بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آلودگی های محیط زیست

اسلاید 2 :

محيط زيست:
محيط زيست موهبتي الهي است كه از مجموعه موجودات ، منابع ، عوامل و شرايط هماهنگي كه در اطراف هر موجود زنده وجود دارد و ادامه حيات به آن وابسته است بوجود مي ايد.

در محيط زيست عوامل غير زنده مانند خاك ، آب
، گازها و غيره به همراه جانداران وجود دارند.
موجودات زنده با هم و با محيط غير زنده
و اجزاي سازنده سطح زمين بوجود آمده است
و بنابراين در فعاليت هاي انسان تاثير گذاشته
و از آن متاثر مي گردد.

اسلاید 3 :

محيط زيست ما از آب ، هوا، خاك، انرژي، زندگي بيولوژيكي و . تشكيل شده است. موثرترين و مهمترين عامل در تغييرات محيط زيست انسان است. انسان اوليه تاثير گذاري كمتري بر محيط زيست داشته اما با گذشت زمان با فعاليت هايي از قبيل كشاورزي، صنعت و بهره برداري از منابع و امكانات كه براي ادامه زندگي در اين محيط انجام مي دهد سبب آلودگي آن مي شود.

اسلاید 4 :

مقوله محيط زيست يك مبحث فرا رشته اي است كه در ارتباط مستقيم با مسائل فيزيكي ، شيميايي ، بيولوژيكي و غير بيولوژيكي در هوا و مسائل آب و خاك در سطح زمين مي باشد.
زيست به صورت طبيعي تابع
متغييرهاي متفاوت بوده و پيوسته متاثر
از توليد، توزيع و انتقال انرژي و جرم
در مجموعه هاي حاوي جانداران،
نباتات و جامدات مي باشد.

اسلاید 5 :

مفهوم جامع آلودگي:
آلودگي عبارت است از هرگونه تغيير در ويژگي هاي اجزائ متشكل محيط به طوري كه استفاده پيشين از آنها ناممكن گردد و به طور مستقيم يا غير مستقيم منافع و حيات موجودات زنده را به مخاطره مي اندازد.

اسلاید 6 :

آلودگي محيط زيست بر كيفيت و چرخه طبيعي اثر مي گذارد و پيامدهاي زيانباري براي زندگي انسان، حيوان، گياه و بناها دارد.
در جهان امروز مسئله آلودگي محيط زيست
بسيار چشمگير است. طبيعت براي بقائ نسل
بشر آفريده شده است و پيوندي ناگسستني ميان
انسان و طبيعت وجود دارد.

اسلاید 7 :

با پيشرفت تمدن بشري و توسعه فناوري و ازدياد روزافزون جمعيت در حال حاضر دنيا با مشكلي به نام آلودگي در هوا و زمين روبرو شده است كه زندگي ساكنان كره زمين را تهديد ميكند.

مهمترين روش مبارزه با مسائل
آلودگي محيط زيست افزايش سطح
فرهنگ از طريق آموزش عمومي
مردم ميباشد.

اسلاید 8 :

آلوده كننده ها (آلاينده ها):
آلودگی ها معمولا در اثر فعاليت هاي انسان پديد مي ايند و از همراهان جوامع پيشرفته بشري كه داراي تكنولوژي مدرن هستند ميباشند. افزايش جمعيت، درآمد سرانه پيشرفت تكنولوژي و بالا بودن استاندارد زندگي از عوامل مهم فزاينده آلاينده ها به حساب مي آيند. بعبارتي پيامد توليد و مصرف بيشتر مساوی با پسماند های زيادتر خواهد بود. اين آلايندهها در ارتباط با مسائل زيست محيطي مشكلاتي را بوجود می آورند که شرايط محيط را براي زندگي انسان و موجودات زنده نامطلوب مي سازند.

اسلاید 9 :

با استفاده از سيكل (Cycle) يا چرخه ي بيولوژيك كه اصول آن بر پايه بكارگيري فضولات (پسماندها) حاصل از توليد و مصرف و برگرداندن آنها به سيستم اصلي براي ذخيره يا بهره گيري دوباره گذاشته شده است ميتوان ميزان آلاينده را به حداقل كاهش داد.

اسلاید 10 :

در همه ی كشورها دولتمردان توجه جدي به حفاظت ازمحيط زيست دارند و امروزه وضعيت زيست محيطي به گونه اي شده است كه مردم يك شهر يا حتي يك كشور از آثار آلودگي در شهر يا كشور ديگر در امان نيستند.
بعنوان مثال برفی که در کشور نروژ می بارد و حاوی مواد آلاینده می باشد منشاء آن از انگلستان و آلمان است و يا باران اسيدي در كانادا نتيجه عوامل آلاينده هایي است كه منشا آن از ايالات متحده می باشد و همچنین در آتن گاهي مجبور ميشوند به علت آلودگي شديد هوا، كارخانجات را تعطيل و رفت وآمد اتومبيلها را محدود كنند.
شهرهاي ديگر دنيا مانند مكزيكوسيتي، رم و تهران نیز با مشكل آلودگي هوا دست به گريبانند و آلودگي درياها، رودخانه ها، اقيانوسها و جنگلها نيز موضوع بحث جدي هست.

اسلاید 11 :

منابع آلودگي محيط زيست:
آلودگي محيط زيست از منابع گوناگون صورت ميگيرد. آلاينده هاي محيط زيست از قبيل عوامل بيولوژيكي، شيميايي و فيزيكي ممكن است از حوادث طبيعي، فعاليت هاي انساني يا تلفيقي از هر دو باشد. آلودگي طبيعي از قبيل فعاليت آتشفشاني احتمالا كوتاه مدت بوده و با گذشت زمان خود به خود مرتفع مي شود. اما آلودگي ناشي از فعاليت هاي انساني طولاني مدت و فقط بخشي از آن قابل جبران است. مخصوصا وقتي كه ويژگيهاي طبيعي اكوسيستم هاي جهاني و منطقه اي در حال تغيير باشد مانند تخريب جنگلها، تخريب لايه ازن يا باران هاي اسيدي و ديگر آلودگي هاي زيست محيطي كه به طور مستقيم و غير مستقيم بر سلامت انسان تاثير ميگذارند.

اسلاید 12 :

اثرات مستقیم مثل اثرات ناشي از قرار گرفتن در برابرعوامل بيماريزا، سموم و تشعشعات که ممكن است بصورت حاد يا مزمن باشد.
اثرات غير مستقيم به صورت تخريب خاك ، آب، هوا و منابع غذايي بوده كه به عنوان منابع اصلي جهت بقائ زندگي وسلامتي ضروري ميباشند.

اسلاید 13 :

وضعيت محيط زيست كه سلامت انسان را تعيين ميكند بستگي به روابط بين اكوسيستم ها (هر منطقه زيستي شامل موجودات زنده و عوامل غير زنده) جمعيت آنها و شكل توليد و مصرف مواد در آن دارد. بنابراين سلامتي ارتباط دوجانبه اي با فرآيندهاي اقتصادي و توسعه اجتماعي دارد كه ميتوانند بصورت مثبت بر روي سلامت انسان تاثير بگذارند و در صورت عدم كنترل عوارض جانبي توسعه ميتواند اثرات منفي بدنبال داشته باشد.

اسلاید 14 :

محيط زيست ميتواند از چهار عامل عمده ناشي از فعاليت هاي انساني دچار آلودگي گردد: اين چهار عامل ميتوانند با یکدیگر نیز همپوشاني داشته باشند. يعني علاوه بر اينكه به تنهايي خود سبب بروز برخي مشكلات مي شوند در همپوشاني هايي كه اتفاق ميافتد اين عوامل به صورت مضاعف تاثير مي گذارند.

اسلاید 15 :

1- تخريب فيزيكي محيط زيست طبيعي:
آلودگي هاي ناشي از اين عوامل در اثر فعاليت هاي توسعه مانند: رشد شهرها، احداث مخازن بزرگ ذخيره آب، تخريب مناطق جنگلي و يا روكش كردن بزرگ راههاي اصلي رخ ميدهد. تغييرات اكوسيستمي ناشي از اين تخريب ها در مقايسه با ديگر موارد ذكر شده نياز به مراقبت بيشتر و فعاليت در جهت جبران پذيري دارند. 
2- مديريت نادرست مواد زائد انساني:
تخريب خاك، آلوده شدن هوا، نابودي زيبايي طبيعت و مناظر را بدنبال خواهد داشت. زباله هاي خانگي و لوازم مستعمل كه به خوبي استفاده نشده اند ممكن است سبب شيوع بيماري و افزايش تعداد ناقلين بيماري شوند.

اسلاید 16 :

3- توليد آلاينده ها در اثر فرآيندهاي صنعتي وشهري:

آلايندههاي ناشي از توليدات صنعتي كه مشتمل بر فرآيند توليد آلايندههاي هوا، فاضلاب، زباله، ضايعات بسته بندي محصولات دست دوم و نشت مواد سمي مي باشند. علاوه بر خطرات شغلي كه اين آلاينده ها بدنبال دارند مي توانند موجب صدمه به كيفيت هوا، خاك و آب شده و سموم سيستميك و غير سيستميك را به بدن مصرف كنندگان در آب و خاك وارد كنند همچنين فرآيند هاي ذخيره سازي، نقل و انتقال بيش از حد مواد مي تواند سبب افزايش بار آلودگي ها شود.

اسلاید 17 :

4- مديريت نادرست انرژي و منابع:

آزاد سازي گازها و مواد سمي در محيط زيست ناشي از سوخت مواد نفتي يا تشعشعات يونيزه مي تواند نتايج حاد بر روي سلامت انسان، حيوان و يگان هاي زنجيره غذايي داشته باشد.
معمولا يك نوع از فعاليت هاي انساني فعاليت ديگر را تشديد مي نمايد. به طور مثال پيشرفت صنعتي مراكز، شهرنشینی را توسعه داده و باعث تغيير در الگوي مصرف مي شوند. همچنين همواره با استخراج منابع، مواد زايدی توليد می شود كه پيامد آنها تغييرات فيزيكي محيط زيست است. بيشتر فناوري هاي پيشرفته ممكن است باعث افزايش خطرات و اتفاقات و توليد عوارض جانبي شوند كه جلوگيري از واكنش هاي مناسب طبيعي را مشكل تر مي كند.

اسلاید 18 :

عوامل تشديد كننده آلودگي محيط زيست:
آلودگي محيط زيست زماني زیادتر می شود كه نرخ تجمع افزایش یابد درنتيجه زماني كه بار آلودگي زيادتر مي شود اكوسيستم هاي خرد و كلان ديگر نمي توانند روند سالمي داشته و به تبع خطرات افزايش يافته و ظرفيت استفاده از محيط كاهش مي يابد.
بعضي مشكلات آلودگي از مرزهاي اكوسيستم بومي و منطقه اي عبور كرده و در حال حاضر بيوسفر و زمين را تهديد مي كند. عليرغم اينكه سيستم بسته (كره زمين) نمي تواند گسترده شود سيستم هاي باز و فعاليت هاي انساني تقاضاهاي روزافزوني را جهت استفاده از منابع پیدا می کنند و در نتیجه در جهت مخالف، كاهش ظرفيت محيط زيست براي انباشت مواد زايد را موجب مي شوند.

اسلاید 19 :

شاخص هاي متعددي جهت اندازه گيري اين افزايش تقاضا وجود دارد كه شامل:

اسلاید 20 :

1- فشارهاي جمعيتي:

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید