بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

گذری بر
 روش های تحلیل سیاسی

اسلاید 2 :

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
امام جعفرصادق(ع):

«علی العاقل ان یکون عارفاً بزمانه»

برهرخردمند لازم است زمان خویش رابشناسد.
(اصولالکافی، باب الصمت و حفظ اللسان)

«العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس»
هرکس عالم به زمانش باشد مورد هجوم حوادث ناگوار واشتباهات قرار نمی گیرد.
(اصول الکافی، باب العقل و الجهل)

اسلاید 3 :

تدبیر
بيشتر مردمى كه در كشورهاى پيشرفته هستند، درك و تحليل از مسائل سياسى ندارند و دولتها با تعصبهاى گروهى و حزبى و احيانا قومگرايى و ناسيوناليستى، آنها را به اين طرف و آن طرف مىكشانند و در ميدانهاى سياست، از آنها استفاده مىكنند.اما در اسلام اينگونه نيست. همين حالا در جامعهى اسلامى ما، مردم تحليل سياسى دارند و سياست را مىفهمند كه ما امروز در دنيا با چه كسى طرفيم و توطئهى استكبار جهانى و امريكا يعنى چه. مىفهمند كه چرا دشمن جنگ را بر ما تحميل كرده بود و چرا دايما از دشمن ما حمايت مىكردند اين، تحليل سياسى و يك بعد زندگى انسان مسلمان است

اسلاید 4 :

تدبیر
پاسداري از دين و انقلاب - که امروز اين معنا در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي مجسّم است - صرفاً يک حرکت نظامي نيست؛ پاسداري، يک فرهنگ است؛ جنبه عقيدتي و سياسي و فداکاري و مجاهدت دارد. البته جنبه نظامي هم دارد؛ يعني بازوي نظامي انقلاب بوده است و خواهد بود. 

اسلاید 5 :

امام خمینی ره می فرماید:
قوای مسلح از هر قشری که هستند درحالی که باید دارای دید سیاسی باشند و هرگز کورکورانه عمل نکنند، نباید در اموری که سیاست بازان در آن دخالت دارند داخل شوند.

صحیفه نور جلد 14 ص 16

اسلاید 6 :

تدبیر

اسلاید 7 :

طراحي و تدوين ساختار و سازمان ومشاغل آموزش 

عقيدتي سياسي

1. طراحی و بازنگری دوره های رسته گروه فرهنگی

2. تهيه و تدوين ساختار و سازمان آ ع س

3. تهيه و تدوين جداول نيرو، اقلام

4. تهيه و تدوين مشاغل تا سطح لشكرها و همطراز

تدوين شاخصه هاي ع.س. پايوران و كارمندان، سربازان،بسيجيان ويژه از بدو ورود تا خاتمه خدمت 1. تدوين و اجرائي كردن شاخصه هاي ع.س. تربيتي در سه بعد دانش ،بينش ومنش مكتبي
خدا لعنت كند آن دستهايى كه تلاش كرده‏اند و مى‏كنند كه قشر جوان ما و دانشگاه ما را غير سياسى كنند.

اسلاید 8 :

تدبیر

اسلاید 10 :

تعاريف لغوی سياست

در فرهنگ معين، سياست به معناي حكم راندن به رعيت و اداره كردن امور داخلي و خارجي كشور و همچنين به معناي داوري، سزا، تنبيه و جزا آمده است.

در لغتنامه دهخدا، سياست به معني تدبير، مصلحت و دورانديشي آمده است.

اسلاید 11 :

تعاريف اصطلاحی مهم سياست:
1. سياست به مثابه علم قدرت
نظريهپردازان غربي، غالباً سياست را علم قدرت شمردهاند و افراد زيادي نيز در ايران به طور آشكار و روشن آن را پذيرفتهاند. موريس دوورژه با نقد تعاريف ديگر، سياست را علم قدرت ناميده است

اسلاید 12 :

2. سياست به معني علم دولت

عدهاي ديگر از نظريهپردازان غربي، سياست را علم دولت ناميده و آن را به معني علمي كه رفتار دولت را مورد بررسي و مطالعه قرار ميدهد تعريف نمودهاند

ماكس وبر، جامعهشناس معروف آلماني معتقد است سياست يعني حرفه؛ سياست، تلاشي است براي مشاركت در كسب قدرت و سعي در اعمال نفوذ براي اختصاص دادن قدرت در هر ردهاي از تشكيلات، اعم از گروهها و يا دولتها.

اسلاید 13 :

3. سياست به معني هدایت مردم واداره امور جامعه

در بين نظريهپردازان مسلمان، امام خميني(ره) ، سياست را دقيقاً در معناي تمشيت واداره امور بكار بردهاند و تمشيت در بيانات ايشان، يعني رو به راه كردن كارها چه سياسي و چه غير سياسي.
تمشيت در فرهنگ معين به معني روان كردن، راه انداختن و سامان دادن نيز آمده است.
”سياست اين است كه جامعه را هدايت كند و راه ببرد، تمام مصالح جامعه و تمامي ابعاد انسان و جامعه را در نظر بگيرد و اينها را به طرف چيزي كه صلاحشان هست هدايت كند“

اسلاید 14 :

قدرت سياسي
قدرت به مفهوم «توانايي تحميل اراده يك فرد بر ديگران، حتي برخلاف ميل آنها»

قدرت سياسي آن نوع از قدرتي است كه يك فرد يا گروه در درون جامعه براي تأثيرگذاري و كنترل زندگي ساير افراد و گروهها دارا است.

اسلاید 15 :

تحلیل سیاسی رسیدن از ظواهر یک رخداد سیاسی به لایه های پنهان آن و درک انگیزه ها و اهداف بانیان آن پدیده است.
تحليل سياسي به عبارت ديگر فرايندي ذهني و تلاش فکري محققانه‏اي است که با روشي علمي در جست و جوي شناخت عوامل مؤثر بر روند تصميم‏گيري سياسي، نقد و ارزيابي راهکارهاي مختلف، و تجويز بهترين رهيافت کاربردي براي حل يک معضل سياسي باشد. از اين رو تحليل سياسي با فاصله گرفتن از دايره تخمين و گمانه‏زني از حيطه ذهني تحليلگر بيرون آمده و نقش آگاهي‏زا و کارگشاي خود را در جامعه ايفا خواهد کرد.
تحلیل سياسي

اسلاید 16 :

تفسیر سیاسی : توضیح و توصیف پدیده ها و اصطلاحات سیاسی و شرح موارد مبهم در تحلیل سیاسی.
توجیه سیاسی : بیان تحلیل به همراه دلیل واستدلال به منظور درست نمایی نظرو اقناع مخاطب.
هدایت سیاسی : هدایت ورهبری سیاسی به معنای ارایه طریق ونشان دادن راه به مخاطبان یا مردم است.
موضع گیری سیاسی : مرحله پس از تحليل پدیده ها و بیان رای ونظر مثبت یا منفی درباره ی راهکارهای پیش روی آینده در مرحله اجرا است.

اسلاید 17 :

جريان سياسي : سلسله وقايع و حوادث سياسي مرتبط باهم كه براساس اهداف و محور هاي مشخصي انجام مي شود. مثل جريان روشنفكري يا مشروعه خواهي در مشروطه جريان نفاق در انقلاب اسلامي جريان صهيونيسم جريان ليبراليسم.
جریان شناسی سیاسی: شناسایی بستر ها ، زمینه ها و چگونگی شکل گیری احزاب سیاسی همسو در مواضع، رويكردها و گفتمانها و تعامل مثبت و منفی میان آنها همراه با مبانی فکری، اعتقادي و ديدگاههاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي آنها
جريان سياسي

اسلاید 18 :

«روش تحليل سياسي اصول و شيوه هاي تحليل صحيح از پديده هاي سياسي است كه آموختن اين روش، تحليلگر سياسي را قادر مي سازد تا با استفاده از آن بتواند به ساده ترين راه ممكن مفاهيم پيچيده سياسي را ارزيابي كرده و به ديگران منتقل كند.»
روش تحلیل سیاسی در واقع شیوه درك مفاهیم پیچیده سیاسی را به ما می آموزد. تا با آموختن این روش بتوان پدیده های سیاسی را كه به سهولت در اذهان عمومی قابل درك نیستند، از طریق آموزش های ویژه برای مخاطبان قابل فهم نمود.
روش تحليل سياسي

اسلاید 19 :

حزب
حزب، در ادبيات سياسي- اجتماعي به مجموعهي افراد سازمان يافته كه ازعقيده، مرام مشترك وبرنامه مشترك برخوردارند و در جهت تحقق اين ايده مشترك كوشش جمعي را ابراز و اعمال مينمايند، اطلاق ميگردد.
"ماكسوبر" حزب را به مثابه يك شركت بازرگاني تعريف مينمايد. به اعتقاد ايشان «حزب عبارت است از شركت مركب از اجتماع داوطلبانه افراد كه ميكوشند رهبران خود را به قدرت برسانند و از اين طريق همگي به امتيازات مادي و معنوي نايل گردند.»
"دانيل كاكسي" فرانسوي نيز تعريف مشابهی دارد و مينويسد: «حزب عبارت از گروه سازماندهي شده افراد حرفه اي كه اعضايش براي دستيابي به قدرت و نمايندگيهاي سياسي در نبرد ميباشند.»

اسلاید 20 :

تعريف عبدالحميد ابوالحمد از حزب
1. حزب، گروه شهروندان با آرمانهاي مشترك و تشكيلات منظم و متكي به پشتيباني مردم است كه براي به دست گرفتن قدرت دولتي يا شركت در آن مبارزه ميكنند.
2. حزب، اجتماع گروه شهرونداني است كه آرمان مشترك و منافع ويژهشان آنان را از گروه بزرگتر كه جامعه ملي است, مشخص ميسازد و با داشتن تشكيلات و برنامه منظم و ياري مردم ميكوشند كه قدرت دولتي را در كشور به دست گيرند يا اينكه با اين قدرت همباز گردند . برنامه و آرمانهايشان را به تحقق برسانند و در اين راه از همه توانايي, به ويژه از ابزارهاي قانوني ياري ميگيرند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید