بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

ریخت شناسی
ژرفانگاری
جریان های منطقه ای
جریان های جزرومدی
شوری آب
درجه حرارت
خلیج فارس

اسلاید 3 :

ریخت شناسی
خلیج فارس دریای حاشیه ای است که حدود 1000 کیلومتر طول و بین 200 تا 300 کیلومتر پهنا دارد و سطحی در حدود 226000 کیلومتر مربع را می پوشاند .
ژرفای متوسط آن حدود 35 متر و ژرف ترین نقطه ی آن 100 متر می باشد که در محل تنگه هرمز قرار دارد.
تمامی حوضه ی این خلیج روی فلات قاره قرار دارد که حاشیه و سراشیب آن در در یای عمان تشکیل شده است .

اسلاید 4 :

ریخت شناسی
انتهای شمال باختری خلیج فارس که به دلتای رودهای دجله و فرات و کارون ختم می شود و به نام اروند رود موسوم است به نظر می رسد امروزه تاثیر محلی روی محیط دریایی خلیج فارس دارد.
کرانه ی ایرانی حوضه ی خلیج فارس اساسا از سازندهای سخت تشکیل شده دارای ریختارهای خطی است و با واسطه ی یک دشت باریک با دریا در ارتباط است .

اسلاید 5 :

ژرفانگاری
حوضه ی خلیج فارس از دیدگاه ژرفانگاری به داشتن دو ژرفای متفاوت مشخص است که دو طرف امتداد یک آسه ی نا متقارن است . کف خلیج فارس در بخش ایرانی آن که از دید تکتونیکی ناپایدار است، شیب نسبتا تندی (175سانتی متر/کیلومتر) دارد، در حالی که بخش پایدار سپر عربی آن، شیب آرام (35 سانتی متر/کیلومتر ) به سوی آسه ی ژرفانگاری دارد .

اسلاید 6 :

جریان های منطقه ای
میزان تبخیر نسبت به آب های وارد شده زیادتر است
یک جریان سطحی در خلاف حرکت عقربه های ساعت ، چرخه ای از ورود آب اقیانوسی نسبتا ضعیفی را در ساحل ایرانی ایجاد کرده است ، نقش عمده ای در تعیین درجه حرارت ، پراکنش شوری و مواد غذایی مورد نیاز جانداران ایفا می کند .

اسلاید 7 :

این جریانها معمولا روندی موازی با آسه ی خلیج فارس دارند . سرعت آنها حدود 50 سانتی متر در ثانیه است و بین صفر تا 4 متر بالای سطح آب هستند .
بلندی جذر و مد بین 1 تا 5 متر در تغییر است اما در کرانه ی ابوظبی مرداب های آن پایین تر است و میانگین جذر و مد در امتداد کرانه ی قطر بین5/ تا 1 متر است .
جریانهای جزرومدی

اسلاید 8 :

شوری آب
میانگین شوری سطحی در قسمت های مرکزی این خلیج بین 37 تا 40 در هزار,در قسمت های کم عمق 40 تا 50 در هزار و در مرداب ها و باتلاق ها به 60 تا 70 در هزار می رسد .

اسلاید 9 :

درجه حرارت
دمای آب از ورودی (تنگه هرمز ) به طرف انتهای آن افزایش می یابد . در مرداب های منزوی مثل مرداب ابوظبی و قطر درجه حرارت بین 40 در جه در تابستان و 15 درجه سانتیگراد در زمستان تغییر می کند , تغییرات فصلی در مناطق ژرف تر کمتر محسوس است .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید