نهايت گزاره علمی تحقيق تدوين و ارائه می شود.

اسلاید 13 :

شناسايی و تصديق
در اين قسمت نام و مشخصات اشخاص حقيقی و حقوقی که از تحقيق حمايت و پشتيبانی کرده و يا هزينه آن را متقبل شده اند ذکر می شود و به نحوی از آنها تشکر و قدردانی به عمل می آيد.

اسلاید 14 :

منابع و مأخذ
در اين قسمت منابع و مأخذی که در متن مقاله استفاده شده به ترتيب حروف الفبا ذکر می شوند. نويسنده مقاله بايد توجه داشته باشد که مجله های علمی گاه سبک خاصی در نحوة ارجاع دهی دارند و بنابراين بايد هنگام نگارش مقاله سبک نگارش و شرايط آنها را که معمولاً در صفحه راهنمای نويسندگان درج شده است، در نظر گرفته و رعايت نمايند.

اسلاید 15 :

روش ارجاع و استفاده از آثار ديگران
محقق ناگزير است از آثار و نوشته های ديگران استفاده نمايد و استفاده از منابع و آثار ديگران تابع مقررات و آداب خاصی است. يکی از حوزه های اصلی بهره گيری از آثار ديگران، ادبيات و مبانی نظری پژوهش است.

اسلاید 16 :

ذکر استفاده از منابع ديگران از اين رو ضرورت دارد که:
الف- ارزش کار تحقيق را بالا می برد؛ زيرا شاخصی است بر اينکه آنچه در تحقيق آمده بی پايه و اساس نيست، بلکه بر شواهد و مدارک محکم و استوار اتکا دارد.
ب- عناوين مرتبط با موضوع تحقيق را گردآوری می نمايد.
پ- ذکر منابع نشان می دهد که محقق بر تحقيق خود مسلط بوده و از نتايج کار ديگران اطلاع کافی داشته است.
ت- ذکر منابع احترام به حقوق ديگران است. ذکر مشخصات منابع و آثار ديگران نوعی قدردانی و ادای دين به کسانی است که اثر و نتيجه زحمتشان به غنی شدن کار تحقيقی او کمک نموده است.

اسلاید 17 :

بهره برداری از آثار ديگران و نقل قول مطالب
الف- نقل قول مستقيم؛ نقل قول مستقيم عبارت است از انتقال بخشی از متن يا نوشته، منبع يا اثر مورد نظر به گزارش تحقيق بدون کم و کاست. يعنی محقق عين مطالب را از اثر گرفته و در گزارش و يا مقاله خود منعکس می نمايد. برای نقل قول مستقيم متن مورد نظر را داخل گيومه قرار می دهيم.

اسلاید 18 :

بهره برداری از آثار ديگران و نقل قول مطالب
ب- نقل قول غيرمستقيم؛ در نقل قول غيرمستقيم محقق ناچار نيست عين مطلب را که از منبع يا اثر برگرفته، ذکر کند. بلکه می تواند محتوا و مفهوم و مطلب را بگيرد و برداشت خود را از مطالب در قالب سبک و روش خود به رشتة تحرير درآورد.

اسلاید 19 :

الگوها و روش های ارجاع دهی
در مورد ارجاع دادن و ذکر مشخصات منابع و مأخذ مورد استفادة محقق چه در تدوين گزارش های تحقيق، چه در تدوين مقاله های مجله های علمی و چه در تاليف و تدوين کتابها به طور کلی سه الگو رايج است که محققان بسته به علاقة خود يکی را مبنای کار قرار می دهند. اين الگوها عبارت است از:

اسلاید 20 :

الف- الگوی پاورقی
اين الگو سابقه بيشتری دارد. در اين الگو مشخصات منبع با ذکر صفحه در پاورقی ذکر می شوند؛ ولی فهرست منابع براساس نام خانوادگی صاحب اثر به ترتيب حروف الفبا در کتاب شناسی پايانی نيز تنظيم می شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید