بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2 :
طرح مقابله با سلفیت-
دستگاه های فرهنگی
اسلاید 3 :
اقشار هدف
اقشار عمومی اهل سنت(و نیز طیف هایی از شیعیان) که به سبب گرایش های قومی، شکاف های منطقه ای، نارسایی اقتصادی و یا سست بودن اعتقادات مذهبی در برابر تبلیغات سلفیت شکننده و آسیب پذیر هستند.
طیفی از عناصر که انگیزه های گرایش آنان به سلفیت، مقابله با بی دینی و لائیسم در جامعه و یا مبارزه با استکبار جهانی بوده است.
دسته ای از متعصبین افراطی اهل سنت که سلفیت را محملی برای تعارض، خصومت و عناد با شیعه یافته اند.
جریانات و تشکل هایی که مستقیما و یا به صورت غیر مستقیم از بیگانگان تبعیت کرده و به ابزار آنان برای پیگیری مقاصد شوم تجزیه طلبی یا براندازی نظام توسط اجانب تبدیل شده اند.
اسلاید 4 :
راهبردها
اسلاید 5 :
1. کنترل و مدیریت مراکز و پایگاه های دینی(مدارس علوم دینی، مساجد) اهل سنت
بکارگیری عناصر اهل سنت مورد اعتماد به عنوان جایگزین مدیران شیعه در ساختار مدیریت عملیاتی در سازمان هایی که متصدی امور خدماتی به روحانیون و طلاب اهل سنت و همچنین مراکز و پایگاههای دینی اهل سنت هستند بلامانع است(واگذاری این مشاغل در سطوح پایین به اهل سنت به زدودن برخی حساسیت ها از افکار عمومی اهل سنت منجر خواهد شد)(دبیرخانه ائمه جمعه اهل سنت- سازمان تبلیغات)
اسلاید 6 :
2. تقویت عناصر ضد سلفی در بین اهل سنت
تشدید اختلافات فقهی و سیاسی برادران مذهب اهل سنت با سلفیت با روش های نرم افزاری و ابزار فرهنگی(نشریات، کتب، سایت های اینترنتی، رسانه های دیداری و شنیداری و .)(وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات، مدیریت حوزه علمیه قم).
هدایت نامحسوس عناصر طریقتی(دراویش اهل سنت) برای اتخاذ مواضع علنی در ضدیت با سلفیت.
سازماندهی علماء و روحانیون مخالف سلفیت و همسو با نظام در مناطق سنی نشین بطور مستمر در راستای تأمین امنیت پایدار و اهداف بلند مدت نظام در مقوله اهل سنت(مادی، معنوی، آموزشی، اجتماعی).
راه اندازی و مدیریت سایت های فرهنگی، خبری با هدف نقد سلفیت و وهابیت و پاسخگویی به شبهات سلفیت و وهابیت با استفاده از منابع اهل سنت به زبان های عربی، اردو، فرانسه و ترکی، با بکارگیری عناصری از آگاهان اهل سنت.
اسلاید 7 :
3. اهتمام بیشتر به امر انسجام اسلامی
ارتقاء سطح کیفی مراسم هفته وحدت با مدیریت سازمان تبلیغات اسلامی.
جلوگیری از طرح مسائل تفرقه انگیز در رسانه های عمومی و ارشاد و برخورد با عوامل هدفدار تفرقه انگیز.
اسلاید 8 :
4. توجه بیشتر به توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مناطق سنی نشین
ایجاد بستری لازم برای انجام فعالیت های سیاسی و فرهنگی- اقتصادی و اجتماعی سالم و قانونمند برای گروهها، NGOها و افراد سنی مذهب در جامعه به منظور پیشگیری از واگرایی آنان به سمت خارج از کشور و از بین بردن زمینه رشد گرایش های افراطی در میان اهل سنت.
توسعه مراکز آموزشی(دبستانی، راهنمایی و دبیرستان) شبانه روزی در مناطق اهل سنت، بخصوص در مناطق مرزی برای در اختیار گرفتن نسل جوان اهل سنت و ایجاد رقابت و تعادل با حوزه های علمیه اهل سنت که عمدتا به دلیل فقر و وجود امکانات در مدارس علمیه جذب این مدارس می شوند(آموزش و پرورش مسئول است و وزارت اقتصاد و معاونت راهبردی و برنامه ریزی پشتیبانی کنند).
اسلاید 9 :
5. حذف زمینه های گرایش شیعیان عرب خوزستان به سلفیت
اعزام ویژه مبلغین توانمند و آشنا به مذاهب و ادیان و اعتقادات اهل سنت به این استان در راستای تقویت بنیه تبلیغی مراکز شیعی توسط سازمان تبلیغات و مدیریت حوزه علمیه قم به نحوی که در طول سال حضور داشته باشند.
تقویت علمی روحانیون و طلاب استان به منظور پاسخگویی به شبهات سلفیت به عقاید شیعه(توسط مدیریت حوزه علمیه قم).
تهیه و توزیع هدفمند کتب، نوار، سی دی و لوح های فشرده ای که سلفیت را با استناد به منابع اهل سنت نقد کند(در مناطق سنی نشین که سلفیت فعال شده) و همچنین توزیع موارد مشابه با استناد به منابع شیعه و اهل سنت در مناطق آسیب پذیر شیعه نشین به گونه ای که موجب نشر اعتقادات مذهب جعفری گردد.
راه اندازی سایت هایی که سلفیت و وهابیت را با استناد به منابع شیعه واهل سنت نقد و پاسخگویی به شبهات به زبان های مختلف را انجام دهند.
اسلاید 10 :
6. ارائه جایگزین های مناسب
برای مدیریت جوانان، دانش آموزان، دانشگاهیان، اقشار زنان، کارمندان و کارگران می بایست سازمان های بسیج دانشجویی، دانش آموزی و هلال احمر، کمیته امداد و سازمان ملی جوانان با برنامه و هدفمند در بین اهل سنت فعالیت و آموزش و پرورش و آموزش عالی با ایجاد مراکز شبانه روزی و تحت پوشش قرار دادن جوانان مانع گرایش آنان به سوی مدارس علمیه و خوابگاه ها و موسسات خیریه آنان شود(مسئولیت سپاه، هلال احمر، کمیته امداد، سازمان جوانان، وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی).
برگزاری دوره آموزشی فشرده برای تمامی روحانیون کاروان ها با هدف آشنایی با سلفیت و راهکارهای علمی نقد و مقابله توسط بعثه مقام معظم رهبری و حصول اطمینان از توجیه کامل روحانیون اعزامی.
اسلاید 11 :
7. هدایت انگیزه های اسلام گرایی در طیفی از اهل سنت پویا
از آنجا که زمینه گرایش طیفی از اهل سنت به سلفیت، انگیزه ای اسلام گرایانه بوده واین عده از اهل سنت ظاهرا مذاهب سنتی خود را پاسخگوی نیازهای جامعه خود نمی بینند لذا ظاهر پویای سلفیت آنان را مجذوب کرده و تصور می کنند که به وسیله این تفکر و جامعه اهل سنت را می توانند نجات دهند.
به منظور اصلاح این تفکر دینی در بین اهل سنت: اولا خطرات ورود در حوزه سلفیت و افتادن در مسیر افراطی گری سلفی برای افراد مذکور روشن شود. ثانیا امکان دینداری و پایبندی به اعتقادات دینی در مسیر غیر از سلفیت و در قالب مذاهب اربعه برایشان میسر گردد.
ملاحظه: حنبلی در بین مذهب اهل سنت ایران نه جایگاه دارد و نه پیرو، لذا باید به گونه ای عمل شود که جز استفاده هدفمند در امور مورد نیاز، موجبات نشر حنبلی خیلی فراهم نگردد.
اسلاید 12 :
راهکارها
دعوت و توجیه افرادی که گرایش آنان به سلفیت صرفا بر اساس علایق فکری و عقیدتی است(وزارت اطلاعات، سازمان تبلیغات و دبیرخانه ائمه جمعه اهل سنت).
افشای ماهیت گروه از طریق علمای مطرح و کلیدی اهل سنت(ارشاد، صدا و سیما، سازمان تبلیغات).
توجیه و ارشاد سوژه های سلفی توسط افراد آگاه به مسائل سلفی(واجا، سازمان تبلیعات، دبیرخانه ائمه جمعه اهل سنت).
خودداری از افزایش بی رویه پذیرش اهل سنت در مراکز تربیت معلم(همراه با گزینش خاص) و صرفا بر اساس نیاز و متناسب با مناطق اهل سنت صورت پذیرد(وزارت آموزش و پرورش).
پراکنده سازی پذیرش دانشجویان اهل سنت در دانشگاه های سراسر کشور.
محدود کردن همایش های اهل سنت با گرایش سلفی گری با رعایت ظرافت های لازم(کشور و ارشاد).