بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحيم

اسلاید 2 :

نكاتي دررابطه با شتر مرغ

اسلاید 3 :

جمعيت دنيا در حال افزايش و نياز جوامع بشري به پروتئين رو به فزوني مي باشد تنوع غذايي واستفاده از جيره هاي كم چرب وبا كلسترول پايين هر چه بيشتر متداول گشته وازطرفي آدمي از بدو خلقت واستفاده از ابزارهاي ساده تا به امروز و با كمك فن اوري جديد از حيوانات وحشي واهلي براي تامين نيازهاي خود بهره برده است .

اسلاید 4 :

از حدود صد سال پيش پرورش شترمرغ با هدف بهره گيري ازفراوارده هاي آن و بدليل ويژگيهاي خاص اين پرنده به ويژه در قاره افريقا بطور قابل توجهي مطرح بوده است ، خصوصياتي همچون مقاومت زياد در برابر شرايط اقليمي متفاوت ويژگيهاي تغذيه اي وكيفيت منحصر بفرد فرآوردهاي ان شامل گوشت – چرم و پوست باعث شده تا ازابتداي دهه حاضر استقبال شاياني از سوي توليد كنندگان در كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه جهت پرورش وتكثيرشترمرغ درسطح انبوه وبه شكل صنعتي بوجود آيد بطوريكه در اين زمان كوتاه مطالعات وفعاليتهاي گسترده اي درزمينه پرورش تغذيه اصلاح نژاد بهداشت وبيماريهاي اين پرنده صورت پذيرفته است در كشورمانيز مدتي است كه علاقه به پرورش اين پرنده در بين توليد كنندگان پديدار گشته است

اسلاید 5 :

شترمرغ درشاخه مهره داران رده پرندگان خانواده شتر مرغان واز جنس شتر مرغ بوده بزرگترين پرنده موجود در روي كره زمين و فاقد قدرت پرواز بوده كه بدليل داشتن پاهاي قوي اين كمبود جبران شده و قادر است باسرعت 60 كيلومتر در ساعت بدود وازخود دفاع كند .
شترمرغ به سه نژاد اصلي گردن سياه- گردن قرمز و گردن آبي تقسيم ومحصولات مهم اين پرنده به ترتيب اهميت چرم – گوشت و پر است ، شترمرغ همه چيز خوار بوده ومعمولا غذاي اصلي آن را يونجه ، جو، ذرت و سبوس تشكيل مي دهد وسن بلوغ جنسي در شتر مرغ نر2.5 تا 3 سالگي و ماده ها 2 تا 2.5 سالگي مي باشد . بيشترين گوشت قابل استفاده از لحاظ تجاري ازپاهاي(ران) شتر مرغ بدست مي آيد وداراي كلسترول پايين و پروتئين بالا مي باشد .

اسلاید 6 :

شرايط آب و هوايي وتغذيه وتاسيسات و شرايط بهداشتي از عوامل مهم در توليد مثل گله هاي شتر مرغ مي باشد،ميانگين توليد تخم يك شتر مرغ در فصل توليد تخم گذاري 60 عدد و بطورمتوسط توليد جوجه در داخل كشور در يك فصل 25 قطعه مي باشد.
درصد تركيب خانواده شتر مرغ 2به1 يا 3به 2 ويا 5به 3 است كه عدد كمتر مربوط به نر است

اسلاید 7 :

ميانگين توليد تخم گذاري يك شترمرغ درفصل توليد 60 عدد و بطور متوسط تعداد توليد جوجه در يك فصل 25 قطعه مي باشد

اسلاید 9 :

سن كشتار جهت توليد گوشت و پوست تا 14 ماهگي با وزن حدود 100 تا 120 كيلو گرم وتوليد خالص حدود 35 كيلو گرم مي باشد .
تشخيص شتر مرغ هاي نر وماده بالغ از همديگر به سادگي از روي پر وبال سياه براي نرها وپروبال قهوه اي مايل به خاكستري براي ماده ها ونيز اندازه متفاوت بدنشان امكان پذير است .
فصل توليد مثل شتر مرغها در اواسط اسفند ماه شروع وتا اواسط مهر ماه ادامه دارد .

اسلاید 10 :

عمر شتر مرغ طولاني وبه حدود 40 تا 50 سال مي رسد وعمر اقتصادي شتر مرغ به ده سال مي رسد .
مدت زمان لازم جهت تبديل تخم به جوجه يكروزه 42 روز مي باشد .
ايجاد فضاي سبز و درختكاري در كنار راهروها و محوطه چراگاهها گردشگاه باسايبانهاي طبيعي براي شترمرغها مطلوب تر است .
در شرايط اقليمي ايران زمينهاي شني كلاس درجه دو جهت امر پرورش شتر مرغ مناسب مي باشد .

اسلاید 11 :

حداقل مساحت گردشگاه براي يك جفت مولد 800 متر مربع و براي هر شتر مرغ ماده اضافي 200 متر مربع وبراي هر شتر مرغ نر اضافي 800 متر مربع درنظر گرفته مي شود .
سيستم هاي نگهداري جهت پرورش شترمرغ به سه صورت بسته يا متمركز- نيمه بسته يا نيمه متمركز-بازياغير متمركزميباشد .

اسلاید 13 :

مشكلات پيش روي صنعت
1-هزينه هاي بالاي توليد (جيره غذايي-تلفات-.)
2-عدم بازارمناسب ومطمئن جهت فروش محصولات(پوست وگوشت)
3-عدم وجود بازار صادرات –مشكل رقابت با كشورهاي ديگر
4-مشكلات فن اوري پوست –كشتارگاه و.
5-عدم امكان رقابت گوشت شتر مرغ با گوشت توليدي ساير دامها وطيور بدليل ذائقه مصرف كنندگان و قيمت تمام شده

اسلاید 14 :

اشکالات و پیشنهادات در رابطه با صنعت سایر ماکیان
1.ذائقه مصرف گوشت شتر مرغ می تواند در هنگام تولید انبوه بعنوان یک چالش برای این صنعت مطرح باشد.
2.جهت اقتصادی بودن طرح فوق باید بر روی سایر محصولات و بخصوص چرم و صادرات آن بصورت ویژه کار شود.
3. با توجه به وجود بیماری های مشترک با طیور – دام و حتی انسان می بایستی محل استقرار طرحهای شتر مرغ با دقت بیشتر در نظر گرفته شود که حتی المقدور منطقه متراکم از نظر پرورش طیور نباشد.
4. با توجه به اینکه حدود 4 سال زمان لازم است تا طرح پرورش شتر مرغ مولد (از نظر تاسیسات،پرورش و تولید) به بهره برداری برسد لازم است فرد از توان مالی و مدیریتی لازم برخوردار باشد.
5. با توجه به نزدیک بودن ذائقه مصرف به گوشت بوقلمون و همچنین بالاتر بودن پروتئین و کوتاهتربودن زنجیره های اسید چرب ترویج در جهت تولید آن توصیه می گردد.
6. با توجه به اینکه 35% گوشت بوقلمون بعنوان قرمز و 65% آن گوشت سفید می باشد می توان با آن تنوع غذائی بیشتری ایجاد نمود و حال آنکه گوشت قرمز بوقلمون مَضرات گوشت قرمز را ندارد.
7. با توجه به طول زمان کوتاه پرورش و مقاوم بودن نسبت به بیماریها و سرمايه گذاری کمتر و همچنین با توجه به ذائقه مصرف کشورهای عربی به نظر می رسد چنانچه در جهت صادرات گوشت بلدرچین گامهائی برداشته شود نتیجه بخش خواهد بود.
8. چنانچه زمینه مصرف داخلی و یا خارجی (صادرات) محصولات سایر ماکیان مشخص و برنامه ریزی نشود بنظر می رسد صدور مجوزهای جدید یا توسعه خالی از اشکال نباشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید