بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

دوره آشنایی باماموريتها و وظايف اساسي سازمان

اسلاید 3 :

اختيار به معني قدرت مشروعيت يافتن و حق تصميم گيري است و بستر اين مهم در سازمان ،ساختار سازماني مي باشد.

تفويض اختيار عبارت است از اينكه مديري به كاركنان زيردست امكان تصميم گيري مي دهد تا براي انجام وظايف محوله خود اتخاذ تصميم نموده و روش خود را در انجام كارها اعمال نمايد .

به تعبيري ديگر مفهوم تفويض اختيار اين است كه مدير ،تصميمات زيردست خود را بپذيرد و از اقدامات وي حمايت كند.

تفويض اختيار

اسلاید 4 :

- مديرتنها مي تواند اختيارات مربوط به خود را به رده پايين تر تفويض كند -هر چه اختيارات شفاف ومدون شده باشد تفويض اختيار بهتر صورت مي گيرد. 

- مسوولين معمولا كليه اختيارات خود را به زير دستان تفويض نمي نمايند بلكه به طور متعارف مديران اختيارات اساسي را براي خود حفظ مي نمايند 

-تفويض اختيار رافع مسووليت مدير نمي شود.به عبارت ديگر ،تفويض اختيار به معناي سلب مسووليت نمي باشد

-تفويض اختيار موجب اجتناب از تصميم گيري مديران ما فوق نمي شود،

-هدف از تفويض اختيار ايجاد فرصت براي مدير به جهت رسیدگی به امور مهمتر می باشد

-كاركنان فرودست پس از تفويض اختيار نبايد به بيش از يك مافوق پاسخگو باشند

مهمترين اصول تفويض اختيار عبارتند از:

اسلاید 5 :

تمركز و عدم تمركز

اسلاید 6 :

تمركز سازماني امري است كه به نحوه مديريت مقام مسوول يك سازمان مربوط .مي گردد

در تمركز سازماني بيشتر تصميمات به وسيله روساي سازمانها و يا در مواردي توسط معاونان آنها اتخاذ مي شود و به مديران پايين تر براي تصميم گيري در حدود وظايف مسووليتهاي آنان اختيار داده نمي شود و به عبارتي اختيارات تصميم گيري نزد مديران عالي و ارشد سازمان جمع مي شود.
تمركز سازماني

اسلاید 7 :

عدم تمركز: واگذاري مسووليت و اختيارات متناسب با وظايف به زيردستان را عدم تمركز مي گويند. تمركز و عدم تمركز نسبي است و بطور مطلق وجود ندارد هرچه واحد سازماني بزرگتر و دامنه فعاليتش وسيعتر باشد نياز به عدم تمركز بيشتر احساس مي شود.در واقع عدم تمركز ويژگي سازماني است كه در آن مقدار قابل توجهي اختيار به سطوح پايين تر تفويض و واگذار شده است.

عدم تمركز سازماني

اسلاید 8 :

صف به واحدها یی اطلاق مي شود كه مستقيما برای تامين هدفهاي موسسه فعاليت مي كنند و در اين زمينه مسووليت مستقيم دارند

ستاد به واحدهايي دلالت داردكه مستقيما در جهت تامين هدفهاي موسسه فعاليت ندارند،لكن به واحدهاي صفي كمك مي كند تا بتوانند بنحو موثر تري انجام وظيفه كنند و از عهده تامين هدفهاي موسسه برآيند

فعالیتهای صفی ماهیت اجرایی دارند در حالی که فعالیت های ستادی جنبه برنامه ریزی و سیاستگزاری دارند.
مفاهيم صف و ستاد

اسلاید 9 :

واحد تابعه و سازمان تابعه

اسلاید 10 :

پست سازمانی : عبارت از محلی است که در سازمان وزارتخانه ها و موسسات دولتی به طور مستمر برای یک شغل و اختصاص آن به یک مستخدم در نظر گرفته می شود اعم از اینکه دارای تصدی یا بدون تصدی باشد.

انواع پست ها : 

اصلی-پشتیبانی 

حاکمیتی-تصدی گری

رسمی- پیمانی

پست سازمانی

اسلاید 11 :

شغل
شغل: منظور از شغل عبارت است از وظايف مستمر مربوط به پست ثابت سازماني، يا شغل يا پستي كه به طور تمام وقت انجام ميشود. (تبصره 2 قانون ممنوعيت تصدي بيش از يك شغل مصوب 11/10/1373) شغل: شغل عبارت است از مجموع وظايف و مسئوليتهاي مرتبط و مستمر و مشخصي است كه از طرف سازمان امور اداري و استخدامي كشور به عنوان كار واحد شناخته شده باشد. (از ماده 7 قانون استخدام كشوري مصوب 31/3/1345) شغل: عبارت  است  از مجموعه وظايف مرتبط و مشخصيكه از سوي بانك بهعنوان كار واحد شناخته شده و براي پست سازماني در نظر گرفته شده باشد. (بند ب ماده 1 آييننامه استخدامي نظام بانكي جمهوري اسلامي ايران مصوب 26/11/1379 هيأت وزيران)

شغل: عبارت از مجموعه وظايف و مسئوليتهاي مرتبط و مستمر و مشخصي است كه از طرف سازمان به عنوان كار واحد شناخته شده است. (بند ت ماده 1 آييننامه حقوق و دستمزد كاركنان سازمانهاي مناطق آزاد تجاري صنعتي جمهوري اسلامي ايران مصوب 19/1/1375 هيأت وزيران)

شغل كارمندي: شغل كارمندي كه عبارت است ازمجموعه وظايف و اختيارات مشخصي كه در جداول سازماني براي كارمندان پيشبيني ميشود. (بند 2 ماده 19 از قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران مصوب 7/7/1366)

شغل مشترك: شغل مشترك كه عبارت است از مجموعه وظايف و اختيارات مشخصي كه در جداول سازمان با اين عنوان تعيين شده و منحصر به نظاميان يا كارمندان نبوده و قابل تخصيص به هر دو ميباشد. (بند 3 ماده 19 از قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران مصوب 7/7/1366)

شغل نظامي: شغل نظامي كه عبارت است از مجموعه وظايف و اختيارات مشخصي كه در جداول سازمان براي نظاميان پيشبيني ميشود. (بند 1 ماده 19 قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران مصوب ا7/7/1366)

انواع مشاغل: اختصاصی- عمومی

اسلاید 12 :

نمودار سازمانی اولین سندی است که در سازماندهی تهیه و تنظیم می شود. نمودار سازمانی بخشی از روابط رسمی بین واحدهای سازمانی و مدیریتهای اداره کننده آنها و همچنین تقسیم فعالیتهای سازمان بین واحدها را نشان می دهد.
نمودار سازمانی:

اسلاید 13 :

در تنظیم نمودار سازمانی نکات زیر رعایت می شود:

اسلاید 14 :

سازماندهي یا طراحی سازمانی: فرايندي است كه طي آن علاوه برتقسيم كار ، میزان اختيارات ونوع روابط ميان گروههاي كاري و هماهنگي ميان آنان به منظور نيل به اهداف مورد نظرتعیین میگردد
سازماندهي يا طراحي سازمان

اسلاید 15 :

تشکیلات تفصیلی

اسلاید 16 :

مراحل تنظیم تشکیلات دستگاهها

اسلاید 17 :

سه اصل طبقه بندي وظايف که منتج به تدوین ساختار می گردد:

اسلاید 18 :

طبقه بندي براساس نوع وظايف و تخصص

اسلاید 19 :

طبقه بندي وظايف بر مبناي منطقه عمليات يا جغرافيايي

اسلاید 20 :

طبقه بندي بر حسب ارباب رجوع

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید