بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

و به نستعين
إنّه خيرُ ناصرٍ و معين

اسلاید 3 :

هو الله
رب العالمين
مكاتب روانشناسي
الاسلام يعلو ولايعلي عليه

اسلاید 4 :

مكتب
ساختگرايي
Structuralism

اسلاید 5 :

موضوع روانشناسي ساختگرايي: وونت موضوع علم را تجربه بي واسطه، مشاهده محتويات ذهن، معرفي كرد و آن را در مقابل تجربه با واسطه قرار داد.
مراد از تجربه، همان تصاوير ذهني مربوط به تأثرات حواس انسان از محيط خارج است كه كل آنها ذهن انسان را تشكيل ميدهند.

اسلاید 6 :

موضوع ساختگرایی تجربه بیواسطه و روش مطالعه آن دروننگری است

اسلاید 7 :

اگر به گلي نگاه كنيم، تجربه بيواسطه ما همان احساسهايي است كه از گل بر ذهن ما بهجاي مانده و بهصورت تصورات مختلف مربوط به رنگ، شكل و روشني گل ميباشد. اگر به جاي اين احساسها، به خود گل توجه شود و بگوييم گل قرمز است، توجه ما به گل است (تجربه با واسطه)، نه تجربه رنگ قرمز. هنگامي كه تجربه درد دندان خويش را توصيف ميكنيم، با تجربه بيواسطه سروكار داريم، اگر بگوييم، من درد دندان دارم، با تجربه با واسطه مقابل هستيم.

اسلاید 8 :

حاصل اينكه، اگر به جاي تجربه بي واسطه، به مشاهده اشياء بپردازيم، دچار خطاي محرك شديم. در واقع شيء مورد مشاهده و تجربه نبايد بر حسب اصطلاحات روزمره، در زبان عادي توصيف شود، بلكه بر حسب محتواي ذهن هشيار بايد توصيف گردد. بههمينجهت، روانشناسي وونت را روانشناسيمحتوايي ناميدهاند

اسلاید 9 :

تيچنر، موضوع روانشناسي، تجربه هشيار است. موضوع روانشناسي، تجربهاي است كه به افراد تجربه كننده وابسته است.
اين نوع تجربه با آنچه كه توسط ساير دانشمندان، مطالعه ميشود كاملا فرق دارد. مثلاً گرما، نور و صدا از نظر فيزيكدان، بررسي فرايندهاي فيزيكي موجود در اين پديده است؛ گرما رقص ملكولها، نور؛ حركت موجي اتر و صدا؛ جنبش موجي هواست. ولی از نظر روانشناس، اين است كه چگونه توسط مشاهدهگران انسان تجربه ميشوند.

اسلاید 10 :

تنها زماني كه تجربهها وابسته به اشخاص در نظر گرفته ميشوند ما گرما، سرما، سياه، سفيد، رنگ، بي رنگي، صداهاي بلند يا ضعيف را داريم.
دنياي فيزيك كه اين تجارب در آن مستقل از تجربه كننده تلقي ميشود نه سرد است نه گرم، نه تاريك است است نه روشن، نه ساكت است و نه شلوغ.
اينها موضوعات روانشناسياند. درجه حرارت اتاقي 42 درجه است، خواه كسي اين سطح از گرما را تجربه كند يا نكند. اما هنگامي گه مشاهده گراني در يك اتاق قرار ميگيرند و گزارش ميكنند كه ناراحت هستند، اين احساس توسط افراد تجربه كننده، تجربه شده و به آن وابسته است. تنها همين نوع تجربه، موضوع روانشناسي است.

اسلاید 11 :

تيچنر هشدار داد، كه در مطالعه تجربه كردن، شخص نبايد به چيزي كه خطاي محرك ناميده ميشود، يعني اشتباه گرفتن فرآيند ذهني با موضوع مورد مشاهده، دچار گردد.
مثلاً مشاهدهگراني كه يك سيب را ميبينند، به جاي گزارش درخشندگي، رنگ و خصوصيات فضايي كه تجربه ميكنند، آن را يك سيب توصيف كنند به خطاي محرك دچار شدهاند. هر چيز غير از قرمز، براق و گرد بودن توصيف كند، تفسير آن شييء است نه مشاهده.

اسلاید 12 :

زمان فيزيكي ثابت است، و واحد سنجش آن ثانيه است، طول (همه جا و هميشه ثابت و واحد سنجش آن سانتيمتر است) جرم فيزيكي ثابت و واحد آن گرم است كه همه جا و همه وقت يكسان است. با آنكه براي همه ثابت است، حال دو خط عمودي از نظر فيزيكي برابر هستند، اما به نظر بيننده آنها برابر نيستند. ساعتي را كه در اطاق انتظار نشستيد، با ساعتي كه صرف ديدن نمايشنامه جالبي ميكنيد، با آنكه برابرند، ولي يكي بهكندي ميگذرد و ديگري بسرعت سپري ميشود. بر اساس قوانين فيزيك زمان، اندازه و . برابرند ولي از ديدگاه روانشناختي، متفاوتند. از اين جهت علوم با رويكرد مختلف به موضوعات، از هم جدا ميشوند.

اسلاید 13 :

برجستهترين واقيعيت درباره جهان تجربه انساني واقعيت تغيير است، هيچ چيز ساكن نيست، همه چيز جريان دارد. هيچ جا هميشگي يا ثبات وجود ندارد. گرچه نوع بشر درصدد ثبات به جهان تجربه با وجود پايداري دو ذات "ماده و ذهن" هستند، ولي اين فكر بايد كنار گذاشته شود و فيزيكدانها بايد فرضيه تغيير ناپذيري "ماده" و روانشناسان غير قابل تغيير بودن "ذهن" را كنار بگذارند و باور كنند اشياء ثابت و جوهري به دنياي علوم، فيزيك و روانشناسي تعلق ندارند بلكه فقط مختص جهان متافيزيكاند.

اسلاید 14 :

تيچنر آگاهي را بهعنوان مجموع تجربههاي شخصي، آنطور كه در لحظه معين وجود دارند تعريف ميكرد و ذهن را حاصل جمع تجربههاي شخصي كه طي دوران زندگي متراكم شده است، ميداند. بنابراين، ذهن و آگاهي بطور كلي يك چيز هستند. بطور خلاصه ميتوان گفت، كه ذهن مجموعه كل فرايندهاي ذهني است. مجموعه كل اين معنا را ميرساند كه ما با همه تجربه مان ارتباط داريم و نه با بخش محدودي از آن. فرآيند اشاره دارد كه موضوع مورد مطالعه، جريان و حركتي دائمي است و مجموعهاي از اشياء لايتغير نيست. رخدادهاي جهان فيزيكي نمودهاي ماده فرض شدهاند و رخدادهاي جهان ذهني نمودهاي ذهن.

اسلاید 15 :

چگونه زيستن و آرامش
قرآن درس

اسلاید 16 :

دو کاربرد اساسی آگاهی

اسلاید 17 :

آگاهي دو كاربرد اساسي دارد
نخست آگاهي بهمعناي آگاهي نسبت به فرآيندهاي خود است، در اينصورت، آگاهي چيزي بيشتر از ذهن بوده و عبارت است از: ادراك چيزي كه در ذهن انسان ميگذرد، معلومات فردي و بيواسطهاي است كه ذهن از احساسها و افكار خويش دارد.

اسلاید 18 :

در معناي دوم آگاهي همانند ذهن است و صفات آگاهي و ذهني نيز يكي است. بنابراين، در زماني كه فرآيندهاي ذهني جريان دارند، آگاهي نيز هست و به محض اينكه فرايندهاي ذهني متوقف ميشوند، ناخودآگاهي برقرار ميشود. اينكه گفته ميشود، من نسبت به احساسهايي آگاهي دارم، معنايش اين است كه من آن را احساس ميكنم. داشتن احساس نسبت به چيزي به معني آگاه بودن نسبت به آن است و آگاه بودن يعني احساس داشتن.

اسلاید 19 :

معناي اول را بايد كنار گذاشت، چون آگاهي با همان عموميتي كه در جهان خارجي مورد مشاهده قرار ميگيرد، موضوع مشاهده باشد، گمراه كننده است، زيرا اين فكر را القا ميكند كه ذهن موجود مشخصي است، نه جرياني از فرآيندها.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید