بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
زنبورعسل به آن دسته از زنبورهایی اطلاق ميشود كه به حالت اجتماعي زندگي كرده نوزادان خود را پس از تفريخ از تخم با گرده گلها تغذیه می نمایند و تا موقعي كه به صورت حشره كامل درآيند از آنها نگهداري مي کنند.
اسلاید 2 :
زنبور عسل از نظر رده بندي جزء شاخه بند پايان،زير شاخه تراشه داران،رده یا كلاس حشرات،زير رده بالداران،گروه حشرات با دگرديسي كامل،راسته بال غشائيان،زير راسته نيش داران،بالاخانواده آپوئيده،زير تيره آپينه و جنس آپيس يا زنبور ميباشد.
اسلاید 3 :
در حال حاضر چهار گونه مختلف از جنس زنبور يا آپيس در دنيا شناخته شده است.
اسلاید 4 :
1)زنبور عسل معموليapis mellifera) )
اين گونه در اكثر نقاط دنيا انتشار و از متداولترين انواع زنبورعسل بوده و به علت بهره فراوان و در عين حال سهولت پرورش بيشتر از انواع ديگر مورد توجه ميباشد. اين نژاد در حال حاضر به جز مناطق قطبي و بعضي از انواع نواحي استوائي در تمام سطح جهان پراكنده است.
فرمول كروموزمي اين نژادn=16 ميباشد.
اسلاید 5 :
2)زنبورعسل هندي يا سرانا apis indica or apis cerana))
شباهت زيادي به زنبور عسل معمولي دارد ولي از آن كمي كوچكتر است.اين گونه بومي كشورهاي آسيايي بوده و در كندو نگهداري ميشوند.اين زنبور داراي شان هاي مومي كوچكتر است و سلولهاي آن نيز نسبت به سلولهاي آپيس مليفرا كوچكتر است.اين گونه به علت بهره كم و متعرض بودن كمتر مورد توجه مي باشد.
فرمول كروموزمي اين نژادn=16 ميباشد.
اسلاید 6 :
3)زنبور عسل ريزapis flora) )
از همه زنبورها کوچکتر بوده و فقط یک شان درست میکنند که مثل زنبورهای درشت به زیر شاخه درخت میچسباند به حالت وحشی در هندوستان و جنوب ایران یافت میشوند
كوچكترين گونه زنبور عسل مي باشد كه انتشار آن از غرب كره زمين از عمان و جنوب ايران شروع شده و تا شرق كره زمين يعني اندونزي گسترش دارد.
اسلاید 7 :
اين حشره در استانهاي خوزستان ،بوشهر ،فارس، هرمزگان،سيستان و در جنوب كردستان دیده می شود.
اين نژاد از تاريكي گريزان بوده و كلني را در محيط باز مستقر ميكند.
زنبور عسل ريز يكي از مهمترين حشرات گرده افشان در قسمت جنوبي كشور مي باشد.
فرمول كروموزمي اين نژادn=8 ميباشد.
اسلاید 8 :
4)زنبور عسل درشتapis dorsata) )
اين گونه معروف به زنبور صخره بوده و كاملا وحشي است. در هواي آزاد و در شكاف صخره ها در كوهستانها لانه مي كند.
اين نژاد اندامي درشت داشته و فقط يك شان مي سازد.اين گونه در مناطق حاره و در آسياي جنوبي،اندونزي و فيليپين فراوان است و قابليت پرورش در كندو را ندارد. فرمول كروموزمي اين نژادn=8 ميباشد.
اسلاید 9 :
جمعیت کندوی زنبورعسل
در هر کندو تعداد زیادی زنبور عسل به سر می برند که به آنها کلنی گفته می شود.
این زنبورها سه دسته اند.
اسلاید 10 :
1- زنبور ملکه:
ملکه , مادر کلنی است و قدرت کندو به آن بستگی دارد.ملکه کار تخم گذاری و انتقال صفات اجداد زنبوررا به عهده دارد و صفاتی مانند رنگ زنبوران و مقاومت در برابر بیماری ها ، قدرت و جمع آوری گرده و غیره را منتقل می کند.عمر ملکه 5 تا 6 سال است.اما بهترین بازدهی از نظر تخم گذاری در 2 سال اول عمر آن است.