بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحیم
اهنگری
اسلاید 2 :
تصاویری از غلتک های مورد استفاده در فرایند نورد
اسلاید 3 :
مشخصۀ بارز این روش:1- موازی بودن محور غلتکها 2- تغییر شکل در امتداد حرکت عمومی قطعه و عمود بر محور غلتک صورت میگیرد.به دلیل همین تغییر شکل که در امتداد طول قطعه صورت میگیرد،به آن نورد طولی میگویند.
اسلاید 4 :
خروج قطعه بسیارداغ از کوره،
اسلاید 5 :
خنک کاری حین نورد روی غلتک ها
اسلاید 6 :
آهنگری چیست؟
پروسه ی آهنگری نوین نیز بر همین اساس استوار شده است. در روش فورج، قطعه ی اولیه که لقمه نامیده می شود در میان دو نیمه ی قالب قرار می گیرد و نیرویی زیاد به صورت آرام و گاهی ضربه ای به آن وارد می شود. به این ترتیب قطعه ی گداخته در محیط قالب، شکل و فرم داخل قالب را به خود می گیرد و فلز اضافی به حفره ی فلاش وارد می شود که بعدا از قطعه جدا می شود و دور ریز قطعه ی فورج شده محسوب می گردد.
اسلاید 7 :
2-High Energy Rate Forming
در این فرایند ابتدا استرس جریان توسط افزایش فشار بالا می رود سپس دمای کار به علت گرمای آدیاباتیک افزایش می یابد.بعد از آن روانکاری افزایش می یابد و سرانجام فرم دادن به بسیاری از مواد تشکیل دهنده مانند تیتانیوم و آلیاژهای تنگستن که مشکل است، می تواند تحت فشارهای شدید انجام بشود.
اسلاید 8 :
جوشکاری اکسیژنی چیست ؟
در آمریکا معمولا از این فرایند ، جوشکاری اکسی استیلنی یا جوشکاری با گاز نیز یاد می شود . جوشکاری اکسیژنی فرآیندی است که سوخت آن اکسیژن و گازهای دیگر برای جوشکاری آهن می باشد . مهندسان فرانسوی به نام ادموند فاچه و کارلوس پیکارد از اولین کسانی بودند که رشد این فناوری را در سال 1903 پیشرفت دادند . در طی این فرآیند از اکسیژن خالص به جای هوا استفاده می شود تا بتوانیم دمای شعله را بالا برده و این کار به ما اجازه می دهد تا روی نقطه ی خاص قطعه کارمان بتوانیم تمرکز کنیم و آن را در محیط اتاق ذوب کنیم . جوشکاری اکسیژنی در کنار جوشکاری آهنگری ( (forge welding یکی ازقدیمی ترین فرآیند های جوشکاری است که در دهه ی اخیر این دو فرایند تقریبا کهنه شده و از مد افتاده اند . امروزه بیشتر از متود ای مختلف جوشکاری قوسی استفاده می شود به این دلیل که مقاومت مکانیکی بالاتری داشته و سرعت عملکرد ما در جوشکاری قوسی بیشتر می باشد .
اسلاید 9 :
دستگاه برش مکانیکی(برقی)
در دستگاه های برش سری دوم نیروی دست دیگر دخیل نیست به جز فشردن چند دکمه و تامین نیروی دستگاه از طزیق الکتریسیته یا نیروی هیدرولیکی فراهم می شود.
روش کار بدین شکل است که در ابتداورقه توسط گیره یا پیستون هیدرولیکی خاصی بر سر جای خود محکم نصب می شود.سپس تیغه ی برنده که شروع به چرخش و حرکت می کند و گشتاور دارد بر روی ورقه فرود آمده و شورع به بریدن می کند.
برای برش های طویل تر ممکن است که تیغه خود روی یک محرک و زاویه دهنده(چرخاننده) نصب شده تا به طور منظم و مداوم ورق را برش دهد.
اسلاید 10 :
جوشکاری قوس تنگستن
جوشکاری تیگ Tungsten Inert Gas) )یا همان جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ، یکی از مهمترین روشهای جوشکاری در صنایع مختلف کوچک و بزرگ پتروشیمی، نظامی، دریایی، هوایی، نیروگاههای برق و … میباشد. در ایران بیشتر با نام اختصاری و متداول جوش آرگون شناخته میشود. دلیل این نامگذاری بیشتر به خاطر استفاده از گاز آرگون در این فرایند جوشکاری است.
جوشکاری تنگستن یا تیگ
اسلاید 11 :
فرآیند Honing
فرآیند Honing اندازه نهایی را فراهم می کند و الگوی مطلوب را در داخل لوله یا سوراخ سیلندر ایجاد می کند. این فرآیند نهایی با افزایش سطح سنگ های ساینده که از جنس مناسب هستند و سوار شدن درجه ها بر سطح کار، تکمیل می شود.
سطح در این قسمت با ساینده سنگین تحت فشار قرار می گیرند.در طی این فرآیند سطح به طور مداوم روغن کاری می شود تا از داغ شدن و تغییر شکل قطعه جلوگیری شود.
ترکیب چرخش و حرکت متقاطع یک الگو را در سطح آن ایجاد می کند.
اسلاید 12 :
نمونه یک سطح که فرآیند Honing بر آن انجام شده است
اسلاید 13 :
لحیم کاری فرآیندی است که در آن دو یا چند ماده (معمولا فلز) با ذوب شدن و قرار دادن یک فلز پرکننده (جوش) به مفصل، فلز پرکننده دارای یک نقطه ذوب پایین تر از فلز مجاور.
لحیم کاری متفاوت از جوشکاری در لحیم کاری است که شامل ذوب شدن قطعات کار نیست. در لحیم کاری فلز پرکننده ذوب در دمای بالاتر، اما فلز قطعه کاری ذوب نشده است. در گذشته، تقریبا تمام جوشکارها حاوی سرب بود، اما نگرانی های محیط زیست و سلامت به طور فزاینده ای باعث شده است که از آلیاژهای بدون سرب برای اهداف الکترونیکی و لوله کشی استفاده شود.
Soldering لحیم کاری
اسلاید 14 :
در لحیم کردن مواد پرکننده مایع می شود، قطعاتی را که با آن تماس می گیرند کت می کند و سپس اجازه می دهد تا سرد شود. همانطور که لحیم سرد می شود، آن را سخت می کند و دو ماده پیوند می یابد. لحیم کاری یک راه سریع برای پیوستن به انواع مختلف مواد، از لوله های مس و شیشه های رنگی است. این یک اتصال قوی الکتریکی را بین اجزای تشکیل می دهد که می تواند دوباره گرم شود (disoldered) اگر شما می خواهید جدا کردن دو مورد همراه با یکدیگر همیشه باشد این برای اتصال به اجزای الکتریکی و سیم بسیار عالی است و در مورد همه چیز الکترونیکی استفاده می شود.
اسلاید 15 :
انتخاب واسطه ها
هنگام انتخاب واسطه ها، اندازه، تراکم و هندسه قطعات معمولی خود را در نظر بگیرید. قطعات کوچک نیاز به واسطه های کوچک دارند، و قطعات بسیار دقیق و دقیق نیاز به شکل های زاویه ای دارند که می توانند به سطوح فشرده برسند.
اسلاید 16 :
کاربرد واسطه ها
واسطه ها(موادی که در فرآیندها به کار میروند) برای چهار چیز طراحی شده اند:
برش
درخشندگی
جدایی بخشی
تمیزکاری
اسلاید 17 :
فرایند جوش چیست؟
متصل کردن قطعاتی از مواد(اغلب فلزات و پلاستیک های گرمانرم) به هم، از طریق فرایند های هم جوشی
اسلاید 18 :
انواع جوش
فرایند های جوشی ذوبی
فرایند های جوشی غیرذوبی
بر روی فلزات اصلی یا پایه
بر روی فلزات گران بها (مانند طلا و نقره)
با دمای بالا
با دمای پایین
لحیم کاری
مانند
اسلاید 19 :
چگونگی جوش
ذوب فلز پایه
حوضچه ی مذاب
اضافه شدن پر کننده(filler) برای شکل دادن به محل اتصال
سخت تر از خود فلز است.
پر کننده
حوضچه
اسلاید 20 :
(ماشین صفحه تراش) :shaper
ماشین صفحه تراش یک ماشین ابزار (machine tool) است که دارای حرکت اصلی رفت و برگشت خطی میباشد.با این حرکت رفت و برگشت که به صورت متوالی صورت میگیرد،رنده طعه کار را میتراشد.این ماشین میتواند منحنی و زاویه و بسیاری از اشکال دیگر را تراش دهد.با اینکه حرکت آن بسیار ساده است اما میتوان قطعات زیادی با آن ساخت و شکل داد به همین جهت در صنعت بسیار محبوب و پرکاربرد است.البته با به روی کار آمدن ماشین های کنترل عددی کاربرد ماشین های صفحه تراش محدود شده است.
این ماشین ها در اندازه های متنوعی وارد بازار میشوند و بسته به نوع کار و اندازه قطعه کار توسط خریدار انتخاب میشوند.