بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
کارگاه کامپیوتر 1
اسلاید 3 :
آشنايي با مفاهيم اوليه
اسلاید 4 :
COMPUTE COMPUTER (محاسبه كردن) (حسابگر) رايانه راي - تدبير
اسلاید 5 :
از چرتكه تا ربات
چرتكه
بسيارى از دانشمندان و تاريخ شناسان كامپيوتر،چرتكه را كه يكى از وسايل محاسباتى اوليه بوده به عنوان نياى كامپيوتر مى شناسند. اين ابزار دست كم تا قرن شانزدهم ميلادى در سراسر جهان پيشرفته ترين وسيله محاسباتى محسوب مى شد.
اختراع چرتکه در حدود 5000 سال قبل ازمیلاد مسیح بوده است که آنرا به چینی ها نسبت می دهند
جى ناپير
يك اسكاتلندى با نام جي ناپيركه موفق به طراحى مكانيكى براى ضرب و تقسيم شد، نظراتش مبناى طراحى جدول هاى لگاريتمى شد كه تا امروز هم كاربرد دارد
البته در حقيقت مدت ها قبل از ناپير خوارزمى دانشمند شهير ايرانى، ناخودآگاه، اساس و پايه برنامه ريزى كامپيوتر ها را ابداع كرد. به پاس خدمات شايان وى به مبناى برنامه نويسى الگوريتم (واژه لاتينى شده الخوارزمى) گفته مي شود.
اسلاید 6 :
اولين ماشين محاسباتى
در اواسط قرن هفدهم ميلادى توسط پاسكال ساخته شد كه قادر به جمع و تفريق رياضى بود بيش از صد سال طول كشيد تا اعمال ضرب و تقسيم را به ماشين پاسكال اضافه كنند .
دستگاهی که بلز پاسکال در سال ۱۶۴۲ ساخت اولین تلاش در راه ساخت دستگاههای محاسب خودکار بود. پاسکال آن دستگاه را که پس از چرتکه دومین ابزار ساخت بشر بود، برای یاری رساندن به پدرش ساخت. پدر وی حسابدار دولتی بود و با کمک این دستگاه میتوانست همه اعدادشش رقمی را با هم جمع و تفریق کند.
لایب نیتز با افزودن چند چرخ دنده به ماشین پاسکال ماشینی ساخت که میتوانست ضرب وتقسیم را هم انجام بدهد وآن را (ماشین حساب) نامید.
لایب نیتز ریاضیدان آلمانی نیز از نخستین کسانی بود که در راه ساختن یک دستگاه خودکار محاسبه کوشش کرد. او در سال ۱۶۷۱ دستگاهی برای محاسبه ساخت که کامل شدن آن تا ۱۹۶۴ به درازا کشید. همزمان در انگلستان ساموئل مورلند در سال ۱۶۷۳ دستگاهی ساخت که جمع و تفریق و ضرب میکرد.
اسلاید 7 :
در سال ۱۸۳۰ چارلز بابيج انگليسى «ماشين تحليلى» را طراحى كرد و در سال ۱۸۵۵ در نمايشگاه پاريس آن را به نمايش گذاشت. گرچه بابيج هرگز نتوانست ماشين خود را تكميل كند اما اولين گام هاى جسورانه را در اين راه برداشته بود و به همين خاطر او را پدر علم كامپيوتر هاى امروزى مى دانند.
ماشين تحليلى
در قرن هجدهم میلادی هم تلاشهای فراوانی برای ساخت دستگاههای محاسب خودکار انجام شد که بیشترشان نافرجام بود. سرانجام در سال ۱۸۷۵ میلادی استیفن بالدوین نخستین دستگاه محاسبه را که هر چهار عمل اصلی را انجام میداد، به نام خود ثبت کرد.
چارلز بابیج ماشینی برای محاسبه چند جمله ای ها ابداع کرد که آن را ماشین تفاضلی نامیدند وسپس به فکر ساخت وسیله ی محاسباتی کاملتری افتاد که می شد به آن برنامه داد این ماشین شباهت فراوانی به کامپیوترهای امروزی داشت وبه همین دلیل نام بابیج به عنوان پدرکامپیوتر در تاریخ باقی مانده است.
اسلاید 8 :
اولين كامپيوتر آنالوگ
درست صد سال بعد در سال ۱۹۳۰ وانوار بوش اولين كامپيوتر آنالوگ را در آمريكا ساخت كه اين كامپيوتر در جنگ جهانى دوم براى كمك به هدف گيرى سلاح هاى نظامى مورد استفاده قرار گرفت.
اولين كامپيوتر ديجيتال (صفر و يكى)
جهش عظيم بعدى در زمينه ساخت كامپيوتر در سال ۱۹۴۴ و با ساخت اولين كامپيوتر ديجيتال (صفر و يكى) روى داد. نام اين كامپيوتر مارك ۱ توسط كمپانى مشهور IBM (هرمان هالريث – در آمارگيري امريكا ) ساخته شده بود.
اسلاید 9 :
انياك
كامپيوتر مشهور بعدي فقط دو سال زمان طراحى و ساخت برد و توسط دو مهندس از دانشگاه پنسيلوانيا (ماكلي –آكرت - محاسبه زمان انفجار -پنتاگون صنايع نظامي امريكا) ارائه شد. نام اين غول ۳۰ تنى كه ۱۷ متر مربع سطح را مى پوشاند «انياك» بود و براى اولين بار در فناورى ساخت آن از لامپ خلأ استفاده شد.جالب اينجاست كه تا آن زمان كامپيوتر ها فاقد هرگونه حافظه بودند.
در سال ۱۹۴۷ جان ون نيومن ايده واحدى براى نگهدارى دستورات (كه امروزه حافظه خوانده مي شود) را مطرح و عملى كرد.
اسلاید 10 :
قابليت انعطاف يا تغيير پذيري
ظرفيت بالاي حافظه و دسترسي سريع
سختكوشي و خستگي ناپذيري
دقت
سرعت
ويژگيها و امتيازات كامپيوتر
اسلاید 11 :
1- دارای کاربردهای ویژه تک منظوره بودند.
2- کلیه برنامه ها به زبان ماشین نوشته می شد (توسط صفر و یک)
3- در آنها از لامپ خلاء استفاده می شود به طوری که در کامپیوتر انیاک درحدود 19000 لامپ خلاء به عنوان حافظه بکار رفته بود.
تنها زبانی قابل فهم برای کامپیوتر می باشد که در این زبان از ارقام صفر و یک به عنوان علائم اولیه استفاده میشود ، و هر دستورالعمل به صورت رشته ای از صفر و یک ها نوشته می شود.لازم به ذکر است که زبان ماشین یک زبان سطح پایین به شمار می رود که در جای خود بیشتر توضیح داده خواهد شد.
زبان ماشین:
سيل تكاملي كامپيوتر ها
ویژگی های کلی کامپیوتر های نسل اول:
اسلاید 12 :
ویژگی های کلی کامپیوتر های نسل دوم :
1- از ترانزیستور در آنها استفاده شده بود.
2- دارای کاربرد های عمومی و همه منظوره بودند .
3- زبان های برنامه نویسی آنها فوق العاده آسان بود .
4- ازحلقه های کوچک مغناطیسی به عنوان حافظه در آنها استفاده شده بود.
5- دارای حجم بسیار کمتری نسبت به کامپیوتر های نسل اول بودند.
1- امکان تبادل اطلاعات از راه دور با استفاده از شبکه مخابرات
2- گسترش زبان های برنامه نویسی
3 - امکان اجرای موازی چند برنامه
4- تراکم و مینیاتوری شدن اجزای سخت افزاری
5- مدار های مجتمع IC که مجموعه ای از اجزای دیگر نظیر ترانزیستورها بودند .
ویژگی های کلی کامپیوتر های نسل سوم :
اسلاید 13 :
تولد ریز پردازنده که حاصل ساخت مدار های فشرده ( LSI ) و بسیار فشرده ( VLSI ) بود این نسل را بوجود آورد .
1- استفاده از میکروپروسسورها ( ریز پردازنده یا CPU )
2- استفاده از حافظه نیمه هادی ( نیمه رسانا )
3- استفاده از مدار های مجتمع ( IC ) با تراکم بالا ( LSI ) تراکم خیلی بالا ( VLSI ) و تراکم فوق العاده بالا ( ULSI )
4- بکارگیری شبکه های کامپیوتری.
ویژگی های کلی کامپیوتر های نسل چهارم :
ویژگی های کلی کامپیوتر های نسل پنجم :
نسل پنجم کامپیوترها که ایده آن اولین بار توسط ژاپنی ها در سال 1980 مطرح شد ساختن کامپیوترهایی را پیشنهاد می کند که بتواند بیاموزد ، استنباط کنند و تصمیم بگیرند و به طور کلی رفتاری داشته باشند که معمولاً در حوزه منطق و استدلال خاص انسان قرار دارد و به عبارت ساده تر هوشمند باشند.
اسلاید 14 :
طراحی این کامپیوترها بر اساس کپی برداری عینی از مغز آدمی می باشد البته میبایست خاطر نشان ساخت که مرز بین کامپیوترهای نسل پنجم و ششم کاملاً مشخص نیست.
ویژگی های کلی کامپیوتر های نسل ششم :
كاهش بهاي رايانه ها
اسلاید 15 :
SSI, MSI,LSI,VLSI,USI
رشد فنّاوري ريزپردازنده ها وكوچك شدن ابعاد آنها
اسلاید 16 :
نمونههايي از ماشينهاي توليد شده قبل از عصرالكترونيك
اسلاید 17 :
نمونههايي از ماشينهاي توليد شده قبل از عصرالكترونيك
اسلاید 18 :
کامپیوترهای قیاسی (Analog) این کامپیوتر ها داده هایی را اندازه گیری می کندکه از نظر مقدار به صورت پیوسته تغییر میکنند مانند سرعت،حرارت،جریان آب و. .
این رایانه ها با کمیت های فیزیکی پیوسته سو کار دارند و اطلاعات یک محیط فیزیکی را به اعداد و ارقام تبدیل نموده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند.
کامپیو ترهای عددی(Digital) کامپیوتری که در آن عملیات بر اساس دو یا چند حالت منفضل انجام می گیرد ، کامپیوتر دیجیتالی گفته می شود .
کامپیوتر های عددی باینری دو حالت دارند، روشن وخاموش منطقی یا صفرو یک که با ترکیبات مختلف معرف انواع اطلاعات هستند. به عبارت دیگر در کامپیوتر های دیجیتالی که بر اساس دودویی (binary) کار می کنند، تمام اطلاعات با استفاده از مجموعه ای از دو رقم 0و1 کدبندی میشود
کامپیوترهای پیوندی(Hybrid)
کامپیوتری که از مدار های دیجیتالی و آنالوگ ساخته شده است. به عبارت دیگر برخی از قسمتهای آن با استفاده از مقادیر پیوسته وبرخی قسمتهای آن با استفاده از مقادیر گسسته یا دیجیتالی کار میکند.بیشتر کامپیوترهای صنعتی از این نمونه هستند. برای مثال در هنگام کنترل درجه حرارت، دستگاهی که به صورت مستقیم حرارت را اندازه گیری میکند، دستگاهی آنالوگ میباشد و پس از اندازه گیری و تبدیل مقدار درجه حرارت به باینری ، آنرا در اختیار قسمت دیجیتال جهت پردا زش قرار میدهد.
اسلاید 19 :
آشنايي با مفاهيم
سخت افزار
نرم افزار
ميان افزار
فناوري اطلاعات
آشنايي با اصطلاحات
تعريف كامپيوتر
تعريف سيستم
سيستم كامپيوتري ( داده – پردازش – اطلاعات )
بلوك دياگرام سيستم كامپيوتر (ترسيم بلوك دياگرام )
اسلاید 20 :
انواع كامپيوتر
ريز كامپيوتر
روميزي
كيفي يا روپايي
كامپيوتر دستي
همكار ديجيتال شخصي
كامپيوتر كوچك
كامپيوتر بزرگ
ابر كامپيوتر