بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
بررسی اپیدمیولوژی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 97-1390
اسلاید 3 :
با پیچیده شدن فرآیندهای متنوع عرضه مواد غذایی و شیوه های تولید، ایمنی مواد غذایی و کنترل آن روز بروز توجه بیشتری را به خود جلب میکند. ایمنی مواد غذایی در واقع بخش مهمی از سلامت عمومی است. اگر چه اکنون در اکثر کشورهای جهان، سیستم نظارت پیشرفته وجود دارد اما همچنان رخداد بیماریهای منتقله از راه آب و غذا ادامه دارد .
تخمین زده می شود 60٪ از بیماری های دستگاه گوارش سالانه برای هر بزرگسال در جمعیت عمومی ایالات متحده ناشی از بیماری های منتقله از غذا باشد. برای هفت عامل بیماری زای ناشی از غذا، بار سالانه 6.5 تا 34.5 میلیارد دلار فقط در ایالات متحده تخمین زده شده است.
در كشورهاي صنعتي 30 درصد افراد از بيماريهاي منتقله از آب و غذا رنج ميبرند، ولي در كشورهاي جهان سوم، حدود 80 درصد كل بيماريها و 33 درصد مرگ وميرها ناشي از مصرف آب و غذاي آلوده ميباشد
مقدمه:
اسلاید 4 :
دلایلی نظیر تحول در فناوري مواد غذایی، تغییر در سبک زندگی، خرید مواد غذایی در حجم زیاد و استفاده طولانی مدت از مواد غذایی نگهداري شده در یخچال و عدم اطلاعات کافی در زمینه بهداشت مواد غذایی تا نحوه نگهداري و پختن آنها سبب بروز روز افزون طغیان هاي ناشی از مواد غذایی شده است که این مشکلات به عنوان یک چالش جهانی مطرح بوده و کشورها در تلاش هستند تا با بررسی هاي آگاهانه در جهت شناخت عوامل و کنترل و پیشگیري آنها بر آیند و با جلوگیري از وقوع این طغیان ها باعث صرفه جویی در هزینه هاي درمانی شده و سلامت جامعه را با رعایت بهداشت مواد غذایی تامین کنند
اسلاید 5 :
با وجود در اختیار بودن منابع متعدد برای پرداختن به طغیان های ناشی از آب و غذا، عدم بررسی با عدم گزارش دهی طغیان یکی از چالش های مهم بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. تفاوت های محیطی، نبود سامانه های مراقبتی کارآمد برای بیماریهای منتقله از راه آب و غذا، عدم استفاده از دانش اپیدمیولوژی، و نبود زیرساخت های آزمایشگاهی لازم برای تشخیص و ردیابی عوامل عفونی از جمله دلیل های این چالش مهم به شمار می آیند هر طغیان ویژگی های منحصر به فردی دارد که نیازمند راهنما و دستورالعمل مخصوص به خود است. لازم به یادآوری است که پرداختن به خطر بیماریهای منتقله از راه آب و غذا وظيفه ای فراتر از کارکنان بهداشتی را می طلبد
اسلاید 6 :
مطالعات مختلفی در این خصوص در ایران و دنیا صورت گرفته است. با توجه به اینکه تاکنون مطالعه ی جامعی در این زمینه در استان کرمانشاه انجام نشده است لزوم انجام این مطالعه احساس می گردد. بنابر این اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺎ ﻫﺪف تعیین وضعیت ﻃﻐﻴﺎن ﻧﺎﺷﻲ بیماری ﻫﺎي ﻣﻨﺘﻘﻠﻪ از راه آب و مواد ﻏﺬایی استان کرمانشاه انجام شد.
اسلاید 7 :
هدف اصلی:
تعیین اپیدمیولوژی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 97-1390
اهداف اختصاصی:
1-تعیین توزیع فراوانی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390
2-تعیین انواع طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390
3-تعیین مکان بروز طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390
4-تعیین عامل طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-
1390
5-مقایسه ی فراوانی طغیانهای بیماریهای منتقله از آب و غذا در مناطق زلزله زده قبل و بعد از زلزله
اسلاید 8 :
شناسایی انواع طغیان های مهم در سطح استان و برنامه ریزی در کاهش بروز آن ها
شناسایی مهمترین کانون های بروز طغیان ها و اجرای برنامه ها ی آموزشی و پیشگیری توسط مسئولین امر در این کانون ها
تعیین اثر زلزله بر روی طغیانها در استان کرمانشاه و کمک به برنامه ریزی و پیشگیری در شرایط مشابه
با توجه به اینکه بسیاری از مراکز جمعیتی کشور بر روی گسل های فعال زلزله قرار دارند، یافته های این طرح به تدارک و آماده سازی برای تسریع در کمک و برنامه ریزی برای پیشگیری از طغیانهای منتقله از آب و غذا کمک خواهد کرد. همچنین یافته های این پژوهش برای سایر کشورها در شرایط مشابه می تواند مفید واقع گردد.
اهداف کاربردی:
اسلاید 9 :
1) توزیع فراوانی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390چگونه است؟
2) انواع طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390چیست؟
3) مکان بروز طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390کدام است؟
4) عوامل طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کرمانشاه طی سال های 1397-1390کدام هستند؟
سوالات:
اسلاید 10 :
فراوانی طغیانهای بیماریهای منتقله از آب و غذا در مناطق زلزله زده قبل و بعد از زلزله متفاوت است.
فرضیه:
اسلاید 11 :
روش کار:
این مطالعه بصورت مقطعی انجام شدکه با بهره گیری از اپیدمیولوژی توصیفی، مشاهده و ثبت یافته های بالینی در بیماران مبتلا به گاستروانتریت مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی دولتی و درمانگاه های خصوصی در شهرستان های استان کرمانشاه در طغیان های گزارش شده توسط شبکه های بهداشتی شهرستان های استان کرمانشاه صورت گرفته است. اطلاعات مربوط به بیماران توسط پزشکان مراکز دولتی و خصوصی جمع آوری و گزارش گردیده است. نمونه ها پس از جمع آوری به آزمایشگاه ارسال گردیده و از نظر عوامل باکتریایی، انگلی، نوروویروس و همچنین آزمایش سرولوژیHEV IgM و HAV IgM و آزمایش ملکولی RT-PCR هپاتیت A و E و نمونه های انستیتو پاستور نیز به لحاظ آلودگی به اشرشیاکلی مورد بررسی قرار گرفته اند.
اسلاید 12 :
ابزار جمع آوری داده ها فهرست خطی بیماران است که شامل نام و نام خانوادگی، سن، جنس، تاریخ، محل زندگی، علائم، منبع غذایی، منبع آب شرب و .. بود. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از SPSS نسخه 25 انجام گرفت.
برای جمع آوری این اطلاعات، بعد از هماهنگی با مرکز بهداشت استان کرمانشاه، کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت جمع آوری اطلاعات خواسته شده در فرم جمع آوری اطلاعات صورت گرفته و نهایتا این اطلاعات به نرم افزار آماری وارد گردید. در مورد بررسی الگوی طغیانها در دو شهرستان آسیب دیده در زلزله در واقع داده های مربوط به طغیانهای یکسال قبل از زلزله به عنوان گروه کنترل زمانی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
اسلاید 13 :
از سال 1390 تا 1398 تعداد 2101 طغیان در استان کرمانشاه رخ داده است. که به ترتیب سالها در نمودار زیر مشخص شده است.
یافته ها:
اسلاید 14 :
تعداد مبتلايان در اين 2101 طغيان برابر 12553 نفر با حداقل 2 و حداکثر 2911 نفر در هر طغیان.از اين تعداد مبتلايان تعداد 840 نفر بستري شده با حداقل يک نفر و حداکثر 50 نفر در هر طغيان.
تعداد موارد فوت شده 9 نفر بوده است.
اسلاید 15 :
در نمودار زیر طی دوره مذکور بر حسب شهرستانها موارد گزارش شده است
اسلاید 16 :
در نمودار بالا تعداد و درصد طغيانها در شهرستانهاي مختلف نشان داده شده است.از تعداد 2101 مورد طغيان
حدود 16 درصد در شهرستان کرمانشاه و بعد از آن حدود 14 درصد در روانسر رخ داد ه است.
در شهرستان روانسر حدود 45 درصد موارد به علت مصرف سبزیها ، قارچ و میوه ها رخ داده است.
اسلاید 17 :
فراوانی مبتلایان بر حسب گروههای سنی در نمودار بالا گزارش شده است. بیشتر موارد نامشخص هستند و در بین موارد مشخص شده بیشترین گروههای سنی 30-16 سال می باشند
اسلاید 18 :
فراوانی مبتلایان بر حسب گروه جنسی در نمودار بالا آورده شده است. حدود 37 درصد نامشخص می باشند
اسلاید 19 :
نتایج مربوط به فراوانی طغیانها بر حسب محل طغیان در جدول فوق گزارش شده است. بیشترین موارد محل طغیان خانگی بوده است.
اسلاید 20 :
نتایج مربوط به فراوانی نوع ماده غذایی مصرف شده درطغیانها در جدول فوق نشان داده شده است.