بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مکتب رئالیسم (واقعگری)

اسلاید 2 :

واقعگری در چارچوب هنر- بدون ذکر کاربردهایش در ادب و فلسفه – معنایی مبهم و چندگونه دارد که از جهات مختلف می تواند به تعاریف زیر در آید :

بازنمایی واقعیت بدون رعایت زیباییهای قراردادی ، بازنمایی طبیعت بدون گزینش و اصلاح ، شبیه سازی با نگرشی علمی و عقلانی ، واکنش علیه شیوه رمانتیک با خالی کردن مضمون از عواطف ، وصف زشتیهای زندگی آنچنان که بر طبقات زیردست می گذرد ، که در این تعریف آخر اصطلاح واقعگری اجتماعی با محتوای آگاهی سیساسی و نگرش انتقادی بر شرایط اجتماعی معنای خود را تثبیت کرده است .

جنبه های دیگر واقعگری که با هنرهای تجسمی رابطه نزدیکتر دارد عبارتند از : بازنمایی بدون آرمانگری یا کمال بخشی در مفهوم توصیف صحنه یا موجودی با تمام خصوصیات پسندیده و نا پسندش که قابل بازشناسی باشد نه آنکه به صورتی آرمانی یا تعالی یافته تجسم یابد و فردیت خود را از دست بدهد .

اسلاید 3 :

و از دیگر تعاریف واقعگری بازنمایی مجزا از انتزاعگری و تصویرگری بدون نقش انگیزی می باشد .
با جمع بندی این تعاریف رئالیسم در عالم هنرهای تجسمی را ”شیوه ای مبتنی بر بازنمایی مشهودات با دیدی دقیق و برداشتی بی طرفانه و بدون کاهش و افزایش ارادی یا کمالبخشی آرماتی ” به تعریف در می آوریم .
شرح شیوه واقگری با نام گوستاو کوربه آغاز میشود که پیشوای این مکتب شناخته شده است . وی در مورد اوضاع اجتماعی و طبقاتی کشورش نگاهی انتقاد آمیز داشت . پرده سنگ شکنان او از جهت ظبطپپپضبط صحنه مشهود با دقت و امانت کامل ، نخستین نمونه تمام عیار نقاشی به شیوه واقگری شناخته شده است ، از جانبی هم با بیطرفی کامل حاوی پیامی انتقاد آمیز است .
کوربه با دیدگانی عاری از همدردی و رقت ، بلکه با دقتی چون دوربین عکاسی هر مضمون و مشهودی را بر پرده می آورد.

اسلاید 4 :

از نظر هنر نوین کوربه به یک جهت دیگر نیز مقام پیشوایی دارد ، زیرا هم او بود که در نقاشی خود برای ایجاد اثرات مختلف بافت و رنگ گذاری ضخیم بر سطح بوم ، کاردک نقاشی را بکار گرفت .

اسلاید 5 :

سنگ شکنان ، گوستاو کوربه

اسلاید 6 :

معماری بر خلاف پیکر تراشی در عرصه واقگری موقعیت منسب یافت و بارور شد . در اینجا باید متذکر شد که معماری گرچه در هنرهای زیبا به شمار آمده است لیکن ماهیتی اصالتا کاربردی و واقعگر دارد ، چرا که باید مسکنی واقعی برای زندگی مردمی واقعی با وسایلی واقعی را تامین کند . پس در معماری این شیوه طبیعتا میتواند در مورد هر ساختمانی که با مصالح و شکلهای متناسب برای بهره برداری نهایی به وجود آمده اطلاق شود .
در میانه سده نوردهم جامعه صنعتی اروپا نیاز به قالبهای نوین پیدا کرد که سابقه تاریخی نداشت . در مرحله نخست انفلاب صنعتی تولید در کارخانه های بزرگ ، یعنی بنای ساختمانهایی متناسب با آن هدف را ، امری ضروری ساخت و به دنبال آن بر اثر پیشرفت صنایع و مصالح نوظهور و دایر شدن مراکز آموزشی برای تعلیم فنون تازه
معماری رئالیسم

اسلاید 7 :

و محاسبات علمی جدید در بکارگیری آن مصالح ، اصول برپا سازی بنا از پایه تا سقف دستخوش تغییرات عمده شد .
تاسیس نمایشگاه بزرگ لندن در 1851 از آن جهت در تاریخ معماری حایز اهمیت است که «جوزف پکستن » معمار انگلیسی کاخ بلورین – یا جایگاه برگزاری نمایشگاه – را برای نخستین بار با مصالح پیش ساخته طرح افکند ، بدین ترتیب که نقشه معماری خود را با داربستهای فلزی و جامهای شیشه ای به قطع 1.25 متر در 1.25 متر (بزرگترین اندازه ممکن در صنعت آن زمان ) که در کارخانجات مختلف انگلستان تولید و به لندن ارسال میشد به ثمر رساند .
درنمایشگاه صنعتی پاریس به سال 1889 دو معمار فرانسوی تالار بزرگ برای دستگاههای صنعتی را به شیوه ای طرح افکنی کردند که استخوان بندی آن برهنه و آشکار بود .

اسلاید 8 :

لابروست معمار فرانسوی کتابخانه سنت ژنویو را در پاریس با نمایی به شیوه کلاسیک رنسانس و درونخانه ای به شیوه نوین از شیشه و آهن ریخته گری ساخت .
ایفل مهندس و طراح فنی فرانسه برای نمایشگاه صنعتی پاریس برجی به ارتفاع تقریبی 320 متر با استخوان بندی تمام آهنی و چهار پایه ی بسیار گسترده برپا کرد ، که ار آن پس به نام وی خوانده و در مقام نشانه شاخص فرانسه جانشین برجهای بلند کلیساهای گوتیک شده است .
در امریکا معماری به شیوه واقعگری و با اصول فنی جدید ، شرایطی مساعدتر و رویشی سریعتر یافت ، که نمونه بارز آن آسمان خراشهای تلفیق یافته با دستگاههای بالارو ، کارخانه ها و مراکز صنعتی و به خصوص پل معلق بروکلین با اصول مهندسی شگفت آورش است .این پل توسط جان روبلینگ طراحی و پسرش واشنگتن روبلینگ اجرا شد .

اسلاید 9 :

کاخ بلورین یا کریستال پالاس ، پکستن

اسلاید 10 :

پل معلق برروکلین ، جان روبلینگ

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید