بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

اشریشیا کلی

اسلاید 2 :

تشخیص آزمایشگاهی
تشخیص دقیق و بموقع اولین و مهمترین مرحله در امر پیشگیری و درمان می باشد

اسلاید 3 :

مقدمه
خانواده انتروباکتریاسه ها بزرگترین و نا متجانس ترین مجموعه باسیلهای گرم منفی هستند که از لحاظ بالینی اهمیت دارند.
در مجموع 32جنس و بیش از 130 گونه از این خانواده توصیف شده که از لحاظ ساختار بیوشیمیایی و ساختار آنتی ژن و.طبقه بندی شده اند.
برخی ارگانیسمها مثل سالمونلا و شیگلا همیشه با بیماری در ارتباط هستند .
برخی به عنوان اعضای فلور طبیعی کومنسال بوده و با ایجاد شرایط جدید مانند کسب ژنهای بیماریزای موجود در پلاسمید و باکتریوفاژ و غیره قدرت بیماریزایی را بدست آورده سبب ایجاد عفونت های فرصت طلب می شوند(اشرشیا کلی،کلبسیلا پنومونیه،پروتئوس میرابیلیس)

اسلاید 4 :

پاتوژن های منتقله از آب و غذا
Bacillus cereus, Bacillus licheniformis,
Campylobacter jejuni,
Clostridium botulinum,
Listeria monocytogenes,
Salmonella enterica serovar (sv.) Typhimurium,
Staphylococcus aureus,
Yersinia pseudotuberculosis .
Other food-related pathogens are found in the genera
Escherichia, Shigella, Vibrio

اسلاید 5 :

صفات عمومی انتروباکتریاسه
باسیل گرم منفی
اکسیداز منفی
کاتالاز مثبت
هوازی- بیهوازی اختیاری
گلوکز را به جای اکسید تخمیر می کنند.
انواع متحرک فلاژل پری تریش دارند.

اسلاید 6 :

اشریشيا كلي هاي پاتوژن
بر اساس ظهور علائم كلينيكي اشریشيا كلي هاي پاتوژن به گروههای مختلف تقسیم بندی می شوند:
1- اشریشيا كلي هاي مولد اسهال
2- اشریشيا كلي هاي پاتوژن مجاري ادراري
3- مننژيت و سپتيسمي

اسلاید 7 :

اشریشياكلي هاي مولد اسهال
اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک: (EPEC)علت عمده اسهال كودكان در كشورهاي توسعه نيافته است.
اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک :(ETEC) اسهال مسافران در كشورهاي در حال توسعه است.
اشریشیاکلی انترواینویسیو: (EIEC) سويه هاي آن از نظر خصوصيات ظاهري و بيماريزايي شباهت زيادي به شيگلا دارند و باعث ایجاد اسهال شبه شیگلایی می شوند.
اشریشیاکلی انتروهموراژیک : (EHEC) یکی از عوامل اسهال هاي ناشي از مواد غذایی در كشورهاي توسعه يافته است.
اشریشیاکلی انترواگریگیتیو (EAEC) : EAEC به عنوان یک پاتوژن نوظهور با شیوع روز افزون شناخته شده است.
اشریشیاکلی با چسبندگی پراکنده: (DAEC) اسهال غیرخونی در كودكان 1 تا 5 ساله ايجاد مي كند.

اسلاید 8 :

اشریشيا كلي آ نترو پاتوژنيك
اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک(EPEC )عامل بيماري اسهال نوزادان و کودکان می باشد و به صورت تك گير و همه گير در كشور هاي در حال توسعه شایع بوده و از قديمي ترين پاتوتايپ هاي شناسائي شده اشریشياكلي مي باشند که در روده كوچك تکثیر یافته و اساساً باعث اسهال حاد وغیرخونی مي گردند. انسان مخزن اصلی این پاتوتایپ می باشد. شايعترين سرو گروپ هاي EPEC كه عامل اصلي اسهال در انسان شناخته شده اند شامل O142، O85، O86، O111ab، O119، O125ac، O55، O127، O126، O128ab و O114 می شود. این سويه ها به دو دسته مجزا تقسيم شدند :

اسلاید 9 :

اشریشيا كلي آ نترو پاتوژنيك
سويه هاي انتروپاتوژنيك تيپيك: به سویه هایی از
سروگروپ های گفته می شود که دارای دو ژن به نام های eae (ژن کدکنندهٔ پروتئین غشای خارجی ) و bfp (ژن کدکنندهٔ پیلی) باشند.
سويه هاي انتروپاتوژنيك آتيپيك: به سویه هایی از سروگروپ های اطلاق می شود که دارای ژن eae بوده و فاقد ژن bfp باشند.

اسلاید 10 :

KIT FOR SEROTYPING HUMAN ENTEROPATHOGENIC E. coli (EPEC) Including a total of 15 antisera: O18, O20, O26, O44, O55, O86, O111, O114, O119, O125, O126, O127, O128, O142 and O158. Price 2,250 Euros.

اسلاید 11 :

اشریشيا كلي انترو توكسيژنيك
اشریشيا كلي انتروتوكسيژنيك (ETEC) به سويه هایي از اشریشيا كلي اطلاق مي گردد كه قابليت توليد حداقل يكي از دو نوع انترو توكسين حساس به حرارتLT و مقاوم به حرارتST را دارا مي باشند. سويه هاي ETEC توسط پيلي هاي خاص به ديواره روده مي چسبند و سپس ازطريق توكسين باعث ايجاد اسهال مي شوند.
سويه هايETEC اولين بار در اسهال حيوانات و سپس در انسان نيز مشاهده شدند. اين ارگانيسم توليد دو نوع انتروتوكسين مي نمايد كه توسط ژنهاي موجود برروي پلاسميد كد مي شود و مي تواند با توليد اين انتروتوكسين باعث ترشح مايعات به داخل روده شده و اسهال آبكي ايجاد نمايد.

اسلاید 12 :

اشریشيا كلي انتروتوكسيژنيك
سويه هايETEC يكي از اصلي ترين عوامل اسهال در مسافران و همچنین از عمده ترين عوامل اسهال در گوساله ها و بره ها و خوك ها مي باشد.
آب و مواد غذايي آلوده از مهمترين عوامل انتقال بيماري مي باشد. سويه هاي ETEC منجر به اسهال حاد شده و شروع علائم اسهال با يك زمان انكوباسيون كوتاه همراه مي باشد (50-14ساعت) و اسهال آبكي معمولاً بدون خون و مخاط بوده و در اكثر موارد تب و استفراغ مشاهده نمي شود.
اسهال ايجاد شده توسط سويه هايETEC خود محدود كننده مي باشد و پس از دو يا سه روز بهبودي حاصل مي گردد و موارد مرگ و مير صرفاً در كودكان شير خوار درکشورهاي در حال توسعه مشاهده مي شود.
سروگروپ های شايع ETEC بشرح زير مي باشد :
O6,O8 ,O15 ,O20 ,O25 ,O27,O49 ،O153٬O63,O78,O85,O115,O128ac ,O148 , O159 ٬O167

aa

اسلاید 13 :

ENTEROTOXIGENIC E. coli (ETEC)
KIT FOR SEROTYPING HUMAN ENTEROTOXIGENIC E. coli (ETEC) Including 35 antisera: O4, O6, O7, O8, O9, O15, O17, O18, O20, O21, O25, O27, O29, O48, O63, O75, O77, O78, O80, O85, O88, O109, O110, O114, O115, O126, O128, O136, O139, O148, O149, O153, O159, O167 and O169. Price 5,250 Euros.

اسلاید 14 :

اشرشیا کلی انترو هموراژیک
عامل اسهال های ناشی از مواد غذایی در کشورهای پیشرفته است.
تولیدکننده شیگاتوکسین است.
(به همین دلیل در طغیان های دیسانتری که گونه های شیگلا از مدفوع بیماران مبتلا به اسهال خونی جدا نمی شود باید مورد توجه قرار گیرد.)
باعث ایجاد کولیت هموراژیک و سندرم همولیتیک اورمیک در انسان می شود.
مهمترین سروتایپ شایع آن Ecoli.O157.H7 می باشد که باعث اپیدمی و مرگ و میر شده است.

اسلاید 15 :

اشرشیا کلی O157:H7
باعث اسهال خونی می شود، همراه بادرد شکمی و به ندرت با تب گزارش می شود.
بیشترین موارد بیماری در کودکان زیر 5 سال مشاهده می شود.
سمومی همانند شیگلا دیسانتری تیپ یک ایجاد می کند به همین دلیل درطغیانهای دیسانتری که شیگلا از مدفوع جدا نمی شود باید موردتوجه قرار گیرد.
ازانجا که درمان توصیه نمی شود، آزمون حساسیت ضد میکروبی برای آن ضروری نمی باشد.

اسلاید 16 :

مدت بیماری 1تا 12 روز
دوره نهفتگی بیماری 3تا 5 روز

علایم بالینی:
استفراغ
اسهال آبکی
اسهال خونی
به ندرت همراه با تب

اسلاید 17 :

اشریشيا كلي آنتروهموراژيك
اشریشیاکلی انتروهموراژیک(EHEC ) از جمله زير گروه هاي اشریشيا كلي توليد كننده ي شيگا توكسين مي باشند كه باعث ايجاد كوليت هموراژيك و سندرم همولیتيك اورميک در انسان مي شوند.مهمترین سروتایپ شایع٬ O157:H7 می باشد که تا کنون باعث اپیدمی و مرگ و میر درکشورهای آمریکای شمالی٬اروپا و کانادا شده است٬ از طرف دیگر سویه های تولید کنندهٴ شیگاتوکسین دیگری هستند که به سروتایپ های دیگر متعلق می باشند و اصطلاحاً به آنان Non O157:H7 می گویند.
اطلاعات موجود نشان مي دهد كه آلودگی با سويه هاي Non- O157:H7 در قاره اروپا و استراليا و امريكای لاتين نشانگر وجود پراكندگي سويه ها بر مبناي تنوع جغرافيايي مي باشد . دام ها از مهمترين منابع عامل بيماری مي باشند .

اسلاید 18 :

اشریشيا كلي آنتروهموراژيك
آب و مواد غذايي و سبزيجات از مهمترين راه هاي انتقال بيماري مي باشند. سويه هاي O157:H7 با دوز عفوني بسيار كم (10-100 ارگانيسم ) مي تواند بيماري را ايجاد نمايند.
همه گيري هاي ايجاد شده توسط اين ارگانيسم معمولاً با مصرف آب وغذای آلوده با مدفوع گاو و همچنين شير غير پاستوريزه و آبميوه و سبزيجات تازه همراه بوده است .در ضمن انتقال از فرد به فرد نيز در پانسيون ها مشاهده شده است.
آلودگي با اشریشيا كليO157:H7 تقريباً در تمامي دنيا گزارش شده است. البته گزارشات جداسازي Non O157:H7 از موارد اسهال نيز در بسياري از كشور ها موجود می باشد.

اسلاید 19 :

اشریشيا كلي آنتروهموراژيك
نظر به دوز بسيار كم ارگانيسم براي ايجاد بيماري و توليد شیگا توكسين براي بروز علايم كلينيكي،از جمله عوامل موثري مي باشند كه زمان نمونه گيري و جدا سازي سويه هاي O157:H7 و Non-O157:H7 را تحت تاثير قرار مي دهند و به همين علت جدا سازي و تشخيص اين گونه سويه ها با مشكلات متعددی مواجه مي باشد.
نتايج مطالعات قبلي انجام شده توسط محققين آزمايشگاه مرجع كشوري اشريشياكلي نشان مي دهد, كه سويه ها ی Non-O157:H7 در ايران موجود مي باشند، لازم به ذكر مي باشد كه جداسازي سويه هاي O157:H7 از مراكز ديگر در ايران كه تاكنون گزارش شده اند نياز به تأييد نهايي توسط مراجع ذيصلاح را دارند.

اسلاید 20 :

اشریشیا کلی انترو اینویسیو
اشریشیاکلی انترواینویسیو (EIEC) میتوانند هم اسهال آبکی و هم اسهال خونی که شبیه دیسانتری می باشد را ایجاد نمایند. سویه های EIEC از نظر خواص بیوشیمیایی، ژنتیکی و پاتوفیزیولوژیک شبیه به سویه های شیگلا می باشند.
انسان مهمترین مخزن EIEC می باشد و بیشتر همه گیریهای ایجاد شده توسط سویه های EIEC از طریق آب و مواد غذايي بوده است. انتقال فرد به فرد در مورد EIEC به علت دوز عفونی بالا بسیار کم می باشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید