بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

مدیریت مالی 2

اسلاید 3 :

جلسه دوم

اسلاید 4 :

ادامه تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

اسلاید 5 :

2- نسبت های بدهی
نشان دهنده توانایی شرکت برای پاسخگویی به تعهدات بلند مدت است. در این گروه از نسبت ها میزان استفاده از بدهی ها در برابر دارایی ها و سرمایه در تامین مالی را بررسی می کنیم. مهمترین و پرکاربردترین این نسبت ها عبارتند از :
1-نسبت بدهی
2 –نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام
3 – نسبت پوشش بهره

اسلاید 6 :

نسبت بدهی
از تقسیم کل بدهی ها بر کل دارایی ها بدست می آید.
هر چقدر این نسبت بزرگتر باشد، قدرت بازپرداخت بدهی های بلند مدت افزایش می یابد در واقع نشان می دهد چند درصد از دارایی ها از محل بدهی ها تامین شده است. از دید وام دهندگان و سهامداران هر چه کمتر باشد بهتر است.(مقایسه فراموش نشود)

اسلاید 7 :

نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام
از تقسیم کل بدهی ها بر حقوق صاحبان سهام بدست می آید.
نشان می دهد تامین مالی بلند مدت در برابر حقوق صاحبان سهام به چه شکل است و بیشتر مد نظر سهامداران است. هر چه کمتر باشد نشان می دهد مدیریت شرکت در تامین مالی خود به میزان کمتر از وام استفاده کرده است. (مقایسه فراموش نشود)

اسلاید 8 :

نسبت پوشش بهره
از تقسیم سود قبل از بهره و مالیات بر هزینه بهره بدست می آید
در این نسبت توانایی پوشش و پرداخت بهره را با استفاده از سود عملیاتی بررسی می کنیم. تحلیل گران و مدیران مالی شرکتها در تامین مالی خود از طریق وام به این نسبت توجه زیادی می کنند تا ببینند آیا سود قدرت پرداخت بهره را دارد یا خیر. هر چه این نسبت بیشتر باشد بهتر است.

اسلاید 9 :

تمرین:
در ترازنامه قبلی نسبتهای بدهی را بدست آورید و تحلیل کنید:

اسلاید 10 :

3- نسبت های کارایی
این گروه از نسبت ها جهت تحلیل فعالیتهای شرکت و نحوه کارایی مدیریت شرکت است. یا به طور کلی هدف از اندازه گیری این نسبت ها رابطه بین فروش و دارایی ها و کارایی شرکت در میزان استفاده از دارایی هاست.
1-نسبت گردش دارایی
2 – نسبت گردش حسابهای دریافتنی
3- نسبت گردش موجودی کالا

اسلاید 11 :

نسبت گردش دارایی
از تقسیم فروش بر کل دارایی بدست می آید
این نسبت هر چه بیشتر باشد بهتر است زیرا نشان دهنده حجم فعالیت زیاد مدیریت شرکت است. یعنی میزان فروش نسبت به کل دارایی های زیاد است و مدیریت کارایی خوبی دارد .زمانی که شرکت به ظرفیت تولیدی خود برسد ، این نسبت حداکثر خواهد شد.

اسلاید 12 :

نسبت گردش حسابهای دریافتنی
از تقسیم فروش برحسابهای دریافتنی بدست می آید
این نسبت نشان میدهد چه میزان از فروش بصورت نسیه است. هر چه بیشتر باشد نشان میدهد میزان کمتری از فروش بصورت نسیه است و سرعت پرداخت تعهدات بیشتر و به دنبال آن سودآوری بیشتر است.

اسلاید 13 :

نسبت گردش موجودی کالا
از تقسیم بهای تمام شده کالای فروش رفته بر موجودی کالا بدست می آید
برخلاف نسبت های قبل این نسبت هر چه کمتر باید بهتر است زیرا نشان می دهد بهای تمام شده کاهش یافته و مدیریت شرکت استفاده کاراتری از موجودی کالا داشته است.

اسلاید 14 :

تمرین:
در صورتهای مالی قبلی نسبتهای کارایی را بدست آورید و تحلیل کنید:

اسلاید 15 :

3- نسبت های سود آوری
با محاسبه این نسبت ها عملکرد کلی شرکت ارزیابی شده و چگونگی سودآوری شرکت تحلیل خواهد شد. در محاسبه این نسبت ها وضعیت سود آوری شرکت را با توجه به 3 فاکتور فروش ، دارایی ها و سهام بررسی می کنیم.
1-نسبت های سود آوری با توجه به فروش
2 – نسبت سود آوری با توجه به دارایی ها
3- نسبت سود آوری با توجه به سهام

اسلاید 16 :

نسبت های سودآوری با توجه به فروش
از تقسیم سود خالص، ناخالص و عملیاتی بر فروش بدست می آید
این نسبت ها نشان می دهد چند درصد از فروش را سود تشکیل میدهد. که تغییرات ان تحت تاثیر حجم فروش، سیاست قیمت گذاری، ساختار هزینه هاست وبه حاشیه سود معروف هستند. این نسبت ها هر چه بیشتر باشند مطلوب ترن.

اسلاید 17 :

نسبت های سودآوری با توجه به دارایی و حقوق صاحبان سهام
از تقسیم سود خالص بر کل دارایی های و حقوق صاحبان سهام بدست می آید
بازده دارایی ها (ROA): این نسبت بازده حاصل از دارایی بکار گرفته شده را محاسبه می نماید . هر چه بیشتر باشد یعنی توانسته ایم از دارایی های بکار گرفته شده سود بیشتری ایجاد کنیم.

اسلاید 18 :

نسبت های سودآوری با توجه به دارایی و حقوق صاحبان سهام
بازده حقوق صاحبان سهام (ROE): این نسبت میزان سود خالص ایجاد شده در مقابل هر یک ریال حقوق صاحبان سهام نشان می دهد. هر چه این نسبت افزایش یابد میزان سودآوری سهامداران بیشتر می شود.

اسلاید 19 :

نسبت های سودآوری با توجه به سهام
از تقسیم سود خالص وتقسیم شده بر تعداد سهام بدست می آید
سود هر سهم (EPS): این نسبت بازده حاصل از دارایی بکار گرفته شده را محاسبه می نماید . هر چه بیشتر باشد یعنی توانسته ایم از دارایی های بکار گرفته شده سود بیشتری ایجاد کنیم.

اسلاید 20 :

نسبت های سودآوری با توجه به سهام
سود هر سهم (DPS): این نسبت بازده حاصل از دارایی بکار گرفته شده را محاسبه می نماید . هر چه بیشتر باشد یعنی توانسته ایم از دارایی های بکار گرفته شده سود بیشتری ایجاد کنیم.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید