بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام خدا
درس اخلاق حرفه ای

اسلاید 2 :

سیلابس درس
تعاریف پایه و پیشینه فلسفه فناوری.
اثرات راهبردی فناوری اطلاعات در حیات فردی و جمعی و نقد فناوری اطلاعات.
ضرورت‏های اخلاق فناورانه و مفاهیم پایه اخلاق و آداب فناوری اطلاعات.
حقوق اطلاعاتی در جامعه اطلاعاتی (حق دسترسی آزاد و حمایت از داده ها).
انواع جرائم رایانه ای و قوانین مجازاتهای رایانه ای.
نظامات حرفه‏ای، صنفی، علمی و اجرائی فناوری اطلاعات در ایران و جهان.
ضوابط، قوانین و آداب انجام کار حرفه ای و استانداردهای آن.

اسلاید 3 :

سیلابس درس
حریم شخصی، حقوق شهروندی و نظارت های حکومتی.
توصیف مدل تجمیعی مولفه های مرتبط با آداب فناوری اطلاعات در ایران.
چارچوب مضمونی سطوح کاربردی و محتوای آموزش های اخلاقی مورد نیاز فناوران اطلاعات.
اقتصاد و جامعه شناسی انفورماتیک و تبعات حضور در محیط مجازی.
حقوق انفورماتیکی و انفورماتیک حقوقی و نقش کنوانسیون‏های بین‏اللملی.
اینترنت و اخلاق شبکه‏ای.

اسلاید 4 :

ضرورت درس
فناوری اطلاعات به عنوان یک فناوری نو دارای نقاط قوت و ضعف در بکارگیری فرصت و تهدید برای کاربران است. در عین حال به عنوان یک فناوری پر مصرف در حوزه حیات فردی و اجتماعی غیر خنثی و تاثیرگذار است. جنبه‏‏های حرفه‏ای فعالیتهای آن با گسترش بکارگیری، اهمیت ویژه ای یافته است بنابراین نظیر سایر فناوریها در تولید، ساخت، چنانچه از آداب فنی متاثر از اخلاق فناورانه بهره نگیرد، از وجوه گوناگون از جمله توان جذب در زندگی فردی و اجتماعی شهروندان با دشواری مواجه می‏شود و عملاً کارائی خود را از دست می دهد. بنابراین مهندسان رایانه و فناوری اطلاعات نظیر سایر مهندسان نیازمند کسب سواد آداب حرفه ای و اخلاق فناوری اطلاعات به شکل منضبط و در قالب درسهای دانشگاهی هستند.

اسلاید 5 :

تعاریف پایه و پیشینه فلسفه فناوری
فناوري اطلاعات چيست؟ و شامل چه زمينه هايي ميشود؟

اسلاید 6 :

مؤلفه هاي فناوري اطلاعات
الف ـ فناوري ‏Technology

ب ـ اطلاعات Information

اسلاید 7 :

تعريف فنّاوري
فنّاوري عبارت است ازمجموعهاي ازفرايندهـــا، روشها، فنون، ابزار، تجهيزات، ماشين آلات و مهارتهايي كه توسط آنها كالايي ساخته مي شود يا خدمتي ارائه مي گردد .

فنّاوري عبارت است ازكاربرد علوم درصنايع با استفاده از رويهها ومطالعات منظم وجهتدار.

علم با مطالعه طبيعت به بررسي رفتارهاي طبيعي و فيزيكي ميپردازد و بدنبال كشف پديدههـــا است در حاليكه فنّاوري، با بكار گيري ايدههـــا و دستاوردهاي علمي خدمات و كالاي مورد نياز بشر را ارائه مي كند.

اسلاید 8 :

تعريف فنّاوري
فناوري عامل تبديل منابع طبيعي، سرمايه و نيروي انساني به كالا و خدمات است كه عناصرمتشكله يا اركان آن عبارت است از: سختافزار، انسان افزار يا نيروي انساني متخصص، فناوري متبلور در اسناد و مدارك يا اطلاعات، سازمانها يا نهاد افزار.

اسلاید 9 :

تعريف اطلاعات
تعاريف متعددي از اطلاعات وجود دارد (تعاريف مبتني بر معنا (معنا شناختي) و تعاريف مبتني بر كميت)
الف ـ تعريف واژه نامه ALA اطلاعات عبارت است از تمام ايـده ها، واقعيتها و كارهـــاي خلاقانه ذهن كه به صورت رسمي يا غير رسمي و به هر حالتي ثبت، منتشر و ياتوزيع گرديده است.كه ممكن است بصــورت مستند يا غيرمستند باشد.

اسلاید 10 :

تعريف اطلاعات
ب ـ در فرهنگ انفورماتيك اطلاعات عبارت است از هر مجموعه اي از عناصر ديجيتال ، حروفي يا نمادي كه داراي مفهوم آشكار و مشخص بوده و مي تواند در معرض پردازش اتوماتيك قرار گيرد.

اسلاید 11 :

تعريف جامع فناوري اطلاعات
فنّاوري اطلاعات شاخــه اي ازفنّاوري است كه با استفاده ازسخت افزار، نرم افزارو شبـــــكه افـــزار،مطالعـه وكاربـرد داده و پردازش آن را درزمينـــه هاي : ذخيره سازي ، دستكاري، انتقــال ، مديريت ، كنترل، امكانپذير مي سازد.

اسلاید 12 :

عبارت فنّاوري اطلاعات بكرّات در زمينه هاي نو و جديد در معاني مختلف به كار مي رود و شايد بتوان گفت تنها توافقي كه بر معناي آن وجود دارد آن است كه فنّاوري اطلاعات موضوعي داغ است!

اسلاید 13 :

فناوري اطلاعات و ارتباطات
فناوري اطلاعات و ارتباطات شامل سه مؤلفه است:

الف ـ فناوري ‏Technology

ب ـ اطلاعات Information

ج ـ ارتباطات Communication

اسلاید 14 :

تعريف ارتباطات
در هر ارتباط چهار جزء اصلي وجود دارد كه عبارتند از:
الف- فرستنده
ب- گيرنده
ج- پيام
د- محيط ارتباطي
هدف از برقراري ارتباط انتقال پيام(نماد) از طريق محيط ارتباطي بين فرستنده و گيرنده است.

اسلاید 15 :

فنّاوري اطلاعات وارتباطات
دو واژة «فنّاوري اطلاعات» و«فنّاوري اطلاعات وارتباطات» ازيك مفهوم برخورداربوده و معمولاً بهجاي يكديگر نيزاستفاده ميشوند اگرچه درمنابع اطلاعاتي متعلــــق به كشور آمريكا معمولاً ازفنّاوري اطلاعات و درمنابع اروپايي ازفنّاوري اطلاعات و ارتباطات استفاده ميشود.
گاهي فنّاوري ارتباطات را بهشكل: هرگونه روشي براي تبادل اطلاعات بين دو يا چند نقطـه تعريف ميكنند دراين صورت مشخص است كه مفهوم فنّاوري اطلاعات وارتباطات (ICT) ذيل مفهوم فنّاوري اطلاعات قرارميگيرد وفنّاوري اطلاعات بار معنايي كاملتري را دربر خواهد داشت.

اسلاید 16 :

سیر تحول فن آوری اطلاعات
مدیریت در طول تاریخ بشری تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است. عصر اول,عصر شکار و سبک مدیریت در این عصر را سبک چماقی نامیده اند.عصر بعد,عصر کشاورزی بود.در ابتدای قرن 19 برخی از کشورها وارد مرحله ای شدند که بعدها جامعه صنعتی نام گرفت.دراین عصر تولید اطلاعات رو به فزونی گذاشت به طوری که دیگر میزان اطلاعات تولید شده بیش از آن بود که در ذهن یک فرد جای بگیرد و انتقال اطلاعات مستلزم آموزشهای تخصصی شده بود.در این عصر مدیریت علمی پایه گذاری شد.

اسلاید 17 :

سیر تحول فن آوری اطلاعات
بعد از عصرصنعتی, عصر اطلاعات یا عصر فراصنعتی فرارسید.یعنی عصری که در آن حاکمیت از آن فن آوری,رایانه,ارتباطات و افراد بسیار ماهری است که به جای تلاش فیزیکی از قدرت فکر استفاده می کنند.ماهواره ها و سایر شبکه های ارتباطی ,کره زمین را به یک دهکده کوچک تبدیل کرده اند.کوتاه شدن زمان که از طریق ارتباطات سریع حاصل شده این امکان را به مدیران داده تا در تماس دایم و فوری با سایر سازمانها یا کشورها بوده و اطلاعات مورد نیاز خود را بسیار سریع و به موقع دریافت کنند.

اسلاید 18 :

سیر تحول فن آوری اطلاعات
در عصر صنعتی,سرمایه, منبع استراتژیک به شمار می آمد.درحالیکه در عصر اطلاعات,دانش,منبع استراتژیک است.در عصر اطلاعات ارزش افزوده از طریق تبدیل اطلاعات به دانش و همچنین سرعت انتقال آن حاصل می شود.جریان اصلی عصر اطلاعات,مبتنی بر ارتباطات است.بنابراین اگر شبکه انتقال اطلاعات سرعت کافی نداشته باشد ارزش سیستمی که طراحی می شود صفر خواهد بود.

اسلاید 19 :

سیر تحول فن آوری اطلاعات
عصر بعد عصر دانایی ست.عصر دانایی,عصری است که در آن بدون استفاده از آخرین دستاوردهای بشر در 3 حوزه دانش چیستی,دانش چگونگی و دانش چرایی نمی توان راه حل مناسب برای مسایل پیدا کرد.ما این عصر دانایی را پشت سر گذاردن عصر اطلاعات و مقدمه ورود به عصر خرد می دانیم,یا به عبارتی عصر دانایی میانه عصر اطلاعات و خرد است.

اسلاید 20 :

سیر تحول فن آوری اطلاعات
درهرحال تحولات حوزه فن آوری باعث پیدایش جامعه جدیدی شده که اسامی زیادی به خود گرفته مثل جامعه علمی,اطلاعاتی و…کانون این تحولات در اقتصاد است و به راحتی می توانیم بگوییم تحولات مهمی که در حوزه اقتصاد بوجود آمده به عنوان عامل تحولات اجتماعی به حوزه های دیگر سرازیر می شود.

تاکنون تصور براین بوده است که فن آوری پیشرفته باعث بیکاری می شود و میزان اشتغال را کاهش می دهد.اما آمارها نشان می دهد که این نگرانی, بی مورد است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید