بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بازخورد برای یادگیری مهارت

اسلاید 2 :

بازخورد (feedback)
اطلاعاتی که فرد در مورد عملکردش هنگام اجرای مهارت یا پس از آن به دست می آورد را بازخورد گویند. اگر فرد از خطای خود آگاه نشود تمرین منجر به یادگیری نمی شود.
بازخورد درونی یا ذاتی (intrinsic feedback)
اطلاعاتی که توسط خود فرد در مورد مهارت به دست می آید را بازخورد درونی گویند. مانند پرتاب پنالتی بسکتبال، دارت،پرتاب دیسک در افراد حرفه ای، تیراندازی در فاصله نزدیک و . که خود فرد نتیجه آن را مشاهده می نماید.
بازخورد بیرونی یا افزوده یا اضافی (extrinsic feedback)
اطلاعاتی که فرد توسط یک منبع بیرونی در مورد مهارت خود به دست می آورد را بازخورد بیرونی گویند مانند ضربه گلف، تیراندازی با چشم بسته، ژیمناستیک، ساعت

اسلاید 3 :

طبقه بندی بازخورد
بازخورد درونی
بازخورد بیرونی
آگاهی از نتیجه (KR)
آگاهی از اجرا (KP)
تماشای نوار ویدئو
فیلم
بینایی
عمقی
شنوایی
نیروها
لامسه
بویایی

اسلاید 4 :

انواع بازخورد بیرونی
آگاهی از نتیجه (knowledge of result)
اطلاعاتی که فرد در مورد نتیجه اجرای خود توسط یک منبع بیرونی (مانند مربی یا ساعت) به دست می آورد را آگاهی از نتیجه گویند. برای مثال رکورد شنا، ضربه گلف در فاصله دور
آگاهی از اجرا یا بازخورد جنبشی (knowledge of performance)
اطلاعاتی که فرد در مورد نحوه اجرای خود توسط یک منبع بیرونی (مانند مربی یا فیلم) به دست می آورد را آگاهی از اجرا گویند. مانند نحوه اجرای(راکت را خوب تاب ندادی)، نحوه پرتاب پنالتی در بسکتبال (ادامه حرکت را انجام ندادی)، نحوه سرویس والیبال( توپ را بیش از اندازه بالا انداختی)

اسلاید 5 :

آگاهي از اجرا (KP) آگاهي از نتيجه (KR)
شباهتها
كلامي يا قابل كلامي شدن كلامي يا قابل كلامي شدن
بيروني بيروني
پس از پاسخ پس از پاسخ
تفاوتها
خبرهايي دربارة نحوه انجام حركت يا طرح يابي آن خبرهايي دربارة نتيجه از نظر هدف
معمولاً از بازخورد دروني مجزاست با وجود بازخورد دروني، اضافي به نظرمی رسد
خبرهايي دربارة جنبش شناسي حركت خبرهايي دربارة امتياز يا رسيدن به هدف
بيشترين كاربرد در تدريس است بيشترين كاربرد در آزمايشگاه است

اسلاید 6 :

ویژگی های بازخورد بیرونی
ایجاد انگیزش
برای افراد خسته و مهارت های که اجرای آن طولانی مدت است باید از بازخوردهای انگیزشی استفاده نمود(عالیه همینجورادامه بده) آگاه کردن افراد از میزان پیشرفتشان معمولا منجر به تلاش بیشتر برای انجام مهارت می شود
اگر در ارائه بازخورد افراط نشود افراد آن را دوست دارند (برای مثال پرسیدن شاگردان در مورد نحوه انجام حرکاتشان)
از انجام تمرینات طولانی مدت بدون بازخورد بپرهیزید زیرا انگیزش از بین می رود و تمرین ناموثر می شود.
بازخورد عمومی تاثیر ویژه ای بر عملکرد دارد (مثال اعلام نمرات دانشجویان در تابلوی اعلانات با استفاده از شماره دانشجویی یا استفاده از ستاره روی پیراهن بازیکنان)

اسلاید 7 :

اثر تقویتی (این بار خوب پرتاب کردی، آفرین) احتمال تکرار حرکت را در آینده افزایش می دهد
قانون اثر ثورندایک : اگر عملی به وسیله محرکی فراخوانی شود و با پاداش دنبال شود با ظهور دوباره محرک آن حرکت یا عمل تکرار خواهد شد.
اگر عملی با تنبیه دنبال شود میل به عدم تکرار آن است.
آزمایش بر روی موش ها: ابتدا محرکی مانند بوق به صدا در می آمد اگر موش ها پس از گذشت 5 ثانیه اهرمی را فشار می دادند غذا دریافت می کردند. زمانی که موش ها یکبار اهرم را فشار می دادند و غذا دریافت می کردند در دفعات بعدی بلافاصله با شنیدن صدای بوق اهرم را فشار می دادند تا پاداش (همان غذا) را دریافت کنند.

اسلاید 8 :

اثر خبری
(صفحه راکتت را ببند) این بازخورد نشان می دهد که اجرای غلط و نادرست فرد در حرکات قبلی مربوط به باز بودن صفحه راکت بوده است و باید در حرکات بعدی راکت خود را کمی بسته تر در دست خود بگیرد.

وابستگی به بازخورد
افزایش بازخورد می تواند خطا را کاهش دهد اما ارائه بیش از حد بازخورد یا ارائه متواتر بازخورد ممکن است نوعی وابستگی شدید در افراد ایجاد کند بدین صورت که در صورت فقدان بازخورد عملکرد افراد افت می کند.

اسلاید 9 :

بازخورد باید شامل چه اطلاعاتی باشد
بازخورد برنامه را قبل از بازخورد پارامترها ارائه دهید
برای مثال در آموزش پرتاب آزاد بسکتبال، سعی کنید درباره چرخش توپ، قوس توپ و هماهنگی زانو و مچ را قبل از بازخورد مربوط به کوتاه یا بلند بودن پرتاب، سرعت پرتاب یا فاصله پرتاب ارائه دهید.

اسلاید 10 :

مقدار خبر یا اطلاعات بازخورد
با توجه به اینکه حجم حافظه کوتاه مدت افراد محدود است نباید در ارائه هر بازخورد اطلاعات زیادی را به افراد منتقل نمود زیرا قابلیت پردازش و نگه داری آن برای افراد مشکل است.
برای مثال بازویت را زودتر تاب بده پس از آن کمرتو بچرخان ، بدقت توپ را نگاه کن و در انتهای حرکت راکت را نچرخان . متوجه شدی؟
پردازش چند جمله مفهومی در یک بازخورد برای افراد مشکل است

اسلاید 11 :

بازخورد در مورد جهت و دقت
اطلاعاتی که فرد در مورد جهت حرکت به دست می آورد عبارتند از( بالاتر در مقابل پایین تر، چپ در مقابل راست )
اطلاعاتی که فرد در مورد دقت حرکت به دست می آورد عبارت است از مقدار دقیق خطا برای مثال ( 5 سانت بالای هدف زدی)
از بین بازخورد مربوط به جهت و دقت، بازخورد جهت مهم تر است. در مواردی که مقدار خطا در حد قابل قبول است هیچ بازخوردی به فرد ندهید.
در اوایل یادگیری که خطاها بزرگ هستند در مورد جهت خطا بازخورد دهید و در مراحل پیشرفته از بازخورد دقیق استفاده نمائید.

اسلاید 12 :

بازخورد تجویزی
معلم یا مربی باید در اوایل یادگیری مهارت از بازخورد تجویزی استفاده نماید. برای مثال اگر به فرد بازخورد دهید که دستت را زیاد تاب دادی در صورتی که فرد نداند چه مقدار باید دستش را تاب دهد این نوع بازخورد صحیح نیست.
یا برای مثال به فرد بگویید که ( زیاد خوب نبودی ) این نوع بازخورد نیز مناسب نیست . بازخورد در اوایل یادگیری باید به صورت تجویزی باشد و فرد را به سوی راه حل مناسب راهنمای کند.
مثال : هنگام ضربه سرت را صاف نگه دار، هنگام ضربه زانوهایت را خم نکن

اسلاید 13 :

برنامه ریزی برای جلوگیری از وابستگی بازخورد
بازخورد حذف شده
در این روش در ابتدای آموزش مهارت به افراد در هر کوشش بازخورد داده می شود ولی با گذشت زمان و درک الگوی حرکت میزان بازخورد کاهش پیدا می کند(هر دو یا سه اجرا یک بازخورد) اگر فرد مهارت را خوب فرا گرفته باشد کاهش میزان بازخورد تاثیری بر عملکرد وی نخواهد گذاشت ولی اگر عملکرد افت پیدا کرد می توان مقدار بازخورد را افزایش داد. به طور کلی هدف مربی اجرای مطلوب عملکرد در غیاب بازخورد است.

اسلاید 14 :

بازخورد دامنه ای
در این روش مربی بر اساس دامنه از پیش تعیین شده صحت به بازیکنان خود بازخورد می دهد. برای مثال مربی گلف یک دایره به شعاع یک متری چاله گلف در نظر می گیرد و به دانش آموزانی که توپ آنها داخل این محوطه قرار گیرد بازخورد نمی دهد و به دانش آموزانی که توپشان خارج از این محوطه قرار گیرد بازخوردی در مورد مقدار و جهت خطا می دهد.
در این روش در ابتدای یادگیری مهارت، به دلیل این که اکثر افراد مبتدی هستند و ضربه شان بیرون از محوطه قرار می گیرد بازخورد با تواتر بالا ارائه می شود ولی با گذشت زمان و افزایش مهارت افراد توپشان داخل محوطه قرار می گیرد و بدین ترتیب میزان بازخورد ارائه شده کاهش می یابد.
در اجراهایی که داخل دامنه قرار می گیرد فرد به صورت غیر مستقیم بازخورد کیفی دریافت می کند

اسلاید 15 :

بازخورد خلاصه
در این روش برای مثال 5 حرکت سرویس والیبال انجام می شود و سپس عملکرد هر فرد در این 5 سرویس ثبت می شود. پس از انجام 5 سرویس مربی عملکرد وی را به صورت خلاصه در یک نمودار به افراد نشان می دهد تا هر فرد میزان انحراف هر ضربه سرویس خود را نسبت به هدف مشاهده نماید.
قابل ذکر است که افراد در این نوع روش بازخورد در مورد تمام سرویس های خود بازخورد دریافت می نمایند اما این بازخوردها با تاخیر همراه است. بهترین تعداد کوشش برای ارائه بازخورد خلاصه به پیچیدگی تکلیف بستگی دارد ولی به طور معمول 5 کوشش است. این بازخورد باعث استواری حرکت و استفاده از بازخورد حاصل از حرکت برای شناسایی خطا می شود.

اسلاید 16 :

بازخورد میانگین
در این نوع از روش بازخورد افراد چندین حرکت را اجرا می نمایند و سپس به طور میانگین در مورد حرکاتشان بازخورد دریافت می کنند. برای مثال مربی 5 حرکت پرتاب دارت شاگردش را ثبت می نماید و در نهایت به وی می گوید به طور میانگین 20 سانتی متر بالای هدف پرتاب کرده ای.
این نوع بازخورد باعث می شود مربی الگوی حرکت را بهتر شناسایی کند زیرا اجرا از یک کوشش به کوشش دیگر متفاوت است لذا مربی با مشاهده چندین کوشش این تغییر پذیری را پالایش می کند.

اسلاید 17 :

بازخورد باید چه زمانی ارائه شود
فاصله بين پایان یک عمل تا زمان ارائه بازخورد را تاخير بازخورد می‎گويند. در حالی كه فاصله بين ارائه بازخورد تا كوشش بعد را تاخير پس از بازخورد می نامند.
جمع اين دو تاخير، فاصله بين دو كوشش را به وجود می­آورد.

اسلاید 18 :

فاصل بین
دو کوشش
کوشش N
شکل ، بعضی از فاصله­های مهم، زمانبندی خبرهای بازخوردی را در طول تمرین مشخص می کنند.
تاخیر پس از بازخورد
تاخیر بازخورد
بازخورد N
کوشش N+1
بازخورد N+1
زمان

اسلاید 19 :

تأخير بازخورد و يادگيری حركتی:
فراگيرنده از بازخورد برای اصلاح خطا استفاده می‎كند. اگر بین انجام عمل و ارائه بازخورد فاصله وجود داشته باشد آیا تاثیری بر سودمندی بازخورد خواهد گذاشت یا خیر؟
تاخير باز خوردی تهی:
فرض كنيد فاصله زمانی بين یک حركت و بازخورد مربوط به آن افزايش يابد؛ اين فاصله از رويدادهای معنی­دار تهی باشد. تاخير تهی اثر منظمی بر يادگيری ندارد. زمانی كه بين یک حركت و بازخورد آن عملی انجام نشود، لازم نيست مربی نگران ارائه هر چه سريعتر بازخورد باشد.

اسلاید 20 :

بازخورد آنی
ارائه آنی عملاً برای يادگيری زيان بخش است. زيرا بازخورد آنی، فراگيرنده را از پردازش بازخورد حاصل از پاسخ باز می دارد.
مسدود كردن بازخورد آنی درونی به مدت چند ثانيه پس از انجام حركت نيز بر يادگيری تاثير مثبتی دارد.
در موقعيتهای واقعی وقتی تاخير بازخورد زياد است، در فاصله بين انجام حركت و ارائه بازخورد فعاليتهای ديگری انجام مي شود كه توجه فراگيرنده را به خود جلب می‎كند. تداخل صورت می گيرد. هنگامی كه انجام حركت و بازخوردی كه آن را توصيف می‎كند به وسيله اعمال ديگر از هم جدا نشده باشند، يادگيری موثرتر است.
به تاخير انداختن بازخورد تكليف يا حتی انجام كوششهای ديگری از همان تكليف در فاصله تاخير بازخورد، برای يادگيری مضر نيست؛ اما انجام تكليف ديگر در اين فاصله ضرر دارد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید