بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
سیستم مدیریت انباراز سلول تا سرزمین بخش دوم :
مقدمه ای بر مدیریت انبارداری نوین و صرفه های اقتصادی آن
اسلاید 2 :
چکیده
انبارهاصرفا مخزن نگهداری کالاها نیستند بلکه خود بعنوان سرمایه قابل توجه برای سازمانها می باشند و در سالهای اخیر حتی بعنوان قلب سازمان از آنها یاد می شود.انبار ها محل نگهداری بخش بسیار با ارزش سرمایه سازمان شامل مواد اولیه ،قطعات،محصولات و کالای در جریان ساخت می باشند.لذا علاوه بر ارزش ذاتی خود انبارها بخاطر فضا ،تجهیزات و تاسیسات، آنها از نظر اجرائی و نقشی که در زنجیره تامین کالا بازی می کنند اهمیت می یابند[ ۱]. بنابر این در صورتی که بتوان تمهیداتی را برای استفاده بهینه از فضای انبار و همچنین بالا بردن دقت و سرعت امور اجرائی انبار ایجاد نمود تاثیر خود را درکاهش بهای تمام شده کالای ساخته شده به واسطه کاهش در هزینه های لجستیک وصرفه جوئی در سرمایه های سازمانها می گذارد.تجربه مشابه در دنیا نشان می دهد که استفاده از چنین تمهیداتی باعث بالا بردن کارائی استفاده از فضای انبار به میزان 30-20 [2] درصد میشود، همچنین باعث پیاده سازی عملی سیستمی می شود که ضایعات موجودی ها را به صفرمی رساند.اصولا این تمهیدات تعیین کننده مرز میان انبارداری سنتی و انبار داری نوین است ودرغالب روشها ،سیستم های نرم افزاری ورویه های درست مطرح هستند.
اسلاید 3 :
مقدمه
استراتژي که دراين مقاله قصد دنبال کردن آن وجود دارد اين است که سازمانها را ابتدا به اهميت موضوع آگاه نمود و بعد از آن راهکار عملي براي حرکت آنها به سوي انبارداري نوين ارائه داد. چشم انداز مورد نظر، انتقال و استفاده از دانشي است که حاصل تجربه پانزده ساله مطالعه ،پژوهش و کار عملي در حوزه لجستيک و بخصوص انبارداري مي باشد. دانش و آگاهي ها در نرم افزار متبلور گرديده است که بطور عملي و اجرائي مي تواند استفاده شود وسازمان ها را از منافع بسيار زيادي که دارد منتفع نمايد.محصول نهائي اين طرح نه تنها نرم افزار مربوطه است بلکه پشتيباني از کاربران اين سيستم تا مرحله اي است که آنها را در مسير درست انبارداري نوين قرار دهد.بنابراين توصيف سيستمي متشکل از سخت افزار ، نرم افزار هاي مناسب جهت ايجاد پايگاه داده براي مديران سطوح مختلف است که ايشان را از وضعيت فضاي نگهداري و ميزان موجودي در آن آگاه نمايد . اين مقاله اين هدف را دنبال مي کند که بعد جديدي را به مديريت انبارداري اضافه نمايد و افق جديدي که منطقي تر و کارآتر است را ايجاد نمايد. اين افق و بعد نگاه به کالا و مواد از جايگاه فضاي نگهداري است .
اسلاید 4 :
مقدمه
در واقعيت،هر سازماني کالاهائي(مواد اوليه، قطعات ، محصولات)را در فضاهائي در انبارنگهداري مينمايد. هدف اين است که مديران و دست اندرکاران به موضوع فضاهاي نگهداري توجه داد.مديريت مي تواند قادر باشد که آمار کالاهاي موجود در هر منطقه را بداند ولي بايد توجه داشت که کالاها در محل هائي مختلف و پراکنده نگهداري مي شوند که عدم توجه به آن باعث اين تفکر غلط مي شود که مديريت هرگاه اراده کند مي تواند دستور انتقال و جابجائي اين کالاها را بدهند در حاليکه در واقعيت چنين نيست و محدوديت فضاي نگهداري و مديريت دپو نيز در اين رابطه نقش قابل ملاحظه اي ايفا مي کنند و عدم توجه به اين واقعيت همانطور که در عمل ديده شده است خسارات و هزينه هاي زيادي براي سازمان دارد.
اسلاید 5 :
انبارداري نوين چيست؟
درعصرکنوني پيشرفت روزافزون دانش بشري در زمينه هاي مختلف علوم وتکنولوژي وايجاد سازمانهاي بزرگ وپيچيده باعث تنوع توليد کالاهاي مختلف صنعتي و مصرفي گرديده واين سازمانها تحت تاثيرعوامل داخل وخارجي براي رسيدن به اهداف خودبايد انعطاف هاي لازم براي مصرف، توليد وتوزيع کالاي مختلف را داشته باشند.انبار بعنوان واحد پشتيباني کننده جهت تسهيل در روند فعاليتها و براي دستيابي به اهداف، نقش مهميدرايجاد اين انعطاف ها در سازمان ها دارد. درواقع به کمک انبارباحوادث پيش بيني نشده داخل سيستم ويا حتي خارج ازسيستم ميتوان مقابله کرد و با رساندن سريع کالا به دست مشتري، رضايت مشتريان ومصرف کنندگان اين کالاراحفظ نمود وازگردونهء رقابت حذف نشد. اماتمامياين موارد زماني ميتواند رخ دهدکه انبار بعنوان واحد پشتيبانيکننده نقش خودرابه نحواحسن ايفاء کند. اين مقدورنيست مگر با مديريت صحيح انبار.اين مديريت صرفاً جنبه فيزيکي انبار را در نظرندارد اين بدان معني است که انبار فقط بعنوان محفظه اي براي نگهداري کالا نيست بلکه بايد از دومنظر اطلاعاتي وفيزيکي به آن نگاه کرد.
اسلاید 6 :
انبارداري نوين چيست؟
مديريت به معني برنامه ريزي، كنترل و هدايت امكانات و قابليتهاي موجود در انبار (نيروي انساني، امكانات تجهيزات و فضا) است. اين ديدگاه مرزي است كه تفاوت مديريت نوين و مديريت سنتي را مشخص ميكند. مديريت سنتي به انباربه عنوان سربار به حساب مي آيند نه بخشي که مي تواند سود آوري به همراه داشته باشد. از ديد يك جعبه سياه نگاه ميكند كه كالاها به آن وارد و از آن طرف خارج ميشود
اسلاید 7 :
سطوح انبارداري نوين
سطح اول: فرايند خودكارسازي محدود
سطح دوم: مهندسي مجدد فرايندكار
سطح سوم: مهندسي مجدد زيرساخت انبار
سطح چهارم: مجهز نمودن انبار به تجهيزات خودكار
اسلاید 8 :
سطوح انبارداري نوين
سطح اول: فرايند خودكارسازي محدود
سطح اول، استراتژي ارتقاء كارايي انبار نگهداري فرايندهاي كاري موجود و استفاده از اتوماسيونهاي ساده در سطح انبار همچون باركد، PDA و شبكه Wireless كه باعث كاهش ميزان استفاده از كاغذ وتحصيل مزايا ذيل درانبارها ميشود.
سطح دوم: مهندسي مجدد فرآیند کار
سطح دوم از استراتژي ارتقاء كارايي انبار مهندسي مجددروي فرايندهاي انبارداري جاري است. دراين سطح فرض بر اين كار دارد كه سازمان مايل به حفظ بستر و زيرساخت موجود است و مايل به تغيير فرآيندهاي انبارداري به منظور بهينهسازي بهرهوري انبار است. در ذيل فرآيند كاري مهندسي مجدد و نيز مزاياي آن آمده است.
اسلاید 9 :
فرآيند كاري مهندسي مجدد
مزايا و منافع فرآيندكاري مهندسي مجدد شامل بهبود و افزايش کارائي در سه عمليات ذيل است
• جايگذاري
• برداشت (سفارش برداري )
• بازچيني
اسلاید 10 :
مزاياي مهندسي مجدد فرآيند کار
مزاياي مهندسي فرآيند كار آمده است:
• استفاده بهينه از فضاي انبار
• بالابردن کارآيي نيروي انساني
• استاندارد شدن انبار از نظر چيدمان وراهروهاي جابجايي کالاها
• ايجاد بانکهاي اطلاعاتي تجهيزات نگهداري ( ذخيره سازي )، جابجايي و مشخصات بسته بندي کالاها
• ايجاد تسهيلات و امکانات نرمافزاري لازم جهت استفاده از شبکه هاي wireless درجابجايي کالاها وبه روز کردن اطلاعات سلول ها.
• بالا بردن کارآيي حمل کننده ها.
سهولت اعمال تغييرات فيزيکي در انبار مانند تغييرابعادي سلول ها
• کنترل لحظهاي سلولهاي انباربصورت گرافيکي وکميتي جهت برنامهريزي سفارش وخريد کالاها.
• کاهش وابستگي به حافظه نيروي انساني
اسلاید 11 :
معرفي سيمارآ و سيمساد
تشريح سيمارآ
سيمارآ با هدف مديريت (برنامه ريزي، کنترل و تصميمگيري) بر انبار (کالا، فضا و منابع) توسعه يافته است. اين نرم افزارمتشکل از چهار زير سيستم مي باشد. سيستم کدينگ، سيستم امور انبار، سيستم مدیریت چيدمان و حملو نقل. علاوه بر زيرسيستمهاي فوق، ابزاري به نام سيستم آرايش جانمایی انبار جهت توليد نقشه جانمايي و آرايش تجهيزات و اقلام فراهم گرديده است. کاربران اين ابزار قادرند در شرايط مختلف (حفظ يا بهينه سازي وضع موجودانبار) مسيرها،راهروها، بخش های ذخیره سازی،دریافت وارسال اقلام رادر قالب نقشهها و گزارشات متنوع مستند سازند و زمينه هاي مناسبي را جهت فعاليت ساير زيرسيستمهاي سيستم يکپارچه مديريت و آرايش انبار فراهم نمايند.
اسلاید 12 :
معرفي سيمارآ و سيمساد
تشريح سیمساد
سيستم مديريت سرزميني استقرار دپو هاي اقلام (سيمساد) سيستمي است که از پايگاه داده مرتبط به هم تشکيل مي شود و شامل اطلاعات مربوط به دپوها(انبار،ذخائر و .) در سرتاسر کشور ميباشد. اين سيستم به مديران پشتيباني عمليات ،مديريت مواد و در سطوح مختلف امکان مشاهده و محاسبه فضاي موجود و قابل استفاده و اقلام موجود در دپوهاي نگهداري که در سرتاسرخاک کشور وجود دارد را مي دهد و از اين طريق شرائط براي پشتيباني واحد هاي تحت پشتيباني شرکت کننده درسطح کشور را فراهم مي نمايد.اين سيستم با ساير سيستم هاو پايگاه داده هاي ديگري همچون پايگاه داده اقلام و سيستم مديريت موجودي و سيستم هاي ديگري همچون امور انبار در دپوهاي اقلام باعث ايجاد اطلاعات يکپارچه و سرتاسري بصورت گرافيکي وگزارشات متني وآماري در مورد اقلام مي گردد
اسلاید 13 :
معرفي سيمارآ و سيمساد
اسلاید 14 :
معرفي سيمارآ و سيمساد
همانطور که در شکل ديده ميشود، سيستم سيمارآ(بخش کنترل چيدمان و حمل و نقل) در کليه انبارهاي سازماني، نصب و مورد بهره برداري قرار ميگيرد، همچنين در ابتدا جهت مهندسي مجدد زير ساخت انبار ها و تهيه نقشه هاي بهينه انبار اقدام به تربيت وآموزش تيم هاي مهندسي ساخت فضاهاي ذخيره سازي و اجراي عملي مهندسي دپو ها ميشودو در اين رابطه از سيستم سيمارآ ( بخش آرايش انبار) استفاده ميشود. در کنار اين تهيه کنندگان اطلاعات ، لازم است بخشي جهت طراحي روش ها ، خط مشي ها ي پذيرش ، آماده سازي ، ارسال اقلام وجود داشته باشد که استاندارد هاي لازم را طراحي و به هنگام سازي نمايدکه در اين رابطه از سيمارآ( سيستم چيدمان) استفاده مي شود. علاوه بر تهيه کنندگان اطلاعات فوق، سيستم هاي ديگري همچون مديريت موجودي يکي از تهيه کنندگان اطلاعات براي سيمارآ است. هر گونه اطلاعات مربوط به انبار که باعث اضافه و کم شدن موجودي کالا شامل رسيد/ حواله شود به سيستم سيمارآ وارد مي شود.اطلاعات پردازش شده توسط سيمارآ به سرور سيمساد وارد شده و مورد جمع بندي و سازماندهي قرار مي گيرند و اطلاعات مربوط به هر کاربر به سرور خويش منتقل مي شود.
اسلاید 15 :
توجيه اقتصادي طرح
-ارائه نتايج مطالعه منافع و صرفه هاي اقتصادي پيادهسازي سيستم هاي WMS
سهم هزينه هاي انبارداري در هزينه هاي لجستيک
منافع و ارزش افزوده پياده سازي و بکارگیری WMS
اسلاید 16 :
توجيه اقتصادي طرح
صرفه هاي پياده سازي و بکارگيري
هر WMS)سيستم مديريت انبار) معتبري كه مورد بررسي قرار داده ميشود ميزان تأثير استفاده از آن در افزايش بهرهوري و كاهش هزينههاي انبارداري مدون و مستند است ، لذا در اين رابطه با توجه به درصد هزينههاي مربوط به فعاليتهاي مختلف انبار و در نظر گرفتن سهم ۱۰ %هزينه انبارداري در هزينه هاي لجستيک ساليانه و افزايش ۳۰ %در كارايي فضاي انبار جداول مربوط به صرفهجوييهايي كه از پيادهسازي در سازمان نمونه بدست ميآيد ارائه ميشود. بايد توجه داشت كه در اين محاسبه خيلي مزاياي ديگري كه ممكن است در نتيجه پيادهسازي حاصل ميشود همچون جلوگيري از خرابي كالاها در اثر حمل و نقل و رسوب كالا و كاهش زمان آموزش نيروهاي جديد در نظر گرفته نشده است
اسلاید 17 :
توجيه اقتصادي طرح
در رابطه با صرفه هاي مربوط به فضاي انبار، نيز موضوع داراي آنچنان اهميتي است كه ميبايست به آن توجه نمود. در تحقيقات انجام شده در انواع صنايع كشور مشخص شده است كه همگي در رابطه با فضاي انبار دچار كمبود بوده و در صدد افزايش فضاي انبار هستند. اين امر بخاطر رشد بسيار زياد كار آنها در طي سالهاي اخيرو به طبع نياز آنها به فضاي بيشتر براي مواد اوليه، محصولات و كالاهاي تجاری می باشد.
اسلاید 18 :
نتیجه گیری
بنابراين در پايينترين سطح در پنج سال اول پيادهسازي براي سازمان نمونه با فرضهاي گفته شده حداقل ۱۲۰ حداكثر ۹۱۵ميليارد تومان صرفه جويي اقتصادي به همراه خواهد داشت.اين ميزان از صرفه هاي اقتصادي و مزاياي ديگربا حرکت سازمان ها به سمت انبارداري نوين حاصل مي شود.