بخشی از مقاله

کره تراشی


نام فرآیند: کره تراشی
کاربرد: از کره ها کاربردهای زیادی در صنعت می شود از جمله از آنها برای دستگیره اهرمهای دستگاههای مختلف استفاده می شود.
توضیح فرآیند: برای تولید کره از روشهای مختلفی استفاده می شود از جمله استفاده از دستگاه کپی تراش و فرزیوینورسال و ... . بسته به تعداد- وقت و ابعاد قطعه مورد نظر روش ساخت کره تفاوت می کند.


ساخت قطعه نمونه:
ابتدا ماده خام آلومینیومی را بر روی دستگاه تراش به ابعاد مورد نظر می رسانیم در دو سه قطعه پنج 45 درجه وجود دارد. سپس میله دیگری را تراشیده و به یک سر قطعه آلومینیومی پیچ می کنیم. در مرحله بعد دستگاهت تایلکوف را بر روی سینه ماشین فرزیوینورسال نصب می کنیم. سپس داخل گلوی دستگاه فرزیک مرغک و داخل سه نظام دستگاه تایلکوف نیز مرغک دیگری می بندیم و این دو مرغک را با یکدیگر در محورهای x و y در یک نقطه قرار می دهیم. سپس مرغک ها را باز کرده و بر روی فرز ابزار لنگ مخصوص کره تراشی و بر روی سه نظام قطعه را می بندیم دستگاه تایلکوف را مطابق محاسبات انجام شده به سمت بالا زاویه می دهیم. باید توجه کرد که قطعه به صورت لنگ بسته نشده باشد. ابزار لنگ را دور قطعه می چرخانیم و به قدری محور x را تنظیم می کنیم که فاصله لنگ تا قطعه از هر دو سمت یکسان باشد. دستگاه را روشن کرده و هر بار که محور z را بار دادیم ابزار لنگ را یک مقدار باز می کنیم و اینکار را ادامه می دهیم تا کره کامل شود.

 


نام دستگاه: دستگاه فرز تولیدی
کاربرد: از این دستگاه استفاده ای مشابه به استفاده از دستگاه فرز معمولی می شود با این تفاوت که از این دستگاه برای تولید قطعاتی که دارای تیراژ نسبتاً بالا هستند استفاده می شود.
توضیحات دستگاه: این دستگاه در سه محور x و y و z قابلیت حرکت دارد و در زیر میزموپرت طولی و عرضی دستگاه یکسری میکروسوئیچ نصب شده است که توسط بادامک های مختلف تحریک می شود.


مساحت قطعه نمونه: به عنوان نمونه یک بلوک چوبی را انتخاب کرده و سعی می کنیم بر روی آن حرف p را ایجاد کنیم. قطعه را بر روی گیره بسته و محور z را به اندازه بار مورد نیاز به سمت بالا حرکت می دهیم سپس نوبت به نصبت بارامکها می رسد که در این مرحله برای محور x به ترتیب از چپ به راست بادامکهائی با شماره 1 و 3 و 4 و 4 و بر روی محور y هم از سمت چپ بادامکهای 4 و 3و 1 را نصب می کنیم.


نتیجه کار به این صورت است که میز x به صورت خرگوشی شروع به حرکت کرده و هنگامی که به قطعه می رسد حرکت آهسته شده و بار برداری می کند که در محله بعد سوئیچ بعدی عملی کرده و پس ثابت شدن محور x محور y شروع به حرکت می کند سپس محور y ثابت شده و محور x مسیری را که قبلاً طی کرده برمی گردد در مرحله بعد محور x ثابت می شود و محور y مسیری را که حرکت کرده بر می گردد و ابزار به صورت خرگوش از قطعه خارج می شود.


نام دستگاه: دستگاه سنگ محور
کاربرد: اصلاح قطعاتی که دچار مشکل غیر هم محوری (لنگی) و یا عدم گردی هستند و همچنین بالا بردن کیفیت سطح قطعات و رساندن قطعات به سایز دلخواه تا دقت 001/0 از مهمترین کاربردهای این دستگاه می باشد.


توضیحات دستگاه: دستگاه از یک بدنه و یک محور گردنده که سنگ بر روی آن نصب می شود به همراه تعدادی ملحقات و همچنین مکانیزم های مختلف برای کارکرد قسمت های مختلف دستگاه، که این مکانیزم ها به روش های گوناگون در داخل بدنه نصب شده اند تشکیل شده است. سیستم پیشروی دستگاه هیدرولیکی می باشد تا دقت بالایی را بتوان بدست آورد.
ساخت قطعه نمونه: ابتدا قطعه ای استوانه ای که فوق العاده دقیق سنگ خورده و میله مرجع دستگاه می باشد بین دو مرغک دستگاه می بندیم و با نصب ساعت بر جای مناسب میز طولی ماشین را ساعت می کنیم. سپس قطعه کار را بر روی دستگاه می بندیم سنگ را با بزگترین قطر قطعه کار مماس می کنیم سپس بار می دهیم و میز طولی را به حرکت در می آوریم بوسیله سیستم های هیدرولیکی مقدار پیشرو و پسرو- مقدار مکث پیشرو و پسرو و همچنین سرعت میز در ابتدا و انتهای کار را می توانیم تنظیم کنیم. سنگ زنی را ادامه می دهیم تا قطعه به سایز مورد نظر برسد..


نکات مهم در سنگ زنی: از تمیز بودن سطح سنگ باید اطمینان حاص کرد و در صورت نیاز آن را dress می کنیم. همواره باید از مایع خنک کننده مناسب استفاده شود.
تهویه مناسب از اصول ایمنی در سنگ زنی خصوصاً سنگ زنی چدن ها می باشد. کیفیت سطح کار وابسته به پارامترهای مختلف از جمله نوع سنگ- مقدار بار- سرعت پیشروی- و مایع خنک کننده دارد.


نام دستگاه: دستگاه سری تراشی (تراب)
کاربرد: ساخت قطعات نسبتاً دقیق با اشکال فرم دار و یا ساده در تیراژ بالا. این دستگاه قابلیت تراشکاری بر روی پروفیلهای 4 و 6 ضعلی و همچنین گرد را دارد.
توضیحات دستگاه: اساس کار دستگاه سری تراش بادامکی بر مبنای حرکت بادامکها و طبلک ها که با ابعاد و زوایای متلف بر روی محورهای دستگاه نصب می شوند است. دستگاه دارای سه محور متحرک می باشد که بر روی آنها بدامک و یا طلبک سوار می شود و سوپرت های ابزارگیر نیروی محرکه خود را برای تغییر مکان رااز بادامک و طلبک ها می گیرند. همچنین بر روی سوپرت ها میکرومترهائی نصب شده که می توان توسط آنها اندازه قطعه کار را در دامنه محدودتری تنظیم کرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید