بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

مدیریت پسماندها؛
معرفی اجمالی حوزه فعالیت
بیان اهم چالشهای پایش محیط زیستی حوزه فعالیت مربوط
بین سیاستها و خط مشی سازمان
برنامه ها و اولویتها با رویکرد تقویت و ساماندهی نظام پایش
زیست محیطی با استفاده از توان و ظرفیت دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و پژوهشکده ها

اسلاید 3 :

اهمیت پایش در حوزه مدیریت پسماندها
اهمیت پایش های محیط زیست با توجه به فراز های 15 بندی سیاست های زیست محیطی ابلاغی مقام معظم رهبری و لزوم پایش مستمر منابع و عوامل آلاینده  علی الخصوص پسماندها

«مدیریت»، «پایش» و «کنترل آلاینده ها» از راهبردهای کلان زیست محیطی محسوب می شود.

اسلاید 4 :

اهم وظایف سازمان در زمینه مدیریت پسماندها
سیاستگذاري، تهیه و تدوین برنامه هاي جامع و راهبردي مدیریت زیست محیطی انواع پسماندها با هدف نظارت دقیق بر فعالیتهاي تولید کننده پسماند در کشور.
تدوین و یا همکاري در تدوین قوانین، مقررات، ضوابط، دستورالعمل ها و استانداردهاي مربوط به پسماندها.
تدوین برنامه پایش، پیشگیری، کنترل و جلوگیری از انتشار و یا تخلیه آلاینده هاي ناشی از انواع پسماندها.
بررسی و مطالعه در زمینه روشها و فناوری هاي نوین مدیریت پسماندها.

اسلاید 5 :

نظارت بر نحوه اجرا و پایش محیط زیست براي کلیه محلهاي دفع و دفن انواع پسماندهاي عادي، صنعتی و ویژه.
برنامه ریزي جهت اعمال نظارت بر عملکرد ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها در زمینه مدیریت پسماندها.
بررسی و تعیین اولویت هاي تحقیقاتی و اجرایی در زمینه مدیریت پسماندها.

اسلاید 7 :

قانون و آیین نامه اجرایی مدیریت پسماند

قانون مدیریت پسماند مشتمل بر 23ماده در تاریخ 83/2/21 در مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی هایی آن مشتمل بر 39 ماده در تاریخ 84/5/5 به تصویب هیئت محترم وزیران رسید.

اسلاید 8 :

ماده یک
جهت قانون اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ محیط زیست از آثار زیان بار پسماندها ، و مدیریت بهینه آنها ،کلیه وزارتخانه ها و سازمان ها و موسسات و نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام می باشد و کلیه شرکتها و موسسات و اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند مقررات و سیاست های مقرر در این قانون را رعایت کنند.

اسلاید 9 :

ماده 7
مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها و روستاهاو حریم آنها به عهده شهرداریها و دهیاریها و در خارج از حوزه و وظایف شهرداریهاو دهیاریها به عهده بخشداریها میباشد. مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه بهعهده تولیدکننده خواهد بود.
وزارت کشور(عمدتا شهر داریها)

اسلاید 10 :

ماده 11
سازمان حفاظت محیط زیست موظف است با همکاری وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صنایع و معادن، نیرو و نفت، جهاد كشاورزي، ضوابط و روشهای مربوط به مدیریت اجرایی پسماندها را تدوین و به تصویب برساند. وزارتخانه های مذکور مسئوول نظارت بر اجرای ضوابط و روشهای مصوب هستند.

اسلاید 11 :

ماده 23
نظارت و مسؤولیت حسن اجرای این قانون برعهده
سازمان میباشد.

اسلاید 12 :

آماری از وضعیت تولید پسماند در کشور
وضعیت تولید پسماندها در کشور
براساس آخرین آمارهای موجود در کشور حدود 21 میلیون تن در سال پسماند عادی، حدود 170 میلیون تن در سال پسماند کشاورزی، حدود 35 میلیون تن در سال پسماند صنعتی، 8 میلیون تن پسماند صنعتی ویژه و قریب 150 هزار تن در سال پسماند عفونی تولید
برخی اختلافها در ارائه آمارهای داخلی دستگاهها وجود دارد که گرچه اختلافها معنادار و قابل توجه نیستند، اما به نحوه جمع­آوری اطلاعات، بررسیها و مشاهدات میدانی و حتی نوسانات تولید پسماند در طول فصول و ایام سال بستگی دارد.

اسلاید 13 :

مهمترین دستگاه های اجرایی اثرگذار در حوزه پسماندها علاوه بر سازمان حفاظت محیط زیست

اسلاید 14 :

قانون بودجه سال1399 ( بند « و»تبصره 6 ) :
بهمنظور كاهش اثرات مخرب پسماندها، درآمد حاصل از اجرای بندهای (ث) و (ص) ماده (38) قانون برنامه ششم توسعه، ناشی از فروش کالاهایی که مصرف آنها منجر به تولید پسماند مخرب محیط زیست میشود توسط سازمان امور مالیاتی به رديف درآمدی شماره  160189 واريز میشود.  منابع وصولی تا سقف ده هزار ميليارد (10.000.000.000.000) ريال از محل ردیف
 39-530000 جدول شماره (9) این قانون در اختيار سازمان حفاظت محیطزیست (صندوق ملی محیطزیست) قرار ميگيرد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه كشور برای بازیافت پسماندهای حاصل از کالاهای مزبور (ایجاد تأسیسات منطقهای تبدیل پسماند به مواد و انرژی) با اولویت مشارکت بخش خصوصی مصرف شود.

اسلاید 15 :

ماده 3- منابع درآمدی حاصل از اجرای این آییننامه بهحساب ردیف درآمدی شماره (160189) جدول (5) قانون بودجه سال1399 کل کشور، نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود تا از محل ردیف مربوط در جدول شماره (9) قانون مذکور بر اساس موافقتنامه مبادله شده بین سازمان حفاظت محیط زیست (صندوق ملی محیط زیست) و سازمان برنامهوبودجه کشور برای بازیافت پسماندهای حاصل از کالاهای مذکور (ایجاد تأسیسات منطقهای تبدیل پسماند به مواد و انرژی ) در قالب تسهیلات کم بهره یا کمک بلاعوض با اولویت مشارکت بخش غیردولتی (حداقل مشارکت بخش غیردولتی شصت درصد(60%) ) تخصیص داده و بر اساس نرخ هزینه مدیریت پسماند، هزینه شود.

اسلاید 16 :

ماده 1- فهرست کالاهای مشمول و میزان عوارض کالاهایی که مصرف آنها منجر به تولید پسماند مخرب محیطزیست میشود به شرح جدول زیر تعیین میشود

اسلاید 17 :

سامانه جامع مدیریت محیط زیست انسانی
بر اساس ماده 32 آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، سازمان حفاظت محیط زیست مسئولیت ایجاد بانک اطلاعاتی پسماندها را بر عهده دارد.

اسلاید 18 :

سامانه های موجود و در دست اقدام معاونت در حوزه مدیریت پسماندها

اسلاید 19 :

مدیریت جامع پسماند
سیستم کدینگ پسماند
نقل و انتقال پسماند
واردات، صادرات و ترانزیت پسماند

اسلاید 20 :

گزارش نقل و انتقالات پسماندها در سامانه جامع محیط زیست انسانی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید