بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
فصل 6
نظرسنجی
اسلاید 2 :
نظرسنجی، یکی از ساده ترین و کاربردی ترین اشکال افکارسنجی است که می تواند لایه ی اول (لایه رویی) افکار عمومی یعنی نظرات عموم درباره ی ظواهر اتفاقات و شرایط را نشان دهد و تحلیل محتوا نشان می دهد که باورها و اعتقادات عموم چه جهتی دارد. پژوهش نیز به عنوان بررسی لایه ی اصلی افکار عمومی، می تواند ما را یاری کند که افکار عمومی ممکن است در آینده چگونه باشد و در آینده چگونه می توان با افکار عمومی ارتباط برقرار کرد.
نظرسنجی
(لایه اول دیدگاهها)
تحلیل محتوا
پژوهش
اسلاید 3 :
افکار عمومی قدرتی نامرئی است که توانایی کارهایی خارق العاده دارد؛ نیرویی که افکارسنجی را برای کنترل و مدیریت آن به کار می گیرد.
نظرسنجی سالیان سال است که بعنوان وسیله ای برای توسعه و درک رفتارهای انسانها به کار می آید. با درک تفاوتهای رفتاری، می توانیم مخاطبان، مشتریان و کارکنان خود را از لحاظ ارزشها، انگیزه ها و هنجارها مورد بررسی قرار دهیم.
اسلاید 4 :
با افکارسنجی ارتباط متقابل حاصل می شود، ضعفها و قوتها آشکار می شود، تصمیم گیریها و برنامه ریزیها به سیاق علمی و دقت و اطمینان بیشتر انجام می گیرد و از بسیاری از کاستیها و بحرانها جلوگیری می شود و جان کلام آنکه افکارسنجی از عوامل کارایی و پایداری است. یکی از ابزار اساسی و دائمی موِِِِسسات تحقیقی و روابط عمومی ها ”تنظیم پرسشنامه“ است. پرسشنامه اگر با روش صحیح و رعایت نکات لازم تنظیم، توزیع و استخراج شود، برای انجام تحقیقات محدود و میدانی یقینا به اهداف پژوهشی سازمان کمک شایانی خواهد کرد.
اسلاید 5 :
پرسشنامه
پرسشنامه به طورکلی از دیدگاه نوع سوالات به دو گروه تقسیم بندی می شود:
الف) پرسشنامه با سوالات باز
ب) پرسشنامه با سوالات بسته
اسلاید 6 :
- امتیاز سوالات باز آن است که پاسخگو در جواب به سوالات، از آزادی عمل فراوانی برخوردار بوده و برکنار از هر نوع ممنوعیت و مانعی، به سوالات طرح شده جواب می دهد.- سوالات در پرسشنامه ی باز، به صورتی است که پاسخگو آزادانه و براحتی می تواند نظریات و عقاید خویش را بیان کند.- استخراج و طبقه بندی پاسخهای سوالات بسته، بسیار آسانتر و سریعتر از سوالات باز انجام پذیر است.- یکی از عیوب سوالات بسته آن است که امکان دارد ایده هایی را در رابطه با مشخص کردن جوابهای احتمالی، به ذهن پاسخگو القا کند در حالیکه در سوالات باز، چون پاسخگو به هیچگونه جوابی رهنمون نمی شود، بنابراین ذهن پاسخگو مستقلا و برکنار از هر نوع تلقینی در جستجوی پاسخ بر می آید.
اسلاید 7 :
ویژگی ها و خصوصیات یک پرسشنامه ی میدانی مطلوب عبارتند از:
1. سوالات ساده و روان باشد نه دارای ابهام.
2. سوالات با نظمی منطقی (موضوعی یا تقدم و تاخر زمانی) تنظیم شود.
3. هرچه گزینه های پاسخگویی پرسشنامه بیشتر باشد، دقت دستیابی به نظرات بیشتر می شود.
4. سوالات در ارتباط با فرضیات تحقیق باشد و پاسخ فرضیه را جستجو کند.
5. بهتر است پرسشنامه چاپی باشد.
6. سوالات طوری باشد که ضمن جالب بودن، برای پاسخگو مخاطراتی نداشته باشد.
7. ساختار کلی یک پرسشنامه از سه بخش زیر تشکیل می شود:
الف) مقدمه ب)سوالات شناسنامه ای(شناسایی) ج) سوالات اصلی
اسلاید 8 :
فصل 7
تحلیل محتوا
اسلاید 9 :
الف: تحلیل محتوا چیست؟
تحلیل محتوا بعنوان یکی از روشهای تحقیق، سالهاست که مورد توجه بسیاری از پژوهشگران در رشته های مختلف قرار گرفته است. در تحلیل محتوا، پژوهشگر به جای آنکه نگرش، باورها و دیدگاههای افراد را از طریق پرسشنامه مورد مقایسه و بررسی قرار دهد، پیامهایی را که تولید کرده اند مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
برلسون می گوید: تحلیل محتوا یک شیوه ی تحقیقی است که برای تشریح عینی، منظم و کمی محتوای آشکار پیامهای ارتباطی به کار می رود. برای شناخت بهتر از تحلیل محتوا، درباره ی مفاهیم ”عینی“، “منظم“، “کمی“ و ”آشکار“ توضیح بیشتری ارائه می شود.
اسلاید 10 :
- عینی: معنای عینیت این است که مقوله های تحقیق باید طوری تعریف شوند که اگر پژوهشگر دیگری، همان محتوا را با همان تعاریف مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد، به نتیجه ی یکسان برسد.
- منظم: منظور از نظم در تحلیل محتوا این است که اولاً روش کار و نحوه ی جمع آوری داده ها برای تمام بخشهای تحقیق به صورت منظم و یکسان صورت گیرد. دوم اینکه مقوله ها به صورتی انتخاب می شوند که تمام محتوای مربوط به موضوع مورد تحلیل را در برگیرند. سوم اینکه داده های تحقیق، طوری جمع آوری می شوند که سوال و فرضیه های تحقیق را پاسخ گویند و به آنها مربوط باشند.
اسلاید 11 :
- کمی: منظور از کمیت عددی یا فراوانی مقوله ها و زیرمقوله های تحقیق است. در تحلیل محتوا، واحد تحلیل باید قابل اندازه گیری یا شمارش باشد.
- آشکار: آنچه در تحلیل محتوا مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد، محتوای آشکار پیام در برابر محتوای نهان است. به عبارت دیگر، پژوهشگر نباید براساس استنباطهای شخصی خود به حدس و گمان برای تحلیل پیامها بپردازد.
اسلاید 12 :
ب: کاربرد تحلیل محتوا
گوناگونی کاربرد تحلیل محتوا، خواه از لحاظ نوع رسانه (روزنامه، کتاب، فیلم و.)، خواه از لحاظ موضوع پژوهش (نظرها، ارزشها، سبکها و .)، خواه از لحاظ زمینه ی علمی (جامعه شناسی، روانشناسی، ادبیات و .)، بسیار است. در مواردی که تحلیل محتوا کاربرد دارد عبارتند از:
1. تحلیل روزنامه ها(بریده جراید)
2. تحلیل سخنرانیها
3. تحلیل داستان، شرح حال
4. تحلیل نامه ها
5. تحلیل پاسخهای پرسشنامه های باز
6. تحلیل انتقادات
اسلاید 13 :
اقداماتی که برای تحلیل محتوا لازم است عبارتند از:
اول- تعریف و تحدید مجموعه اسنادی که قرار است موضوع تحلیل محتوا قرار بگیرند.
دوم- تعریف کلمه ها و رده هایی که داده های محتوا بر حسب آنها کدگذاری و رده بندی می شوند.
سوم- تعریف واحدهای محتوا که شامل واحدهای ثبت و شمارش هستند.
چهارم- رده بندی یا جای دادن داده های محتوا در هر یک از رده ها و کدگذاری متن.
پنجم- رسیدگی به قابلیت اعتماد و اعتبار و پژوهش و .ششم- تجزیه و تحلیل و تفسیر و تهیه ی گزارش.
اسلاید 14 :
ج: چه چیزهایی را تحلیل محتوا کنیم؟
موارد زیر پیشنهاداتی برای تحلیل محتوا از سوی روابط عمومی است:
بریده جراید نشریات
برنامه ها و پیامهای تلویزیونی و رادیویی
نامه های وارده
انتقادات و پیشنهادات
سخنرانی رئیس سازمان و سایر مدیران
سوالات جلسات پرسش و پاسخ
کنفرانس مطبوعاتی
مصاحبه های اختصاصی
اسلاید 15 :
د: جداول تحلیل محتوا
بیشتر روابط عمومی ها، از روش تحلیل محتوا بیشتر برای تحلیل محتوای بریده جراید کمک می گیرند و کمتر موضوعات دیگر را مورد توجه قرار داده اند. البته شاید دلیل اصلی آن اهمیت ارتباط با مطبوعات، و سهولت انجام تحلیل محتوای بریده جراید باشد.
اسلاید 16 :
فصل 8
پژوهش (مطالعات بنیادی)
اسلاید 18 :
فصل 13
تبلیغات و روابط عمومی
اسلاید 19 :
الف: نسبت تبلیغات با ارتباطات
مهمترین شیوه های ارتباطی و پیام رسانی عبارتند از:
- خبررسانی
- تبلیغات
- اطلاع رسانی
ارتباطات
روابط عمومی
اطلاع رسانی
پاسخگویی
تبلیغات
اسلاید 20 :
* دو واژه ی تبلیغات و ارتباطات یکی نیستند، بلکه تبلیغات شکل کنترل شده ی ارتباطات است.
* تبلیغات نیازمند علوم ارتباطی و اجتماعی است و از کوشش های دیداری، نوشتاری، شنیداری، گفتاری و حرکتی ارتباطی بهره می گیرد.
* پیام، عنصر اساسی تبلیغ است و تبلیغ کننده بایستی پیامی برای ارتباط داشته باشد.
* تبلیغات بدون روابط عمومی زیانبار است و تنها منجر به برقراری ارتباط خواهد شد. بهره گیری از روابط عمومی ارتباط را پایدار و ماندگار خواهد کرد.
* تبلیغات بایستی از ارتباط عمودی ناهمسنگ، به ارتباط افقی منجر شود و از تولیدمحوری به مخاطب محوری روی آورد.