بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
تمایز های گفتمانی عملکردی
احمدی نژاد
با گفتمان انقلاب اسلامی
اسلاید 3 :
فهرست مطالب:
دیدگاه احمدی نژاد نسبت به مذاکره با آمریکا
مواضع و عملکرد احمدی نژاد در مسائل ارزشی نظام
مواضع احمدی نژاد در مسائل مهم منطقه ای
انحرافات حلقه اطرافیان وحمایت احمدی نژاد از آنها
مواضع جنجالی نسبت به نهاد های نظام
مواضع و عملکرد حاشیه ساز احمدی نژاد
تضاد عملکرد احمدی نژاد در دور دوم با شعارهای دور اول
کمرنگ شدن حلقه یاران انقلابی به دور احمدی نژاد دردولت دهم
عدم تبعیت از مقام معظم رهبری با وجود حمایت های همه جانبه از وی
ضمیمه: نقد احمدی نژاد در کلام رهبر معظم انقلاب
اسلاید 4 :
الف)دیدگاه احمدی نژاد
نسبت به مذاکره با آمریکا
اسلاید 5 :
1.مذاکره با آمریکا (در سالهای ابتدایی دوران ریاست جمهوری)
احمدی نژاد: به ما میگویند برای اینکه از حقوق قانونی خود استفاده کنید و بتوانید این حقوق را به دست آورید باید آمریکا را راضی کنید! ولی ما نه میخواهیم، نه علاقهمندیم و نه میتوانیم که دولت زیادهخواه آمریکا را راضی یا قانع کنیم. ما یک عضو آژانس هستیم و باید از حقوق خود استفاده کنیم.(همشهری 64223چهارشنبه 3 مهر 1387 )
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در ارتباط با رابطه ایران و آمریکا و گفتوگو با کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور، گفت: دولت آمریکا 28 سال قبل به صورت یکطرفه و یکجانبه روابط خود را با ایران قطع کرد در صورتی که ما خواهان روابط با تمام ملتها بودیم، ولی آمریکاییها فکر میکردند که با قطع رابطه میتوانند ایران را تنبیه کنند و جلوی پیشرفت ایران را بگیرند؛ ولی 28 سال گذشته و شما میبینید که امروز ایران قدرتمندتر از 28 سال قبل است. (همشهری 64223چهارشنبه 3 مهر 1387 )
اسلاید 6 :
2.مذاکره با آمریکا (در سالهای پایانی ریاست جمهوری)
احمدی نژاد: در طول ۳۳ سال گذشته روابط آمریکا با ایران خصمانه بوده و خاطرات خوبی از دخالتهای آمریکا در امور داخلی ایران در ذهن ملت ایران وجود ندارد، اما معتقدم این فضا نمیتواند برای همیشه ادامه پیدا کند و این شرایط باید در جایی پایان یابد. اگر عدالت و احترام به حقوق یکدیگر مبنای کار قرار گیرد، مسائل حل و فصل خواهد شد. معتقدم در مجموع روند امور به سمت حل و فصل شدن مسائل جریان دارد (۰۴ مهر ۱۳۹۱ در حاشیه سفر به نیویورک به نقل از سایت انتخاب)
احمدی نژاد در کنفرانس مطبوعاتیاش در نیویورک گفت که ایران آماده مذاکره با مقامات ایالات متحده آمریکا است. چندی پس از آن علی اکبر صالحی، وزیر خارجه وقت دولت ایران گفت که "در موارد خاص و به طور موضوعی" مذاکراتی با آمریکا انجام شده است و "منعی برای تکرار آن وجود ندارد.«(14 مرداد 92 به نقل از سایت بهار)
علی اکبر جوانفکر: رویکرد دکتر احمدی نژاد در قبال آمریکا و شکستن تابوی رابطه با این کشور بود.(۲۱ تير ۱۳۹۳ به نقل از سایت شفاف)
اسلاید 7 :
رئیس جمهور سوییس که در حاشیه اجلاس "دوربان 2" با احمدی نژاد دیداری داشته است با انتشار یادداشتی درباره جزئیات این دیدار خبر از تمایل رئیس جمهور ایران برای تلطیف روابط با آمریکا داده است. احمدی نژاد در گفتوگو با مرتس در مورد سیاست باراک اوباما، رئیس جمهور جدید آمریکا، ابراز امیدواری کرده است. دو طرف قرار گذاشتهاند که دستگاه دیپلماسی سوئیس با دولت ایران در تماس باشد تا بتواند به برقراری تماس میان تهران و واشنگتن یاری رساند. احمدینژاد در این دیدار ضمن ابراز امیدواری به سیاست جدید آمریکا گفته است که «ایران از وضعیت فعلی ناراضی است و خواهان تغییر آن است»، بدین منظور باید گام اول را آمریکا بردارد و تغییری جدی در سیاست خود بدهد. احمدینژاد همچنین گفته است اگر اوباما بخواهد، میتواند این دگرگونی را به انجام رساند. این تغییر از نظر احمدینژاد بایستی در همین ماهها انجام شود! چون بعدا مشکلتر خواهد شد. مرتس یادداشت کرده که احمدینژاد خواسته است این پیام به واشنگتن رسانده شود. (7 اردیبهشت 1388 به نقل از سایت عصر ایران)
پرویز سروری: در بحث سیاست خارجی رئیسجمهور رسما در سفر نیویورک بحث مذاکره و رابطه با آمریکا را به عنوان یک آرزو مطرح میکند . (۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ به نقل از سایت شفاف)
2.مذاکره با آمریکا (در سالهای پایانی ریاست جمهوری)
اسلاید 8 :
ب) مواضع و عملکرد احمدی نژاد
در مسائل ارزشی نظام
اسلاید 9 :
1. حضور بانوان در ورزشگاه
احمدی نژاد در اردیبهشت ۱۳۸۵، (کمتر از ۱سال پس از ریاست جمهوری)، به محمد علیآبادی (رئیس سازمان تربیت بدنی وقت) دستور داد که مقدمات حضور بانوان تماشاچی را در مسابقه های فوتبال فراهم کند. این دستور موجی از انتقاد را میان روحانیون ، تا جایی که چند مرجع تقلید را هم به واکنش واداشت. (حوزه نت، به نقل از مجله حورا، سال 85 شماره 19)
اسلاید 10 :
2.عمکلرد نسبت به حجاب و عفاف
احمدی نژاد پس از بازداشت جوانفکر (مسئول انتشار ویژه نامه جنجالی خاتون ) از وی حمایت کرد. خبرسازترین مطلب منتشر شده در ویژه نامه روزنامه ایران (خاتون)، مصاحبه مهدی کلهر بود که که رنگ سیاه چادر را تقلیدی از لباس مشکی مردان و زنان غربی در “مجلس های شبانه عیاشی اروپا” در زمان ناصرالدین شاه دانسته و گفت: “از لحاظ فلسفه حجاب که در قرآن آمده که زن خودش را در مقابل تیر نگاه هیز مردان قرار ندهد، قطعاً چادر مشکی بدترین پوشش است چون چهره زن را قاب میکند.
تعطیلی طرح حجاب و عفاف با دستور احمدینژاد( سایت الف 2 آذر 1388)
اسلاید 11 :
3.اظهارات در مورد گشت ارشاد
احمدی نژاد: «اینها [گشت ارشاد] هیچ ربطی به دولت ندارد و دولت در این مسایل دخالتی ندارد؛ ما اینها را توهین می دانیم که از یک زن و مرد در خیابان سئوال شود که نسبت شما چیست، کسی حق ندارد این گونه سئوال کند. این به معنای آن نیست که ما نابسامانی های اجتماعی را نمی بینیم و نباید اصلاح کنیم، می گویم این روش ها درست نیست.کسی بیاید و فردی را مجازات کند، اینها از طرف دولت نیست، اینها را قبول نداریم و تاجایی هم که بتوانیم برخورد و کنترل می کنیم.» (روزنامه دنیای اقتصاد، 25 خرداد 1389)
اسلاید 12 :
4. ارتباط ضعیف با علماء و مراجع
آیت الله مقتدایی: در دولت قبل، گاهی این رابطه به طور کلی قطع بود؛ یعنی آقایان مراجع تقلید، اصلا دولتیها را به حضورشان نمیپذیرفتند. (29 فروردین 95، خبرگزاری ایلنا)
کامران باقری لنکرانی، در خصوص بیتوجهی رئیسجمهور سابق به نصایح علما، گفت: رئیسجمهور سابق وقتی که اعتراض میشود که چرا با علما رابطه خوبی نداری میگوید مگر علما من را رئیس جمهور کردند.(11 اردیبهشت 92، شفاف نیوز)
اسلاید 13 :
ج) مواضع احمدی نژاد
در مسائل مهم منطقه ای
اسلاید 14 :
1. اعتقاد به بیداری انسانی در مقابل بیداری اسلامی
محمود احمدي نژاد در تحليل و موضع خود در ديدار با خادمان ايثارگران و خانواده شهدا از "بيداري انساني" به عنوان عامل اصلي ايجاد حرکت هاي انقلابي در کشورهاي منطقه ياد کرد و افزود:« قدرتهاي مستکبر جهان و دنباله هاي آنها در حال سقوط هستند و موجي از اعماق توده هاي ملت ها که موجي انساني و بيدار کننده انسان هاست.» اين واژه در پيام نوروزي رئيس جمهور و همچنين مصاحبه خبري رئيس جمهور در فروردين ماه هم تکرار شد. (منبع : در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت بیست و دومین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) و میهمانان خارجی جمعه 13 خرداد،1389)
اسلاید 15 :
2. موضع گیری غیر همسو در مورد سوریه
احمدی نژاد : از بشار اسد رئیسجمهوری سوریه می خواهیم که با توقف سرکوب خشونتبار معترضان، با آنها وارد گفتوگو شود. (در تاریخ 17 اردیبهشت 90 مصاحبه با تلویزیون پرتقالی رادیو تلویزائو Radiotelevisao)
رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه گفته است: محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران در دیداری که با او داشته، گفته که «بیش از بیست بار به بشار اسد، رئیسجمهور گفتهام كه گرفتن سلاح مقابل مردم كار درستي نيست؛ اما بشار اسد چون توقع نداشت اين حرفها را از من بشنود، براي همين هم خيلي ناراحت شد».( به نقل از تابناک در تاریخ 5 مهر 1390)
اسلاید 16 :
د) انحرافات حلقه اطرافیان
وحمایت احمدی نژاد از آنها
اسلاید 17 :
1. طرح مفهوم مکتب ایرانی و حمایت احمدی نژاد از آن
مکتب ایرانی اصطلاحی است که در همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور (اوایل مردادماه ۱۳۸۹) توسط اسفندیار رحیممشایی بکار رفت و با واکنشهای متفاوتی در داخل ایران روبرو شد. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه "من هم گفته ام ایران یک مکتب است ، یک فرهنگ متعالی و فراتر از جغرافیا و نژاد است" گفت: آقای مشایی رئیس دفتر رئیسجمهور هستند و به ایشان اعتماد کامل دارم و او را فردی مؤمن به اصول نظام جمهوری اسلامی ایران، ارزشها و آرمان انقلاب و ملت بزرگ ایران و در خط ولایت میشناسم. (خبرگزاری مهر، چهارشنبه 20 مرداد 1389)
اسلاید 18 :
2. اظهارت مشایی در دوستی با مردم اسرائیل
اسفندیار رحیم مشایی ، در تیر ١٣٨٧ در اظهارنظری بیسابقه از یک مقام جمهوری اسلامی گفت: «ایران امروز با مردم آمریکا و اسرائیل دوست است و هیچ ملتی در دنیا دشمن ما نیست.» در پی این ماجرا ۲۰۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با امضای بیانیهای خواستار برخورد جدی با وی شدند.محمود احمدینژاد با حمایت از مشایی گفت که موضع مشایی موضع دولت است وی همچنین گفت: "ما دلسوز همه بشریت حتی مردم آمریکا و بدبختهایی که با سراب واهی به سرزمینهای اشغالی روانه شدهاند، هستیم. (تابناک، 29تیر 1387)
در مقابل رهبر انقلاب با مردود دانستن این ادعا فرمودند:«مردم اسرائيل مگر چه كساني هستند؟ همان كساني هستند كه غصب خانه، غصب سرزمين، غصب مرزعه و غصب تجارت به وسيله همينها دارد، انجام ميگيرد. سياهي لشكر عناصر صهيونيست همينها هستند. نميشود ملت مسلمان نسبت به افرادي كه اينجوري عامل دست دشمنان اساسي دنياي اسلام هستند، بي تفاوت باشد»(تاریخ 29 شهریور 1387 در خطبه های نماز جمعه)
اسلاید 19 :
«دوره اسلامگرایی به پایان رسیده است. معناش این نیست که اسلامگرایی وجود ندارد نه؛ دوره اش تمام شده.برای مثال الان دوره اسب سواری تمام شده ولی هم اسب هست و هم سوارکار! دوره ماشین سواری رو به اتمام هست ولی هم ماشین هست و هم سواری اش.»
«معتقدم برای آمدن حضرت حجت، لازم نیست در کره زمین همه مسلمان باشند. ما به این نتیجه رسیدهایم که برای آمادهکردن جهان برای ظهور حضرت، نمیتوانیم از ادبیات دینی استفاده کنیم. چون همزبانی ایجاد نمیکند. باید سراغ ادبیات مشترک انسانی برویم و به این دلیل باید از ادبیاتی همه فهم مانند عدالت، ظلمستیزی، مهرورزی و یگانهپرستی استفاده کنیم».(سایت مشرق تاریخ 11 اردیبهشت 92)
3. اظهارت مشایی در پایان یافتن دوره اسلام گرایی
اسلاید 20 :
4. اظهارت مشایی در صلاحیت داشتن وی در آسمان ها
مشایی: «بنده صلاحیتم را در آسمان ها گرفته ام و نیازی به تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان ندارم.»( منبع : عصر ایران در تاریخ 92/2/15 کد خبر 271099)
مشایی روز ۱۴ خرداد را روز ظهور اصغر امام زمان معرفی کرد. ( منبع : عصر ایران در تاریخ 92/2/15 کد خبر 271099)