بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

تئوری های مدیریت پیشرفته
ساختارهای جدید سازمان و مدیریت
سازمان های مجازی ، شبدری ، چابک

اسلاید 3 :

قُلْ إِنَّمَا الْعِلْمُ عِندَ اللَّهِ وَإِنَّمَآ أَنَاْ نَذِيرٌ مُّبِينٌ
سوره ملك / 26

اسلاید 4 :

بگو: علم تنها نزد خداوند است و من تنها بيم دهنده آشكارم
سوره ملك / 26

اسلاید 5 :

9. نظریه عمومی سیستمی G.S.T و تئوری اقتضایی
10. هفت الگوی کارساز مینتزبرگ
11. هفت اس مکنزی (اس های نرم و اس های سخت)
12. دیسیپلین ها (کارآفرینی،سازمان چابک،سازمان مجازی و .)
13. مدیریت تحول و نظریه آشوب
14. نظریه های جدید (سازمان مجازی و .)
سرفصل مطالب
Content /outline
2. سیر تطوروتحول تئوریهای سازمان
3. سطوح تجزیه و تحلیل :1- سطح بوروکراسی
4. سطوح تجزیه و تحلیل :2-سطح سازمان
5. سطوح تجزیه و تحلیل : 3-سطح کارگاه
6. سطوح تجزیه و تحلیل : 4-سطح تکنیک
7. نهاد و نهادگرایی
8. سازمانها : سیستم های عقلایی ، طبیعی ،باز
1. ماهیت ومفاهیم تئوری

اسلاید 6 :

از اواخر دهه 1980 تا اواسط دهه 1990 در پی تحولات گسترده اقتصادی و سیاسی در سرتاسر جهان، تلاشها و اقدامات زیادی برای شناخت ریشه ها و عوامل موثر بر نظام های جدید در کسب و کار جهانی به مرحله عمل در آمدهاست. ایالات متحده امریکا برای نخستین بار، وقتی که رکود چشمگیری را در سهم کسب وکار جهانی به ویژه در عرصه تولید (که با رقابتهای جدیدی از سوی آسیا و اروپا روبهرو شده بود) به چشم دید، سکان رهبری این نهضت را در دست گرفت.

در سال 1991 گروهی از متخصصان صنعتی مشاهده كردند كه نرخ افزایش تغییرات در محیط تجاری از تواناییهای سازمانهای تولیدی سنتی در جهت تطبیق و سازگاری با آن سریعتر و شتابان تر است. این سازمانها در استفاده از مزایای فرصتهایی كه برای آنها ارائه میشد ناتوان بودند و این ناتوانی در تطبیق با شرایط تغییر ممكن بود در بلندمدت باعث ورشكستگی و ناکامیشان شود.دانشگاه لیهای با حمایت مالی نیروی دریایی ایالات متحده آمریكا به همراه مؤسسه یاكوكا، مطالعاتی بر روی 13 سازمان تولید كننده بزرگی مانند جنرال موتور، جنرال الكتریك، آی. بی. ام، تگزاس اینستریومنت و . انجام دادند. هدف از این مطالعه، اگر سازمانهای آمریكایی نتوانند به سمت تولید چابك حركت كنند، استاندارد زندگی در این كشور با خطر جدی مواجه خواهد شد بنابراین برای نخستین بار، پارادایمی جدید در گزارشی كه عنوانش استراتژی بنگاههای تولیدی در قرن بیست و یكم: دیدگاه متخصصان صنعتی بود منتشر و به همگان معرفی شد بلافاصله، عبارت تولید چابك به طور مشترك با انتشار این گزارش مورد استفاده عموم قرار رفت .
مقدمه

اسلاید 7 :

نمودار تغييرات تئوريهاي توليد

اسلاید 8 :

تغييرات تئوريهاي توليد

اسلاید 9 :

به نظر میرسد تغییر، یکی از ویژگیهای اصلی سازمانها در عصر رقابتی جدید باشد. کمتر سازمانی را می توان یافت که در یک دورهی مثلاً سه تا شش ماهه یا حتی یکساله، تغییری را در محیط خود شاهد نباشد. با توجه به بافتی که در حال حاضر بر دنیای کسب و کار سازمانها حکمفرماست، سازمانها ناگزیر از انجام تغییراتی در نگرش، دانش، رویکردها، رویهها و نتایج مورد انتظار خود هستند. البته علت تغییر و تحولات دنیای کسب و کار را میتوان اینگونه نیز برشمرد: قابلیت دسترسی فزاینده به فناوری، رقابت شدید بر سر توسعه فناوری، جهانیشدن بازارها و رقابت تجاری، رشد سریع دسترسی به فناوری، تغییر در میزان حقوق و دستمزد و مهارتهای شغلی، مسئولیت زیست محیطی و محدودیتهای منابع، و مهمتر از همه افزایش انتظارهای مشتری .
نیاز به چابکی در مدیریت سازمان
تغییرات محیطی، عامل اصلی نیاز به چابکی

اسلاید 10 :

تعريف سازمان چابك
واژه چابک در فرهنگ لغت، به معنای: حرکت سریع، چالاک، فعال، و چابکی توانایی حرکت به صورت سریع و آسان، و قادر بودن به تفکر به صورت سریع و با یک روش هوشمندانه است. ریشه و زادگاه چابکی، ناشی از تولید چابک است و تولید چابک مفهومی است که طی سالهای اخیر عمومیت یافته و به عنوان استراتژی موفق توسط تولیدکنندگانی که خودشان را برای افزایش عملکرد قابل ملاحظهای آماده میکنند، پذیرفته شده است. در چنین محیطی، هر سازمانی باید توان تولید همزمان محصولات متفاوت و با طول عمر کوتاه، طراحی مجدد محصولات، تغییر روشهای تولید، و توان واکنش کارآمد به تغییرات را داشته باشد. در صورت داشتن چنین توانمندیهایی، به آن بنگاه تولیدی، سازمان چابک اطلاق خواهد شد

اسلاید 11 :

کاید یکی از جامعترین تعریفهای چابکیسازمانی را اینگونه ذکر میکند:
«سازمان چابک یک کسب وکار باسرعت، سازگار و آگاهانه است که قابلیت سازگاری سریع در واکنش به تحولات و وقایع غیرمنتظره پیشبینی نشده، فرصتهای بازار و نیازمندیهای مشتری را دارد. در چنین کسب وکاری فرایندها و ساختارهایی یافت میشود که سرعت، انطباق و استحکام را تسهیل کرده دارای سازمان هماهنگ و منظمی است که توانایی نیل به عملکرد رقابتی در محیط تجاری کاملاً پویا و غیرقابل پیشبینی را دارد و البته این محیط با کارکردهای کنونی سازمان بیتناسب نیست.
تعريف سازمان چابك

اسلاید 12 :

چابکی به توانایی تولید و فروش موفقیت آمیز دامنة گستردهای از محصولات کمهزینه، باکیفیت، زمانهای تاخیرکوتاه و تنوع اندازه محمولهها اشاره میکند که برای مشتریان متعدد و مشخصی از راه تولید مبتنی بر خواسته انبوه مشتری ایجاد ارزش میکند. در واقع، چابکی یک توانایی اساسی است که ایجاب میکند سازمان بتواند تغییرات موجود در محیط تجاری را احساس، دریافت، ملاحظه، تجزیه و تحلیل و پیش بینی کند و بنا به این تعریف، تولیدکننده چابک، دارای سازمانی است که دیدگاه وسیعی در مورد نظم نوی دنیای کسب و کار داشته، با تواناییها و توانمندیهای معدود خود به رویارویی با آشفتگیها و نابسامانیهای نامحدود میپردازد و جنبه های مزیتی جریانهای تغییر را تسخیر میکند.
تعريف سازمان چابك

اسلاید 13 :

تعريف سازمان چابك به طور خلاصه

اسلاید 14 :

مزایا حاصل از بهبود و افزایش سطح چابکی سازمانی

اسلاید 15 :

قابلیتهای کلیدی چابکی در سازمان

اسلاید 16 :

مضامین کلیدی در مفهوم چابكی
 

اسلاید 17 :

مدیریت شایستگیهای کلیدی
نخستین مفهوم نهفته در پارادایم چابکی، شایستگیهای کلیدی است. مثلا، شایستگیهای کلیدی نیروی انسانی عبارتست از: مهارتها، معلومات، رفتارها و تجربهها. با سرمایهگذاریدر تعلیم و تربیت نیروی انسانی میتوان شایستگیهای کلیدی کارکنان و در نتیجه قابلیتهای سازمان را افزایش و توسعه داد زیرا نیروی انسانی از منابع مهم سازمان محسوب میشود و اهمیت آن در تئوریهای پیشرفته مدیریت روز به روز بیشتر و حیاتیتر میشود. شایسته محوری به دلیل اهمیت استراتژیك و منافع بلندمدت آن، باید منجر به ایجاد این شرایط سهگانه شود:
قابلیت پذیرش ریسك زیاد .
رسیدن به بینش وسیعی درباره بازارها .
غنیسازی ارزشهای مشتری در محصولات نهایی، به طوریكه اقتباس وكپیبرداری از محصولات برای رقبا مشكل و دشوار باشد .

اسلاید 18 :

قابلیت تجدید ساختار
این نوع از سازمانها دارای موقعیت خوبی بوده ، امتیازاتی از قبیل سرعت، به دست آوردن بازار پیش از رقبا از راه محصولات جدید، و چابكی را از راه فراهمآوردن محصولات موردنیاز مشتریان پیش از ایجاد و مطرح شدن نیاز آنان دارند. برای این منظور،مدیریت باید در تكنولوژیهایی سرمایهگذاری كند كه در سطح كارخانه انعطافپذیری عملیاتی ایجاد میكنند.
سازمانهای چابك به آسانی میتوانند تغییر قابلتوجهی را در تمركز، متنوعسازی و نوسازی کسب و کار خود برای تسریع در رسیدن به یك هدف مخصوص ایجاد كنند؛ به گونهای كه این امر بتواند فرصتهای گرانبهایی را برای سازمان به وجود آورد. این سازمانها قادر به پیشدستی در رقابت هستند و كلید این امر، ایجاد یك برنامه استراتژیك است كه نقشه وسیعی از تواناییها، قابلیتها و مهارتهای اصلی سازمان را نمایان می سازد.

اسلاید 19 :

سازمان دانشمحور
صاحبنظران تعریفهای زیادی را از دانش در سطح سازمان ارائه كردهاند كه شامل تجربههای افراد سازمان، گزارشها، بانكهای اطلاعاتی و پروندهها است.
سازمانهایی كه قصد چابك شدن را دارند باید نیروهای تربیت شده و دارای انگیزه خوب را با یك مجموعه درست از مهارتها، تجربه و دانش ارتقاء دهند؛ به گونهای كه این امر جزء ضروری و جدا نشدنی از استراتژی شركت قلمداد شود. اطلاعات و دانش در چنین سازمانی در اختیار نیروی كار بوده و بطور خلاصه میتوان گفت كه تفكر دانش به منزله قدرت است بر چنین سازمانهایی حكمفرماست.

اسلاید 20 :

سازمان مجازی :
سازمان مجازي در فرهنگ مديريت واژه اي نو مي باشد که يک شکل و گونه جديد از سازمان را معرفي مي کند . در زمانه ما که عصر پديداري تازه ها و نوع آوري هاست , نوع جديدي از سازمان در حال ظهور است . اين سازمان که آن را سازمان مجازي ناميده اند از نوعي تلفيق ميان گروه ها و واحدهاي پراکنده اي که به مدد شبکه هاي ارتباطي با هم پيوند خورده اند و تشکل جديدي را بوجود آورده اند, شکل گرفته است . به کارگيري فناوري هاي اطلاعاتي نظير اينترنت , پاينت (خريد الکترونيکي ) پست الکترونيکي و همچنين فراگير شدن استفاده از رايانه باعث شده تا شکلهاي سازماني جديدي پا به عرصه وجود بگذارند .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید