بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
بحران امنیتی و انتظامی در پیشگیری از صدمه
اسلاید 3 :
مقدمه
بحران های طبیعی در طول زندگی بشر به فراوانی رخ داده اند . هر ساله هزاران نفر قربانی گردباد ، فوران آتشفشان ، سیل ، خشکسالی ، زلزله و حوادث مشابه آن می شوند . تنها مناطق محدودی در جهان از خطراتی که به فاجعه منجر می شوند ، مصون هستند . حتی در مکان هایی که شرایط زمین ساختی بسیار با ثبات بنظر می رسد ، زلزله بوقوع می پیوندد .گردبادها دورترین مناطق را درمی نوردند و سیلاب های ناگهانی حتی خشک ترین بیابان ها را نیز مورد تاخت و تاز قرار می دهند .
متأسفانه کشورهای در حال توسعه ، بیش از همه از اثر بلا های طبیعی رنج می برند . اغلب این کشورها فاقد سیستم هشدار دهنده بوده ، سازمان های دفاع غیر نظامی آنها نیاز به تقویت داشته و اقتصاد شکننده شان به آنها توانایی کافی برای ایستادگی در مقابل بار عظیم مالی خسارات ناشی از فاجعه را نمیدهد . باید توجه داشته باشیم که یک حادثه طبیعی ناگوار زمانی تبدیل به یک بلای طبیعی می شود که موجب تحمیل تلفات و خساراتی به جوامع و فعالیت های انسانی گردد .
بلا های طبیعی علاوه بر داشتن اجزای تشکیل دهنده ای که علوم طبیعی به آن میپردازند دارای جنبه های اجتماعی قدرتمندی نیز هستند . اگر چه نمیتوان از وقوع آنها جلوگیری کرد ولی می توان آثار و عواقب فاجعه آمیز آنها را به کمک برنامه ریزی های قبلی و آمادگی برای انجام اقدامات اضطراری کاهش داد . امروزه انسان با بهره گیری از فن آوری های موجود و نیز با شناخت بیشتر از محیط اطراف خود توانسته است از ابعاد روزافزون خسارات ناشی از بلایای طبیعی و جوی مانند : طوفان ، سیل ، یخبندان ، آتش سوزی جنگل ها و خشکسالی بکاهد .
نگرش سنتی به بحران، براین باور بود که بحران یعنی فرو نشاندن آتش؛ به این معنی که بحران در انتظار خراب شدن امور مینشینند و پس از بروز ویرانی، سعی میکنند تا ضرر ناشی از خرابی ها را محدود سازند. ولی به تازگی نگرش بهاین واژه عوض شده است. براساس معنای اخیر، همواره باید مجموعهای از طرح ها و برنامههای عملی برای مواجهه با تحولات احتمالی آینده در داخل سازمان ها تنظیم شود و مدیران باید درباره اتفاقات احتمالی آینده بیندیشند و آمادگی رویارویی با وقایع پیشبینی نشده را کسب کنند؛ بنابراین، بحران بر ضرورت پیشبینی منظم و کسب آمادگی برای رویارویی با آن دسته از مسائل داخلی و خارجی تاکید دارد که به طور جدی شهرت، سودآوری و یا حیات سازمان را تهدید میکنند. که در این مقاله به آن پرداخته می شود.
اسلاید 4 :
تعريف بحران
در قانون تشكيل سازمان مديريت بحران كشور "بحران" به شرح زير تعريف شده است: "شرايطي است كه در اثر حوادث، رخدادها و عملكردهاي طبيعي و انساني (به جز مـوارد موضوعه در حوزه هاي امنيتي و اجتماعي) به طور ناگهاني يا غيرقابل كنترل به وجود ميآيد و موجب ايجاد مشقت و سختي به يك مجموعه يا جامعه انساني ميگردد و برطرف كردن آن نياز به اقدامات اضطراري، فوري و فوق العاده دارد." (هيات دولت، 1385)
تعاريف ديگري نيز از بحران ارائه شده است كه عبارتند از: "بحران شرايط غيرعادي است كه در آن مشكلات ناگهاني و پيش بيني نشـدهاي پديـد ميآيد و در چنين شرايطي، ضوابط، هنجارها و قوانين مرسوم ديگر كارساز نيست(صـالحيان، 1383)
"حادثه اي كه به طور طبيعي و يا توسط بشر به طور ناگهـاني و يـا بـه صـورت فزآينـده بوجود مي آيد و سختي و مشقتي را به جامعه انساني تحميل نمايد كه جهت برطـرف كـردن آن نياز به اقدامات اساسي و فوقالعاده باشد." (ناطقي، 1379)
اسلاید 5 :
نظم و امنيت
استقرار نظم عبارت است از فراهم نمودن موقعيت و وضعيت مطلوب و شرايط سـالم در جامعه توسط ماموران انتظامي در چارچوب قـانون بـه هـدف صـيانت از ارزشهـاي معتبـر اخلاقي، اجتماعي و حفظ منافع فردي و اجتماعي است منظور از نظم و امنيت در ايـن تحقيـق، فـراهم نمـودن موقعيـت و وضـعيت مناسـب و آسايش عمومي و فردي توسط ماموران انتظامي در چارچوب وظايف محولـه در حـوزه هـاي عملكردي انتظامي، آگـاهي، راهنمـايي و راننـدگي در بحـران هـا و در مرحلـه پاسـخگويي و امدادرساني ميباشد. (وليدي، 1378)
اسلاید 6 :
عوارض شایع امنيتی در بحران
ازدحام بیش از حد جمعیت
بهم خوردن نظم عمومی
دزدی و سرقت
بهم خوردن نظم ترافیکی
نیاز فزاینده افراد آسیب پذیر
اسلاید 7 :
انواع بحران
برای این که بتوان بحران ها را شناسایی و تفکیک کرد بهتر است که آنها را دستهبندی کرده و مبناهایی را برای تفکیک آنها در نظرگرفت.
الف ـ طبقهبندی بحران ها از لحاظ ناگهانی بودن یا تدریجی بودن آنها: بعضی از بحران ها به صورت ناگهانی و یک دفعه بهوجود میآیند و اثرات ناگهانی بر محیط درونی و بیرونی سازمان میگذارند. به این بحران ها، بحران های ناگهانی (ABRUPT CRISES) میگویند.
در مقابل این بحرانها، بحرانهای تدریجی (CUMULATIVE CRISES) وجود دارند که از یکسری مسائل بحرانخیز شروع میشوند و در طول زمان تقویت شده و تا یک سطح آستانه ادامه و سپس بروز پیدا میکنند. برای مقایسه بحران های ناگهانی و تدریجی میتوان از ۶ ویژگی کلیدی استفاده کرد. بحران های ناگهانی باسرعت بهوجود میآیند ، قابلیت پیش بینی کمی دارند ،صراحت و روشنی آنها متمرکز است، آشکارند، از یک رویداد مشخص یکدفعهای شروع می شوند، در یک زمان ثابت به وقوع می پیوندند، و از عدم انطباق سازمان با یک جنبه یا تعداد کمی از جنبه های محیطی حاصل می شوند.در مقایسه، بحرانهای تدریجی ،به صورت تدریجی و تجمعی به وجود می آیند، قابلیت پیش بینی زیادی دارند، واضح و روشن نیستند، نقطه شروع آنها از یک سطح آستانه است، با گذشت زمان احتمال وقوع آنها بیشتر می شود و از عدم انطباق سازمان با چندین جنبه از محیط به وجود می آیند
اسلاید 8 :
ب ـ طبقهبندی بحران از دیدگاه «پارسونز»: پارسونز سه نوع بحران را بیان میکند که عبارتند از
۱ ـ بحران های فوری: این بحرانها دارای هیچگونه علامت هشداردهندة قبلی نیستند و سازمان ها نیز قادر به تحقیق در مورد آنها و نیز برنامهریزی برای دفع آنها نیستند.
۲ ـ بحران هایی که به صورت تدریجی ظاهر میشوند: این بحرانها به آهستگی ایجاد میشوند. میتوان آنها را متوقف کرد و یا از طریق اقدامات سازمانی آنها را محدود ساخت.
۳ ـ بحران های ادامهدار: این بحران ها هفتهها، ماهها و یا حتی سال ها به طول میانجامند. استراتژیهای مواجهه شدن با این بحرانها در موقعیت های متفاوت بستگی دارد به فشارهای زمانی، گستردگی کنترل و میزان عظیم بودن این وقایع. میتوان از سه معیار سطح تهدید، فشار زمانی، و شدت وقایع، در طبقهبندی و شناسایی بحرانها استفاده کرد و میتوان از این طریق به مدیران نشان داد که چه زمانی یک پدیده و یا یک مشکل میتواند تبدیل به یک بحران شود.
اسلاید 9 :
حوزه هاي عملكردي نيروي انتظامي در بحران:
حوزه عملكردي انتظامي منظور از حوزه عملكردي انتظامي، به مجموعه فعاليت هـاي پيشـگيرانه از وقـوع جـرم و حفاظت و مراقبت از اموال دولتي، مردمي، هدايا و برقراري نظم و امنيت براي امدادرساني به مجروحين، مصدومين و كمك رساني عادلانه به آسيب ديـدگان و. توسـط پلـيس در حـين بحران اطلاق ميگردد.
حوزه عملكردي آگاهي منظور از حوزه عملكردي آگاهي، مجموعه اقدامات و فعاليت هايي كـه از سـوي ناجـا در بحران در راستاي شناسايي و دستگيري مجرمين، زندانيان فـراري، بانـدهاي سـرقت امـوال دولتي، مردمي، هدايا و شناسايي اموال بلاصاحب، احراز مالكيت افراد نسبت به اموال، صـدور مجوز حمل اثاثيه، تعيين هويت اجساد مجهول الهويه و. انجام مي پذيرد.
حوزه عملكردي راهنمايي و رانندگي منظور از حوزه عملكردي راهنمايي و رانندگي، مجموعه فعاليتها و اقدامات ناجا در حين بحران در راستاي ايجاد و سهولت تردد وسائط نقليه امدادي حامل كمك هاي مردمي و دولتي و روان سازي عبـور و مـرور وسـائط نقليـه در محورهـاي منتهـي بـه محـل حادثـه، ايجـاد محدوديتهاي ترافيكي براي جلوگيري از ورود وسائط نقليه غير ضروري به منطقـه آسـيب ديده و. اطلاق ميگردد. (عادلي، 1385 )
چالش هاي فراروي مديريت انتظامي بحران در ايران با توجه به اينكه يكي از شاخص هاي مهم توسعه كشورها، داشتن برنامه جـامع مـديريت بحران و نيز ميزان آمادگي جامعه آنها در برابر انواع مختلف بحران ها است، در تعداد كمـي از كشورهاي دنيا، بعضاً داراي برنامه هاي توسعه و بحران مـي باشـند ايـن برنامـه هـا داراي بخشهايي حاوي راهكارهاي لازم براي آماده سازي جوامع مي باشند. در كشورهاي دنيا، در برنامه توسعه توجـه كمتـري بـه شـرايط اضـطراري و بحـران هـا مي شود. اغلب مرسوم است كه برنامه ريزان توسعه و بحران جدا از هم كار كنند و همين امر باعث ميشود كه ناهماهنگي هايي در امر برنامه ريزي توسعه و بحران ايجاد شود. در اكثر كشورها رسم بر اين بوده و هست كه سازمانهاي خاصـي ماننـد سـازمان دفـاع غيرنظامي و يا حتي ارتـش، مسـئول مـديريت بحـران در حـوادث و سـوانح هسـتند.
نتـايج مطالعات تحقيقي از كشورهايي مانند بنگلادش، جزاير سليمان و هنـد نشـان داده اسـت كـه آموزش مـردم و وادار نمـودن آنهـا بـه برنامـه ريـزي جامعـه خودشـان، مـي توانـد اثـرات معجزه آسايي در كاهش عوارض جاني و مالي حوادث داشته باشد. در سـال هـاي اخيـر همـه برنامه ريزي هاي كلان در جهان و به خصوص سازمان هاي بـين المللـي در جهـت اسـتفاده از برنامه هاي مبتني بر جامعه براي تقويت مديريت بحران در كشورها بوده است. كشور ما در سالهاي دفاع مقدس و قبل و بعد از آن داراي تجربه بسيار بـالايي در ايـن امر بوده است و همانگونه كه در ذيل خواهد آمد، مي تواند با توجه بـه آمـوزه هـاي مكتبـي قوي (ولايتمداري، تفكر بسيجي و نهضت نرم افزاري) بـه عنـوان الگـوي اصـلي ايـن مـدل از مديريت بحران مطرح باشد.
اسلاید 10 :
يكي از چالش هاي اساسي مديريت بحران در ايـران، فقـدان ديـدگاه جـامع نسـبت بـه برنامه ريزي مديريت بحران در سطوح مختلف( ملي – منطقه ايي و محلـي) و بخشـهاي متفاوت ( اجتماعي – اقتصادي و زيست محيطي ) جامعه است.
يكي از چالش هاي اساسي مديريت بحران در ايـران، فقـدان ديـدگاه جـامع نسـبت بـه برنامه ريزي مديريت بحران در سطوح مختلف( ملي – منطقه ايي و محلـي) و بخشـهاي متفاوت ( اجتماعي – اقتصادي و زيست محيطي ) جامعه است.
• عدم توجه به مشاركت و جلب حمايت مردم در تمامي سـطوح برنامـه ريـزي، تهيـه و تدوين و اجرا برنامـه هـاي مـديريت بحـران . از ايـن رو وقتـي افـراد يـك جامعـه در برنامه ريزي توسعه و بحران جامعه خود دخيل نباشـند، اسـتخراج نيازهـا توسـط افـراد خارج از جامعه رخ داده و واقعي نخواهد بود.
• افزايش آسيب پذيري جامعـه و منـاطق و كُنـد شـدن رونـد توسـعه كشـور و ايجـاد بحران هاي اجتماعي.
• موازي كاري در سازمان هاي دولتي، غيردولتي و خصوصـي در شـرايط اضـطراري و در تهيه و اجراي برنامه هاي محلي، استاني و ملي
• عدم وجود قوانين و دستورالعمل ها مناسب و شفاف براي مديريت انتظـامي بحـران در كشور و ناجا
• عـدم برنامـه ريـزي و پيشـگيري از ايجـاد شـرايط اضـطراري و عـدم تـوان ارزيـابي خطرپذيري ها و ظرفيت هاي جوامع
• چالش ديگر در سطح ملي و ناجا، عدم توجه به ابعاد وسيع فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي و امنيتي حـوادث و بحـران هـا و همچنـين چـارچوب يكسـان مـديريت علمـي بحران هاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي و امنيتي.
• يكي ديگر از چالش هاي اساسي در سطح ملي و ناجا در مديريت بحـران، توجـه ناكـافي به "مـديريت سـلامت در شـرايط اضـطراري" و عـدم حمايـت روانـي و اجتمـاعي از آسيب ديدگان، امدادگران و مديران انواع بحران ها و حوادث است. عدم حمايت روانـي و اجتماعي در زمان قبل و پس از حادثه، اثرات بسيار بدي بر هر سه قشـر فـوق ا لـذكر مي گذارد.
اسلاید 11 :
• عدم توجه جدي به اصول بهداشتي در شـرايط اضـطراري، و بـه خطـر افتـادن بخـش سلامت در سطوح ملي و محلي و عدم رعايت مديريت صـحيح بيمـاري هـاي واگيـر، و غيرواگير، سلامت در حوادث و بحران ها، خطر مـرگ و ميـر افـزايش داروهـا، تغذيـه، بهداشت محيط و روان و مادران باردار و نوزادان، چالشها و راهكارهاي مديريت انتظامي بحران
• يكي ديگر از چالش هاي كنوني در مديريت بحـران، شـيوع روزافـزون مـرگ و ميـر و عوارض اقتصادي ناشي از حوادث حمل و نقـل (جـادهاي، هـوايي، ريلـي و دريـايي) در شرايط بحراني است. ايجاد سيستمي براي مديريت اين گونه حوادث با نام سيستم تروما، سالهاست كه در كشورهاي توسعه يافته انجام شده اسـت و باعـث كـاهش زيـادي در مرگ و مير و عوارض اقتصادي در آن كشورها شده است. عدم توجـه جـدي بـه امـر پيشگيري از حوادث و روش هاي آن، اورژانس پيش بيمارستاني، مراكز تروما، انتقال بين بيمارستاني، بازتواني مصدومين و مديريت سيستماتيك از مسـائلي اسـت كـه در همـه كشور تبديل به يك چالش ملي شده است..
• عدم مديريت و رهبري تيم هاي امداد و نجات بين المللي يكي ديگـر از چالش هاي مهـم هستند.
• چالش ديگري كه در چند سال اخير به عنـوان يكـي از بزرگتـرين چـالش هـاي ملـي و جهاني مطرح شده است، جهـاني شـدن ابعـاد مختلـف زنـدگي بشـري اسـت. يكـي از مشكلات اساسي كشورهاي اسلامي در قرن 21 ،توسعه جهاني و جهاني شـدن در تمـام ابعاد زندگي بشري مي باشد. فرهنگ اسلامي و ملي به عنـوان يـك مقولـه مهـم مـورد تهاجم قرار گرفته است و مديريت عرصه فرهنگي نياز به نوآوري هاي روز افـزون دارد. محيط زيست به عنوان يكي از نمادهـاي جهـاني شـدن مـورد سـوء اسـتفاده خيلـي از سازمان هاي بين المللي قرار گرفته است.
اسلاید 12 :
- فرایند تولید بی نظمی و ناامنی:
فرایند تولید بی نظمی و ناامنی به شرح زیر است:
1 )فاجعه طبیعی در یکی از زیر سیستم ها با درجه آسیب پذیری مشخصی روی می دهد.
2 )فاجعه موجب از بین رفتن یا صدمه خوردن زیر ساخت های فیزیکی و روانی نظم و امنیت اجتماعی
می گردد.
3 )بی نظمی محیطی ، ناامنی ساختاری ، شکل گیری فضاهای بی دفاع . و تغییر رفتار به عنوان اثرات
ثانوی حوادث طبیعی موجب شکل گیری تکدیدات و نیازهای جدید امنیتی انتظامی می گردد.
4 )پیامد های امنیتی انتظامی ناشی از بحران های طبیعی با توجه به درجه آسیب پذیری سیستم در معرض
خطر و مقاطع زمانی مختلف خود را نشان می دهند.
5 )سیستم آسیب دیده بر حسب میزان توان پاسخگویی، وارد فرایند عادی سازی و بازسازی در دو بعد عینی و ذهنی (یاری رسانی مادی و رواندی و مذهبی )شده و با استفاده از فعالیت های انطباقی و نگدارنده خود را با شرایط جدید وفق می دهد.
اسلاید 13 :
مدل تحلیلی میزان آسیب دیدگی نهادهای انتظامی امنیتی در سوانح
اسلاید 14 :
توانمنديهاي منحصر به فرد نيروي انتظامي در بحران
بشر همواره در معرض خطر و بلايا و حـوادث غيرمترقبـه بـوده و خواهـد بـود در ايـن رهگذر نيز افراد زيادي جان و يا سلامتي خود را از دست داده اند و خسارات مادي زيادي به بار آمده است. دراين گونه سوانح گروهي، به علت مشكلات وسـيع و پيچيـدهاي كـه اتفـاق مي افتد در اكثر موارد نياز به مشاركتي عظيم ضروري مـي باشـد. در دنيـاي امـروز يكـي از سازمان هايي كه عموماً طي اين حوادث مشاركتي فعال دارد، سازمان هاي نظـامي و نيروهـاي تابع آن هستند. اين نيروها به علت ويژگي و آمادگي هاي خاصي كه دارنـد از قـدرت مـانور خوبي برخوردار بوده و ميتوانند در نقشهاي مختلفي ظاهر شده و ارائه خدمات نمايند. ايـن عناصر بخاطر ويژگي و توانائي هاي خاصي كه در ابعاد مختلـف دارنـد، مـي تواننـد از جهـات گوناگوني وارد عمل شده و ضمن ارائه خدمات انتظامي، ارتباطي و پشتيباني بـه انجـام امـور امداد و نجات، درمان پزشكي و انتقال مصدومين و مجروحين و . بپردازند.
اسلاید 15 :
ضرورت پیشگیری انتظامی و امنیتی
پیشگیری انتظامی بر پایه اقدامات پلیسی در جهت حمایت از شهروندان آسیبپذیر، افزایش آگاهیهای عمومی، نظارت بر اماکن عمومی و افزایش هزینههای ارتکاب جرم مبتنی است. متولی اصلی این نوع پیشگیری، نیروی انتظامی است که جهت تحقق آن، بایستی رویکرد جدیدی را نسبت به وظایف سنتی خود اتخاذ كند، زیرا پیشگیری انتظامی عمدتاً مبتنی بر تدابیر و اقدامات کنشی – پیش جنایی- توسط پلیس است و حال آنکه وظایف سنتی پلیس عمدتاً در برگیرنده اقدامات واکنشی- پس جنایی – در جهت کشف و تعقیب مجرمین است. با توجه به آنچه بیان شد میتوان پیشگیری انتظامی را اینگونه تعریف نمود؛ مجموعه تدابیر و اقدامات کنشی و واکنشی نیروی پلیس که با حمایت از افراد در معرض خطر، افزایش آگاهیهای عمومی، نظارت بر اماکن عمومی، افزایش هزینههای ارتکاب جرم و مداخله پس از وقوع جرم و مداخله پس از وقوع جرم در صدد پیشگیری از ارتکاب جرم در جامعه است. برای تبیین موضوع ابتدا به مفهوم و مبانی پیشگیری انتظامی و سپس به ارائه راهکارها و پیشنهادها پرداخته میشود.
اسلاید 16 :
توانمنديهاي نيروي انتظامي در زمان بحران:
- داشتن سرعت عمل بالا يعني قابليت واكنش و اقـدام سـريع در هـر نقطـه جغرافيـايي
(نسبت به ساير نهادهاي كمكرساني)؛
- امكان بسيج سريع نيروهاي تحت امر جهت حضور در مناطق بحراني؛
- داشتن نظم و انضباط خاص نظامي در به عهده گيري وظايف و انجام آنها؛
- امكان استقرار ساده و آسان در محلهاي ضروري و سخت؛
- توانايي تحمل شرايط سخت و خشن در زمان هاي نسبتاً طولاني ؛
- داشتن تجهيزات و امكانات متحرك و سبك جهت شركت در صحنه هاي مختلف مانند
برپايي پستهاي امداد، بيمارستان صحرائي و. ؛
- داشتن سازمانهاي مناسب جهت بكارگيري در مواقع بحران؛
- داشتن گروه هاي تخصصي مانند ترابري، مهندسي، مخابرات، پزشكي، امكانـات پـروازي، نيروهاي ويژه هوابرد و. ؛
- داشتن تسهيلات ويژهاي كه امكان دارد در اختيار ساير سازمان هاي عملكننده در سطح كشور نباشد (بخصوص جهت موارد خاص) ؛
- ديدن دوره هاي ويژه خاص جهت بكارگيري در مواقع ضروري (ماننـد جنـگ و سـوانح بزرگ)؛
- وجود آمادگي ذهني و جسمي در اين نيروها جهت مقابله با حوادثي كه از قبل پيش بيني نشده اند. (از طريق آموزش، و انجام مانورهاي مختلف و.) ؛
- پراكندگي موقعيت جغرافيايي واحدهايي نظامي و خصوصاً همجواري با مناطق شـهري و روستايي (غنچال، 1381،ص 58
اسلاید 17 :
لزوم مشارکت مردم در برقراری امنیت در زمان حوادث طبیعی
امنیت و رعایت اصول و مقررات آن در زندگی روزمره ما اهمیت دارد اما توجه به آن در هنگام وقوع حوادث و سوانح به واسطه فروپاشی و یا حداقل اختلال در سیستمهای اجتماعی، اهمیت دوچندان می یابد. طبیعت حاکم در یک وضعیت بحرانی، مردم، مدیران و امدادگران سازمانهای کمکرسان را با خطرات جدی مواجه میسازد، لذا رعایت اصول امنیتی و مدیریت صحیح آن جزء وظایف اصلی مدیران بحران به شمار میرود.از عوارض شایع امنیتی در حوادث طبیعی، میتوان به ازدحام بیش از حد جمعیت در محل حادثه، به هم خوردن نظم عمومی، دزدی و سرقت، بههم خوردن نظم ترافیکی و نیاز فزاینده افراد آسیب پذیر اشاره کرد.نقش مردم و همکاری آنها با نیروهای برقرار کننده امنیت بسیار حائز اهمیت است و هرگاه در زمان بحران، مردم با نیروهای امنیتی و انتظامی همراهی و همکاری کردهاند شاهد حداقل بینظمی و نابسامانی در مناطق حادثه دیده بودیم.
اسلاید 18 :
نتیجه گیری
امنیت و رعایت اصول و مقررات آن در زندگی روزمره ما اهمیت دارد. این موضوع بهنگام وقوع حوادث و سوانح بواسطه فروپاشی و یا حداقل اختلال در سیستم های اجتماعی، اهمیت دوچندان می یابد.طبیعت کاری حاکم در یک وضعیت بحرانی، مدیران و امدادگران سازمانهای کمک رسان را با خطرات جدی مواجه می نماید. لذا رعایت اصول امنیت و مدیریت صحیح آن جزو وظایف اصلی مدیران بحران است.
بحران های ناشی از سوانح طبیعی، بحران های شهری، اجتماعی، تکنولوژیکی و . کشور ما را تهدید می کنند. با توجه به موقعیت جغرافیایی کشورمان و وقوع بسیار مکرر سوانح طبیعی و همچنین واقع شدن آن بر روی کمربند زلزله و اینکه ایران یکی از حادثه خیزترین نواحی جهان است، همه این مسائل سبب گردیده است که هر ازچند گاهی کشورمان دچار بحران ناشی از وقوع یکی از سوانح طبیعی در سطح ملی گردد؛ که از جمله بحران های اخیر می توان به وقوع زلزله در استان های گیلان و زنجان و شهرستان بم اشاره نمود؛ که علاوه بر تلفات جانی، خسارت زیاد مالی را به دنبال داشته است، و در تعاقب آن تنگناهای غامض و عدیده ای برای مردم آسیب دیده و ارگان های دولتی و غیردولتی به وجود آورده است؛ که از جمله این مشکلات می توان به پیامدهای امنیتی و انتظامی ناشی از این بحران ها اشاره نمود که در جای خود در خور تامل است. نظر به اینکه ماموریت و وظیفه برقراری نظم و امنیت کشور در سطح عام بر عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می باشد، لذا نیروی انتظامی نیازمند برنامه ریزی منسجمی برای برقراری نظم و امنیت به خصوص در شرایط بحرانی است. حال برای اینکه ناجا بتواند در چارچوب وظایف محوله اش در تمامی بحران ها، بیش از پیش ایفای وظیفه نماید، ضرورت بررسی عملکرد ناجا در تمامی بحران ها به روش علمی مورد نیاز است تا از نتایج حاصله و بازخورد آن و بررسی چالش های اساسی حوزه مدیریت انتظامی بحران، در بهبود مدیریت بحران های مختلف گام های اساسی تر و موثرتری برای آینده در این نیرو برداشت.