بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آمار توصیفی  Descriptive Statistics

آمار استنباطی Inferential statistics

اسلاید 2 :

آمار توصیفی  Descriptive Statistics
عمدتا به ارائه اطلاعات تحقیقی به شکلی راحت، قابل فهم و مثمر ثمر می پردازد. به عنوان مثال، زمانی که داده ها جمع آوری شدند، اولین کاری که محقق می خواهد انجام دهد محاسبه فراوانی ها، ترسیم نمودار برای آنها، محاسبه مقیاسهای تمایل مرکزی شامل میانگین، میانه و نما ، محاسبه پراکندگی نمرات شامل واریانس یا پراکنش و انحراف استاندارد، و مشخص نمودن داده های پرت در توزیع نمرات است. این کارها را آمار توصیفی می نامند چون هدف اولیه این کارها توصیف داده هاست.

اسلاید 3 :

واژه های تخصصی
داده ها data
فراوانی frequency
نمودار graph
تمایل مرکزی central tendency
میانگین mean
میانه median
نما mode
پراکندگی نمرات dispersion of scores
پراکنش یا واریانس variance
انحراف استاندارد standard deviation
داده های پرت outliers

اسلاید 4 :

آمار استنباطی Inferential statistics
به مسئله تعمیم دادن نتایج نمونه به جامعه و یا استنباط در مورد جامعه از روی داده های نمونه می پردازد.این قسمت از کار تجزیه و تحلیل آماری کمی پیچیده تر از آمار توصیفی است و بنابراین در این ارائه به مسئله آمار استنباطی پرداخته می شود.

اسلاید 5 :

واژه های تخصصی
نمونه sample
جامعه population
تعمیم دادن generalization
استنباط inference
تجزیه و تحلیل آماری statistical analysis

اسلاید 6 :

آمار استنباطی Inferential statistics
اگرچه در یک پژوهش توصیف داده ها مهم است و قسمتی اساسی از فرایند تجزیه و تحلیل است اما برای جواب دادن به سوالات پژوهشی که پژوهشگر با آن مواجه است کافی نیست.
فرض کنید که پژوهشگری می خواهد دریابد که ایا مصرف مکمل کراتین می تواند توان بی هوازی ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهد یا خیر. برای این کار محقق اجازه می دهد که گروه تجربی مکمل کراتین را مصرف کند اما گروه کنترل اجازه این کار را نخواهد داشت. سپس، محقق میانگینهای توان بی هوازی دو گروه را باید با هم مقایسه کند.

اسلاید 7 :

آمار استنباطی Inferential statistics
در مقایسه میانگینهای دو گروه، آمار توصیفی نمی تواند به محقق نشان دهد که آیا تفاوت میان میانگین نمونه و میانگین فرضی یک جامعه، یا تفاوت میان دو میانگین نمونه بدست آمده، به اندازه ای کوچک هست که بتوان آن را شانسی و تصادفی دانست یا اینکه این تفاوت به اندازه ای بزرگ هست که بتواند تفاوت واقعی دو گروه که ناشی از اثر مداخله تجربی، یعنی مصرف مکمل ، است را نشان دهد.
آمار استنباطی می تواند این کار را بکند و هدف عمده اش استفاده از داده ها یا نمرات نمونه برای آزمون فرضیه هاست.

اسلاید 8 :

واژه های تخصصی
سوالات پژوهشی research problems
پژوهشگر، محقق researcher
مکمل supplement
مکمل دهی، مکمل یاری، مکمل سازی supplementation
توان بی هوازی anaerobic power
گروه تجربی experimental group
گروه کنترل یا گواه یا شاهد control group
میانگین فرضی جامعه hypothetical population mean
مداخله یا تیمار تجربی یا ازمایشی experimental treatment
آزمون فرضیه hypothesis testing

اسلاید 9 :

آزمون فرضیه hypothesis testing
اساس یک روش علمی ، طرح و آزمون فرضیات در مورد جامعه یا در مورد اثرات شرایط تجربی بر متغیرهای ملاک یا معیار است. به عنوان مثال، پژوهشگری می خواهد تفاوت جنسیتی را در مورد اکسیژن مصرفی بیشینه نسبی مورد بررسی قرار دهد. برای این کار فرضیه ای را مبنی بر اینکه اکسیژن مصرفی بیشینه نسبی دانشجویان پسر و دختر رشته تربیت بدنی با هم تفاوتی ندارند مطرح می نماید.

اسلاید 10 :

برای این کار، ابتدا پژوهشگر با انجام یک آزمون ورزشی فزاینده تدریجی، اکسیژن مصرفی بیشینه تمامی آزمودنی ها را اندازه گیری می کند و سپس (با واحد میلی لیتر) بر وزن بدن آنها تقسیم می کند تا اکسیژن مصرفی بیشینه نسبی با واحد میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن در دقیقه بدست آید. وی با نگاهی اولیه به میانگینهای دو گروه (36 دختران در برابر 38 پسران) ملاحظه می کند که دو میانگین با هم تفاوت دارند. با توجه به این یافته، آیا محقق می تواند نتیجه گیری کند که اکسیژن مصرفی بیشینه نسبی پسران تفاوت معناداری با مقادیر مربوط به دختران دارد و مقادیر پسران بطور معناداری بالاتر از مقادیر دختران است؟

اسلاید 11 :

بدیهی است که جواب این سوال خیر است و نمی توان فقط با بزرگتر بودن عددی میانگین پسران از میانگین دختران چنین نتیجه گیری کرد. یعنی اگرچه نتایج به وضوح نشان می دهند که تفاوتی بین دو میانگین وجود دارد و میانگین پسران بالاتر است اما این احتمال وجود دارد که تفاوت مشاهده شده ناشی از تفاوت شانسی یا تصادفی میان دو نمونه باشد. به عبارت دیگر، با علم به تفاوت بین فردی و کم بودن تعداد نفرات انتخاب شده، مقداری تفاوت بین میانگینها در نتیجه فرایند انتخاب آزمودنی ها محتمل می باشد.

اسلاید 12 :

برای اینکه محقق مذکور بتواند نتیجه گیری صحیح و معتبری در مورد ازمون فرضیه خود داشته باشد، لازم است از روشهای آمار استنباطی استفاده نموده و صحت نتایج و معنادار بودن (شانسی و تصادفی نبودن) تفاوت میان دو میانگین را در بین دو گروه بررسی نماید.
سوال اساسی که می بایست توسط آمار استنباطی بدان جواب داد این است که آیا تفاوت مشاهده شده می تواند نشان دهنده یک تفاوت واقعی و صحیح و معنادار باشد یا اینکه صرفا ناشی از تفاوت شانسی و تصادفی است؟

اسلاید 13 :

واژه های تخصصی
شرایط یا وضعیت های تجربی experimental conditions
متغیرهای ملاک یا معیار criterion variables
آزمون ورزشی فزاینده تدریجی graded exercise test
اکسیژن مصرفی بیشینه نسبیrelative maximal oxygen consumption
میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه ml/kg.min
یافته یا نتیجه finding or result
آزمودنیsunject

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید