بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
کارگاه آشنایی با سامانه نوپا نظام نوین اطلاعات پژوھش پزشکی ایران
اسلاید 2 :
نظام نوین اطلاعات پژوهش پزشکی ایران (نوپا)، مجموعه ای از شیوه ها و سامانه های اطلاعاتی دربرگیرنده اجزای نظام پژوهش علوم پزشکی کشور شامل پژوهشگران و نویسندگان مقالات، طرح های تحقیقاتی، پایان نامه ها، مقالات، مجلات، کتاب ها، پروانه های ثبت اختراعات و سایر موارد مرتبط است.
اسلاید 3 :
هدف از طراحی نوپا
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف تامین اهداف زیر، اقدام به طراحی و پیاده سازی نظام نوین اطلاعات پژوهش پزشکی ایران (نوپا) نموده است:
1- بهره برداری اثربخش، مبتنی بر اخلاق و کارآمد از پژوهشهای نظام سلامت کشور
2- توسعه کمی و کیفی پژوهشهای نظام سلامت
3- صرفه جویی و مدیریت هزینه ها در پژوهشهای نظام سلامت
4- افزایش مشاهده پذیری و دسترسی پژوهشگران به منابع اطلاعاتی و نتایج پژوهشها
اسلاید 5 :
سامانه های نوپا
1.کتابخانه ملی پزشکی ایران
2.بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی
3. پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور
4. سامانه مشابهت یاب
5. سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور
6. سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد)
7. بانک مقالات پزشکی ایران
8.بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور
9. فهرست مجلات نامعتبر و جعلی
10. سامانه علم سنجی اعضای هیأت علمی
11. سامانه منبع یاب (Resource finder)
12. بانک اطلاعات طرح های تحقیقاتی علوم پزشکی کشور
اسلاید 6 :
1-کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی کشورwww.inlm.ir
(کتابخانه ملی پزشکی ایران) با نام Iranian National Library of Medicine یا INLM دسترسی پژوهشگران را به انواع متنوع منابع اطلاعاتی پژوهشی ملی کشور شامل کتاب ها، مقالات ، پایان نامه ها، طرح تحقیقاتی، مجلات و غیره فراهم می کند. این کتابخانه الکترونیک مجهز به یک موتور جستجوی متمرکز است که همه این منابع را جستجو، بازیابی و ارائه می کند. فاز اول آن با جستجوی مجلات آغاز شده و به زودی، جستجوی مقالات، کتب و غیره به آن افزوده می شود.
اسلاید 8 :
2- بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی کشورhttp://thesis.research.ac.ir/faces/home.jspx
بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی کشور مجموعه دربرگیرنده حدود 300 هزار پایان نامه انجام شده مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ابتدا تاکنون است. امکان جستجوی این پایان نامه ها بر اساس نام پدیدآور، عنوان، کلید واژه، استاد مشاور و استاد راهنما و غیره در آدرس thesis.Research.ac.ir وجود دارد.
اطلاعات این بانک در حال حاضر هر ماه یکبار روزآمد شده و آخرین پایان نامه دفاع شده در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترای عمومی، تخصصی، فوق تخصصی، فوق تخصصی و Ph.D. در آن وارد می شود.
پس از جستجو و بازیابی نتایج، می توان در ستون فیلتر، نسبت به محدود کردن نتایج جستجو به یک دانشگاه خاص و یا استاد راهنمای خاص اقدام نمود. ضمن آنکه وضعیت توزیع پایان نامه های بازیابی شده بر اساس سال دفاع، موضوع، دانشگاه محل تحصیل دانشجو و غیره نیز وجود دارد.
اسلاید 9 :
2- بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی کشور
اسلاید 10 :
3- پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشورhttp://news.research.ac.ir/
پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور با هدف انتشار، گردآوری و اشاعه اخبار حاصل از تحقیقات نظام سلامت در کشور در آدرس news.research.ac.ir راه اندازی شده است. هدف از راه اندازی این سامانه، انتشار سریع اخبار مستند و مبتنی بر شواهد از پژوهش های سلامت کشور به روشی امن، صحیح و سریع با دسته بندی های مناسب و برای ذینفعان و گروه های هدف مشخص است. در واقع یکی از کارکرد های این سامانه، برقراری ارتباط بین محققان و مردم و سایر ذینفعان جامعه از طریق انتقال پیام و ترجمان دانش منتج از طرح های تحقیقاتی است.
از ابتدای سال 1396، از هر طرح تحقیقاتی و پایان یافته در دانشگاه های علوم پزشکی کشور یک خبر توسط دانشگاه مربوطه استخراج و در این سامانه ثبت می شود. این اخبار پس از بررسی و تأیید کارشناسان ستادی وزارت بهداشت، در سامانه مذکور درج می شوند. در حال حاضر بیش از 2000 خبر و پیام منتج از طرح های تحقیقاتی صورت گرفته دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این سامانه درج و اطلاع رسانی شده است.
اهداف پایگاه :
انتقال دانش تولید شده حاصل از طرحهای پژوهشی دانشگا ههای علوم پزشکی کشور
افزایش تعامل بین محققان و جامعه، تصمیم گیرندگان و سیاستگزاران
ارتقاء آگاهی و اطلاع رسانی از نتایج پژوه شهای علوم پزشکی
اسلاید 11 :
3- پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور
اسلاید 12 :
4- سامانه مشابهت یابhttp://ppc.research.ac.ir/
پژوهشگران با دسترسی به ابزارهای توانمند مشابهت یابی و بررسی سرقت علمی، می توانند قبل از ارسال مقاله به مجلات مورد نظر خود، نسبت به مشابهت یابی اقدام و در صورت وجود، مصداق سرقت علمی (plagiarism) را در آن بررسی نمایند.
با هدف فراهم سازی دسترسی پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی کشور، سامانه مشابهت یابی و بررسی سرقت علمی مقالات (paper plagiarism checkers) اجرا گردیده است. پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی کشور می توانند با دریافت شناسه و رمز عبور محیط شخصی خود در سامانه، نسبت به بارگزاری فایل مقاله انگلیسی خود اقدام نموده و سپس گزارش مشابهت یابی آن را دریافت نمایند.
این سامانه در فاز اول، امکان مشابهت یابی مقالات انگلیسی را از طریق دو نرم افزار مشابهت یاب اصیل داشته و در فاز دوم، با دسترسی به بانک اطلاعات مقالات و پایان نامه های منتشر شده علوم پزشکی کشور، امکان مشابهت یابی مقالات فارسی را نیز خواهد داشت.
اسلاید 13 :
4- سامانه مشابهت یاب
اسلاید 14 :
5 - سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشورhttp://usid.research.ac.ir/
رصد اطلاعات و شاخص های علم سنجی و عملکردی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، یکی از اصول پایش مداوم فعالیت های پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور محسوب می شود.سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور(Universities Cientometries Information Database ) با هدف رصد، ثبت، نمایش و تحلیل اطلاعات و شاخص های علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور طراحی و در آدرس (used.research.ac.ir) قابل دسترسی است.
اطلاعات و شاخص های علم سنجی دانشگاه ها، شامل تعداد مقاله، تعداد استناد، h-index، استناد به ازای مقاله، خود استنادی دانشگاهی، مقالات بین الملی، مقالات منتشر شده در مجلات برتر، مقالات پر استناد و غیره دانشگاه ها مبتنی بر بانک اطلاعاتی Scopus در این سامانه نمایش داده می شوند.
علاوه بر نمایش این اطلاعات، امکان رسم نمودارهای مقایسه ای بین دانشگاهی برای هر کدام از شاخص های فوق در این سامانه پیش بینی شده است. با انتخاب هر دانشگاه، صفحه اختصاصی آن دانشگاه باز می شود که علاوه بر اطلاعات فوق، معرفی دانشگاه، هرم اعضای هیأت علمی، اعضای هیأت علمی برتر، نسبت مقاله به اعضای هیأت علمی و سایر شاخص های استخراج شده را نمایش می دهد.
اسلاید 15 :
5 - سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور
اسلاید 16 :
6 - سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد)http://books.research.ac.ir/
سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد) در سال ۱۳۹۵ با هدف نمایش و دسترسی سریع به اطلاعات به روز کتابهای منتشر شده توسط دانشگاههای علوم پزشکی کشور توسط مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت طراحی، پیاده سازی و اجرا شده است. این سامانه در برگیرنده اطلاعات تمام کتب منتشر شده دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ابتدا تا کنون می باشد.
سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد) دارای امکانات و قابلیتهای زیر است:
ارائه اطلاعات اصلی و به روز کتابهای تالیف و ترجمه دانشگاههای علوم پزشکی
امکان انجام جستجوی ساده و پیشرفته کتاب بر اساس عنوان، نویسنده، سال نشر، ناشر، شابک، ویرایش و نوع کتاب
استعلام آنلاین کتابهای در دست تالیف و ترجمه دانشگاهها
دسترسی به پنل مدیریت سیستم ویژه اداره انتشارات دانشگاه
اسلاید 17 :
6 - سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد)
اسلاید 18 :
7- بانک مقالات پزشکی ایران http://idml.research.ac.ir/
بانک مقالات پزشکی ایرانLiterature Iranian Database of Medical ) (در برگیرنده تمامی مقالات منتشر شده در مجلات علمی پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتدا تا کنون است. (نسخه آزمایشی)
امکان جستجوی عنوان، چکیده، کلید واژه و نویسندگان مقالات مندرج در این بانک وجود دارد.این بانک به طور خودکار اقدام به رصد و درج روزانه مقالات منتشر شده در مجلات علمی- پژوهشی کشور می نماید به طوری که هر مقاله پس از نشر در سایت مجله، به طور خودکار در این بانک درج می شود. پس از جستجوی مقالات در این بانک اطلاعاتی، در سمت راست صفحه مقالات بازیابی شده، ستون فیلتر نمایان می شود که از طریق آن، ضمن مشاهده وضعیت سال های انتشار، مجلات منتشر کننده مقالات، نویسندگان و وابستگی سازمانی ایشان و زبان انتشار مقاله می توان بر اساس هر کدام از موارد فوق، جستجو را محدود نمود.
جستجو در این بانک، منبع خوبی برای دستیابی به مقالات منتشر شده در مجلات علمی- پژوهی داخل کشور محسوب می شود. امکان تهیه خروجی چاپ و نیز تهیه خروجی مستقیم برای نرم افزارهای مدیریت منابع مانند Manager EndNote Reference و غیره نیز در این بانک اطلاعاتی وجود دارد.
اسلاید 19 :
7- بانک مقالات پزشکی ایران
اسلاید 20 :
8 - بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشورhttp://journals.research.ac.ir/
بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور با هدف ارائه کامل اطلاعات مجلات علمی پژوهشی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل عنوان، شاپا، آدرس وب، آدرس ایمیل، آدرس پستی، نام صاحب امتیاز، مدیرمسئول، سردبیر و ناشر مجله، تاریخ اعتبار، موضوع و بانکهای اطلاعاتی نمایه کننده مجله، در آدرس http://journals.research.ac.ir طراحی شده و از تاریخ اول خرداد ۱۳۹۶ به طور رسمی راهاندازی شده است. درحال حاضر اطلاعات بیش از ۴۰۰ عنوان مجله علمی پژوهشی کشور در حوزه وزارت بهداشت، در این بانک موجود و قابل بازیابی است.
این بانک مجهز به سامانه هوشمند نشریات علوم پزشکی کشور است که به طور روزانه اقدام به رصد وب سایت مجلات علوم پزشکی کشور نموده و اطلاعات آخرین شماره منتشرشده و مقالات آنها را استخراج و در بانک های اطلاعاتی مربوطه ثبت می کند. بدین ترتیب اطلاعات وضعیت انتشار به هنگام یا تعداد شماره های تاخیردار هر مجله نیز توسط سامانه رصد، ثبت و ضبط می شود.
یکی از امکانات این سامانه، دسترسی به فهرست به روز مجلات نمایه شده وزارت بهداشت در بانک های اطلاعاتیISI , PubMed, Scopus است به نحوی که می توان با انتخاب گزینه (نمایه)نوع بانک اطلاعاتی مورد نظر را مشخص و به فهرست مجلات علمی پژوهشی نمایه شده کشور در بانک اطلاعاتی مربوطه دست یافت. امکان تهیه فایل خروجی از فهرست مجلات به شکل pdf، Excel و یا چاپ در این سامانه فراهم شده است. این سامانه مبنای سنجش و احراز اعتبار، رتبه و بانک اطلاعاتی نمایه کننده مجلات علوم پزشکی کشور است.